• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanamıyorum artıkk

gamenn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
348
95
118
merhabalar öncelikle. sorunum şu inanın ki buraya yazıyorum etrafmda anlatacağım kimse yok.. :(
Ben 1,5 senedir nişanlıyım ve nişanlım 15 aralıkta askere gidicek. Düğünümüzü ise 2014 eylül ayında yapmayı planlıyorduk ve bu konuda nişanlımla sürekli konuşuyorum... işte şimdiden düğün yerimizi tutalım belli olsun ve ailen ona göre hareket etsin dedim.. Nişanlımın işi ise belli değil şuan çalışıyor ama çalışıtğı yerden pek fazla para alamıyor. ama bana sürekli askerden sonra daha iyi olucak herşeyimizi yapıcaz dedi ve ben ona göre hareket ettim..

Neyse asıl konu, nişanlımla 2 gün çok tartıştım. eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim. 2 gün evde akşamları ağlamış.. ve kayınvalidem bugün bize geldi anne ve babamın yanında bana bağırdı. 6 ay o çeneni kapat hiçbirşey yapılmicak ve alınmicak dendi. tabi ki bende evime kadar gelip bağırdığı için bende ona bağırarak konuştum. ne demek anne ve babmın yanında beni küçük düşürmesi ya. bir de sakın bunları oğluma anlatma çok kötü şeyller olur dedi. tabi ki ben anlattım yaptıklarını.. haberi de var söylediğimden. iyi de oldu. ama Evime gelip böyle birşeyle karşılaşmam çok zoruma gitti..... :( sizce nasıl davranmam gerek yardım edin lütfen :(

merhabalar öncelikle. sorunum şu inanın ki buraya yazıyorum etrafmda anlatacağım kimse yok.. :(
Ben 1,5 senedir nişanlıyım ve nişanlım 15 aralıkta askere gidicek. Düğünümüzü ise 2014 eylül ayında yapmayı planlıyorduk ve bu konuda nişanlımla sürekli konuşuyorum... işte şimdiden düğün yerimizi tutalım belli olsun ve ailen ona göre hareket etsin dedim.. Nişanlımın işi ise belli değil şuan çalışıyor ama çalışıtğı yerden pek fazla para alamıyor. ama bana sürekli askerden sonra daha iyi olucak herşeyimizi yapıcaz dedi ve ben ona göre hareket ettim..

Neyse asıl konu, nişanlımla 2 gün çok tartıştım. eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim. 2 gün evde akşamları ağlamış.. ve kayınvalidem bugün bize geldi anne ve babamın yanında bana bağırdı. 6 ay o çeneni kapat hiçbirşey yapılmicak ve alınmicak dendi. tabi ki bende evime kadar gelip bağırdığı için bende ona bağırarak konuştum. ne demek anne ve babmın yanında beni küçük düşürmesi ya. bir de sakın bunları oğluma anlatma çok kötü şeyller olur dedi. tabi ki ben anlattım yaptıklarını.. haberi de var söylediğimden. iyi de oldu. ama Evime gelip böyle birşeyle karşılaşmam çok zoruma gitti..... :( sizce nasıl davranmam gerek yardım edin lütfen :(

Kusura bakmayın ama nişanlınız ve kvdeniz haklı.
Daha ortada belli bir iş güç yok,
nişanlınız askere bile gitmemiş,
siz düğün salonunun tutulmasından bahsediyorsunuz!

O hayallerinizi biraz gerçek hayata indirgeyin.
Eylül düğünü sizin karnınızı doyuracak mı?

Kayınvalideniz de oğlumu üzeni üzerim mantığıyla hareket etmiş.
Kim olsa öyle davranırdı.
Çünkü bir tarafta hayaller peşinde koşan gelin adayı, bir tarafta ayakları yere basan oglu...

Neyse asıl konu, nişanlımla 2 gün çok tartıştım. eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim.

Bukadar kolaymi sizin icin sevidiginiz insandan ayrilmak? Ben nisanliniz olsaydim bunu sorardim kendime. Belki durumlari yok su an, ozamana kadar hazirlanamazlar. Ayni evde yasamiyorsunuzki insanlarin ne sorunlari oldugunuda bilemezsiniz. Bence yanlis yaptiniz. Annesinin size bagirmasi hos olmamis elbetde, ama sizin nisanliniza dediginizde hos olmamis.

Kusura bakmayın ama nişanlınız ve kvdeniz haklı.
Daha ortada belli bir iş güç yok,
nişanlınız askere bile gitmemiş,
siz düğün salonunun tutulmasından bahsediyorsunuz!

O hayallerinizi biraz gerçek hayata indirgeyin.
Eylül düğünü sizin karnınızı doyuracak mı?

Kayınvalideniz de oğlumu üzeni üzerim mantığıyla hareket etmiş.
Kim olsa öyle davranırdı.
Çünkü bir tarafta hayaller peşinde koşan gelin adayı, bir tarafta ayakları yere basan oglu...

bu zamana kadar bana BEN her zaman ayaklarımın üstünde dururum diye söyleyen bir nişanlım, nişanlım askere gitmeden önce ise ne varsa alınacak taksitle öderiz diye söylen bir kayınvalide var. buraya herşeyi yazıpta sıkıştırmadım.. daha neler neler var anlatıcak ve yazıcak. Sadece ben onlara göre hareket ettim. Kim olursa olsun benim evime gelipte ahkam kesemez. Cevabını büyükte olsa alır...

Kv.den haksz kaba davranmış senin ailen ne dedi o önemli??
Kavga etmişsinz küsmüş sünüz fln bunlar hep süreç uzadığı için oluo keşke askerden snra nişan yapsaydnz.iş bulması fln tsbi kj önemli eylül diye ısrar etmen bnce nazlanmaktan kaynaklı çocuk iş bulamazsa mecbur beklicen gülüm...

Neyse asıl konu, nişanlımla 2 gün çok tartıştım. eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma dedim.

Bukadar kolaymi sizin icin sevidiginiz insandan ayrilmak? Ben nisanliniz olsaydim bunu sorardim kendime. Belki durumlari yok su an, ozamana kadar hazirlanamazlar. Ayni evde yasamiyorsunuzki insanlarin ne sorunlari oldugunuda bilemezsiniz. Bence yanlis yaptiniz. Annesinin size bagirmasi hos olmamis elbetde, ama sizin nisanliniza dediginizde hos olmamis.

ben ondan ayrılamam ayrılmam da. ama her gelinin bir hayali vardır. ve ben onların söylemlerine göre hareket ettim. yanlış yapmışım yanılmışım. her verilen söze kanmışım. benim yanlışım vardır elbette. ama bana herşeyin keşke iyi gitmeyeceğini önceden söyleselerdi. herşey farklı olurdu.

bu zamana kadar bana BEN her zaman ayaklarımın üstünde dururum diye söyleyen bir nişanlım, nişanlım askere gitmeden önce ise ne varsa alınacak taksitle öderiz diye söylen bir kayınvalide var. buraya herşeyi yazıpta sıkıştırmadım.. daha neler neler var anlatıcak ve yazıcak. Sadece ben onlara göre hareket ettim. Kim olursa olsun benim evime gelipte ahkam kesemez. Cevabını büyükte olsa alır...
Tabi ki bz tam olarak bilemeyz oyaladıklarını fln düşünüyosan al karşına konuş canım baska yapcak bişi yk hakkında hayırlısı olsun inşallah

öncelikle kayınvalidenizin size sesini yükseltmesinin kabul edilebilir yanı yok.
hele ki bir de bu davranışıyla annenizi ve babanızı üzdüğünü de düşünürsek..
size gelince gerçekçi olmalısınız.
nişanlınız önce bir askere gidip gelsin.
iş durumu netleşsin.
ondan sonra uygun bir düğün tarihi belirlenir ve salon da tutulur,gerekenler de yapılır.
bahsettiğimiz şeyler parayla olan şeyler.nişanlınız ne yapabilir şu an.
mantıksızca ayak diremeniz nişanlınızı çok üzmüştür.
annesi de oğlunun üzülmesine dayanamamış sizi uyarmak istemiş ama dozunu ayarlayamamış.

Kv.den haksz kaba davranmış senin ailen ne dedi o önemli??
Kavga etmişsinz küsmüş sünüz fln bunlar hep süreç uzadığı için oluo keşke askerden snra nişan yapsaydnz.iş bulması fln tsbi kj önemli eylül diye ısrar etmen bnce nazlanmaktan kaynaklı çocuk iş bulamazsa mecbur beklicen gülüm...

eylül diye ısrar etmem tamamen onlardan kaynaklı. tabi ki şimdi ısrar etmiyorum. seven bekler bizde beklicez mecbur 2 senedir bekliyorum hayırlısı bakalım

öncelikle kayınvalidenizin size sesini yükseltmesinin kabul edilebilir yanı yok.
hele ki bir de bu davranışıyla annenizi ve babanızı üzdüğünü de düşünürsek..
size gelince gerçekçi olmalısınız.
nişanlınız önce bir askere gidip gelsin.
iş durumu netleşsin.
ondan sonra uygun bir düğün tarihi belirlenir ve salon da tutulur,gerekenler de yapılır.
bahsettiğimiz şeyler parayla olan şeyler.nişanlınız ne yapabilir şu an.
mantıksızca ayak diremeniz nişanlınızı çok üzmüştür.
annesi de oğlunun üzülmesine dayanamamış sizi uyarmak istemiş ama dozunu ayarlayamamış.
benim babam ağır hasta zaten ben nişanlıma gelmesin annen babam fenalaşr dedim ama bilmesine rağmen geldi ve ailem fena derecede üzdü....

En büyük hatanız düğüne çook uzun zaman varken nişanlanmak...:24: Keşke bu kadar yüz göz olunmasaydı...:31:

Ben nişanlınıza acıdım.Kadınların arasında olan ona olmuş.:26:

daha şimdiden kayınvalidenizle bağırış çağırğış olmuşsunuz, bu kadar yüz göz olmasaydınız keşke tek diyeceğim bu

Nişanlınıza üzüldüm. Sizin için ağlayabilecek derecede seven bir erkek.
Ve bu erkeği doğuran anaya yaptığınız saygısızlık ...
Benim oğlumu askere gider ayak, eylül de eylül diye tutturan bir kız ağlatacak 2 gün var ya ...
Eve gelip bağırarak da olsa konuşmadan, oğluma resti çekerdim.
Ya o ya ben diye. Nişanlını hak ettiğini düşünmüyorum.
Şimdiden belli oldu onun kaderi, arada kalmış bir adam... :31:

eylül düğünü olmayınca ne oluyorki, eksikmi oluyor...çok şaşkınım..aranızı bozacak kadar eylül düğününe takılıp kavga gürültü çıkarmışsınız..adam askere gidecek o ne sıkıntı çekiyor sen farkındamısın...
eylül olmaz ekim olur mayıs temmuz ne farkeder..hayırlı zaman diye dua et kardeşim...
o çok hayal ettiğin eylül ayında allah bişey verir ömür boyu pişmanlık duyarsın allah korusun..biraz olgun hareket et...eylül düğünü olmazsa beni unut vs ne demek bunlar..çok çocukça....bence evliliğe daha hazır değil psikolojiniz...evlendikten sonra anlıcaksın hayatın bu kadar basit hayaller olmadığını...neler göreceksin neler...gerçek hayata dahil ol bence..hayal dünyasından ayrıl...

nişanlın askere gitmeden önce bu düşünlerle kafasını karıstırma zaten streslidir su an sana belli etmese de..o askerdeyken bu şekilde davrandıgın için samimiyetle söylüyorum çok pişman olacaksın..bak ben 7 senedir bekliyorum..sabret ki güzel olsun sabret ki değerli olsun...Annesi de oğlu askere gidecek diye zaten üzülüyordur ana yüreği bu onu da yle aglarken görünce dayanamamıstır kolay mı erkek adam bu öyle aglamasına kim olsa dayanamaz ki bir anneden bahsediyoruz.Tabii sizin evinize gelerek böyle davranması hoş degil ama sizin de askere gitmesine surda2 hafta kalan ogluna bu şekilde DAYATMA yapmanız doğru değil.Lütfen ilerde pişman olacagınız seyler söylemeyin.Askerdeyken 1 gün aramayınca o kadar cok canın yanacak ki..Şimdi ilişkinizi bunlarla bunaltmayın.Beraberliğinizin tadını cıkarın uzun bir müddet onu göremeyeceksiniz çünkü..Gelince de güzelce bir iş bulur sonra düğün elbet olur zaten aynı şehirdesiniz her istedigin zaman görebilirsiniz birbirinizi.Biz farklı sehirlerdeyiz ve 6 aydır görmüyorum onu hasret kaldım kokusuna ama sabrediyorum gelecegimizin güzel olması için ufak seylerden evliliğimizin yıpranıp bitmemesi için sabrediyorumm..Size de tavsiyemdir..SABREDİN VE DAYATMAYIN.Bir şeyleri erkeğe ne kadar dayatırsanız onu o seyden o kadar soğutursunuz..

konuyu bilmemde kayınvalidenin yaptığı saygısızlık ne hakla bağırır ya anne babamın yanında bırak normalde bile bağıramaz .. Sorun oğlan ile kız arasında gelip normal iyimser bi şekilde kızım askerden gelene kadar açma bu konuları dese amenna ..

herkeste senı suclu bulmus bence kayın valıden haksız ne hakla bağırabılır kı sana cok kıymetlıyse oğlu alsın koynunda saklasın boyle seylere adım atıldıgında yasanacaklar goz onunde bulundurulmalı evet sız cok uzatmıssınız hem daha da cok varmıs ama yınede kv davranısı dogru degıl.

Valla canım benim oğlum yakın zamanda askere gidecek. Nişanlısıda salon diyerek oğlumu ağlatacak .Kusura bakma ama kadın dayananamış basmış sizin evi. Koca adam annesinin ayanında ağlatacak kadar üzmüşsünüz .Nşanlın şimdi ateş üstündedir.NELER GEÇİYORDUR AKLINDA.Sen bir yandan ana biryandan gurbet biryanada. Askerlik ya bu adam tatile çıkmıyo.Annesi abartmış. Ama deiğim gibi çocuk gibi ağlayınca oğlu yanında kadın dayanamıştır.bana farklı yansıttılar diyosun olmasaymış iyimiş. Sende fazla beklenti içine girmişsin. Kendinde söylüyon doğru dürüst işi yok diye. Sakin sababırlı mantıklı davran inşallah nişanlın sağsalim gelince herşey düzelir

valla okurken gözlerim açıldı :53: yok daha neler yani o kim oluyoda sizin eve gelip sana bağırıp çağırıp sana çeneni kapat istediğin yapılmıcak alınmıcak demek tehdit etmek ne demek ya kim o çok sinir oldum gece gece ya terbiyesiz :41: aslında bi bakıma doğru düşünmüşsün salonu şimdi ayarlamış olsanız uygun fiyata denk gelirdi yarsını şimdi yarsını düğün günü verirdiniz hem nişanlınla eylül 2014 diye konuşmuşsunuz. nişanlına da kızdım ne o çocuk gibi annesinin yanında ağlamış seni şikayet etmiş anası da gelmiş sana bağırıyo. bence bu adamla evlenmek için iyi düşün yarın öbür gün evlenirsiniz en ufak bi tartışmanızda bile annesi duysa eve gelir kıyameti koparır aynı bu şekilde ağzına geleni söyler. evet evlenince eşinle anlaşman biribirinizi sevmeniz önemli ama böyle bi kaynana çekilmez yani. daha nişanlıyken bunları söylemiş ilerleleyen zamanları düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun. ayrıca nişanlın sana deseydi işte maddi durum şuanda düğün dernek kurmak için yok bak askere gidicem düzgün bi işim yok biraz ertelesek bi daha ki yaz başı yapsak o zaman herşey istediğin gibi olucak biraz sabret dese sen eylül 2014 diye ısrar eder miydin yoksa herşey güzel olucak diye bekler miydin?

Son düzenleme:
Arkadaşlar kayınvalide dediğiniz yaratık değil o da bir anne. Askere gitmeden evde olduğu sayılı günlerinde evde oğlunu abuk bi'sebepten salya sümük gören anne cırlar valla. He terbiyesizlik etmiş mi etmiş ama insanların bi'dolum noktası vardır.

Benim annem 3 kız annesi erkek arkadaşım "Eylül düğünü benim hayalim eğer bu olmazsa sen yoluna ben yoluma" dese parmağımdan o yüzüğü zorla çıkartır çocuğun suratına fırlatır.

Ortada adam gibi işi gücü olmayan, askere bile gitmemiş bi'adam var neyine güvenip de Eylül için düğün planı yapsın öyle düğün gününü almakla bitiyo mu olay. Ayrıca konu sahibi o söylediğin cümleyle karşındaki adam dua et ki seviyomuş oracıkta terketmemiş seni. Sen o adamı seviyosun yahu ha eylül ha ocak şubat ne farkeder...

Asker psikolojisi denilen bi'şey var ee Allah göstermesin öyle her giden de sapasağlam dönemiyo evine azıcık kıymetini bilip askere gitmeden günlerini zehir etmeseydiniz annesi ve sevgilisi olarak daha makbuleydi.

Yazık cidden adama şurda kalmış 10 günü sizin kaprisinizle, annesinin dırdırıyla uğraşıyo.:26:

Son düzenleme:
Back
X