hepiniz eşlerinizden şiddet görmüşsünüzdür diyen arkadaşım, söylemeye çalıştığın şey şu mu?
" mükemmel evlilik yok, illa ki tartışma oluyordur birbirinize ses tonunuz yükseliyordur bu normal" bunu demeye çalıştığını söyle lütfen?
öbür türlüsü hakikaten arkadaşların yazdığı gibi şiddeti kabul etmek normalleştirmek oluyor da...
3 senelik evlilik içerisinde biri sadece bir tokat ve biri ağır 2 kez şiddet görüp ancak erkek kişisini aynı şekilde pişman edip berbat bir şekilde süründürmeden affetmeyen ve olur da 3. olay gerçekleşirse beni ve oğlunu asla göremeyeceğini idrak ettiren bir kadın olarak yazıyorum:
her evlilikte şiddet yok! sizin bahsettiğiniz anlamlarda yok yani.
benim babam ne anneme ne kardeşlerime ne bana bir fiske vurmadı. ve hatta bağırmaz da... ancak küser.
size göre bu bir şiddetse evet babam uygulamış bize şiddet..
akrabayım neticede bende birileriyle, ve gördüğüm şahit olduğum evliliklerin çoğunda şiddet yok. çünkü normali bu. olması gereken bu. olan vardır arada çat pat onlar da normal olmayan. anlatabildim mi?
he madem çok bilinçlisin neden sen gittin bir sığırla evlendin derseniz de bu da benim kaderimmiş. ama illa ki değiştireceğim o kaderi bir yerinden tutup. beklediğim şeyler var...
konu sahibesi arkadaşım
balkupuu
seni anlıyorum... inan bana anlıyorum... çaresiz olmanı gidecek yerinin olmamasını.. yaşadıklarını sindirememeni ama elinden bir şey gelmemesini...
ama bunu 2. bebeğine yaşatma... henüz çok yeni... Rabbim affeder diye düşünyorum bunu o bebeğe yapma...
diyeceklerim bu kadar...