- 14 Ekim 2016
- 7.248
- 49.152
- 548
- Konu Sahibi Smrblksr10
-
Eminim konu sahibi gerekeni yapacaktır.Canım benım eger devlet öemuru ise yada devlette gorevde ıse dava sonucunda nafaka vermek ıstemese bıle maasından takır takır kesılıyor.Her seyı basarabılırsın.lütfen uzulme.Lutfen darp raporunu hemen al.
İnşallah tez zamanda kurtulur.Lütfen konu sahıbı doktora gıdın.Bir ton arkadasım var darp raporu almadı dıye pişman olan.Eminim konu sahibi gerekeni yapacaktır.
Çocuğunuzun babasından ayrı büyümesi şiddet dolu bir evde büyümesinden daha iyidirYaklaşık bir iki saat önce; tekmelerle yumruklarla yerlerde sürüklendim.. ne kaltaklığım kaldı ne baska bişey.. kafamda yumruk kadar bir şiş.. saçlarımı kökünden çıkaracak sandım ama sağlammış köklerim..
Yakınımdaki özel hastaneye darp raporu almaya gittim, özeller veremıyormus! Bugün pazar devlete gidicem yarın, ordanda babamın evine..
Bu hale gelme sebebim; yemek yemeyen oğluma sinirle köpek demiş olmam.. ağzından küfür eksik etmeyen hakareti bitmeyen bir adamın köpek dememe kızması takdire şayan.. söyleyin.. iki bebeğime hem anne hem baba olabilir miyim? Her gün binlerce pislik duyuyoruz onları bu hayata karşı koruyabilir miyim? Okulda arkadasları babasıyla iken boyunları bükülür mü? Pişman olur muyum? Maddi gelirim yok, mesleğim yok.. mal gibi evlendim güvendim.. genç kızlar evlilik kurtuluş toz pembe geliyor maddi güvencenizi kurmadan evlenmeyin.. sonra 2.5 yasındaki oğlunuz gelip size anne acıdı mı diye sorunca yüreğiniz kaldırmayabilir...ben hala kendimi suçluyorum, kışkırttım, bağırdım, sünepe dedim.. yediğim dayak baska birinin koynundan almıscasınaydı.. bana dua edin
Bence sen boş bir cümle kurmuşsun.Neden sordum mesleğini biliyormusun.Hanımefendı cocukla boşansam bakabılırmıyım demiş.Eğer eşi devlet kurumundaysa mahkeme nafaka ve tazmınat verıyo.Ayrıca eşi vermezse bıle eşinin maaşından takır takır kesio.Mesleğini bu yuzden sordum.Ama eğerki özel sektordeyse nafaka vermemek ıcın sogorta bıle yaptırmıyo boyle ınsanlar.Bazı insanlar sizin gibi buraya sadece insanları kucuk dusurmek için geliyor.Burası kadınlar kulubu hanımefendı.Meslegını yoksa neden sorayım.Hanımefendının konusunu okuyunca kaçsın kurtarsın kendını dıyecektım.Devlette işi olan eşine hayır gostermeyen ınsanlar perişan oluyo.Benım çalıştıgım yerde ınsanlar arıolar kesıntılerını soruolar maasının fazlaca bır kısmı nafakaya kesılıyor.Hanımefendıye destek olmak ıcın tabıkı basarırsın demek ıcın yazdım.Bu azız mubarek gunde Size allahtan insanları dınleyıp anlayıp sonra yorum yapmanız ıcın dua edecegım.Lütfen kavga etmek ıstıosanız başka yerlere muracat edın.
Allah yardimcin olsun cocugun için o adamdan olabildigince uzak dur umarim ailen arkanda dururYaklaşık bir iki saat önce; tekmelerle yumruklarla yerlerde sürüklendim.. ne kaltaklığım kaldı ne baska bişey.. kafamda yumruk kadar bir şiş.. saçlarımı kökünden çıkaracak sandım ama sağlammış köklerim..
Yakınımdaki özel hastaneye darp raporu almaya gittim, özeller veremıyormus! Bugün pazar devlete gidicem yarın, ordanda babamın evine..
Bu hale gelme sebebim; yemek yemeyen oğluma sinirle köpek demiş olmam.. ağzından küfür eksik etmeyen hakareti bitmeyen bir adamın köpek dememe kızması takdire şayan.. söyleyin.. iki bebeğime hem anne hem baba olabilir miyim? Her gün binlerce pislik duyuyoruz onları bu hayata karşı koruyabilir miyim? Okulda arkadasları babasıyla iken boyunları bükülür mü? Pişman olur muyum? Maddi gelirim yok, mesleğim yok.. mal gibi evlendim güvendim.. genç kızlar evlilik kurtuluş toz pembe geliyor maddi güvencenizi kurmadan evlenmeyin.. sonra 2.5 yasındaki oğlunuz gelip size anne acıdı mı diye sorunca yüreğiniz kaldırmayabilir...ben hala kendimi suçluyorum, kışkırttım, bağırdım, sünepe dedim.. yediğim dayak baska birinin koynundan almıscasınaydı.. bana dua edin
Ben orada belirtmişim zaten bazıları sırf nafaka odenemek ıcın sigorta bile yaptırmıyo diye ifade etmişim.Saolun:)Nafaka odemesi için devlette çalışmasına gerek yok..
Nerden mi biliyorum.
Bizzat yakinimin eşi normal bir işte çalışıyor ama nafakayı her ay yatırmak zorunda devlet yine takip ediyor kadının TC kimliğinden nafakanın yatıp yatmadigini..
Tek başıma bakabilir miyim derken sadece maddi acıyı yazmamış iyi okuyun..
Başkalarının babasını görünce boynu bükük kalır mı demiş ve çoğunluğu manevi açıdan sormus..
Kaldı ki milyarder bile olsanız manevi boşluk çökertir insanı..
Böyle bir adamla çocugun manevi olarak zaten normal büyümesi imkansız ama insan anne olunca böyle herşeyi düşünüyor doğru/yanlış olsa bile..
Bende size dua edicem..
Fikirlerinizi daha açık net anlaşılabilir ve doğru anlatım ile aktarabilmeniz için..
Selametle...
Yanlis bilgilendirmeyin lutfen. Babanin isi olmasa da cocuklarinin nafakasini odemek zorunda. Ozel sektorde de calissa baba ya da issiz olsa da hakim cocuklara nafaka bagliyor. Odenmedigi durumlarda icra yolu ile aliniyor, icra ile de odenmezse baba hapis yatiyor.Bence sen boş bir cümle kurmuşsun.Neden sordum mesleğini biliyormusun.Hanımefendı cocukla boşansam bakabılırmıyım demiş.Eğer eşi devlet kurumundaysa mahkeme nafaka ve tazmınat verıyo.Ayrıca eşi vermezse bıle eşinin maaşından takır takır kesio.Mesleğini bu yuzden sordum.Ama eğerki özel sektordeyse nafaka vermemek ıcın sogorta bıle yaptırmıyo boyle ınsanlar.Bazı insanlar sizin gibi buraya sadece insanları kucuk dusurmek için geliyor.Burası kadınlar kulubu hanımefendı.Meslegını yoksa neden sorayım.Hanımefendının konusunu okuyunca kaçsın kurtarsın kendını dıyecektım.Devlette işi olan eşine hayır gostermeyen ınsanlar perişan oluyo.Benım çalıştıgım yerde ınsanlar arıolar kesıntılerını soruolar maasının fazlaca bır kısmı nafakaya kesılıyor.Hanımefendıye destek olmak ıcın tabıkı basarırsın demek ıcın yazdım.Bu azız mubarek gunde Size allahtan insanları dınleyıp anlayıp sonra yorum yapmanız ıcın dua edecegım.Lütfen kavga etmek ıstıosanız başka yerlere muracat edın.
Evet bağlıyor hakim nafaka ama gelirine göre bağlıyor.Yanlis bilgilendirmeyin lutfen. Babanin isi olmasa da cocuklarinin nafakasini odemek zorunda. Ozel sektorde de calissa baba ya da issiz olsa da hakim cocuklara nafaka bagliyor. Odenmedigi durumlarda icra yolu ile aliniyor, icra ile de odenmezse baba hapis yatiyor.
Kadın burda şiddet görüyor nasıl bir psikolojide biz nafakayı ya da adamın mesleğini mi düşüneceğiz vermesin nafaka yeter ki o caniden kurtulsun.Evet bağlıyor hakim nafaka ama gelirine göre bağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?