- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.571
- 238
- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
sen konu açtığında sadece şunu deseydin;
''ailemin yanına giderken kv ve görümceye haber verme gereği duymadım, bu yüzden görümcem benimle küstü, hatta yemek daveti verdi beni çağırmadı, bi de hamileyim, bu yaşattıkları stres beni daha kötü etkiliyor, nasıl davranmalıyım?''
deseydin, sadece bunları söyleseydin, hamileliğini kıskandığını düşündüğünü falan söylemeseydin, ''inadına ben de kv yi yemeğe davet ettim onu etmedim'' vs demeseydin, sadece yukardaki yazdıklarımı yazsaydın, emin ol sana burda öyle akıllar verirlerdi ki senin yaptığın bu akılların yanında hiç kalırdı.
konu sahibine yüklenip tartışma çıkaracaklar ya, sırf bunun için, görümcesiyle kayınvalidesiyle aynı muhitte bile oturmak istemeyen insanlar, gelmiş görümceyi savunuyor. zaten kk daki son moda bu, konu sahibine yüklenmek :)
burada gereksiz yüklenme yok.hatta bence az bile yazıyor insanlar.çünkü konu görümcenin özel hayatından tutun da ben bir evin bir geliniyim beni kıskanıyorlar onun kızı var benim oğlum olursa kıskanır alt mesajına kadar yersiz ve garip.
bazen konu sahipleri sizlerin deyimiyle taşlanır çünkü prense sendromundan kurtulmaları belki de yaa ben niye bunu dert etmişim demeleri için bu gerekir.bakin yine bir görümce konusu var ve kaç sayfa yazıldı bilmem herkes konu sahibine hak verdi görümce taşlandı,neden acaba?
bende konumda hiç durduk yere bir arkadaştan hakaret yemiştim bakabilirsiniz.yani konu açıyorsan iyi ve kötü bütün yorumlara açık olacağız.
Bencede kv davetine gidin gorumceniz gelirse ve konu acilirsa annen darilmadi sen nie darilion bunda darilcak birşey yok ozaman bende senin gecen yaptigina darilayim boyle gecinelim de ne o darilsin ne sen hamilelikte böle şeylerle için içini yemesine bos yere mümkün mertebe stressiz sinirsiz gecir
Ben sizin yerinizde olsaydım görümcemi de aile yemeğine davet ederdim. Herkes kendi karakterine göre davranır. Yanlışa yanlışla karşılık vermeyin. Doğru olan bütün ailenin yemekte bir arada olmasıdır. Görümcenizin sizi yemeğe çağırmama çiğliğine de böyle karşılık vererek ona doğru olanı erdemli bir şekilde gösterebilirsiniz.
Kayınvalideniz açısından konuya bakın, ikiniz de evlat statüsündesiniz. Aynı apartmanda oturup da kızı çağırılmayınca kayınvalide davete icabet ederse işlerin daha da karışacağından endişe ediyor. Aslında davetinizi tümden reddetmiyor. Orta yolu bulmaya çalışıyor ki bence büyükler böyle yapmalı. İki tarafı da kırmamalı. Ama ayrıca kızının sizi çağırmaması konusunda da umarım gerekli uyarıları kızına yapmıştır.
Ekleme: "hamileyim diye beni kıskanıyor" düşüncesini aklınızdan kovun lütfen, gerçekten çirkin bir düşünce. ben olsam bu konuda sınanmaktan korkardım.
Kaynanamın kızını beni çağırmadı diye uyardığını sanmıyorum onun davetine gitti benim davetime gelmedi kaynanam bu bile onu tuttuğunu gösteriyor ikinciside bana telefonda kızının beni çağırmamasına bin bir türli bahane savundu kızını korudu bunları diyen kızına niye gelinimizi çağırmadın der mi
Valla konu sahibine fazla yuklenilmis. Eger esimle aram bozuksa ve annemlere kafa dinlemeye gidiyorsam helallik.alir gibi kalkıp da tek tek kvalideye gorumceye haber vermem. Eger ikisinden biriyle samimiysem ona soylerim o da istersem.yani. gorumcenin tavri cok abartili olmuş ve bence seni kiskandigi acik. Ha hamileliginle alakalidir degildir bilemem ama sırf gelin olman dahi yeter kiskanilman icin. Kvalidenin yemegine gelmeyerek bu anlamsiz surtusmeyi uzatmasi da cok abes olmus. Bence kartlarini acik.oyna. direk ara gorumceni veya evine git. Hayirdir kardes de niye tavir yaptigini anlayamadım, aksine beni tebrik etmedigin icin ben alindim de. Acik olmaktan zarar gelmez.
Valla konu sahibine fazla yuklenilmis. Eger esimle aram bozuksa ve annemlere kafa dinlemeye gidiyorsam helallik.alir gibi kalkıp da tek tek kvalideye gorumceye haber vermem. Eger ikisinden biriyle samimiysem ona soylerim o da istersem.yani. gorumcenin tavri cok abartili olmuş ve bence seni kiskandigi acik. Ha hamileliginle alakalidir degildir bilemem ama sırf gelin olman dahi yeter kiskanilman icin. Kvalidenin yemegine gelmeyerek bu anlamsiz surtusmeyi uzatmasi da cok abes olmus. Bence kartlarini acik.oyna. direk ara gorumceni veya evine git. Hayirdir kardes de niye tavir yaptigini anlayamadım, aksine beni tebrik etmedigin icin ben alindim de. Acik olmaktan zarar gelmez.
İşte bu dediğini çook iyi anlarım ben , herşeyi yapıp da istediği gibi beni sinir ettikten sonra , eşimle selam yollayıp da ya da tavır almaya kalktığımda normal davranıp da sanki sorunu ben çıkartıyormuşum ya da iletişimi ben kopartıyormuşum algısı oluşturan bir eş ailesi var ben de de , öyle sinsi öyle alttan öyle pislik ve şok edici şekilde beni sinir edip kölesi olmadığım için hıncını çıkartan bir eş ailesine sahibim ki !! Onlara öyle açık kart oynamak falan olmaz çok iyi bilirim , tartışmaya girip herşeyi göze alıp da içimi boşalttığım da oldu (acemi saf dönemlerim ), ama içimi boşalttığımı sanarken aslında neler daha yüklediler bana o tartışma anlarında, eşin de baskı yapmıyorsa bırak böyle kalsın , sen böyle devam et bence, kapısına çıkıp da alındım ettim falan fazla böyle tiplere , hediyesini kv ye bırakmakla da çok iyi etmişsin, ne demek ya aileyi toplayıp da aşağıda oturan kardeşinin eşini davet etmemek, kv nin de bunu haklı çıkartmaya çalışması !!! Çok seviyesizce , ben de çok çektim kardeş çekiyorım da.... eşin sizin çağırılmamanız konusunda ne dedi ?Ben kimseye saygısızlık yapmadım sırf görüşmedim qdiye giderken buna tavır yapmış bunu yapmaya hakkı yok diyorum üzerine basa basa inanın görümcemlede bu samimiyette bir ilişkimizde yok böyle bir beklentiye girmesi bile saçma ben bunu kıskançlığa bağladım diye topa tutuldum ama şurda beklediğim görümcemin bu saçma tavırlarına karşı ne yapmam getektiği için fikir alabilmekti
O küslüğünü öyle bir alttan alta işliyorki ben direk gidip konuşsam belkide aaa yok öyle bişey sen yanlış anladın diyip kendini temize çıkarır diye bekliyorum sorun çıkaran kavga eden benmişim gibi gösterir bu yüzden bende onlar gibi politik olmak istiyorum açık kartlar oynamak onlarla yapılacak iş değil her konuda politik davranıyolar
Bozuntuya vermedin yani bozuldun.Kiskandirmaya calisma kadini kahkaha ne cocukmusunuz.ben ne yaptım orda hiç bozuntuya vermeden güldüm yedim içtim keyfime baktım apartmana da kahkahalarla girdim keyfimi bozmadım
Eşim kardeşini savunur gibi geldibaşta sonrada bana dün akşam ablası davete gelmeyince obenim ablam canım kanım bize ne yaparsa yapsın bunu değiştiremem diyerek ablasının haksızlığını kabul etti ama ablası olduğu için bişey diyemiyorİşte bu dediğini çook iyi anlarım ben , herşeyi yapıp da istediği gibi beni sinir ettikten sonra , eşimle selam yollayıp da ya da tavır almaya kalktığımda normal davranıp da sanki sorunu ben çıkartıyormuşum ya da iletişimi ben kopartıyormuşum algısı oluşturan bir eş ailesi var ben de de , öyle sinsi öyle alttan öyle pislik ve şok edici şekilde beni sinir edip kölesi olmadığım için hıncını çıkartan bir eş ailesine sahibim ki !! Onlara öyle açık kart oynamak falan olmaz çok iyi bilirim , tartışmaya girip herşeyi göze alıp da içimi boşalttığım da oldu (acemi saf dönemlerim ), ama içimi boşalttığımı sanarken aslında neler daha yüklediler bana o tartışma anlarında, eşin de baskı yapmıyorsa bırak böyle kalsın , sen böyle devam et bence, kapısına çıkıp da alındım ettim falan fazla böyle tiplere , hediyesini kv ye bırakmakla da çok iyi etmişsin, ne demek ya aileyi toplayıp da aşağıda oturan kardeşinin eşini davet etmemek, kv nin de bunu haklı çıkartmaya çalışması !!! Çok seviyesizce , ben de çok çektim kardeş çekiyorım da.... eşin sizin çağırılmamanız konusunda ne dedi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?