Deger verdim yeteri kadar, artik herkes ederi kadar!

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
selamlar..

Hayatimda simdiye kadar deger verdigim,onlar aglayinca agladigim, gulunce guldugum..hicbir konuda kendimi kisitlamadan, iki elim kandada olsa yaninda oldugum insanlar olmustur..

Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Epey bir dolmuşsun ama sadece sebep doğum günü için değildir heralde.
Ben eşimden başkasından doğum günü kutlaması beklemem.Eğer beklentim gerçekleşmezse birazcık
sinirlenebiliyorum.
Doğum günü ile bayramı karşılaştırmanız bence yanlış olmuş.
Doğum günü daha kişisel bir olay,siz yine de çocuklarınıza bayramda seyranda aratmaya
devam edin derim.Bayramın ne olduğunu,büyüklerini unutmasınlar.(yurtdışında olduğunuzu hatırladığım için yazdım)

Fırsatçı demişsiniz ama benim tanıdıklarım da yurtdışındaki akrabalarına çağrı bırakıyorlar.
Daha sonra onlar arıyor,hatta özellikle tembih ediyorlar.Sizin ki de öyle bir durum mu acaba?

Arkadasim fikrine saygim var..
Beni aramalarini beklemiyorum inan ki.. Aramazsan aramazsin..
zorla degil..
Beni sevenler ariyor zaten.. Esim basta olmak uzere..
Ama bunlarin yaptigi uyaniklik
Ben buna sinir oluyorum..

Benim dogum gunum icin aramadiysaniz, ben aradigimda da Benim dogum gunumu kutlamayin o zaman?
Ben anneler gunu icin ariyorsam sende tsk.et kapat.
Benim aramami firsat bilmis gibi, benim dogum gunumude araya sokup kutlama beni..

Ayrica ben cocuklarimi aratiyorum buyuklerine, onlarin cocuklari niye aramiyor? Tabiki herkez kendinden sorumlu.
Ama buyukleri olarak azcik saygiyi beklemek bizimde hakkimiz olmali.. Yaniliyor muyum? Kincilik degil asla..sadece esime de deger verseler olmaz mi yegenleri?

ben buna sinirleniyorum..

Olur mu, yurt disindan aramak da pahali.. Bizim burda boyle..
Bazi ulkelerde Almanya gibi, bedava ariyorsun Turkiyeyi.. ondan sizin tanidiklariniz ariyordur Turkiyedeki akrabalarini.
Ama biz parayla ariyoruz.. Yani bizden gidiyor.. bedava degil..

Son düzenleme:
Niye bu kadar beklenti içine giriyosunuz eşinizin ailesi için..
Benim de doğum günümü kimse kutlamadı, ama ben onun doğum gününü kutladım..Bunu eşim gördü,o görsün yeter benim için.

Anneler gününde ben de görümcemi aradım, kutladım anneler gününü..Annem olduğu için değil; anne olduğu için.

İçinizde tutmayın böyle şeyleri. Ya söyleyin, ya da önemsemeyin..

Ben önemsemiyorum şahsen artık, ben mi akıl verecem insanlara..

Allah başka dert vermesin.

Bana çok anormal gelmedi anlattıklarınız.
İnsanlık hali unutmuş olabilirler veya sizin dediğiniz gibi fırsatçılık yapmış olabilirler,ne olur ki.
Bu kadar kinlenecek,kan davasına dönüştürecek bişey yok bence.
Kafaya takmanız sadece sizi üzer,boşverin.
Sizde onları doğum gününde aramazsınız olur biter.

selam arkadasim.

inan bende gorumcemi ararim diye dusunuyordum.
Sirf Annedir diye..
Ama kaynanamin boyle emir vaki gibi yapip, beni yonlendirmesi sinirime dokundu..
Tabiki insanlara akil verecek halimiz yok.
Beklentiler yaralar, biliyorum..
Beklemiyorum da zaten..

Konuyu acma sebebim, uyaniklik yapmaya calismalari
Durustce aramadiysan arama, sorma.. Ama ben arayincada ziplama hemen konuya, dogum gununde kutlu olsun diye..

Umarim anlatabildim sorunu..

Bugüne kadar elinden geleni yapmışsın zaten. doğumgününü kutlamamalarını falan cok görme onlara, zaten yapmadıkları şeyler. Tüm bu yaşananları kafana da takma. Samimi söylüyorum onlardan gelen iyi ki doğdun telefonu seni mutlu eder fakat eğer bahsettiğin zihniyettelerse de altından baska baska mevzular cıkar. En güzeli senin de dediğin gibi "merhaba, merhaba".

Cocuklarını da aynı sekilde yetiştirmeye devam etsen, aramalarını vs engelleme, onlar bu kıymeti bilmezse de Allah bilir, ilerde evlendikleri insanların ailelerine de aynı sekilde davranırlar.

Bir de sunu anlatayım sana, benim eski eşimin ailesi beni o kadar cok severdi ki, kayınpederim, hala vs annem kadar ağladılar biz boşanırken. Doğumgünümde saat 00,00 da ararlardı beni o kadar düşünürlerdi. Onlardan yana hicbir sorunum yoktu yani. Ama ne oldu, eşim beni aldattı ve boşandık. Şuna varacağım; anladığım kadarıyla eşinle güzel bir evliliğiniz var, sana yapılmayanı da görüyor, bu nedenle sacma sapan insanları hayatınızın merkezine oturtup huzursuz olmayın. Kapınızı kapattığınızda herkes dışarda kalır.

Ben annesinden nefret ederdim, ama yılda 3 kez dişimi sıkıp kutlardım; doğumgünü annelergünü bayram...

Görmezden gel. Amaaan diyebilmeyi öğren.

sevgili Arkadasim.

Ben kinci biri degilim asla.. Kinci olsaydim inat ederdim. onlar aramadi bende aramam derdim.
Ama ben aradim onlari sonucta.. Kan davasi mi :)) Yok ya o kadarda degil.. sadece dertlesmek istedim..
Bende onlari aramam zaten.. Bu kadar basit..
Onlarin yapisinda var firsatcilik,uyaniklik...Kendi evlatlari bile biliyor bu huylarini..
sadece kendimi enayi yerine koydurtmak istemiyorum.

sagol.

Anladım da boş ver napıcan. Başka konulara gelince insan kesilirler, insanın mutlu olabileceği en özel güne gelince dediğin gibi fırsatlar, başka şeyler..

Bi söz var ya, Bazen diyorum ki ne olacak söyle gitsin, sonra diyorum söyleyince ne olacak sus bitsin.

Amaaan, boş ver.

Hay Allah razi olsun..
Sagol arkadasim.. Aynen oyle dedigin gibi.. Hemfikiriz seninlede..
Dogru soyluyorsun es cok onemli.. Esim iyi olsunda bana, onlar sorun degil
Ama onlar esim bana iyi diyede, cekemiyorlar iste beni :) Esim bana son derece saygi duyar, dedigimdedir ya..
kiskanclik seziyorum.. sezgilerimde gucludur..
en guzeli dedigimiz gibi
"Merhaba Merhaba" ...

sagol canim yorum icin.

Bazen diyorum ki ne olacak söyle gitsin, sonra diyorum söyleyince ne olacak sus bitsin.
Bende dun senin bu dedigini dusundum, aklima bu soz geldi. SUSTUM..Yuzlerine bile vurmadim.
Cok haklisin...

Sagol canim.

Dogum gününde aramamalari son nokta olmali, yoksa bu denli kafaniza takip sinirlenecek bir mevzu olmamaliydi.
Sizin hataniz yine sizin tabirinizle bagriniza basmak olmus, neden bu kadar sevgi yumagi olasiniz ki..
En basinda aldiginiz degere göre hareket etseydiniz simdi bu kadar üzülüyor olmazdiniz,
yani konu basliginda oldugu gibi herkese ederi kadar deger verilirse hic bir sorun kalmaz.
Bir de nacizane tavsiyem, lütfen hic birseyi icinize atmayin o an icinizden ne demek istiyorsaniz kibarca söyleyin bir nevi uyarin.

sizi cok iyi anlıyorum ben 16 yıllık evliyim eşimle büyük sorunlarım var ne olursa olsun ailesini özel günlerde hep aradım hatırlarını sordum (onlar köyde yaşıyorlar izmire 17 saat uzaktalar) 2 doğum yaptım eşim en büyük oğullarıydı yabancı gibi telefonla aradılar beni hatta kayınpederim doğum yaptıgımda izmirdeydi bebeği görmeye bile gelmedi ikinci çcocuğumuda kayınvalidem 6 yaşına gelince gördü sizi anlıyorum ben biryıllık evliyken köye gittim kayınvalidem köyün kadınlarıya bir olup beni çekiştirdi benim yabancı olduğumu hissettirdi bana annelik yapmadı sebepte başımın açık olmasıydı
kendimi çektim onlardan bir kere arayıpta bır kusurumuzmu var neden arayıp sormuyosun demediler bırakın doğum günümü kutlamayı ne zaman doğdugumubile bilmezler artık arayıp sormuyorum anneler günündede aramadım kendileri bilir

haklisin bozulmakta ben olsam bende bozulurdum ama canim kilometrelerce uzaksiniz o kisilerden seni bu kadar uzaktan germelerine izin verme.gerekli olmadikca görüsmezsin olur biter, gerekli oldugundada onlarin yaptigi gibi yap ikiyüzlü ol. birde unutma sev beni seveyim seni, say beni sayayim seni.gerisi kücük ayrintilar.sen yuvanda huzurlu ve mutlu ol.

dört çözüm var:

1) sen de bir daha hiç bir özel günde aramazsın.

2 ) karşılık beklemezsizin iyilik meleği, sevgi pıtırcığı gibi karşılıksız her zırta pırta tüm özel günlerde ararsın.

3 ) karşılık bekleyerek ararsın, onlar seni aramaz. Sen de bunu hem kendine dert edersin. Hem de eşine yansıtırsın. huzur muzur kalmaz evinizde.

4) karşılık beklemeden göstermelik politika olsun diye ararsın.

ne yazık ki 5. çözüm çok az insan evladının başına gelir.

eşinin ailesi ile içten gelen karşılıklı sevgi ve muhabbet.

bu nedenle 4 seçenekten birini seç.

Bu tür günleri tüketimi artırmak ve insanları birbirine düşürmek için icat ettiler sanırım. Foruma baktımda kaç tane anneler günüyle ilgili konu açılmış, kadın eşinden tut, kayınvalidesine, gelinine kadar herkesten kutlama, hediye bekliyor. Kutlayacaksa yavrun kutlar şahsen ben bu tür şeyleri bir çocuğumdan beklerim birde eşimden, diğerleri kutlamış ya da kutlamamış çokta önemsemem sonuçta herkesin kendi hayat mücadelersi telaşesi var. Unutmak, unutulmak o kadarda anormal değil.

Hayatta o kdr mühim meseleler varki inanın bunlar kafaya takacağınız en son şeyler.

Mercan

Çok benziyorlar sizinkilerle
Bu aslında ilk değil hiç değer görmedik ki! Ben aramasam aramazlarda.
Kızım doğdu görümcem 1 ay sonra aradı!
Bunlar böyle işte vefasızlar..
Kadir kıymet bilmezler..
Sanada çok ayıp etmişler pes!

En güzeli uzak durmak
Değeri bilene vereceksin..

Aynen bu tür özel gün kutlamalarını sevmiyorum!
Dün annesi hayatta olmayan nice evlatların yüreği birkez daha acıdı?
Benim annemde dahil..
Mezarının başına gitmiş saatlerce ağlamış "Anam anneler günü sen yoksun" demiş

Zedeliyor insanı tamamen..
Ben aramadılar diye kızmıyorum?
Ben arayınca bari kutlamayın kardeşim yüzsüzce!
Buna sinir oldum sadece..

Tamamen uyanıklık
Sahiden unutmuş olsalar doğum gününü ben arayınca hemen kutlamazlardı.. Ha madem biliyorsun doğum günümdü o zaman niye aramadın derler adama ? Dün kutlamasaydı doğum günümü bu kadar üzülmez unutmuşlar derdim İnan ki..sorun değil..

Ama bu Bilinçli yapılmış bir hareket
Kızgınlığım buna ..

Son düzenleme:

her ailenin geleneği göreneği farklıdır.senin önemsediğini onlar önemsemez,onların önemsediğini sen önemsemezsin.sen çocukluğundan beri saygıyı vefayı öğrenmişsin ona göre hareket etmişsinama eşinin ailesi farklı,kendi ailenle karşılaştırman hoş değil bana göre.onları da öyle kabul etmelisin.

ben yaptıklarımı karşılık bekleyerek yapmadım.kendim için aradım,kendim için sordum.onlar da beni arayıp sorsun diye yapmadım.hatta aradığımda ne oldu,niye aradın diyen bir kaynanaya sahiptim.buna rağmen her ailemi aradığımda kaynanamları gene aradım.ben benden mesulum,ben bana yakışanı yaparım.kimseden hatta kendi ailemden bile en ufak beklentim yoktur.bu nedenle mutsuz olmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…