Canım üzülme ne olur, gün doğmadan neler doğar, ümidini kaybetme ama o baktığın ilanlara da başvur mutlaka, vatanımı ne kadar sevsem de bazen benim de defolup gidesim geliyor... herşey çok çok zor
Allah gönlüne göre versin
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de öğretmenim. Ücretli öğretmenlik de yaptım. Senelerdir özel sektörde çalışıyorum. Açıp bakarsanız son konumda yaşadığım tecrübeyi ve okuldan nasıl ayrıldığımı görebilirsiniz. Ne yazık ki çok ufak bir yerde yaşıyorum ve seneye kadar herhangi bir iş bulmam imkansız. Çünkü iki kolej vardı. Biri kayyum atamasıyla imam hatipe çevrildi. Diğerinden de ayrıldım. Dersanelerin kadroları bu yıl dolu artık. Üç aylık evliyim. Hayatımda maaş almadan hiç yaşamadım. Kocamdan para nasıl isteyeceğim, ne yapacağım aklım, beynim, ruhum hep karmakarışık.
Kardeşim de Odtü mezunu ve aylardır dış işleri sınavına hazırlanıyordu. Fakat sınav açılmıyor, açılmayacak. Bir senedir bekliyor. Ne yapacak bilmiyorum. Bezmiş, tükenmiş durumda o da.
Benim bölümümden mülakat öncesi atama puanları zaten 85 lerdeydi. Şimdi 100 tam puanla atanan oldu. Türkiye genelinde 130. olduğum halde atanamadım bir sene. 115. sıradayken de atanamadım sonraki sene. Yakın arkadaşım 88 puanla elendi mülakatlarda.
Gidebiliyorsanız gidin. Berbat bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Yaşamıyoruz. Basit insan ihtiyaçları bile lüks olmuş durumda. En basitinden kedilerime iyi mama alamayacağım diye günlerdir gözüme uyku girmiyor. Hayvan beslemek bile lüks. İlerde nasıl çocuk sahibi olalım, nasıl büyütelim, bakalım.
Cidden insanlar ne önüne bakabiliyor, ne hayatlarını idame ettirebiliyor. Bir gün güneş doğacak diye diye seneler geçti. O da doğmuyor. Ebedi karanlığa gömülnüş gibiyiz. Allah yardımcısı olsun herkesin.
ne mutlu size..ben daha evlenicem diye yırtınıyorum bu gidşle bir mokunda üstesinden gelemicezBir kızım var. Evlat sevgisini tattım. Başka da çocuk doğurmam. Ülkenim durumu mok gibi...
kpssye çalışcağıma bir kaç yıl dil çalışırım fransaya gitmiştim çok güzeldi kurllar insanlar..inanırmısın oraya gittiğimiz arkadaşlar kalkıp aaaaaaaaaaaaaaaa öpüşüyorlar dediğinde sen niye burdasın ya bunlarla dedim ?? saat 12 gecenin bir yarısı kadınlar metrodan inerken kıskandım !Okumuş,aklı başında ve dayısı olmayan herkes sizinle aynı duyguları paylaşıyor.Maalesef çok haklısınız keşke aksi olsa.Ben de beş dakika durmak istemiyorum ne bu ülkede ne de bu dünyada...Gidebiliyosan git başka ülkeye, burda artık hayat yok.
ne mutlu size..ben daha evlenicem diye yırtınıyorum bu gidşle bir mokunda üstesinden gelemicez
gel sarılalım..küçük bir yerdeyim ankarada okusamda ailemin tek evladıyım dönmek zorunda kaldım yıllarım giderken dinazorlar 2 özel okulu gasp etmiş ayrılmıyorlar..zaten koleje gitsen ücretli öğretmenliği tecrübe saymıyorlar.sevgilimle oturup konuştuğumzda bazen biz uzaydan mı geldik diyorum hatta bazen acaba biz mi yanlışız diyorum.ya ajdarın ünlü olduğu ama başarıda yol kat etmiş insanların bir adım ileri gidemediği bir yer burası neyi nasıl anlatabilirsin..her gün anlatıyorum çocuklara her gün vurguluyorum bu şartlarda evleneemem bile belki çocuğum olmaz ama öğrensinler hakkı hukuku..iyi değilim hiç iyi değilim..yaşamına son veren bir öğretmene daha geçenlerde dikkat çekiyor denildi daha ne diyeyim?
ben canıma dişime takıp sırf doğu kökenli muhtaclar diye yardım kampanyaları başlatırken o atanmış 3bin alanlar çocukları çat çut dövebiliyor derse gitmiyor beden yapıyor..yediremiyorum.kalkıp sınava hazırlanırken komisyon başlığı altında 3 kişinin ağzından çıkacak şeylerle hayatımın belirlenmesini kaldıramıyorum..babamın annemin atananların hepsimi haksız atanıyor sende bir sey var demesini kaldıramıyorum ? hayatımı kuracağım diye yıllardır sevgimi ertelemişim kaldıramıyorum ...nasıl kalayım ?Çoğunluk iyi kalpli, dürüst, idealist kimseler "Böyle hayata-dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" deyip pes ettiği için, bir çocuğa bile sahip çıkmaktan aciz, fesat, yalaka, sülük tipli, nerede kanı bozuk varsa üçer beşer çoğaldığından dünya bu hale geldi zaten. Yine pes ettikleri için meydan sapıklara, ucuzlara, torpilli beceriksizlere kaldı...
Pes etmeyin, pes etmek için her zaman erkendir.
bunu araştırıyorum erkek arkdşmda dilde var belki birlikte yüksek lisans koşuluyla gideriz tabii bunun içinde ayrı birikim lazımYurt disinda yuksrk lisans sansiniz var mi? Gencken gidin deneyin derim. Bir yastan sonra daha bir zorlasiyor.
fransayı görme imkanım oldu dediğim gibi gittiğimiz arkadaşlar oradaki kiliseye kaapalı girebilirken oraya gidip kültürlerini eleştirdiler hatta bir türk dönercisini eleştirdiği için tr yi yerin dibine soktular.çocuk haklıydı toplum olarak öfkelilyiz dedi vay efendim sen ülkeni kötülüyorsun iyide sen ne yapıyorsun şuan bile diyemedim ?? ve bunlar öğretmen..her kesim ezilmiş sinmiş durumda daha ne kadar izleyebilirm bilmiyorum bir kaç ay önce gidelim dediğinde sözlüm olamadı daha erkek arkdşm diyeyim :) deli gibi kızmıştım..artık tükendim..orada bir hayat zor gelmiyor burada yaşayıp hazmediklerime göre.Aynı sınıftan bir arkadaşım mezun olur olmaz güzel bir işe başlamıştı. Öğretmen intiharları için "şımarıklar, ufacık bir sorunla karşılaşmaya gelmiyor" demişti. Şimdi son olaylardan sonra hala paçasını kurtaramadı mesela. Acaba ne düşünüyor söyledikleriyle ilgili. İnsanlar yaşamadan anlamıyor. Hak hukuk da pek işlemiyor ne yazık ki. Paran varsa adam öldürsen dahi ceza almadan elini kolunu sallayarak çıkıyorsun. Sonra sosyal medyada "evim, babam" filan diye pozlar veriyorsun.
Ben de Erasmus sebebiyle bir yıl yurt dışında yaşadım. Hemen hemen Avrupa'yı dolaştık diyebilirim. Dönüşü zor oluyor evet. Bizim burada normalleştirdiğimiz çoğu şey aslında hiç normal değil maalesef.
devletin kapasitesi belli..tercih ederken bana sunulan haklarım bir gecede elimden alındı mesela ben arşivde çalışabliyordum kütüphanede çalışabiliyordum ya da müze de nereden bilebilrdim okurken bir an da yok olacağını ve ihtimalleriminde gideceiğini ? kapasitesi belli peki onca çıkartılanların yerine kimler gelecek bürokraside düşündünüz mü ? sınav süresi geçerliliği 1 yıla indirildi daha hala yerleştirme yapılmadı tamam diyelimki açık yok demezler mi nedden sınav yaptın ? 250 tlmizi geri ver bari ???İnovasyon seminerlerine katılın bence. Bizdede hata var. Öğrencileri birileri okulu bitirdiğinizde size iş vermek zorunda diye yetiştiriyoruz. Öyle değil ama. Devletin kapasitesi belli. Özel sektörde birşeyler yapma şansınız yok mu?
tek ben değilim bir sayfada okudum elektrik mühendisiyim işsizim 2 yıldır bu sınava çalıştım.nasıl alım olmaz diyor.mühendis..elektrik mühendisi.babasının arabasını satmak zorunda kaldığından bahsediyor bu yaralar nasıl sarılacak? ya da sarılması düşünülüyor mu? kendimizi ifade bile edemiyoruz artık korkuyoruz başımıza bir şey gelecek diyerek.haklıyızda.ya o cu oluyoruz ya bucu insanız ya insan...bu sözleşmeli öğretmenlik alımlarındaki haksızlıklar herkesin psikolojisini bozdu, ne diyeyim serzenişinde gayet haklısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?