dayanacak gücü kendimde bulamıyorum artık,boşanmak çözüm olurmu :(

Boşansanız da boşanmasanız da kendinize bİ İş bulmanın yollarını arayın derim ben.
Kimseye güven olmuyor çünkü bu hayatta.
Daha yaşınız çok genç liseyi bitirmediyseniz dışardan bitirebilirsiniz ya da ünv.yi.
Çocuklarınız bebek değilse yaşları uygunsa anaokuluna gönderirsiniz.
Asgari ücretle bile çalışsanız her ay köşeye atıp birikim yapabilirsiniz.
Eşim beni çalıştırmıyor derseniz de bu da benim özelim karışamazsın diyebilirsiniz ona.

Nasıl bir sevgi anlayışın var canım senin ya karasevda mi bu?aslında her şeyi görüyorsun doğruyu yanlışı biliyorsun.ayrılmazsin büyük ihtimalle zaten ama kalıcı çözümler bulmaya bak

Boşansanız da boşanmasanız da kendinize bİ İş bulmanın yollarını arayın derim ben.
Kimseye güven olmuyor çünkü bu hayatta.
Daha yaşınız çok genç liseyi bitirmediyseniz dışardan bitirebilirsiniz ya da ünv.yi.
Çocuklarınız bebek değilse yaşları uygunsa anaokuluna gönderirsiniz.
Asgari ücretle bile çalışsanız her ay köşeye atıp birikim yapabilirsiniz.
Eşim beni çalıştırmıyor derseniz de bu da benim özelim karışamazsın diyebilirsiniz ona.

lise mezunuyum, üni sınavlarına hazırlanıyordum birden kendimi nikah masasında buldum ( salak kafam )
aradan 13 yıl geçmiş üni okuyabilirmiyim bilmiyorum.bildiklerimide unutturdu bu hayat bana..
çalışmak istediğimi eşime söylemiştim, kolaymı zannediyorsun çalışmayı vs söylenmişti, çalışmak istiyorsan çalış dedi.
çocuklarımı kreşe 4 saat gönderebiliyorum. annem başka şehirde yaşıyor bakabilecek kimsemde yok .

lise mezunuyum, üni sınavlarına hazırlanıyordum birden kendimi nikah masasında buldum ( salak kafam )
aradan 13 yıl geçmiş üni okuyabilirmiyim bilmiyorum.bildiklerimide unutturdu bu hayat bana..
çalışmak istediğimi eşime söylemiştim, kolaymı zannediyorsun çalışmayı vs söylenmişti, çalışmak istiyorsan çalış dedi.
çocuklarımı kreşe 4 saat gönderebiliyorum. annem başka şehirde yaşıyor bakabilecek kimsemde yok .
Kaç yaşındaki çocuklar?

Nasıl bir sevgi anlayışın var canım senin ya karasevda mi bu?aslında her şeyi görüyorsun doğruyu yanlışı biliyorsun.ayrılmazsin büyük ihtimalle zaten ama kalıcı çözümler bulmaya bak
gördüğüm somut birşey yok, görseydim bu zamana kadar zorda olsa bir karar verebilirdim.
yaptığı hatalar vardı, evlatlarım için katlandım, babasız çocuk büyütmek kolay olmayacaktı ben bu zorluğa razı gelirdim,
gelirdimde baba sevgisinden mahrum kalmasınlar istedim. bana karşı iyi bir eş olmayabilir ama iyi bir baba.yarın randevu aldım piskiatrdan bakalım..

oğlum 9, kızım 5 yaşında
oğlum ilkokula gidiyor, kızımsa kreşe
E baya büyümüşler aslında ben daha küçük sanmıştım.
Diğeri de seneye okula başlar yarım günde bakıcı gelir olur bu iş insanlar küçücük bebeklerini bırakıp çalışıyorlar.
Bir de aramızda sadece 2yaş var ben 2Üni.bitirdim bİ tane daha okusam mı ya ds yüksek lisans yapsam mı diye düşünüyorum yani okumanın cidden yaşı yok.
Üni.okumasanız bile sıradan bi iş size çok iyi gelir özgüveniniz yerine gelir.

E baya büyümüşler aslında ben daha küçük sanmıştım.
Diğeri de seneye okula başlar yarım günde bakıcı gelir olur bu iş insanlar küçücük bebeklerini bırakıp çalışıyorlar.
Bir de aramızda sadece 2yaş var ben 2Üni.bitirdim bİ tane daha okusam mı ya ds yüksek lisans yapsam mı diye düşünüyorum yani okumanın cidden yaşı yok.
Üni.okumasanız bile sıradan bi iş size çok iyi gelir özgüveniniz yerine gelir.

yaş olarak problem yapmıyorum ama bilgilerim taze değil, başarabilirmiyim bilemiyorum
okuldan 14:20 de çıkıyorlar bakıcı düşünsem, bir mesleğim yok 1000 lira alsam yarısını bakıcıya diğer yarısınıda yol ve yemeğe vericem

yaş olarak problem yapmıyorum ama bilgilerim taze değil, başarabilirmiyim bilemiyorum
okuldan 14:20 de çıkıyorlar bakıcı düşünsem, bir mesleğim yok 1000 lira alsam yarısını bakıcıya diğer yarısınıda yol ve yemeğe vericem
İyi de hiçbir şey yapmadan hayatınızın düzene girmesini beklemek ne kazandıracak size?
Bahane bulmak o kadar kolay ki önemli ılan mücadele etmek ve bir yerden başlamaktır.

İyi de hiçbir şey yapmadan hayatınızın düzene girmesini beklemek ne kazandıracak size?
Bahane bulmak o kadar kolay ki önemli ılan mücadele etmek ve bir yerden başlamaktır.

bunların bahane olduğunumu düşünüyorsunuz ??
yalnızım diyorum çocuklarıma bakabilecek kimsem yok, ve icra edebileceğim bir mesleğimde yok,
bir karar verdiğimde elbette bir yerlerden başlayacağım, ailemin yanına dönebilirim ve hayatımı bir şekilde çocuklarımla birliktre bir düzene sokabilirim...

ilk 2 yılda kumar ve alkol bitti, kumar oynadığını öğrendiğimde 6 aylık hamileydim, özür diledi ve söz verdi sözünü tuttuda birdaha oynamadı. eşim öyle sevgisini belli eden bir yapıya sahip değil, bende tam tersine duygusalım vs , bunu kabullendim çaresizim, elimde bir mesleğim yok ,tutunabileceğim bir dalım yok, 2 evladıma bakabilecek gücüm yok, babam biraz terstir ailemin yanına ne kadar sığabilicem bilemiyorum boşanma kararı verirsem :KK43:

bu adamı çekeceğime biraz ters babbamı çekerim daha iyi.

Merhabalar.
Eşimle tanıştığımda 17 yaşındaydım, ve ona aşık oldum.farklı şehirlerde yaşıyorduk, dolayısıyla sürekli telefonda konuşarak msjlaşarak vs iletişime geçiyorduk. yanıma 4,5 kez geldi çıktık vs vs işte..
ilk aşk,ilk heyecan ayaklarım yerden kesilmişti, ona aşıktım..

2 sene görüştükten sonra evlenmeye karar verdik. annem hiç istemedi, farklı illerde yaşadığımız için, uzak dedii
olmaz dedii. evin tek kızıydım birde kardeşim var, ben annemin her olmaz deyişinde ağlamaya başlıyordum.bir şekilde ailemde rıza gösterdi ve evlendik...
şuan 11 yıllık evliyiz, ben 30 eşim 36yaşında
evliliğimin ilk ayları kabus gibiydi, eşimden beklediğim ilgi, alaka şevkat şöyle dursun, hayatımın en zor günleri başlıyordu. gece yarıları pencere önlerinde az ağlamadım :KK43: neredesin dediğimde kahvede, arkadaşlarla vs vs geçiştiriyordu. 100 lerce kez oturdum konuştum, kahveye hergün gitme banada vakit ayır vs vs

bir gece yine sabahladım, g 4 te geldi, tartıştık işlerinin iyi gitmediğini, bunalımda olduğunu ve bileziklerimin bir kısmını istediğini söyledi, 2 ay sonra tekrar yaparız bileziklerini dedi ve bende verdim.
bir kaç hafta sonra yine gece geldi ve yine tartıştık bana kumar oynadığını ve kaybettiğini çok borcunun olduğunu söyledi beynimden vurulmuşa döndüm, kızdım bağırdım sonra bunun bir çözüm olmayacağını düşündüm ve destek oldum eşime, ailesine konu birşekilde açıldı k. pederim çok iyi bir insandı borçlarını ödedii.

ben ailemi ziyarete gittiğimde, altınlarımı evimde bırakmıştım, eşimde birgüzel kumarda hepsini yemiş.
yine tartıştık yine kavga ettik, sakinleştiğimde ise ona destek olmaya devam ediyordum. bir kaç ay iyiydik ve ben hamile olduğumu öğrendim, artık düzeleceğini umuyordum.son jübilesinide yaptı ve arabamızıda kumarda kaybetti, bulunduğumuz muhitten taşındık uzaklaşırsa yapmaz diye düşündüm ortamda koparmaya çalıştım.
çok uzun oldu kusura bakmayın yılların birikimi var ve anlatacağım hiç kimsem yok :KK43: derken kumar belası bitti , alkol alışkanlığı başladı, ve adam eve giremiyordu sürekli dışarda orda burda şurda yıllarca bununla mücadele ettim,
son 2 yıldır cinsel anlamda çok soğuğuz ve ben şüphelenmeye başladım, telefonlarını kurcaladım vs vs
en son yaşadığımız olay wtspp taki tüm mesejlarını siliyor, evde ya şarjı bitiyor kapanıyor tel , telini aldım wtspına girdim giç bişi yok benm wtsptan bakınca şu saatte girdi diye görünmedi evden çıktı girmiş bende gün boyu takip ettim 4, 5 kez girdi , bende msj attım napıyorsun wtpstan, msjımı görmedi bile aradım sonra napıyosun dedim wtsapın bomboş ama sürekli girip çıkıyorsun, kimle msjlaşıyosunki dedim ( eşim mesaj yazmayı sevmez arar konuşur kapatır yıllarca böyle olmuştur herkese karşı ) oda bana arkadaşlarımla msjlaşıyorum ne oldu diyerek bağırmaya başladı, neden siliyosun peki dedim o benim özelim dedi, oruç ağız başım döndü o kelimeyi duyunca, bende bağırdım ne özeli ya dedim senin benden başka özelin olamaz, silmeyeceksin msjları dedim, benim telefonuma bakamazsın dedii kurcalayamazsın, bende bakarım dedim bakıcamda dedim telefonda kavga ediyoruz,yineledi o benim özelim bakamazsın, arkadaşımla şakalaşmışımdır vs vs konuşmuşumdur bakamazsın dedi, bende ben senin karınım bakarım dedim ne zamanki beni boşarsın dedim o zaman kimle ne msjlaşıyosan mesjlaş bakmam dedim,oda bana böyle telefonumu kurcalayıp beni takip etmeye devam edersen zaten sonumuz öyle olacak dedi, hee dedim öylemi boşanalım o zaman tamam dedii ver mahkemeye bende ben uğraşamam sen ver bitsin dedim, ve bu şekilde telefonu kapattık 2 tane evladım var 11 yıldır mücadele ediyorum resmen, eşimi seviyorum ama yaptıklarını hazmedemiyorum, bunları yazarken dahi ağlıyorum kusura bakmayın parça bölük yazdım
siz olsanız ne yapardınız, telefonuma bakamazsın o benim özelim diyen bir eş, canım gerçekten çok yanıyor
:KK43:
alkol va r
kumar var.
aldattığı yönünde ciddi şüphelerin de var.
ama seviyosun öyle mi.
peki neye dayanacak gücün kalmadı ben onu anlamadım.
11 yılını heba etmişssin bu adama.
boşanmak istiyomusun istemiyomusun anlayamadım.
elbette kolay değil senin durumunda.
okumamışssın meslek yok.
hayatın eşinin insafına kalmış.
o adam olur da yuvasına dönerse hayatın düzelir
ama böyle devam ederse sen de aynen böyle devam edersin.
ama ailenin yanına dönme ihtimalin var ise az da olsa bunu değerlendir.
bir şekilde çalışır çocuklarına bakarsın.
keşke zamanında okulunu bırakmasaydın ufak ta olsa bi mesleğin olsaydı.

Sunları okudukca eşime bos yere kozdgmı dusundum vala mllette ne dert var sükür benm esme dedm llah yardmcnz olsn

kumar evliliğiimizin,1 yılında oynadı ve bitti bir daha oynamadı şuan 11 yıllık evliyim, kumar ve alkol ilk evlendiğimiz yıllarda yaşandı sizlere bunu anlatmak istedim yıllarca süre gelen yaşadığım olumsuzlukları bilin diye, bu msjımı okuyup onu savunmaya geçtiğimi düşünmeyin, gerçekten çok üzgünüm, çocuklarım var ve öyle hemen boşanma kararı almak kolay olmuyor, babasız büyütmek istemiyorum evlatlarımı, düzelir umuduyla sabrettim mücadele ettim ediyorumda takii düne kadar, telefonumu kurcalayamazsın benim özelim dedi ve beni yerle bir etti[/QUOTE

madem öyle kocanızın birde şimdiki durumunu yaşamın davranışını yazsaydınız biz halaa alkol falan devam ediyor diye anladık,

evet bazen insanın tersine geldiği zaman bu benim özelim diyebiliyor eşine , bende diyorum ama o da bende böyle birşeyin olmadıgını bakabileceğini soru sorabiliceğini biliyouz,

eşini evine baglamak için herzaman yaptıklarının biraz tersini yap ilgiyi abart sevgiyi daha çok göster, güzel yemekler yapmaya çalış ,

allah kolaylık versin canım

alkol va r
kumar var.
aldattığı yönünde ciddi şüphelerin de var.
ama seviyosun öyle mi.
peki neye dayanacak gücün kalmadı ben onu anlamadım.
11 yılını heba etmişssin bu adama.
boşanmak istiyomusun istemiyomusun anlayamadım.
elbette kolay değil senin durumunda.
okumamışssın meslek yok.
hayatın eşinin insafına kalmış.
o adam olur da yuvasına dönerse hayatın düzelir
ama böyle devam ederse sen de aynen böyle devam edersin.
ama ailenin yanına dönme ihtimalin var ise az da olsa bunu değerlendir.
bir şekilde çalışır çocuklarına bakarsın.
keşke zamanında okulunu bırakmasaydın ufak ta olsa bi mesleğin olsaydı.

dilimde tüy bitti bunu defalarca söylemekten, ALKOL VE KUMAR EVLİLİĞİMİZİN İLK 2 YILINDA VARDI,
ÖZÜR DİLEDİ, SÖZ VERDİ.SÖZÜNÜ TUTTU VE BİRDAHA OYNAMADI.ben size en başından yaşadığım olumsuzlukları anlatmak istedim , içimi dökmek istedim, 11 yılımın heba olduğu gerçeği hergün yüzüme bir tokat gibi iniyor zaten.ilgisiz bir erkek, duygularını dışa vuramayan bir erkek, bende tam tersi duygusalım ilgi alaka bekliyorum, okula devam etmedim işte yaşım oldukça küçüktü bilmiyorum pişmanlık hat safada..yuvasına dönme konusuna gelince beni terk etmiş değil, hayatım ise ondan çok çocuklarımın tekelinde, kıyamıyorum bana dün gece oğlum anne babam nerde neden gelmedi dedi, boğazıma bir yumru oturdu, işleri var annecim dedim geçiştirdim. aldatma konusuna gelince son dönemde yaşadığımız wtspp olayından kuşkulandım sadece, olabilir yada olmayabilir bilemiyorum, beni aldattığını düşünmüyorum açıkçası,tüm olumsuzluklarını kaldırabilirim lakin aldatma söz konusu ise bunu kaldıramam boşanma kararı alırım. yıllar içerisinde yaşadıklarıma bakacak olursam ben güçlü bir kadınım, her ne kadar burada bazı arkadaşlar beni güçsüz , aciz olarak anlamış olsalarda ben evlatlarım için mücadele etmiş bir anneyim, bunca şeye göğüs gerdiysem mutlak suretle evlatlarıma bakabilirim.

dilimde tüy bitti bunu defalarca söylemekten, ALKOL VE KUMAR EVLİLİĞİMİZİN İLK 2 YILINDA VARDI,
ÖZÜR DİLEDİ, SÖZ VERDİ.SÖZÜNÜ TUTTU VE BİRDAHA OYNAMADI.ben size en başından yaşadığım olumsuzlukları anlatmak istedim , içimi dökmek istedim, 11 yılımın heba olduğu gerçeği hergün yüzüme bir tokat gibi iniyor zaten.ilgisiz bir erkek, duygularını dışa vuramayan bir erkek, bende tam tersi duygusalım ilgi alaka bekliyorum, okula devam etmedim işte yaşım oldukça küçüktü bilmiyorum pişmanlık hat safada..yuvasına dönme konusuna gelince beni terk etmiş değil, hayatım ise ondan çok çocuklarımın tekelinde, kıyamıyorum bana dün gece oğlum anne babam nerde neden gelmedi dedi, boğazıma bir yumru oturdu, işleri var annecim dedim geçiştirdim. aldatma konusuna gelince son dönemde yaşadığımız wtspp olayından kuşkulandım sadece, olabilir yada olmayabilir bilemiyorum, beni aldattığını düşünmüyorum açıkçası,tüm olumsuzluklarını kaldırabilirim lakin aldatma söz konusu ise bunu kaldıramam boşanma kararı alırım. yıllar içerisinde yaşadıklarıma bakacak olursam ben güçlü bir kadınım, her ne kadar burada bazı arkadaşlar beni güçsüz , aciz olarak anlamış olsalarda ben evlatlarım için mücadele etmiş bir anneyim, bunca şeye göğüs gerdiysem mutlak suretle evlatlarıma bakabilirim.
sorun nedir peki.
boşanmak çözüm olur mu diyen sensin.
alkol yok kumar yok,büyük ihtimalle aldatmadı da diyorsun.
ben mi anlayamadım yani
alkol kumar bitmiş olabilir atlamış olabilirim.
konu açıldığında bu tür sorular gelebilir bunu biliyor olmalıydın

sorun nedir peki.
boşanmak çözüm olur mu diyen sensin.
alkol yok kumar yok,büyük ihtimalle aldatmadı da diyorsun.
ben mi anlayamadım yani
alkol kumar bitmiş olabilir atlamış olabilirim.
konu açıldığında bu tür sorular gelebilir bunu biliyor olmalıydın

sorun şuki, bana söylediği sözlerin ağırlığı
telefonumu karıştıramazsın, bu benim özelim demesi..
bir erkeğin eşine bu benim özelim deme hakkı varmıdır, bu sözlerine karşılık bende bağırdım ve ben senin karınım istediğim zaman bakarım dedim,bakamazssın dedi, bakıcam dedim, ne zamanki beni boşarsın o zaman bakmam kimle istiyosan msjlaş dedim. oda bana sen böyle karıştırmaya devam edersen zaten sonumuz boşanma olacak dedi, bende sinirle bağrmaya devam ettim telefonda, iyi dedim boşanalım o zaman, tamm dedii böylece kapattık teli.
kesinlikle aldatmadı beni demiyorum, aldatmadığını düşünüyorum sadece
konuyu açtığımda bu tür soruların soruların geleceğini elbette biliyordum ve tek tek cvp veriyorum, sizlerin fikirlerine değer verdiğimden dolayı.

bir kitapta okumuştum erkekler bazen kendi mağaralarına çekilmek isterler bu durumda onları sıkmayın, üstüne gittikçe daha da uzaklaşırlar diye. Her ne kadar eş olsanız da, sonuçta iki ayrı insansınız belki de bunalmıştır bilemiyorum tabi evli değilim ama benimki bir düşünce sadece.
Aldattığına dair bir kanıt da olmadığına göre bence üstüne gitmeden, sessizce takip edin ve evham yapmayın.

Back
X