dayanamıyorum artıkk

Kimse kimseye bağıramaz haklısınız o konuda.
Ama aynı zamanda iş güç yokken düğün diye tarih koymakta yanlış şu durumda , özellikle askere gitme arifesinde
Rest çekmek o kadar kolay olmamalı bence
Aileniz neden tepki vermedi size bağırırken, neredeyse evi basmış kayonvalideniz.
Benim ailem olsa kovmaktan beter ederdi onu, bana laf düşmezdi bile.

''eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim'' bu nasıl bir cümledir ya sen o kişiyle evlenmek mi istiyorsun yoksa eylülde mi evlenmek istiyorsun nasıl bir mantık hiç aklım almadı. hele daha evlenmeden kvalideyle bağrışmalar falan 3 yıllık evli biri olarak söylüyorum sizde seviye bayağı düşmüş bence bitirin ileride dahada farklı boyutlara ulaşabilir

Farkında mısın o çocuk askere gidecek ve senin ona köstek değil destek olman lazım ...
Evlilik arefesinde herşey söylendigi gibi olmuyormuş öğrenmiş oldun.
Eviniz , eşyalarınız , işiniz yokken salon tutma telaşına düşmüş , askere gidecek olan sevdiğine '' Eylülde düğün yoksa ben yokum'' diyen bir kız...
Bu aşamada kaynana ile böyle birbirinize bağıracak kadar yüz göz olduysanız evlenince uzak çooook uzak şehirde yaşaman en mantıklısı..

[MENTION][/MENTION]
düğün tarihi ile ilgili rest çekmenizi doğru bulmadım..kayınvalide adayınızlada şimdiden yüzgöz olmuşsunuz,tabii bu sizin suçunuz değil evinize gelip bağırması doğru değil sakinliğinizi koruyabilseydiniz keşke..büyüklerin sizin bir çift olduğunuzu anlaması çok uzun zaman alabilir,birden bire herşey rayına oturmaz,olgunluk ve sükûnetle nişanlınız ve sizin için en doğru olanı düşünmeye çalışın..

benim evime gelip sakin konuşulmazsa tabi ki bizde sesimizi çıkartırız. ama k.validem benimle özel olarak konuşsaydı bunlar yaşanmazdı. benim evime gelip bağırması normal mi sizce, ya da o bağırıp ben suscakmıydım ????

düğün trihi hakkında tabi ki hakkımı savunurum çünkü 1 sene öncesinde eylül de yapmayı planlıyorduk. evdeki hesap çarşıya uymadı napalım.

her zaman her şekilde destek oldum ve hala da oluyorum. k.valide ise evime gelip anne babmın yanında bana bağırdığı için tabi ki bende DOĞAL OLARAK hakkımı savunup ezdirmedim kendimi, ezdirmem de. buna ailem de müsade etmez zaten. evet keşke uzak şehirde yaşama imkanımız olsa. Belki de olur ALLAHIM yüzümüze bakarsa. Kısmet herşey..

aslında ben seni anlıyorum isler bu noktaya istemeden gelmistir eminim bazen hayatta öyle seyler olur ki sonunda bi bakarız hersey altüs olmus senin sinirlerin bozulmus gerilmissin söylemissin bi laf burda herkes konusuyoda kim evlenirken böyle mantıklıydı yapmayın hepimiz hatalar yaptık sadece isler bu kadar bùyümemistr..bu olayda en kötü sey bence kayınvalidenle olan tartısman hic hos olmamıs keske olmasaydı ama olmusla ölmüse care yok devam etmek istiyosan konus nisanlınla aranızdaki sorunlar hallolur merak etme :)ama kayinvalideye dikkat bundan sonra ben sana diyim :)

çok şükür yaa yanımda olan birisi yazdı sonunda.. zaten k.valid hakkında yazmadığım çok şey var. bu sorunların sadece bir tanesi.. dikkat ediyorum ama evet daha da çok dikkat etmem gerek. teşekkür ederim :)

bir asker bekleyen olarak öncelikle bi sal o çocuğu sen çünkü şuan o zaten askerlik piskolojisinde ve ailesi falan herkes yalan dolan en büyük destekçisi sen olcaksın. onu bu şekilde göndeerme bak 10 günü kalmış . düğün yerin o bu şu hepsi olur hayatım ama sen öncelikle askerliği bi atlat nişanlınla . zaten sen askerdende gelmesini beklediğinde kalkıp kimse sana laf yapamaz o da zaten her gün seni arayıp sorcak etçek . hayatında şuan olduğunun 5 katı önemli bi yere sahip konumda olcaksın şuan hepimiz aynıyız bak benim 5 ayım kaldı gelmesine ve ölüp bitiyo benim için şuan en başından burdaykenden çok çok daha iyi bi durumda ilişkimiz . onun için şuan hiç gerginlik olmasın. annesinin yaptığı saçmalık zaten ne cesaret ailenin önünde bi de ailen neden bişey demed ki senden önce . ama o da kendince askere gidicek diye oğlunu koruyordur bilemiyorum . dediğim gibi askerlik süresincede çok görüşmezsin anneleriyle ola biraz daha sakinler en azından bi süre sonrada yapçak bişey olmadığından gidip işte askere gidicekti herkesde bi telaş vardı kusura bakmayın falan der kapatırsın konuyu sen çünkü böyle çok sanki annesiyle onu birbirine düşürmüşsün modunda olcan söyleme demiş söylemişsin ya ondan doğru olanı yapmışsın tabikide ama dur bakalım askerliğini atlat sen gerisi gelir zaten hem dahada iyi işler bulur askerlik önemli erkeklerin işi konusunda çünkü canım

aferin sen bu kafayla gidersen eylülde evlenir ekim de de kaynanamla arm çok kötü,eşim beni anlamıyor ,boşanıyoruz diye konu açarsın.azıcık susun bi ya .şimdiki gençler çok sabırsızzzzzzz,evlilik oyuncak değil.sabır ister,emek ister ama sen de o sabrı göremiyorum.en iyisi o oğlancağızı rahat bırak senden kurtulmuş olur .susma sustukça sıra sana gelecek çirkefliğini göster tatlım.

:) mutlaka bu noktaya seni getiren seyler yasamıssındır ben böyle düsünüyorum konusmak cok kolay ama senin neler yasadını anlamak zor düsünün ki bir kayınvalide gelinini arayıp konusmak yerine evine gelip ona ailesinin yanında bagırma hakkını kendinde bulabiliyo bu nasıl bir kisiligi var belli ediyo bakın biz simdi nasıl yanlıs yaptın diyoruz cünkü yanlısı görüyoruz oda tecrübeli koca kadın onun yaptıgı cok daha büyük ayıp noldu oglu agladı siz hic mi aglamadınız nisanlınız yüzünden kocanız yüzünden neler yasadık hangimizin annesi oglan evini bastı böyle (tabiri caizse) bu arkadasımz cok genc ve tecrübesiz ama o yılları eskitmis idare etmesi gereken kayınvalideydi bence tabiki hatalar var ama olayı buraya sürükleyen nedenlerde vardır unutmayalım..

kaç yaşındasınız merak ettim. sanırım sizin de bir oğlunuz var ki böyle konuşuyorsunuz. birde kız tarafı gözünden bakmayı düşünün. o sesini çıkartıyorsa tabi ki bende HAKLI olarak sesimi çıkartırımm. beni kimse sokakta bulmadı .....

evet çok ağladım dört duvar bilir ağladığımı sadece. ama bir gün olsun anneme git k.validemle konuş evini bas demedim. biz kız tarafı olarak bunu yapamıyorsak oğlan tarafı hiç yapmamalı. daha çok sorunlar var. ama herkes kendince yorumluyor işte

evlenmeden anlamıyo insan ama kayınvalide cok önemli bir evlilikte haksızda olsa o daima haklı oluyo konumu geregi aran iyi olmazsa evlilinde hep eksiklikler olur ön yargılı olma inan bana alısıcaksın zamanla huyunuda ögreniceksin takmıcaksın ama uzak durmak care olmaz huzursuz olursun onunlada arayı düzelticen mecbur evlenince anlıcaksın ki mutlulugun yolu susmaktan görmemekten geciyo cünkü sen ne kadar haklı olursan ol her zaman kocanın annesi olarak o hep haklı olucak ...

tamam yaşanılan durum çok kolay değil elbette ki ama herkesin kendi karakteri kvalideniz size geldi ve bağırdı diye kızıyorsunuz üstelik sizde altta kalmıyorsunuz kvalidenize bağırmamak için size 3 sebep: 1)kvalideniz 2)büyüğünüz 3)evinize gelen misafir ayrıca düğün olsun diyerek damat adayının maddi durumunu göz ardı etmeniz cabası. nişanlınız askere gidecek bunun sıkıntısı var işi ve kazancı iyi değil bunun sıkıntısı var nişanlısının bu sebeplerle istediklerini yapamıyor diye ayrıca sıkılacak sizde ben eylülde düğün isterim diye dayatacaksınız bence bu daha da kabul edilemez bir durum. ben olsam haklıyım diyerek vicdanımı rahatlatmak yerine bencillik ettim diyerek nişanlım ve annesinin gönlünü alırdım. böylece herkes ağırlığını ve karakterini belli etmiş olur

Kıvırdılar yani?
Az bile yapmışsın o halde..
Kendine güvenmeyen adam şöyle yaparız böyle yaparız demeyecek o zaman..

kendine güvenmeyen aile de boş konuşmicak... nişanlımda onlara göre hareket etti. ama evet son anda çok iyi kıvırdılar..

kendine güvenmeyen aile de boş konuşmicak... nişanlımda onlara göre hareket etti. ama evet son anda çok iyi kıvırdılar..

Aile ayrı konu, nişanlı ayrı..
Ha ben sırtımı aileye dayarım diyorsa, apayrı.. Ama işi,para,askerlik.. Bunları bilmeden mi konuştu? Ailesi istediği kadar şöyle böyle desin; baz aldığı ailesinin lafları değil; kendi hayat şartları olmalıydı..

Son düzenleme:
Hiçkimse ailenin yanında sana o şekilde bağıramaz. Terbiyesiz kadın. Onun oğluna bağırsalar kendi evinde, nasıl tepki verirdi acaba. Resmen çingenelik ve yüzsüzlük. Herşeyin bir adabı var. Sırf uslüp yüzünden haklı iken haksız yere bile düşebilir insanlar. Bu kadına karşı ailecek dik durun ve kendinizi ezdirmeyin. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…