- Konu Sahibi rubycikokata
-
İşin maddi değil aksine manevi kısmındayız. Tamam siz size kötü davranan kişilere iyi davranarak kendinizi tatmin edersiniz ben mümkün değil yapmamValla anneye yazık önce babası değer vermemiş şimdi de kızları. Dede kızlarını okutmuş iş güç sahibi etmiş. Bunu yazan arkadaşın babası nerde mesela şu an bütün baba öfkesini dedesinden çıkarıyor. Annenin ikinci evliliği olduğunu kendi söyledi. Maddi olarak bir şey yapmayınca tu kaka demek saçma geliyor bana. Kendi keyfinden başka bir şey düşünmeyen biri bunu yazan hadi yaşı ufak ilerde anlar belki. Lincliylrsunuz ama boşuna dikkatli okursanız dedeyi kötüleyerek duyar kasan biri olduğunu anlarsınız. Yaşlı bakımı tabi ki zor lafım yok sygi duyuyorum ama düşünce yapısı çok çirkin ve yanlış
Yemin ederim ne dedeymis benim bile terkedesim geldi kendisiniAnnem eve geliyor yemek hazırlayıp uyuyor zaten. Yerş geliyor odama geliyor lap kapı açıyor odamı kilitliyorum neden kilitli. Son ses tiktok ve TV. Babam kendi evinde mutfakta oturuyor
Kız torun sevmeyen erkek sadece değerli diyen kim varsa sevmiyorum halt etsinler gitsinler oğullarına böyle baba için hiç uğraşmam oğlu gene kıymetli olur hep öyle olur anneniz de en sonunda iş işten geçince görür ne erkek deliliği yahu işte böyle kızına kalırsın oda bakamaz böyle çocukların psikolojisini eşinin düzenini mahfeder Allah yardımcın olsun konu sahibi ne diyelim Allah yardımcın olsun .Çıkayım kovulmadan konudanYahu kız kardeşime neler ediyor kız sabah okula gidiyor yok etek yok parfüm yok şöyle hediye telefon alındı pahalı diye tripler ben araba aldım babamlar 250 bin tl destek oldu neredeyse ki ben 22 yaşında 500 bin tl biriktirdim kendi kazancımla. Gelip zaten eve girmiyor artık hiç girmez o kadar pahalı arabaya ne gerek var 3 tane araba alacağınıza şöyle yapın sana ne yahu ama o arabaya binip hastaneye gitmeyi biliyor dayım aynı paraya dedem sayesinde sıfır arabaya biniyor engelli raporu üstüne alındı bi kere binip hastaneye bile götürmediler ama onlar çok kıymetli. Kız kardeşim dershaneye gidiyor çok para eve hoca geliyor bu okumaz bilir kişi oldu başımıza.
İşte hemen ağlıyor çocuk gibi beni gördüğü yerde evlen diyor bebeğin olur ona bakarsın o da sana bakar diyor evlenmicem diyorum doğanın kanunu diyor iğrenç iğrenç erkekleri öneriyor. Evden çıkmıyor parka gitmiyor suyunu almıyor. O kadar yaşlı değil benim diğer dedem daha yaşlı ama her işini yapar. Köye bile gitmiyor köyde ev kaloriferli kocaman komşular kardeşleri var git dimi yokKız torun sevmeyen erkek sadece değerli diyen kim varsa sevmiyorum halt etsinler gitsinler oğullarına böyle baba için hiç uğraşmam oğlu gene kıymetli olur hep öyle olur anneniz de en sonunda iş işten geçince görür ne erkek deliliği yahu işte böyle kızına kalırsın oda bakamaz böyle çocukların psikolojisini eşinin düzenini mahfeder Allah yardımcın olsun konu sahibi ne diyelim Allah yardımcın olsun .Çıkayım kovulmadan konudanValla içimi sisirdi şu an dedeniz karşımda sanki beni azarlıyor gibi hissediyorum
Dedenin bir faydası var mı kiO adamla yaşamaktansa gelsinler dicem ama dede ölünce anneniz ne yapacak o zaman? Haklısınız o da ayrı bir sıkıntı
Kim alır bunuEvlendirin gitsin basinizdan
Baba ya hani. Uredi ya, cocuk yapti ya hani. Kendi dogurttugu cocuga bakmak zorunda ya hani. Ayni cümleyi kuramaz.Muhtemelen deden de zamanın da kızları için aynı cümleyi kurdu. Vermek zorundamiyim paramı dedi oğullarına verdi.
Vallahi bizde yaslanacagiz ama ben seni cok iyi anliyorum. Bende eminim benim cocugumda yasarsam benim icin ayni seyleri der cunku bende yaslilardan haz almiyorum vallahi başa bela olmus simdiki yaşlılarArkadaşlar herkese merhaba. Anneannem şubat ayında vefat etti. Dedem bizimle kalıyor artık dayanamıyorum. 4 tane çocuğu var. huysuz tembel geveze illallah dedirtti. Yattığı yerden su istiyor kalkıp almıyor. DAKİKA BAŞI YEMEK İSTİYOR. Perşembe günü doktora götürdüm oturup ağladım sinirden sadece hayatı zehir ediyor asla kolaylaştırmıyor. Anneanneme çok çektirdi nefret ediyorum. Evlat ayrımcılığı ve torun ayrımcılığı var erkek çocukları kıymetli.
Annem dayım kavgalı dedem sağlığında mal ayrımı yaptı. annem nasıl kabul edersin diye dayımla kavga etti. Dedemle ve anneannemle sonradan barıştı.
Sürekli kıyafetime yeme içmeme çıkmama karışıyor. evi var ama idare edemiyor. Tuvalete gidiyor sifonu çekmiyor elini yıkamıyor. kıyafetimden sana ne nasıl istersem öyle giyinirim paranı faize koyduğunu biliyorum yediğin harama bak dedim. Ayıp böyle gezme annen gibi giyin diyor. Kız boğazı kaz boğazıymış. Sürekli iğrenç akraba çocuklarıyla beni matchliyor.
telefonda konuşurken başka biriyle babam için 2 kızı var damatlara mal edinme derdinde demiş yoktum. Kız kardeşim 2 oğlun var ama damadına kaldın. önüne kırmızı halılar serdiğin altınlar verdiğin gelinlerin evde istemiyor kendine ağla babama kurban ol tırnağı olamazsın demiş. Oturup ağlamış kurt kocayınca diye. Kardeşim sinir krizi geçirdi evde istemiyorum bıktım diye. Üniversite sınavına hazırlanıyor dershaneye gidiyor okumaz boşuna vermeyin diyor sanki cebinden 1 tl çıkıyor.
Sırayla baksınlar neden bir kişiye yük. araba aldım zaten eve girmiyor artık hiç girmez dedi tebrik etmedi. Engelli raporu var dayım araba aldı. hastane işi olunca ben uğraşıyorum. nankör bir kere Allah razı olsun demiyor.
Annem ne desek ağlıyor babam diye ya ben onun yanına taşınacağım ya o kalacak diyor. Neyine güveniyor bilmiyorum babam da mutsuz artık. Susup kenarda otursa hiç dert yok.
MademBabam da rahatsız artık sigara içiyor balkonda koşa koşa geliyor içmiyor babam yanında artık dayanamadı ben evimde huzursuz olamam dedi yaktı bu sefer alınıyor. Teyzem bakmak istemiyor evlat kaybı yaşadı kuzenim 23 yaşında vefat etti kendine hala gelemedi uğraşamaz. Dayımın birinde kayınvalidesi var çocuklarına bakıyor. Diğerinde de gelin istemiyor bakmam diyor. Bakmam diyenin kocası ortalık karıştıran emekli oldu oturup o baksın babasına ben babamı onların elinde maskara edemem diyor. Sanki çok iyi bi baba yine okuttu beni bu eve para getiriyorum babam da kalacak diyor. Babamla da araları bozuk. Dedem hepsine ev araba aldı kızlarına almadı ben okuttum onları yeter dedi. Susmuyor karşılık verince ağlıyor
dedeyi neden hemen eve getirdiniz ki madem hasta düşkün çok yaşlı vs değil?İşte hemen ağlıyor çocuk gibi beni gördüğü yerde evlen diyor bebeğin olur ona bakarsın o da sana bakar diyor evlenmicem diyorum doğanın kanunu diyor iğrenç iğrenç erkekleri öneriyor. Evden çıkmıyor parka gitmiyor suyunu almıyor. O kadar yaşlı değil benim diğer dedem daha yaşlı ama her işini yapar. Köye bile gitmiyor köyde ev kaloriferli kocaman komşular kardeşleri var git dimi yok
Anneannem uzun süre yoğun bakımda kaldı sonra vefat etti o ara dedem evde yalnız kalamadı en son annem aldı geldi kimseye fikir sormadı o benim babam diyor Nuh diyor peygamber demiyor ne desek o benim babam diyor gerekirse boşanırım gerekirse istifa ederim diyor artık yoruldum onun kafası uçtu gitti. Dedem de çok sağlıklı sayılmaz kalp nakli oldu fıtığı var ameliyat etmiyor doktorlar beyin damarları tıkalı diye ama görünürde bir sıkıntı yok kendi işini kendi görebilir atıyorum gidip su almak zor değil ya tuvalete bile gitmiyor sonra prostat olmuş bir şeyler anlatıp duruyorlar. Bi ara hiçbir ilaç içmedi yemek yemedi triplere girdi hep derdi zaten ben önce öleyim diye. Doktora götürdüm annem farklı bir şehirdeydi. Sabah doktor tahlil ister tuvalete girme dedim girdi. Su iç içmez idrar tahlili vermesi lazım hastanede beni sinirden ağlattı hayatı sadece zorlaştırıyor kolaylaştırayım demiyor bu sakinleştirici kullanmış hali. Mesela bugün banka hesap cüzdanı kaybolmuş bana tutturdu sen aldın ben ne yapacağım cüzdanını o şekilde para da verilmez yok bana oraya bak buraya bak sen aldın napıcam alsam diyorum. Sinir oldum doldum bağırdım çağırdım bana hırsız demediğin kaldı diye babamı aradım anlattım evden çıktım gittim babamın iş yerine bir de orada ağladım. Kız kardeşim de böyle hep eve gitmek istemiyor kız 24 saat açık Kütüphaneye halama diğer dedeme gidiyor. Ne yapayım babam çöpe mi atayım diyor ağlıyor hemen. Kapıya kaç kere polis geldi artık utanıyorum. Babam da merhametli bi adam anneme tapar neredeyse gözünün içine bakar. Annem daha 43 yaşında babam 47 gençler babam evinde diken üstünde kalkıp dolaptan yemek çıkarıp ısıtmayan adam babamı takip ediyor balkona gittiği an gidiyor sigara içerken basacak babamda saygı var içmez onun yanında ama artık bana ne demeye başladı içiyor. Evde bira içilse triplere giriyor. Salon tamamen onda artık ve biz eskiden çok mutlu huzurlu bi aileydik. Ben annemle babamın kavga ettiğini hatırlamıyorum. Aksine el ele kol kola otururlar hep ailecek salonda vakit geçirirdik hep artık oturup yemek bile yemiyoruz. Annem dedeme bakıcam diye boşanırsa ortada kalır. Bunu aklı ermiyor artık benim ailem farklı demiyor. Herkeste 3 ay kalsa sene biter. Ben okulumu bıraktım sürekli gündem bu 2 lafından biri bu. Üniversiteye tekrar başlıyorum yaşıtların mezun oldu ne yapabilirim diyorum. Bana 30 yaşında kel kalmış erkekleri öneriyor görüş et diye. Annem onun konuştuğu var zaten baba dedi. Bu sefer babamın yanında sıkıştırıyor e eve gelsinler tanışalım diye sana ne sana nededeyi neden hemen eve getirdiniz ki madem hasta düşkün çok yaşlı vs değil?
köyünüz çok mu uzak?
bu adam tek kalsa hemen evi ateşe filan mı verir o kadar mı aciz? banyosunu mu yapamıyor?
anneniz arada gitse evini temizleyip yemek yapsa çamaşırını filan atsa
sizin de araba varmış arada siz yemek götürüp doktor ilaç vs işlerine baksaydınız
sürekli bir insanla birlikte yaşamak çok zor
Allah bilir ama belki daha 15-20 sene yaşayacak bu adam
anneniz 15-20 sene böyle sürdürebileceğini mi düşünüyor?
aksine belki daha 8-10 sene -atıyorum- bu adam elden ayaktan düşmeden kendisi idare etse
anneniz de asıl bakması gereken son senelerinde yanına alsa daha mantıklı olmaz mıydı?
annenizle konuştuğunuzda ne diyor daha kaç sene böyle gidecekmiş?
babanız da ben de babama bakacam o zaman derse ne olacakmış, ya da boşanmaya giderse bu işin sonu?
Babam annemden ayrılır mı açık açık annem damarına damarına basıyor gerekirse boşanırım diye. Annemi seviyor ama boşanırsa yaşına göre yakışıklı ve parası olan bi adam. Arkadaşları 2.ye evleniyor evlendiği eşleri de hep gencecik. Annem de ne yapacak babasına bakacak babası ölünce tekmeyi yiyecek. Ki böyle bir durumda dedem anneme de huzur vermez bilmiyorum. Bazen benim evden kaçasım geliyor. Babamın daha farklı çözümleri var dubleks ev bakalım odası olsun en azından diye. Ya da bize yakın ev tutalım baban orada kalsın diyor. Büyük dayımın eşi çalışmıyor kızı 30 yaşında çalışmıyor ve çok kıymetliler onun eşi bakmak istemiyor ben de dayanamadım sen emekli oldun artık sen bak karın kızın da çalışsın eve baksın dedim. Biraz sende biraz bizde idare edilsin dedimBabanızın yerinde olsam annenizden ayrılırım. Hele kardeşinizin sınav yılıymış yazık değil mi kardeşinize, kardeşinizin yerinde olsam anneyle dedeyi dedenin evine çoktan postalardım. Allah kolaylık versin arsız insanla uğraşmak çok zor.
Ben size hak verdim zaten, annenizin tutumu yanlış, bence bir dersi de hak ediyor.Babam annemden ayrılır mı açık açık annem damarına damarına basıyor gerekirse boşanırım diye. Annemi seviyor ama boşanırsa yaşına göre yakışıklı ve parası olan bi adam. Arkadaşları 2.ye evleniyor evlendiği eşleri de hep gencecik. Annem de ne yapacak babasına bakacak babası ölünce tekmeyi yiyecek. Ki böyle bir durumda dedem anneme de huzur vermez bilmiyorum. Bazen benim evden kaçasım geliyor. Babamın daha farklı çözümleri var dubleks ev bakalım odası olsun en azından diye. Ya da bize yakın ev tutalım baban orada kalsın diyor. Büyük dayımın eşi çalışmıyor kızı 30 yaşında çalışmıyor ve çok kıymetliler onun eşi bakmak istemiyor ben de dayanamadım sen emekli oldun artık sen bak karın kızın da çalışsın eve baksın dedim. Biraz sende biraz bizde idare edilsin dedim
Ay yeminle çıldırıcam bu nasıl insan Allah bildiği gibi yapsın yüzüne tüküresi geliyo insanın. Gerçi buna da Yarabbi Şükür der ayrı konu. Annenizin akıl tutulmasına hele hiç anlam veremiyorum valla nasıl bu noktaya geldi annesini kaybedince acısı yüzünden mi babasına düştü hani tutunacak dal olarak mı gördü acaba ne düşünüyo yani? Böyle herkesin isteyeceği tipte bi eşin, bu kadar saygısız ve bireysellik içinde boğulmuş ailelerin içinde oturup akşam sürekli vakit geçirdiğin ailen varken, biricik kızların varken (ki bende evin 2 kızından büyük olanım evin kızı olmak, biricik olmak ne demek biliyorum) nasıl baltalarsın, bunu nasıl göremezsin annenizin güzel bi sarsılmaya ihtiyacı var. Teyzeniz en azından dedenizden hazetmiyor belli annenizle konuşmaz mı? Bu böyle olmaz yuvanı yıkıyorsun demez mi? Ya ne bileyim ya da babanızın dublex ev fikri de fena değil üst katta tuvalet banyo, odasında televizyon vs kendi alanı olursa size bu kadar bulaşmaz belki ya. Şimdi salonda yatıp kalkınca normal olarak her şeyinize de hakim, ailenizin tam ortasında. Bir an önce bi çözüm üretilmesi lazım yoksa güzelim aile darmadağın olacak burdan benim için gitti gerçekten. Acaba anneniz bi psikologla görülmez mi? Sağlıkçıymış zaten babanız falan baban için çözüm bulalım diye götürse ikna edemez mi? Bence bu adamın daha iyi bi sakinleştiriciye ihtiyacı var. Tepem atıyo konuyu okudukça ama belki bi çözüm, güncelleme olmuştur diye açıp bakıyorum dayanamayıp. Şu ortamdan kurtulun diye o kadar istiyorum ki yürekten. Hamilelerin duası kabul olur derler, inanıyor musunuz bilmem ama ben sizin için dua edicem valla içime dert oldunuz.Babam annemden ayrılır mı açık açık annem damarına damarına basıyor gerekirse boşanırım diye. Annemi seviyor ama boşanırsa yaşına göre yakışıklı ve parası olan bi adam. Arkadaşları 2.ye evleniyor evlendiği eşleri de hep gencecik. Annem de ne yapacak babasına bakacak babası ölünce tekmeyi yiyecek. Ki böyle bir durumda dedem anneme de huzur vermez bilmiyorum. Bazen benim evden kaçasım geliyor. Babamın daha farklı çözümleri var dubleks ev bakalım odası olsun en azından diye. Ya da bize yakın ev tutalım baban orada kalsın diyor. Büyük dayımın eşi çalışmıyor kızı 30 yaşında çalışmıyor ve çok kıymetliler onun eşi bakmak istemiyor ben de dayanamadım sen emekli oldun artık sen bak karın kızın da çalışsın eve baksın dedim. Biraz sende biraz bizde idare edilsin dedim
Ne dedi oyle soyleyince. Baktiniz hayir diyor. Bir watsap durumu atin dayi yengenin gorebilicegi sekilde. Dedenizi paylasin.altinada ahh dedem ahh verdin mali mulku ettin emekli birilerini. Simdi yuzune bakilmiyor kapilarindan giremiyorsun diye yaz. Tum es dost akraba gorsun dayinin belki biri yuzune tukurur girsinler birbisine. Ben oyle yapmistimBabam annemden ayrılır mı açık açık annem damarına damarına basıyor gerekirse boşanırım diye. Annemi seviyor ama boşanırsa yaşına göre yakışıklı ve parası olan bi adam. Arkadaşları 2.ye evleniyor evlendiği eşleri de hep gencecik. Annem de ne yapacak babasına bakacak babası ölünce tekmeyi yiyecek. Ki böyle bir durumda dedem anneme de huzur vermez bilmiyorum. Bazen benim evden kaçasım geliyor. Babamın daha farklı çözümleri var dubleks ev bakalım odası olsun en azından diye. Ya da bize yakın ev tutalım baban orada kalsın diyor. Büyük dayımın eşi çalışmıyor kızı 30 yaşında çalışmıyor ve çok kıymetliler onun eşi bakmak istemiyor ben de dayanamadım sen emekli oldun artık sen bak karın kızın da çalışsın eve baksın dedim. Biraz sende biraz bizde idare edilsin dedim
Ay lütfen dert etmeyin bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Herkesin kanayan yarası bir yerde o yüzden empati yapmış olabilirsiniz.Ay yeminle çıldırıcam bu nasıl insan Allah bildiği gibi yapsın yüzüne tüküresi geliyo insanın. Gerçi buna da Yarabbi Şükür der ayrı konu. Annenizin akıl tutulmasına hele hiç anlam veremiyorum valla nasıl bu noktaya geldi annesini kaybedince acısı yüzünden mi babasına düştü hani tutunacak dal olarak mı gördü acaba ne düşünüyo yani? Böyle herkesin isteyeceği tipte bi eşin, bu kadar saygısız ve bireysellik içinde boğulmuş ailelerin içinde oturup akşam sürekli vakit geçirdiğin ailen varken, biricik kızların varken (ki bende evin 2 kızından büyük olanım evin kızı olmak, biricik olmak ne demek biliyorum) nasıl baltalarsın, bunu nasıl göremezsin annenizin güzel bi sarsılmaya ihtiyacı var. Teyzeniz en azından dedenizden hazetmiyor belli annenizle konuşmaz mı? Bu böyle olmaz yuvanı yıkıyorsun demez mi? Ya ne bileyim ya da babanızın dublex ev fikri de fena değil üst katta tuvalet banyo, odasında televizyon vs kendi alanı olursa size bu kadar bulaşmaz belki ya. Şimdi salonda yatıp kalkınca normal olarak her şeyinize de hakim, ailenizin tam ortasında. Bir an önce bi çözüm üretilmesi lazım yoksa güzelim aile darmadağın olacak burdan benim için gitti gerçekten. Acaba anneniz bi psikologla görülmez mi? Sağlıkçıymış zaten babanız falan baban için çözüm bulalım diye götürse ikna edemez mi? Bence bu adamın daha iyi bi sakinleştiriciye ihtiyacı var. Tepem atıyo konuyu okudukça ama belki bi çözüm, güncelleme olmuştur diye açıp bakıyorum dayanamayıp. Şu ortamdan kurtulun diye o kadar istiyorum ki yürekten. Hamilelerin duası kabul olur derler, inanıyor musunuz bilmem ama ben sizin için dua edicem valla içime dert oldunuz.
Tweet atmıştım böyle zaten o bile dert olmuştuNe dedi oyle soyleyince. Baktiniz hayir diyor. Bir watsap durumu atin dayi yengenin gorebilicegi sekilde. Dedenizi paylasin.altinada ahh dedem ahh verdin mali mulku ettin emekli birilerini. Simdi yuzune bakilmiyor kapilarindan giremiyorsun diye yaz. Tum es dost akraba gorsun dayinin belki biri yuzune tukurur girsinler birbisine. Ben oyle yapmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?