- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
Ne yapıcağınız aslında belli de kalbinize söz geçiremediğinizi düşünüyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun.Bilmiyorum kafam o kadar dolu ki şuan ben sanki adama sövdüm saydım gibi sevgilimden muammele gördüm utandim kalkip adama bir sey diyemedim kalabalik diye ama oyle uzerime geldi kj ne diyecegimi ne yapacagimi kestiremiyorum
Yani kesinlikle taş yerinde ağırdır.Çok çok doğru.Gidip gelmeler size olan saygıyı azaltır.O geldi diye siz yapmak zorunda değilsiniz.Madem kültürümüzde büyüğe saygı var el öpme var kızın erkeğin evine sevgiliyken bayramlaşmaya gitmesi bizim kültürümüzde var mı? Her şeyi işlerine geldiği gibi yorumluyorlar.Ben ve sülalemizdeki kızlar gitmedik gitmiyoruz inşallah kızlarım da gitmeyecekler
Taş yerinde ağırdır
Kızımı görmek isteyen gelir evinde görür
Benim kızım gidemez
Ama nişan takılır amenna o zaman gidilir
Şu durumda gidilmez
Ha gidilir derseniz de işte böyle kıymetiniz olmaz
Dayı kaç paralık insan ki sizinle ilgili ileri geri konuşuyor?
Ben odaya girdiğimde dayısı oturuşunu toparlar nerde ki hakkımda konuşacak?
Öpme arkadaşım öpme.Çünkü karşındaki sana masumane bir şekilde el öptürmüyor , onunla egosunu tatmin edip sana tahakküm kurduğunu düşünüyor.Vücut dili hep bunlar.Niyeti temiz büyükler zaten el öptürmüyor inan bana.Öpmeye davranınca da sadece tokalaşıyorlar.Samimi biriyse de sarılıp öpüyor el öptürmek yerine.Ben gene el opmekten gocunmuyorum yapmam gerekirdi utandim işte keşke utanmasaydim ama utandim birkac kisi olsa neyse kalabalik ortamdayken utanmamam elde degildi ama neymiş o eve gelin gidecekmisim dayisine yaptigim saygisizlikmis oyle olsa dahi sevgilim yolda sokakta beni mahallemde rezil etti bagirdi cagirdi ben o adama sövmedim saymadim cok zoruma gidiyo
Yazık olmuş hödüğeBen de sizle ayni durumda kalmistim. Sadece annesinin ve kuzenlerinin olacagini sandigim dogum gunu partisine halalari, babasi buyuk kuzenleri gelmisti herkes benle ilgileniyordu sanki benim dogum gunummus gibi. Elim ayagim titreye titreye yarim saat sohbet ettim sonra biraz hva almaya diye evin baska bir odasina gectim heyecandan gozlerim doldu panigimi gordu kosa kosa geldi noldu sana biri bi sey mi yapti biri uzdu mu soyle bana sakin cekinme biri ters bi sey mi dedi diye elli kere sordu iceri tekrar girmek zorunda degiliz istedigin an cikar gideriz sakin sen kendini uzme diye etrafimda fir dondu ki melek gibi bir sulalesi olmasina ragmen. Bunu yapan benim eski hödük dediğim sevgilimdi. Suan adamin kiymetini anlar gibi oldum. Benim hödük dedigim adam bunu yapiyorsa sizin sevgilinizin nasil biri oldugunu tahmin dahi etmek istemiyorum.
Kacin kurtarin kendinizi sulalesinin agzinin icine bakan bir adam
Güzelim soran olmadı demişsin de öyle cahilsin ki bu konuda ben yine de sen sormadan anlatayım dedimHerkesin yapisi dusuncesi farkli siz ve kizlariniz gitmezse bu sizi ilgilendirir soran olmadi bunu sizin gorusunuz bende herhalde onlarin evinde konaklamiyorum "bayramlarini kutlama" amacliydi yatiya gitmedim 5 dk oturup kalkacaktim suan bana bos yere bi cikis yapmissiniz bende tum sulalesinin eve dolacagini bilmezdim bilseydim zaten evine gitmezdim tum ailesi evdeyken o ortama girmezdim ama olan oldu ve soz konusu olan 4 sene emek verilmis bi iliski ve aileler de tanismisti sözlenecektik biz
Herkesin kendi hayati kendi karari degil midir tamam 20 yas size kucuk gelebilir ben boyle olmasindan memnunum memnun oldugum sey sevdigim insanla beraber ciddi bi yolds ilerlemek bu yasla boyle islere kalkismakla uzulmenin ne alakasi var ben kendi hayatimda bunlari yasadiysam tum akrenleriminde uzuldugu anlamina gelmez.Ayrıca daha 20 yaşındaymışsın. Ciddi ilişkim, yıllarca emek verdim falan komik geldi 15 16 yaşında başladığın ilişki neticede. Kaldı ki yanlış bir seçim yapmışsın ortada. Açtığın bütün konular sevgilinle sorunlarınla ilgili nerdeyse. Bu yaşta böyle işlere kalkışınca utanırsın tabi. Sözlenmek için çok küçüksün, bence.
Kac senedir beraber olunca işi normal olarak ciddilestirmek ve aileleri birbirimizle tanistirmak bana gayet normal geliyo ne yapsaydim nikah gunu mu snnesini babasini tanisaydim ki?Ayrıca karşınızdaki aile über modern falan değilse lütfen sevgiliyken kimsenin ailesiyle tanışmayın.Ne kadar moderniz şuyuz buyuz deseler de bizim oğlanın sevgilisi oluyor.Onlar orda aile ama sen tek oluyorsun falan.Afedersin sevgilin de işe yaramazın tekiyse sadece sinirin bozuluyor.
Ben ona utandigimi bin kere soyledim kendisi laftan anlamadi maalesef keske bunlar olmasaydiBen de sizle ayni durumda kalmistim. Sadece annesinin ve kuzenlerinin olacagini sandigim dogum gunu partisine halalari, babasi buyuk kuzenleri gelmisti herkes benle ilgileniyordu sanki benim dogum gunummus gibi. Elim ayagim titreye titreye yarim saat sohbet ettim sonra biraz hva almaya diye evin baska bir odasina gectim heyecandan gozlerim doldu panigimi gordu kosa kosa geldi noldu sana biri bi sey mi yapti biri uzdu mu soyle bana sakin cekinme biri ters bi sey mi dedi diye elli kere sordu iceri tekrar girmek zorunda degiliz istedigin an cikar gideriz sakin sen kendini uzme diye etrafimda fir dondu ki melek gibi bir sulalesi olmasina ragmen. Bunu yapan benim eski hödük dediğim sevgilimdi. Suan adamin kiymetini anlar gibi oldum. Benim hödük dedigim adam bunu yapiyorsa sizin sevgilinizin nasil biri oldugunu tahmin dahi etmek istemiyorum.
Kacin kurtarin kendinizi sulalesinin agzinin icine bakan bir adam
Kotu bi durum oldu evet insallah hayirlisi olurOnun bunun lafına bakan adamdan bir halt olmazheyecanlanabilirsin ama hoşgeldiniz merhaba demeyen herkes için yabani mi bu dağdan mı geldi izlenimi yaratır ama Bunlar telafi edilenilir şeyler bu kadar büyütmenin anlamı Yok. İlk izlenim kötü olmuş.
Dunden bugune hic konusmadik ne olup ne bitecek beni neler bekliyo bilemiyorumYanı evet bir selam verilip bayram kutlanır ama bunlar küçük hatalar. Asıl problem dayısının bir lafiyla size sayip söven, araba da şiddet uygulama noktasına gelen erkek arkadaşınız.
Ilerde çok daha büyük problemler yaşarsınız gibime geliyor eğer devam ederseniz.
Bende aslinda hosgeldiniz deyip el opmesini biliyorum gorgu kurallarimizi ama utandim iste onlarda zamaninda gencti hakkimda ne dusunuyolar bilemiyorum ama umarim anliyolardirSevgilinizin suçu sizin küçük hatanızı siler benim gözümde. Ki kardeşimin sevgilisi gelse, dayılarımla görüşmese, dayım kardeşime kardeşim sevgilisine carlasa; kimse kardeşime sen haklısın kız haksız diyemez ... sonuçta genç ve tecrübesiz insanların hata yapma payı var ama büyüklerin yok bence... böyle mi öğretiyorlar doğruyu??
Ben baska odayada utancimdan kacamadim niye bu kadar utandiysam kendimi de anlamiyorumBende anımı anlatayım 19 senelik evliyim. Bende ilk bayramlasmaya gittiğimde: en az 20 kişi vardı evde. İçeri eşimle girdim herkes sarılıyor bayramlasiyor ben kaldım mı tek. Kimse beni farketmedi. o boşlukta kendimi nasıl yanlız hissettim. Lavaboya gittim azıcık ağlayıp hiç birşey yokmuş gibi dışarı çıkmıştım.
Tabikide tecrubeniz yaşınız geregi yasanmisliklariniz fazla kirici konusmak istemem tabikide yorumunuz icin genede tesekkurler ama sevdigim insan ailesiyle tanistirmasi bende kendi ailemle onu tanistirmam bunlari insani mutlu eden seyler işi ciddiyete bindirdik sonucta evlerine tabikidr gelis gidis yapmiyorum bayram vesilesiyle gittim o kadarGüzelim soran olmadı demişsin de öyle cahilsin ki bu konuda ben yine de sen sormadan anlatayım dedim
Evlerinde konaklamayı bırak eşiklerinde bile dursan adı " sevgiliyken oğlanın evine geldi" olur ve artı balık baştan kokar o aile seni saymaz ve kıymetin olmaz sonra böyle dayısı halası patavatsızlık eder canını sıkar
Evvela bu ilişkiden hayır gelmez zaten yaşında küçük karşına elbette yenileri çıkar
Sana tavsiyem ağır ol ağır taşı kimse kaldıramaz arada bir resmiyet olmadan ne o gelsin ne de sen git
Ama erkek tanışma amaçlı gelebilir bu normal fakat sen tek başına iade-i ziyaret yapamazsın
Sen şimdi bu yazdıklarımdan da hoşlanmadın Eminim ama ben bir abla gibi uyarmak istedim yoksa istersen git beraber yaşa beni zerre kadar ilgilendirmez
Üzülürsün demedim, utanırsın dedim.Herkesin kendi hayati kendi karari degil midir tamam 20 yas size kucuk gelebilir ben boyle olmasindan memnunum memnun oldugum sey sevdigim insanla beraber ciddi bi yolds ilerlemek bu yasla boyle islere kalkismakla uzulmenin ne alakasi var ben kendi hayatimda bunlari yasadiysam tum akrenleriminde uzuldugu anlamina gelmez.
Kac senedir beraber olunca işi normal olarak ciddilestirmek ve aileleri birbirimizle tanistirmak bana gayet normal geliyo ne yapsaydim nikah gunu mu snnesini babasini tanisaydim ki?
Ben ona utandigimi bin kere soyledim kendisi laftan anlamadi maalesef keske bunlar olmasaydi
Kotu bi durum oldu evet insallah hayirlisi olur
Dunden bugune hic konusmadik ne olup ne bitecek beni neler bekliyo bilemiyorum
Bende aslinda hosgeldiniz deyip el opmesini biliyorum gorgu kurallarimizi ama utandim iste onlarda zamaninda gencti hakkimda ne dusunuyolar bilemiyorum ama umarim anliyolardir
Etmezler vallaBen o eve gelin gidecekmisim dayisina buyuk bi saygisizlik yapmisim o benim aile uyelerimden birine yapsaymis ben ne yaparmisim oyle dusunuyo hakli tamam ayip ettim ama kalabalikta utandim diyorum idrak edemiyo
Canım bu cevabin bile onun sana psikolojik şiddetiyle seni sindirdigini gösteriyor.Dayisina yaptigim saygisizlik cok zoruna gitmis sinirlenmis sonucts ben o eve gelin gelecekmisim vs vs aslinda hakli oldugu konu var saygisizlik ettim ama karsiliginda yolda sokakta da bagrilmayi haketmemistim zaten bende bagirdim bitti defol diye telefonda kirildi zaten arkadasimi aramis beni sormus bilmiyorum kafam o kadar doldu ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?