- 11 Aralık 2018
- 41.367
- 257.116
- 598
Yapmak yapmamak değil mesele. Gelip gelmemeleri ya da haber vermemeleri düğünde bir aksaklığa neden olmaz. Bu tip düğünlere herkes çağırılır gelen gelir gelmeyen haber vermez çünkü rezervasyon yoktur.Sanane senin basit olarak gördüğünü bile yapamayanlar var ayrıca hatırı sayılır bir beraberliğimiz var. Sen hala niye buralardasın git başkalarına çemkir
yemekli düğünlerde soruluyor kişi sayısıDamat tarafı benım zaten erkek kardeşim evlendi kız kardeşim değil . Gruba attım hanı belki gelen olursa adrese bakarlar diye kötü bir niyetle değil . Ne emri vakisi hanımefendi ben davet ettim normal sıradan bir düğün yemeksiz neyi kime soracağım zaten düğün bizim ayrıca Hangı düğüne arkadaşlarım gelecek diye haber verilirr anlamadım sonuçta davetli davetlidir yani neden geldiler diye sorulmaz dimi .
Enn yakın arkadaşınız olsa bile kardeşinizin düğününe gelmek zorunda mı ? Sizin düğününüze gelmemişler gibi tepki göstermen bence yanlış olmuş. Kabul edin yersiz bir tepki göstermişsiniz.Selam kızlar. Konum uzun olacak , detaylı anlatıyorum ki yanlış anlaşılmayım.Bir kaç kişilik arkadaş grubumuz var bu kişilerle içimizden biri sayesinde tanıştım yanı hepımız öyle tanıştık. İçlerinden biri hariç diğerleri ile fazla içli dışlı değilim sadece programlarda konuşurum ama genelde iyi geçinirim severim sohbet ederim ama derin bağlarım yok. Bir tanesi hem çok fazla samimiyim hem yakınımda oturuyor evlerimize girip çıkarız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez dertleşiriz vs. Bende yeri farklıdır. Neyse gelelim konuya yakın zaman da kardeşim evlendi düğün ve kına tarihi aylar öncesinden belliydi bende tabi gruba davetiyiye attim davet ettim. Hepsi bir aksilik olmazsa geliriz inşallah dedi. Düğün günü geldi çattı kına uzaktaydı onlara o yüzden gelmediler tamam dedim. Baktım dugunden önceki gün gruptan hiç bşrsey yazılmadı ben sordum kimler geliyor diye.
Hepsi döküldü , gelemiyoruz hiç bir açıklama vs yok tebrik edıp geçiştirdiler. Bir tanesi işte yorgun uykusuz olduğunu söyledi o kadar o saçma da neyse benim asıl beklediğim kişi hiç bir açıklama yapmadı.
Bende “samimiyetimize dayanarak sizi davet ettim ama yaptığınız ayıp gelmıyceğinizi bile söylemediniz dedim “ bu mu yanı bana verdiğiniz değer dedim.
Onlar da değerin böyle ölçülmediğini gelen gelir gelmeyen gelemez minvalinde saçma bir açıklama yaptılar.
Bende tepki olarak gruptan çıktım çünkü öncelik olmadığımın farkına vardım. Neden böyle düşündün derseniz bizi tanıştıran kişinin de yakında daveti oldu hepsi ne hikmetse müsait oldu ve geldi bende gitmiştim. Sandım ki bana da gelirler ama öyle olması geçiştirildim açık ve net . Benım kırıldığım kişi düğünden sonra ki günlerde aradı açmadım gruptan çıkmıştım tekrar eklediler bu sefer çıkmadım ama tepkisiz kaldım hiç iletişime geçemedim diğerleri zaten hiç oralı bile olmadı bence benım kırılmama yapma böyle vs diyip geçiştirdiler .
Dugunden sonraki haftalarda o kırıldığım kişi bana yazdı işte konuşmak istedi . Başka bir yere sözüm vardı o yüzden gelmedim dedi . Bende aylar öncesinden düğün belliydi söz vermeyebilirdin dedim özür vs yok bu arada ona göre bu kadar abartılacak bir konu değilmiş, sonrasında maddi sıkıntısı olduğunu takı takmayacağı için gelmek istemedim vs dedi söyleyebilirdin dedim o kadar samimiyiz bence ben söylüyorum mesela olmadığı zaman . Ardından komik olan sa şu dugunden sonraki hafta için program yaptılar parası varmış demekki onu anladım. Ayrıtten bu kişinin işletmesi var bende devamli müşterisiyim yabancıya gitmeyim diye . Diğer komik olan şeyse bizi tanıştıran kişinin yakın zaman da yakının düğünü var ve il dışında hepsi gitmek için can atıyor bakalım ne olacak gideceklermi. Ayrı bir detay da kızın eşi de benım eşimin çocukluktan beri tanıdığı kişi iş yerlerine gittiğim de ona da söyledim davet ettim . Geliriz tabi ki dedi sonrasında kıza demiş ki “ benım ne işim var gitmem demiş” halbu ki yalan bana gelirim demişti. Ona ayrı bir şok oldum zaten . Biizi tanıştıran kişinin ailesiyle de samimi ve aynı köylüler ve bundan dolayı mümkün mertebe katılmaya çalışıyorum dedi kız .
Ben mesafemi koydum artık eskisi gibi olmam , ama yapılan yanlıştı ve kendimi kötü hissettim.
Sizce haksız mıyım bu konuda abartmış mıyım bundan sonrası için nasıl davranmalıyım?
Buluşmalara eskisi gibi katılmam , grupta zaten eskisi gibi aktifte olmam bu şekilde yavaş yavaş kendimi geri çekmeye çalışıyorum.
Demem o ki kızlar ben zaten kolay kolay birini sevmem arkadaş olmam olduğum zaman da iyi si de kötüsünde de olurum . Ben böyle şeylere önem vereim biraz geleneksel bir yapıdayım o kız da öyle zaten. Ya artık yüzeysel ilişkilere alışacağım , ya da komple arkadaş olayını kapatacağım.
Ay bir de şu söylediğiniz ayrı bir fecaat. İnsanların hayatta öncelikleri vardır. Arkadaşının hiç tanımadığı erkek kardeşinin düğününe harcayacak kadar gereksiz bulduğu bir parası yokmuş demek ki. Ama kendine harcayacak parası varmış. Normal olan bu zaten. İnsan sınırlı bütçesi olsa da kendine harcama yapabilir ama alakasız birine yapmaz. Neden sınırlı bütçesini arkadaşının erkek kardeşi için harcasın?Tamam hadi diyelim ki dediği doğru maddiyat iyi değildi o zaman neden düğünden sonraki bir hafta hamam programı yapıp beni de davet ettiler tabii ki gitmedim demek ki para vardı bahane yalandı konuyu iyi okuyun lütfen
Altın bekleyen yokÇok uzun ama takı nedeniyle ben de gitmezdim muhtemelenaltın çok pahalı
Takı hiç aklımdan bile geçmedi ben sadece değer verdiğim insanları yanımda görmek istedim başka davetlere gelince zamanları benim takıldığım nokta bu hayla insan bir hediye götürmek ister evet ama ondan altın bekleyen de yok zatenKiz kardes olsa hadi samimiyet vardir belki diye dusundum ama su tavriniz ile sadece taki pesinde kosan samimiyetsiz bir insan gibi duruyorsunuz davetiye attiniz niye hesap sorup ustune gidiyorsunuz yahu insanlari kendinizden kurtarmissiniz resmen
Altin beklediniz demedim aslinda, niyet bu anlasilmistir insanlar gulup gecmistir. Ustune trip ustune trip iyice batirmissiniz. Cunku cidden boyle gozukuyor niye tanimadigim erkek kardes dugunune gideyim ki?Takı hiç aklımdan bile geçmedi ben sadece değer verdiğim insanları yanımda görmek istedim başka davetlere gelince zamanları benim takıldığım nokta bu hayla insan bir hediye götürmek ister evet ama ondan altın bekleyen de yok zaten
Sanki düğünü Çırağan da yapmışlar gibi bir üslupYapmak yapmamak değil mesele. Gelip gelmemeleri ya da haber vermemeleri düğünde bir aksaklığa neden olmaz. Bu tip düğünlere herkes çağırılır gelen gelir gelmeyen haber vermez çünkü rezervasyon yoktur.
Üslup konusunda tekrar uyarıyorum. Ben sizin arkadaşlarınıza benzemem.
Hiç te batırmadım gelemediniz tamam bşrsey demiyorum zorunda değiller . Son dk neden ben sorunca söylüyorsunuz . Yakın zaman da gruptan birimin yeğeni evlendi çok tanımamalarına rağmen gittiler.Altin beklediniz demedim aslinda, niyet bu anlasilmistir insanlar gulup gecmistir. Ustune trip ustune trip iyice batirmissiniz. Cunku cidden boyle gozukuyor niye tanimadigim erkek kardes dugunune gideyim ki?
Hiç te batırmadım gelemediniz tamam bşrsey demiyorum zorunda değiller . Son dk neden ben sorunca söylüyorsunuz . Yakın zaman da gruptan birimin yeğeni evlendi çok tanımamalarına rağmen gittiler.
Bende yılların vermiş olduğu samimiyetle sadece davet ettim ama bu tavrı haketmediğimi düşünüyorum.
Dedikodu yapacak bir durum olduğunu düşünmüyorum sonuçta ben davet ettim evet gelmeyebilirler bunu hak veriyorum ama ben sormadan söylememeleri ayriyeten başka davetlere katılıp benim davetime katılmaları hatta il dışında olan davete bile katılmayı düşünüyor planlayıp benim bir saatlik yoluma gelmemeleri tuhafıma gitti hepsi çalışan kadın ve aralarında bayan kuaförü olanlar var bir masrafı olacak bir durum yoktuYapmayın bence böyle şeyler. Arkadaşlarınız arasında değerinizi düşürüp dedikodu yapacakları bir sürü malzeme vermişsiniz. Kardeşinin düğününe gelmeleri ne alaka. Erkek kardeşim evlenirken en yakın arkadaşlarımı çağırmak aklıma bile gelmedi. Benim düğünüm mu ne alaka. Kimse de niye cagirmadin demedi doğal olarak. Yakın zamanda arkadaşımın kardeşinin düğününe gideceğim çünkü bizzat tanıyorum. Evlerine birçok kez gittim. Kızla da samimiyetim var. Ayrıca kardeşi kendi davet etti. Sizin durum bambaska. Olayi uzatıp herkesi kendinizden soğutmayın.
Benim sormamın sebebi servis vardı ulaşım araçları vardı ve evin konumunu atabilirdim o yüzden sordumHayatimda hic bir dugunde onceden haber vermedim ne alaka? Ben kimim dugun ne kdr onemli olabilir, sonra gordugum de hayirli olsun katilamadik dedim. Niye haber versin hele davetiyeden sonra geliyomusunuz diyeni hic duymadim gayet buz gibi sogutmussunuz Kim sizinle ugrassin ayol
**kisi sayisi net olanlar haric
Bazilarinda özellikle belirtilir, cocuk alinmaz vs. Onlardan hariç klasik dugunlerde giden gider biter gecer
Sadece konuma odaklanırsanız sevinirim öyle bir şey de yapmadım konuyu da saptırmayınNeyseki gelin hanımla ilgili bir konu açılmamış.
içimden bir ses beyaz abiye almış olabileceğinizi söylüyor susturamadım onu.
Beni yıllardır tanıyor yedigimiz içtiğimiz ayrı gitmez ve bu kadar samimi olduğum olduğum için çağırdım bunda garip ne var anlayamadımAy bir de şu söylediğiniz ayrı bir fecaat. İnsanların hayatta öncelikleri vardır. Arkadaşının hiç tanımadığı erkek kardeşinin düğününe harcayacak kadar gereksiz bulduğu bir parası yokmuş demek ki. Ama kendine harcayacak parası varmış. Normal olan bu zaten. İnsan sınırlı bütçesi olsa da kendine harcama yapabilir ama alakasız birine yapmaz. Neden sınırlı bütçesini arkadaşının erkek kardeşi için harcasın?
Kimse size açıklama yapmak zorunda da değil. Keşke “ben neden senin kardeşinin düğününe geleyim ne alaka?” deyip sizi bir dumura uğratsaydı kadın ama mülayim bir insanmış.
Ayrıca şunu da ekleyeyim: bir insanı hiç tanımadığı birinin düğününe, etkinliğine vs çağıran insanları hiç samimi bulmuyorum. Çıkar amaçlı geliyor bana. Düğün kalabalık gözüksün, işte takı gelsin gibi amaçlarla çağırılıyor. Yoksa o kişiyi geldiği düğünde kimsenin iplediği bile yok.
Artık insanların bütçeleri, paraları, harcamaları konusunda daha fazla yazmasanız mı acaba? Bunları yazınca hediye beklemedim, altın beklemedim mesajları komik oluyor çünkü.Dedikodu yapacak bir durum olduğunu düşünmüyorum sonuçta ben davet ettim evet gelmeyebilirler bunu hak veriyorum ama ben sormadan söylememeleri ayriyeten başka davetlere katılıp benim davetime katılmaları hatta il dışında olan davete bile katılmayı düşünüyor planlayıp benim bir saatlik yoluma gelmemeleri tuhafıma gitti hepsi çalışan kadın ve aralarında bayan kuaförü olanlar var bir masrafı olacak bir durum yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?