dayanamıyorum. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Mesele annem . Defalarca uyarmama rağmen asla tuvaletten çıkınca ellerini yıkamaz. Suyu hiç sevmez. Temizlik yapmaz. Banyo yapmaz. Kokudan sarılıp opemiyorum. Defalarca yalvardim . Suyun altında en fazla yemin ederim 30 sn kalıyor. Daha öTeSi yok. En son geldiğinde tuvaletten Sıfon sesi geldi hemen çıktı yemeğe girişti.. işin kötüsü eşim bile fark etti annemin pis olduğunu. O elle yemeğe girişti. Ben yemedim yiyemiyorum. 2 gün önceden kalan salata ile pilavı karıştırıp kahvaltıda yiyor. . Üst baş desen en az 10 tane kıyafet aldım asla giymiyor. Pazardan aldığı 2 tl lik tişörtlerle geziyor hep.. gözünden capagi ben alıyorum hep.. çocuk olsa hasta olsa anlarim ama hala aktif çalışan biri. . Bana sen temizlik hastasisin diyor. Asla iç çamaşırı gitmez sütyen filan .. göğüsleri belinde geziyor. En ufak rahatsızlık yok.. artık hamileyim çocuğum olacak. Bakarım dedi. Ya kızmayın ama istemiyorum bakmasını. Eminim tuvaletten çıkacak kakasini ben eşim görmeden temizlicem o eliyle yemek yapacak bebeğime dokunacak. Bildim bileli annem böyle pis.. bende ona inat aşırı titiz olmuşum. . Gecinemiyoruz. Birbirimize giriyoruz. Bana evime geldiğinde. Yeri sildiğiniz bezle tezgahı siliyor aynı bezle.. dayanamıyorum. .
Kayinvalidem de tam tersi .. titiz. . Fazla samimi degiliz ama idare ediyoruz birbirimizi.. Sırf bu sebepten o gelsin istiyorum 3 ay kalacak bizde.. en azindan icim rahat olacak.. siz olsanız. .

bekarken ne yapıyordunuz peki?
kötü bir durum. ne diyeceğimi bilemedim :KK51:
çocuk değil ki eğitesin.

Çok fenaymış...
Kendisinde bir rahatsızlık var mı ki?
Siz de mikrop kaparsınız,Allahım korusun,daha az görüşün bence.

ben de annemle bu konuda zıtım.
sizinki baya abartmış gerçi ama bazı insanlarda hijyen kavramı olmuyo.
o anneden nası senin gibi titiz bişey çıktıysa, ya da benim annem gibi dağınık birinden nası benim gibi düzen takıntılı biri oluyosa, korkmayın bebeğinize de bişey olmaz...

ben de annemle bu konuda zıtım.
sizinki baya abartmış gerçi ama bazı insanlarda hijyen kavramı olmuyo.
o anneden nası senin gibi titiz bişey çıktıysa, ya da benim annem gibi dağınık birinden nası benim gibi düzen takıntılı biri oluyosa, korkmayın bebeğinize de bişey olmaz...
Ama ben biliyorum. Lohusa halimle birbirimize gireriz kesin. Kavga EDİCEM. Yine beni sinir hastası edecek.. kavga gürültü tuvaletten çıkınca el yıka dicem o da bana bağıracak. Biliyorum ya. Rezil olurum yeni doğum yapmış halimle
Eşimin annesi olunca en azından içim rahat . Kadın temiz biliyorum. .

Ama ben biliyorum. Lohusa halimle birbirimize gireriz kesin. Kavga EDİCEM. Yine beni sinir hastası edecek.. kavga gürültü tuvaletten çıkınca el yıka dicem o da bana bağıracak. Biliyorum ya. Rezil olurum yeni doğum yapmış halimle
Eşimin annesi olunca en azından içim rahat . Kadın temiz biliyorum. .

peki biraz kırıcı olmayı deneseniz, evet hoş değil ama belki öyle anlar.
mesela :'anne eşimden bile utanır oldum, bak yıllardır yaptığın yemeği yiyemiyorum, çok bişey istemiyorum sadece haftada 1 kere banyo ve lavobodan çıkınca el yıkama bukadar.gerekirse banyoyu sevmiyosn ben kese yapayım yardım edeyim ama lütfen utanıyorum artık desen' ne der?
"şimdiden bebeği sana bırakamayacağımı düşünüyorum" bile diyebilirsin.
çünkü durum vahim.

işin çok zor..ama kayınvalidenin gelmesi daha avantajlı..bunu daha düşünme annene belli etme..ozaman bir olsun bakalım..
çok temizlik hastalık olduğu gibi bence çok pis olmakta hastalık..psikoloğa götürebilirsiniz ama işe yarar mı bilmem...

Yeri sildigin bezle tezgahi mi siliyor o tezgahta nasil yemek yapilir ya:KK57:
Sen kesinlikle haklisin..

Bence de bebeginizi annenize birakmayin hatta lohusa halinizle evinizde kalmasina izin vermeyin. O halde bile annenizin arkasını toplamak temizlemek zorunda kalacaksiniz. Kv de pek guvenmeyin kalir ya da kalamaz belli olmaz. Bence surekli gelecek bir kadin bulun yani en azindan haftada 4-5 gun -hatta 3 gun bile yeterli olur size- gelsin ya temizligi yapsin ya da bebege baksın siz de o arada yapmaniz gereken isleri yaparsiniz.

Mesele annem . Defalarca uyarmama rağmen asla tuvaletten çıkınca ellerini yıkamaz. Suyu hiç sevmez. Temizlik yapmaz. Banyo yapmaz. Kokudan sarılıp opemiyorum. Defalarca yalvardim . Suyun altında en fazla yemin ederim 30 sn kalıyor. Daha öTeSi yok. En son geldiğinde tuvaletten Sıfon sesi geldi hemen çıktı yemeğe girişti.. işin kötüsü eşim bile fark etti annemin pis olduğunu. O elle yemeğe girişti. Ben yemedim yiyemiyorum. 2 gün önceden kalan salata ile pilavı karıştırıp kahvaltıda yiyor. . Üst baş desen en az 10 tane kıyafet aldım asla giymiyor. Pazardan aldığı 2 tl lik tişörtlerle geziyor hep.. gözünden capagi ben alıyorum hep.. çocuk olsa hasta olsa anlarim ama hala aktif çalışan biri. . Bana sen temizlik hastasisin diyor. Asla iç çamaşırı gitmez sütyen filan .. göğüsleri belinde geziyor. En ufak rahatsızlık yok.. artık hamileyim çocuğum olacak. Bakarım dedi. Ya kızmayın ama istemiyorum bakmasını. Eminim tuvaletten çıkacak kakasini ben eşim görmeden temizlicem o eliyle yemek yapacak bebeğime dokunacak. Bildim bileli annem böyle pis.. bende ona inat aşırı titiz olmuşum. . Gecinemiyoruz. Birbirimize giriyoruz. Bana evime geldiğinde. Yeri sildiğiniz bezle tezgahı siliyor aynı bezle.. dayanamıyorum. .
Kayinvalidem de tam tersi .. titiz. . Fazla samimi degiliz ama idare ediyoruz birbirimizi.. Sırf bu sebepten o gelsin istiyorum 3 ay kalacak bizde.. en azindan icim rahat olacak.. siz olsanız. .
anneni bebeğinden uzak tutmalısın.
psikiyatrik bir sorunu var muhtemelen.
çok uç örnekler verdiğin.
kv ni çağır o baksın bebeğine.
bu pislikle annen yüzünden el kadar bebek hasta olur, en azından ishal olur.
yenidoğan bakımı çok önemlidir.
biberonlarının vs. temizliği.
sonra o pis elleri ile bebeği ellemesini düşünemiyorum bile.

Zormus ama ben olsam bende cocugumu bakmasi icin birakmazdim.
Annene goturursunuz sever gorur ama bencede bakmasin icin rahat etmez.
birde yanlis anlama ama temizlige dikkat etmeyen biraz umursamaz oluyor yani cok detayli dusunmeyebilir annen bebek bakimi ne yapilmasi gerekir vs. o yuzden dogru dusunuyorsun kayinvaliden titizmis bebegin bakimindan hijyenden emin olursun en azindan.

Back
X