- 25 Mart 2019
- 271
- 296
- 23
- Konu Sahibi Smrblksr10
-
Gelire gore evet. Nafakalar babanin maasinin 1/3 unu gecemez diye bir ibare var. Ancak Işi olmayan baba da nafaka odemek zorundaEvet bağlıyor hakim nafaka ama gelirine göre bağlıyor.
Bende senin gibiyim 25 yaşındayım ama hep bununla büyüdüm hala biri bagırsa titrer kalırım oldugum yerde senin gibi yanlıslıkla el kalksa başımı eğerim içten içe bu durum çok yıpratıyor insanı hep dedim keşke annem boşansaydı çok daha mutlu olurdum şuan tüm bunlar erkeklerden korkum yüzünden de evlenemiyorum evlenirsemde büyük konuşmak istemiyorum ama 1 sn katlanamam heralde5 yasima kadar olan aile hayatimin , babamin anneme ve kardeslerime siddetiyle gecirdim unutamiyorum o anlari hicyuksek sesle yanimda hala kimse konusamaz carpintim tutar el kalksa basimi egerim ,yinede guclendim untmaya calisiyorum,annem bosanmasaydi ben simdi bu kadar guclu bir anne olamazdim lutfen boyun egme o cocuk daha mutlu buyur.
Ama ödemiyolar işte.Ama devlet kurumunda olunca çatır çatır maaşından kesiliyor.Sadece bunu anlatmak istedim.Gelire gore evet. Nafakalar babanin maasinin 1/3 unu gecemez diye bir ibare var. Ancak Işi olmayan baba da nafaka odemek zorunda
Isim yok demekle olmuyor. O cocuklara bakmak zorunda.
Ama ödemiyolar işte.Ama devlet kurumunda olunca çatır çatır maaşından kesiliyor.Sadece bunu anlatmak istedim.
Odemezse hapis cezasinin oldugunu biliyor midunuz peki?Ama ödemiyolar işte.Ama devlet kurumunda olunca çatır çatır maaşından kesiliyor.Sadece bunu anlatmak istedim.
EvetOdemezse hapis cezasinin oldugunu biliyor midunuz peki?
Allahım delircem.. bizde de var şiddet. ben de pazar günü ufak çaplı şiddet yaşadım benim de 2,5 yaşındaki kızım bana "sen bugün ağladın mı" "baba seni dövdü mü" dedi. gerçekten delircemm... iyi yine sen gidebiliyosun. bizim ilk oluyor bu. yuvam için çaba göstericem ama ben.. ben de çoook ama çok sinirliyim. bende de küfür var. hakaret var. Benim de hatalarım var.Yaklaşık bir iki saat önce; tekmelerle yumruklarla yerlerde sürüklendim.. ne kaltaklığım kaldı ne baska bişey.. kafamda yumruk kadar bir şiş.. saçlarımı kökünden çıkaracak sandım ama sağlammış köklerim..
Yakınımdaki özel hastaneye darp raporu almaya gittim, özeller veremıyormus! Bugün pazar devlete gidicem yarın, ordanda babamın evine..
Bu hale gelme sebebim; yemek yemeyen oğluma sinirle köpek demiş olmam.. ağzından küfür eksik etmeyen hakareti bitmeyen bir adamın köpek dememe kızması takdire şayan.. söyleyin.. iki bebeğime hem anne hem baba olabilir miyim? Her gün binlerce pislik duyuyoruz onları bu hayata karşı koruyabilir miyim? Okulda arkadasları babasıyla iken boyunları bükülür mü? Pişman olur muyum? Maddi gelirim yok, mesleğim yok.. mal gibi evlendim güvendim.. genç kızlar evlilik kurtuluş toz pembe geliyor maddi güvencenizi kurmadan evlenmeyin.. sonra 2.5 yasındaki oğlunuz gelip size anne acıdı mı diye sorunca yüreğiniz kaldırmayabilir...ben hala kendimi suçluyorum, kışkırttım, bağırdım, sünepe dedim.. yediğim dayak baska birinin koynundan almıscasınaydı.. bana dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?