Yıllardır tanıdığınız insanı neden çağırmıyorsunuz bana garip genelde bu ve daha önce yine çok tanımadığı birinin davetine katılıp benimkini geçiştirme son dakika söylemeleri tuhafıma gitti evin önünden kalkıcaktı ben de yer ayırtmak istediğim için sormuş bulundumKardeşimin düğününe niye arkadaşlarım gelsin böylesini ilkkez duyuyorum ne saçma hele gele gruptan davetiye atıp gelmelerini beklemek.Bizzat aranmadigim veya davetiye ulaştırılmadigi zaman kesinlikle katılmıyorum bende.Bana ulastiramayacak gibi olanlar bile ya anneme ya ablama bana ait bı davetiye bırakıyorlar muhakkak gelmemi gercekten isteyenler bende tabiki bu nezaket karşısında bir saatte olsa bir şekilde katılırım davete.Ama kardeşimin düğününe arkadaşlarımı da çağırmam çünkü kardeşimin en güzel gecesi ben onla ilgilenmek isterim onun misafirlerini rahat ettirmek için uğraşırım birde kendi çevremi niye davet edeyim
Bu kadar tepki ne için anlayamadım bu sayfa ne için var ben derdimi anlatıyorum size basit gelebilir bana gelmeyebilir sorumu cevaplayıp geçebilirdinizArtık insanların bütçeleri, paraları, harcamaları konusunda daha fazla yazmasanız mı acaba? Bunları yazınca hediye beklemedim, altın beklemedim mesajları komik oluyor çünkü.
Paralarını ve zamanlarını sizin tanımadıkları erkek kardeşiniz için harcamak istememişler, bu kadar basit. Haber vermelerine ya da size bahane sunmalarına da gerek yok. Beklentiniz son derece yersiz. Artık kabullenseniz mi bunu?
Öyle deseler konu sahibi ömür boyu hani paraları yoktu, hani zamanları yoktu diye yapılan her şeyin çetelesini tutacak.Para yok diyene hamama gidiyorlar diye kızıyor, bir şey demeyene niye demediler diye kızıyor.Bir şey diyene de son anda dediler diye kızıyor.Yetmiyor bu düğüne gelmedikleri için bundan böyle kimsenin düğününe gidilmesin istiyor, başka düğüne gidiyolar diye de kızıyorHayır sanki kadınlar “ay canım allah mesut etsin ama biz katılmayı düşünmüyoruz, kardeşinin düğünü pek ilgimizi çekmedi, zaman ve para ayırmak istemiyoruz,size iyi eğlenceler” deseler. Ha tamam o zaman deyip susacak gibi yazıyor. Sanki gitmek istemediklerini söyleseler hiç trip atmayacak, ortalığı birbirine katmayacak.
Ne tepkisi? Forum ya burası hani, düşüncelerimizi yazıyoruz. Şurda sizi haklı bulan bir kişi görmedim. Buna rağmen hala kendinizi haklı görüyor olmanız çok enteresan.Bu kadar tepki ne için anlayamadım bu sayfa ne için var ben derdimi anlatıyorum size basit gelebilir bana gelmeyebilir sorumu cevaplayıp geçebilirdiniz
İyide düğün benim degil kardeşiminse niye benim çevrem gelmek zorunda olsun.Kaldiki ben abimin düğününde iş yerinden izin alamadım diye iş yerindeki arkadaşım biz bırakırız hem köy düğünü görmüş oluruz dedi öncesinde abime sordum senin için mahsuru yoksa bir masa ayarlayabilirmiyim diye ondan sonra beni bırakmaları için yaptıkları teklifi kabul ettim ve inanın bir saat durdular onda bile yanlız bırakmak olmaz ilgileneyim diye annem babam da haliyle masaya gelip hem teşekkür edip hem ilgilendiler bu bile çok kasılmama sebeb oldu arkadaş düğün abimin ve eşinin onların çevresini rahat ettirmek onlarla eğlenmek güzel bir ev sahipliği yapmak önemli sen whatsap grubun gelmedi diye millete gereksiz atar yapmışsınYıllardır tanıdığınız insanı neden çağırmıyorsunuz bana garip genelde bu ve daha önce yine çok tanımadığı birinin davetine katılıp benimkini geçiştirme son dakika söylemeleri tuhafıma gitti evin önünden kalkıcaktı ben de yer ayırtmak istediğim için sormuş bulundum
Bence siz haklısınız. Niyetinizin takı beklemek olduğunu düşünmüyorum. Aranızda bir samimiyet var ki whatsap grubundasınız etkinlikler yapıyorsunuz. Siz sormayana kadar cevap vermeyip son dakika saçma sebepler sunup gelemiycez demeleri yanlış olmuş. En azından bikaç gün önceden söyleyebilirlerdi.Selam kızlar. Konum uzun olacak , detaylı anlatıyorum ki yanlış anlaşılmayım.Bir kaç kişilik arkadaş grubumuz var bu kişilerle içimizden biri sayesinde tanıştım yanı hepımız öyle tanıştık. İçlerinden biri hariç diğerleri ile fazla içli dışlı değilim sadece programlarda konuşurum ama genelde iyi geçinirim severim sohbet ederim ama derin bağlarım yok. Bir tanesi hem çok fazla samimiyim hem yakınımda oturuyor evlerimize girip çıkarız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez dertleşiriz vs. Bende yeri farklıdır. Neyse gelelim konuya yakın zaman da kardeşim evlendi düğün ve kına tarihi aylar öncesinden belliydi bende tabi gruba davetiyiye attim davet ettim. Hepsi bir aksilik olmazsa geliriz inşallah dedi. Düğün günü geldi çattı kına uzaktaydı onlara o yüzden gelmediler tamam dedim. Baktım dugunden önceki gün gruptan hiç bşrsey yazılmadı ben sordum kimler geliyor diye.
Hepsi döküldü , gelemiyoruz hiç bir açıklama vs yok tebrik edıp geçiştirdiler. Bir tanesi işte yorgun uykusuz olduğunu söyledi o kadar o saçma da neyse benim asıl beklediğim kişi hiç bir açıklama yapmadı.
Bende “samimiyetimize dayanarak sizi davet ettim ama yaptığınız ayıp gelmıyceğinizi bile söylemediniz dedim “ bu mu yanı bana verdiğiniz değer dedim.
Onlar da değerin böyle ölçülmediğini gelen gelir gelmeyen gelemez minvalinde saçma bir açıklama yaptılar.
Bende tepki olarak gruptan çıktım çünkü öncelik olmadığımın farkına vardım. Neden böyle düşündün derseniz bizi tanıştıran kişinin de yakında daveti oldu hepsi ne hikmetse müsait oldu ve geldi bende gitmiştim. Sandım ki bana da gelirler ama öyle olması geçiştirildim açık ve net . Benım kırıldığım kişi düğünden sonra ki günlerde aradı açmadım gruptan çıkmıştım tekrar eklediler bu sefer çıkmadım ama tepkisiz kaldım hiç iletişime geçemedim diğerleri zaten hiç oralı bile olmadı bence benım kırılmama yapma böyle vs diyip geçiştirdiler .
Dugunden sonraki haftalarda o kırıldığım kişi bana yazdı işte konuşmak istedi . Başka bir yere sözüm vardı o yüzden gelmedim dedi . Bende aylar öncesinden düğün belliydi söz vermeyebilirdin dedim özür vs yok bu arada ona göre bu kadar abartılacak bir konu değilmiş, sonrasında maddi sıkıntısı olduğunu takı takmayacağı için gelmek istemedim vs dedi söyleyebilirdin dedim o kadar samimiyiz bence ben söylüyorum mesela olmadığı zaman . Ardından komik olan sa şu dugunden sonraki hafta için program yaptılar parası varmış demekki onu anladım. Ayrıtten bu kişinin işletmesi var bende devamli müşterisiyim yabancıya gitmeyim diye . Diğer komik olan şeyse bizi tanıştıran kişinin yakın zaman da yakının düğünü var ve il dışında hepsi gitmek için can atıyor bakalım ne olacak gideceklermi. Ayrı bir detay da kızın eşi de benım eşimin çocukluktan beri tanıdığı kişi iş yerlerine gittiğim de ona da söyledim davet ettim . Geliriz tabi ki dedi sonrasında kıza demiş ki “ benım ne işim var gitmem demiş” halbu ki yalan bana gelirim demişti. Ona ayrı bir şok oldum zaten . Biizi tanıştıran kişinin ailesiyle de samimi ve aynı köylüler ve bundan dolayı mümkün mertebe katılmaya çalışıyorum dedi kız .
Ben mesafemi koydum artık eskisi gibi olmam , ama yapılan yanlıştı ve kendimi kötü hissettim.
Sizce haksız mıyım bu konuda abartmış mıyım bundan sonrası için nasıl davranmalıyım?
Buluşmalara eskisi gibi katılmam , grupta zaten eskisi gibi aktifte olmam bu şekilde yavaş yavaş kendimi geri çekmeye çalışıyorum.
Demem o ki kızlar ben zaten kolay kolay birini sevmem arkadaş olmam olduğum zaman da iyi si de kötüsünde de olurum . Ben böyle şeylere önem vereim biraz geleneksel bir yapıdayım o kız da öyle zaten. Ya artık yüzeysel ilişkilere alışacağım , ya da komple arkadaş olayını kapatacağım.
Çok şükür benı anlayan biri geldiBence siz haklısınız. Niyetinizin takı beklemek olduğunu düşünmüyorum. Aranızda bir samimiyet var ki whatsap grubundasınız etkinlikler yapıyorsunuz. Siz sormayana kadar cevap vermeyip son dakika saçma sebepler sunup gelemiycez demeleri yanlış olmuş. En azından bikaç gün önceden söyleyebilirlerdi.
Hadi onlarla çok içli dışlı değilmişsiniz ama samimi olduğunuz arkadaşınız daha farklı davranabilirdi. Ben olsam tekrar gruba girmezdim. Böyle şeylere değer veriyorum ben.
Meselenin para olmadığı da haftaya yapacağı görüşmeden belli. O arkadaşlığınıza sizin düşündüğünüz gibi bir anlam yüklememiş.
Sizde bundan sonra ona göre tavır alırsınız.
Hayır sanki kadınlar “ay canım allah mesut etsin ama biz katılmayı düşünmüyoruz, kardeşinin düğünü pek ilgimizi çekmedi, zaman ve para ayırmak istemiyoruz,size iyi eğlenceler” deseler. Ha tamam o zaman deyip susacak gibi yazıyor. Sanki gitmek istemediklerini söyleseler hiç trip atmayacak, ortalığı birbirine katmayacak.
Aynen öyle aynı ozverıyi kendime de bekledim kırılma sebebim buydu. açmamamın sebebi o an konumsk istemedim. Küs değilim bunun için küsmem ama yapılanı da unutmamBen yorum yapanlara katılmıyorum çünkü sizi beklentiye onlar sokmus diğer etkinliklere katılmışlar heveslilermiş aynı özveriyi kendinize beklemişsiniz ben sizi haklı buldum. Belki aradığında açmamazlık yapmazdım ama tepki de gösterirdim
yok başkalarının davetlerine katılıyorlar diye yok madem para yoktu neden hamam gidildi diye defalarca demişsiniz burada bile, nasıl önceden haber verseler bir şey demezdiniz ya? dürüst olun acık.Çok şükür benı anlayan biri geldievet tam olarak bu şekilde düşünüyorum bende önceden haber verseler inanın bşrsey demezdim haber verdiler derdim . Son dk ben sorunca söylediler sormamın sebebi de yer ayırcaktım servisle gelsinler diye kötü bir niyet veya takı değildi meselem. Ben gruba kendim girmedim onlar yönetici olduğu için tekrar alabiliyorlar. Benım kadar anlam yüklememiş dediğiniz gibi.
O zaman siz yüzeysel ilişkiler kuruyorsunuz demekki ben derin bağlar kuran biriyim, samimi olduğum kızın her anında yanındaydım iyi gün kötü gün böyle basit bir sekılde konuyu kapatmasını garıpsedim. Çünkü dediğim gibi oda böyle şeylere önem veren biri ve daha önce de diğer arkadaşın yeğenine gitti bana neden aynı özveri gösterilmedi . Davet etmesem neden söylemedi derler davet etsem bu da çok söylüyor derler yanı bu kadar zaman birlikte vakit gecırdıhımız insanları davet etmem gayet insanı bir durum . Katılmamalarına saygı duyarım son dk söylenmesi ayıp oldu. Benım takıldığım konu bu . Fazla agrasif davranmış olabilirim sizde kusura bakmayın ama çok üstüme gelindi . Değer verdiğim kadar görmek de istedim her insan gibi ben fazla anlam yükledim artık onu yapmamaya gayret edicemNiye açıklama yapmak zorunda olsunlar insanlar size? İstememişler gelmemişler. Bu kadar basit.
İnsanların kabullenmesi gereken bazı şeyler var, düğünleriniz size güzel ve eğlenceli, çocuklarınız size güzel ve sevimli, eşleriniz size yakışıklı ve esprili vs uzar gider. Diğer insanlar bunlara mecbur olduklarında katlanırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?