Epey bir dolmuşsun ama sadece sebep doğum günü için değildir heralde.
Ben eşimden başkasından doğum günü kutlaması beklemem.Eğer beklentim gerçekleşmezse birazcık
sinirlenebiliyorum.
Doğum günü ile bayramı karşılaştırmanız bence yanlış olmuş.
Doğum günü daha kişisel bir olay,siz yine de çocuklarınıza bayramda seyranda aratmaya
devam edin derim.Bayramın ne olduğunu,büyüklerini unutmasınlar.(yurtdışında olduğunuzu hatırladığım için yazdım)
Fırsatçı demişsiniz ama benim tanıdıklarım da yurtdışındaki akrabalarına çağrı bırakıyorlar.
Daha sonra onlar arıyor,hatta özellikle tembih ediyorlar.Sizin ki de öyle bir durum mu acaba?
Niye bu kadar beklenti içine giriyosunuz eşinizin ailesi için..
Benim de doğum günümü kimse kutlamadı, ama ben onun doğum gününü kutladım..Bunu eşim gördü,o görsün yeter benim için.
Anneler gününde ben de görümcemi aradım, kutladım anneler gününü..Annem olduğu için değil; anne olduğu için.
İçinizde tutmayın böyle şeyleri. Ya söyleyin, ya da önemsemeyin..
Ben önemsemiyorum şahsen artık, ben mi akıl verecem insanlara..
Allah başka dert vermesin.
selamlar..
Hayatimda simdiye kadar deger verdigim,onlar aglayinca agladigim, gulunce guldugum..hicbir konuda kendimi kisitlamadan, iki elim kandada olsa yaninda oldugum insanlar olmustur..
Ama en buyuk tekmeyi,kaziklarida onlardan yemisimdir..Bir insan olarak kimseye kasitli,alalen,bilerek hicbir kotulugum olmamistir, olamazda.. Allahtan korkarim..
Ama artik verdigim degeri hak etmeyenlerin yanindan oldugunca uzak kaciyorum..Oz kardesimde buna dahil..Daha once konu acmistim,okursaniz goreceksiniz.
Kendini uyanik sanipda, karsisindakini kandirdigini sanan insan tiplerinden ise hic hazetmem!
Bknz: Esimin ailesi...
Konuya gelirsek:
Ben Anneler gununden 2 gun once dogdum..
Beni esimin ailesinden kimse aramadi..inanin bekledigimden degil..Ama benim gelinim olsa ben arardim hic dusunmeden.. Oglumun hanimi sonucta derdim..Deger verirdim..
Ama ben hep aramisimdir onlari..insan olarak dusunurum,karsimdakine empati yaparim sonucta..Empati yapmamak en buyuk sorun bence iliskilerde..
Yarin birgun bende KAYNANA olucam, ne ekersem onu bicerim..Hep iyi ve adil olayim derim.. Ben suan yaptigim insanligin karsiligini alamasamda, eminim ektiklerim meyvesini verecektir..
sonucta benimde cocuklarim var..
Neyse Anneler gunu geliyor ve ben kaynanayi ariyorum cepten.. kaynanayi kutluyorum..kizida yanindaymis o an..
kizida evli. kaynanam bana ne dese begenirsiniz?
"seninde dogum gunun kutlu olsun, ayy arayamadim kusura bakma" dogum gunun kutlu olsun..
Dur ablanida vereyimde onla da konus.. (tabi kizinida veriyor ki, ben onunda Anneler gununu kutlayayim)
neyse verdi telefona onuda, mecburen kutlamak zorunda kaldim/.. (O benim ANNEM! ya)
gorumcede bana demez mi, "Ayy dogum gununde kutlu olsun" bu arada
sozlemis gibi ikiside benim aramami beklemis sanki,
Dogum gunumude hemen SIKISTIRDILAR 50 saniyeye..
O an agzimi acip onlari yerin dibine sokmak isterdim..
Ama asla seviyemi bozmadim..
resmen benimle dalga gectiler resmen!.. Yahu siz madem biliyorsunuz benim dogum gunumdu, ne diye aramadiniz o halde? diyesim geldi, ama sustum seviyelerine inmek istemedim.
Nasilsa o bizi arar; Ben arayincada, firsatcilik yapip dogum gununude araya sikistirip kutlariz mi diye dusundunuz? anlamadim ki..
Biz kucukken,Bayramlarda,seyranlarda dayilarimizi-amcalarimizi-yengelerimizi nasil arar sorardik saygi duyardik..
Esim asla kendi ailesinden zerre deger gormuyor bu konuda.. yegenleri asla onu aramaz kutlamaz..
inanin cok sasiriyorum..
Ben cocuklarimi arattiriyordum babaanneniz,dedeniz,halalar,amcaniz.. konustururdum ellerinden operim derlerdi o kucucuk yavrularim..iki kelimeyi yanyana getiremezlerdi ben soylettirirdim..Akrabadir derdim. cok onem veriyorum cunku.. Ama artik bende aratmiyorum cocuklarimi.. Birgun olsun cocuklarimi sormayanlara ne diye arattiracakmisim dedim kendi kendime.. onlar bunu istiyor.
Kaynanama diyesim var: sen once kendi cocuklarina, torunlarina buyuklerinin aranmasi sorulmasi gerektigini bir anlat, ogret..
ondan sonra kalk 38 yasindaki gelinine kibar bir sekilde emir verir gibi "ablanida vereyim mi, konus istersen onlada" de!!
midem bulaniyor resmen boyle firsatci insanlardan.. Kendi cocuklarina laf geciremezler, el alemin cocuklarina da laf ederler, hukumdarlik yapmaya calisirlar iste!
Onun bana hukumdarlik yapip, soylemesine gerek de yok zaten..kendince uyanık geçiniyorlar iste ne yaparsın
Ben ailemden buyuklere saygiyi ogrendim, vefayi ogrendim zaten..
Saygi ve vefa yoksunu biri olsaydim..
Dogum gunumu kutlamadiklari halde onlari aramazdim saygidan Annedir diye..
Esimin yaninda oldu bunlar Allahtan.. O da gordu kendi gozleriyle.
Tabiki zoruna gitti.. Niye aramasinlar? sen herzamanda arayip sormussundur.. ben goruyorum..dedi..
Firsatcilik,uyaniklik yapmaya calisiyorlar..dedi ve mahcup oldu esim...
Bende bosver gorurler dedim bundan boyle enayi(ben) arar mi onlari birdaha ?
Asla aramamda sormam..
Bana deger verene can kurban..
Bana deger vermeyene gozumun nuru da olsa set cekerim!
"merhaba merhaba.." son yillarda boyleyim zaten..Bakiyorum baska ailelere, gelinlerine ne kadar sicak,samimi,dostane ve sevecenler..
KIZI gibi bagrina basarlar,severler..cunku ogullarini sever,deger verirler.. Torunlarini tepesinden gezdirirler..Nasil severler,deger verirler..
Ben anlamadim ki ne yapsak acaba.. Agzimizla kus tutsakda yaranamiyoruz bazilarina gelin olarak..
Onceleri esimin ailesiydi derdim.. bagrima basardim.. dertlesirdim,konusurdum.. Ama gordum ki iyi niyetlerimi hak etmiyorlar
kendimi hemen cektim onlardan.. yaklasik 2 3 yildir cok soguk ve mesafeli duruyorum..Ama kimsede kendine donup bakip demiyor ki, bu gelin bize niye boyle oldu diye?
Eee nede olsa suclu,kotu,pis olan gelinlerdir.. oyle ya.. Onlar ararsa konusuyoruz artik. Ben asla aramiyorum.. ozel gunler,kandiller,bayramlar disinda..
Ama bunu onlar istedi.. Ben boyle biri degilim normalde..insan gururunuda ayaklar altina alamaz ki.. seni sormayini, deger vermeyeni sende aramaz,sormazsin bu kadar basit..
Bu tip insanlar boyle kurnazlik yaptikca ben o mesafeleri daha cok acacagim.. Herkese ederi kadar deger vermek lazim.. Fazla deger vermek iyi gelmiyor insanogluna ben bunu anladim arkadaslar..
sevgiler
Bana çok anormal gelmedi anlattıklarınız.
İnsanlık hali unutmuş olabilirler veya sizin dediğiniz gibi fırsatçılık yapmış olabilirler,ne olur ki.
Bu kadar kinlenecek,kan davasına dönüştürecek bişey yok bence.
Kafaya takmanız sadece sizi üzer,boşverin.
Sizde onları doğum gününde aramazsınız olur biter.
selam arkadasim.
inan bende gorumcemi ararim diye dusunuyordum.
Sirf Annedir diye..
Ama kaynanamin boyle emir vaki gibi yapip, beni yonlendirmesi sinirime dokundu..
Tabiki insanlara akil verecek halimiz yok.
Beklentiler yaralar, biliyorum..
Beklemiyorum da zaten..
Konuyu acma sebebim, uyaniklik yapmaya calismalari
Durustce aramadiysan arama, sorma.. Ama ben arayincada ziplama hemen konuya, dogum gununde kutlu olsun diye..
Umarim anlatabildim sorunu..
Bugüne kadar elinden geleni yapmışsın zaten. doğumgününü kutlamamalarını falan cok görme onlara, zaten yapmadıkları şeyler. Tüm bu yaşananları kafana da takma. Samimi söylüyorum onlardan gelen iyi ki doğdun telefonu seni mutlu eder fakat eğer bahsettiğin zihniyettelerse de altından baska baska mevzular cıkar. En güzeli senin de dediğin gibi "merhaba, merhaba".
Cocuklarını da aynı sekilde yetiştirmeye devam etsen, aramalarını vs engelleme, onlar bu kıymeti bilmezse de Allah bilir, ilerde evlendikleri insanların ailelerine de aynı sekilde davranırlar.
Bir de sunu anlatayım sana, benim eski eşimin ailesi beni o kadar cok severdi ki, kayınpederim, hala vs annem kadar ağladılar biz boşanırken. Doğumgünümde saat 00,00 da ararlardı beni o kadar düşünürlerdi. Onlardan yana hicbir sorunum yoktu yani. Ama ne oldu, eşim beni aldattı ve boşandık. Şuna varacağım; anladığım kadarıyla eşinle güzel bir evliliğiniz var, sana yapılmayanı da görüyor, bu nedenle sacma sapan insanları hayatınızın merkezine oturtup huzursuz olmayın. Kapınızı kapattığınızda herkes dışarda kalır.
Ben annesinden nefret ederdim, ama yılda 3 kez dişimi sıkıp kutlardım; doğumgünü annelergünü bayram...
Görmezden gel. Amaaan diyebilmeyi öğren.
Anladım da boş ver napıcan. Başka konulara gelince insan kesilirler, insanın mutlu olabileceği en özel güne gelince dediğin gibi fırsatlar, başka şeyler..
Bi söz var ya, Bazen diyorum ki ne olacak söyle gitsin, sonra diyorum söyleyince ne olacak sus bitsin.
Amaaan, boş ver.
selamlar..
Hayatimda simdiye kadar deger verdigim,onlar aglayinca agladigim, gulunce guldugum..hicbir konuda kendimi kisitlamadan, iki elim kandada olsa yaninda oldugum insanlar olmustur..
Ama en buyuk tekmeyi,kaziklarida onlardan yemisimdir..Bir insan olarak kimseye kasitli,alalen,bilerek hicbir kotulugum olmamistir, olamazda.. Allahtan korkarim..
Ama artik verdigim degeri hak etmeyenlerin yanindan oldugunca uzak kaciyorum..Oz kardesimde buna dahil..Daha once konu acmistim,okursaniz goreceksiniz.
Kendini uyanik sanipda, karsisindakini kandirdigini sanan insan tiplerinden ise hic hazetmem!
Konuya gelirsek:
Beni esimin ailesinden kimse aramadi..inanin bekledigimden degil..Ama benim gelinim olsa ben arardim hic dusunmeden.. Oglumun hanimi sonucta derdim..Deger verirdim..
Ama ben hep aramisimdir onlari..insan olarak dusunurum,karsimdakine empati yaparim sonucta..Empati yapmamak en buyuk sorun bence iliskilerde..
Yarin birgun bende KAYNANA olucam, ne ekersem onu bicerim..Hep iyi ve adil olayim derim.. Ben suan yaptigim insanligin karsiligini alamasamda, eminim ektiklerim meyvesini verecektir..
Neyse Anneler gunu geliyor ve ben kaynanayi ariyorum cepten.. kaynanayi kutluyorum..kizida yanindaymis o an..
"seninde dogum gunun kutlu olsun, ayy arayamadim kusura bakma" dogum gunun kutlu olsun..
Dur ablanida vereyimde onla da konus.. (tabi kizinida veriyor ki, ben onunda Anneler gununu kutlayayim)
neyse verdi telefona onuda, mecburen kutlamak zorunda kaldim/.. (O benim ANNEM! ya)
resmen benimle dalga gectiler resmen!.. Yahu siz madem biliyorsunuz benim dogum gunumdu, ne diye aramadiniz o halde? diyesim geldi, ama sustum seviyelerine inmek istemedim.
Nasilsa o bizi arar; Ben arayincada, firsatcilik yapip dogum gununude araya sikistirip kutlariz mi diye dusundunuz? anlamadim ki..
Biz kucukken,Bayramlarda,seyranlarda dayilarimizi-amcalarimizi-yengelerimizi nasil arar sorardik saygi duyardik..
Esim asla kendi ailesinden zerre deger gormuyor bu konuda.. yegenleri asla onu aramaz kutlamaz..
inanin cok sasiriyorum..
Ben cocuklarimi arattiriyordum babaanneniz,dedeniz,halalar,amcaniz.. konustururdum ellerinden operim derlerdi o kucucuk yavrularim..iki kelimeyi yanyana getiremezlerdi ben soylettirirdim..Akrabadir derdim. cok onem veriyorum cunku.. Ama artik bende aratmiyorum cocuklarimi.. Birgun olsun cocuklarimi sormayanlara ne diye arattiracakmisim dedim kendi kendime.. onlar bunu istiyor.
Kaynanama diyesim var: sen once kendi cocuklarina, torunlarina buyuklerinin aranmasi sorulmasi gerektigini bir anlat, ogret..
ondan sonra kalk 38 yasindaki gelinine kibar bir sekilde emir verir gibi "ablanida vereyim mi, konus istersen onlada" de!!
midem bulaniyor resmen boyle firsatci insanlardan.. Kendi cocuklarina laf geciremezler, el alemin cocuklarina da laf ederler, hukumdarlik yapmaya calisirlar iste!
Onun bana hukumdarlik yapip, soylemesine gerek de yok zaten..kendince uyanık geçiniyorlar iste ne yaparsın
Tabiki zoruna gitti.. Niye aramasinlar? sen herzamanda arayip sormussundur.. ben goruyorum..dedi..
Asla aramamda sormam..
"merhaba merhaba.." son yillarda boyleyim zaten..Bakiyorum baska ailelere, gelinlerine ne kadar sicak,samimi,dostane ve sevecenler..
KIZI gibi bagrina basarlar,severler..cunku ogullarini sever,deger verirler.. Torunlarini tepesinden gezdirirler..Nasil severler,deger verirler..
Ben anlamadim ki ne yapsak acaba.. Agzimizla kus tutsakda yaranamiyoruz bazilarina gelin olarak..
Onceleri esimin ailesiydi derdim.. bagrima basardim.. dertlesirdim,konusurdum.. Ama gordum ki iyi niyetlerimi hak etmiyorlar
kendimi hemen cektim onlardan.. yaklasik 2 3 yildir cok soguk ve mesafeli duruyorum..Ama kimsede kendine donup bakip demiyor ki, bu gelin bize niye boyle oldu diye?
Eee nede olsa suclu,kotu,pis olan gelinlerdir.. oyle ya.. Onlar ararsa konusuyoruz artik. Ben asla aramiyorum.. ozel gunler,kandiller,bayramlar disinda..
Ama bunu onlar istedi.. Ben boyle biri degilim normalde..insan gururunuda ayaklar altina alamaz ki.. seni sormayini, deger vermeyeni sende aramaz,sormazsin bu kadar basit..
Bu tip insanlar boyle kurnazlik yaptikca ben o mesafeleri daha cok acacagim.. Herkese ederi kadar deger vermek lazim.. Fazla deger vermek iyi gelmiyor insanogluna ben bunu anladim arkadaslar..
sevgiler
sizi cok iyi anlıyorum ben 16 yıllık evliyim eşimle büyük sorunlarım var ne olursa olsun ailesini özel günlerde hep aradım hatırlarını sordum (onlar köyde yaşıyorlar izmire 17 saat uzaktalar) 2 doğum yaptım eşim en büyük oğullarıydı yabancı gibi telefonla aradılar beni hatta kayınpederim doğum yaptıgımda izmirdeydi bebeği görmeye bile gelmedi ikinci çcocuğumuda kayınvalidem 6 yaşına gelince gördü sizi anlıyorum ben biryıllık evliyken köye gittim kayınvalidem köyün kadınlarıya bir olup beni çekiştirdi benim yabancı olduğumu hissettirdi bana annelik yapmadı sebepte başımın açık olmasıydı
kendimi çektim onlardan bir kere arayıpta bır kusurumuzmu var neden arayıp sormuyosun demediler bırakın doğum günümü kutlamayı ne zaman doğdugumubile bilmezler artık arayıp sormuyorum anneler günündede aramadım kendileri bilir
Bu tür günleri tüketimi artırmak ve insanları birbirine düşürmek için icat ettiler sanırım. Foruma baktımda kaç tane anneler günüyle ilgili konu açılmış, kadın eşinden tut, kayınvalidesine, gelinine kadar herkesten kutlama, hediye bekliyor. Kutlayacaksa yavrun kutlar şahsen ben bu tür şeyleri bir çocuğumdan beklerim birde eşimden, diğerleri kutlamış ya da kutlamamış çokta önemsemem sonuçta herkesin kendi hayat mücadelersi telaşesi var. Unutmak, unutulmak o kadarda anormal değil.
Hayatta o kdr mühim meseleler varki inanın bunlar kafaya takacağınız en son şeyler.
selamlar..
Konuya gelirsek:
inanin cok sasiriyorum..
Asla aramamda sormam..
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?