Deger verdim yeteri kadar, artik herkes ederi kadar!

boşver o zaman ne takıyon kafana bizde de durum aynı benim eşimde ailesine pek bağlı değildir. zamanında çok çekmiş kocacım. bir de üstüne benimle tanışıp ve tamamen benim bilgim dışında bizim oturduğumuz yerdeki çok sevdiğim bir abimden iş teklifi alınca tamamen kendi kararı doğrultusunda çıktı geldi. 13 ay boyunca annemlerle birlikte bizim evimizde kaldı. o kadar huzurlu ve mutluydu ki benim ailemi onu kendi çocukları gibi görmesi onların zoruna gitti. düğün öncesi çok sorunlar yaşadık. çok şükür atlattık hepsini. kiraya geçtik. 1 kere geldi kv 3 gün kaldı ama ben çalıştığım halde hep hizmet ettim. öğleyin işten gelip yemek hazırlardım. hanımefendi yeni kalkmış olurdu. sonrasında da annemlerin alt katına tadilat yaptırıp taşındık. boşuna kira ödemeyin gelin kendi eviniz nasıl olsa dediler ( biz 3 kardeşiz abime ev aldık ve annemlerin evi 2 katlı her zaman burası kızların derlerdi) tam biz eve taşınacağımız zaman öyle bir karıştırdılar ki ortalığı nerdeyse herşeyi bırakıp başka bir şehire gidecektik. annemlere o kadar iftira attılar şunu dediler bunu dediler diye sonradan öğrendik ki bu lafları söyleyen aslında kendileriymiş.
kısacası bu kişilikteki insanlarsen mutluysan kendi kendine yetebiliyorsan kimseye muhtaç değilsen ve eşin sana daha çok değer veriyorsa senin mutluluğunu ve huzurunu bozmak için ellerinden geleni yaparlar. böyle durumlarda görüşmemek en hayırlısı canım.

İnsan yapınca karşısındakındende aynı şeyleri bekliyor haliyle. dediğin gibi herkese ederi kadar değer vericeksin inan ozaman üzülmezsin bile.

iki elim kandada olsa, torunlarini ozlerler diye msn den hep gostermisimdir..
yaziktir demisimdir, ozlerler demisimdir..
nene-dede sonucta demisimdir.. Bunu hep yaptim her zaman..
herzaman aradim sordum, ozel gunlerinde, dertlerinde, sorunlarinda, cenazelerinde, kandil,bayramlarda...

Kaynanam demistir hep, sanki sen bizim oz kizimizsin..
Oglum aramiyor sen ariyorsun,soruyorsun..
o hep uzak duruyor, sevmiyor iste kizim telf,msn bizim oglan.
sagol sende aramazsan, sormazsan cocuklari goremeyecegiz diye bana kac kez tsk.etti..
Ama bakiyorum ki, hep ben... hep ben...
Ben kac kez demisimdir, msn e gelin cocuklari gostereyim size.. bakin diye..
yani belli bir noktadan sonrada bende yoruldum arkadaslar..
herseyi dusunmekten..

Tabi bunca seylere ragmen, beni kirdiklari cok oldu.. Tum iyi niyetlerimi yargiladim birbir, nerde hata yaptim dedim..
haa sonra anladim ki, ben haddinden fazla vermisim.. o nedenlede mesafe cektim..
Biliyor musun isin ilginc yani. ben mesafe koyunca onlarda aramadi..
Meger beni aramalarinin sormalarinin, benle konusmalarinin sebebide hep benim ilk once harekete gecmemmis..
yani kendime yine ben yardimci olmusum her konuda..
onlarla ilgisi yokmus..

Bende araya mesafe koydum ki, denemek istedim..
Bakalim ben aramadan, sormadan onlar bizi dusunup arayacaklar mi ?
Ne oldu sonucta.. Tum gerceklerle karsilastim.. Ben aramayinca onlar ne aradi, ne sordu.. iyice soguk durdular..
aaa demek ki, ben arayinca aramislar, konusmuslar.. ben adim atmayinca kimsede gelmemis o tarafdan bize dogru..
Birgunde ben adim atmadan birileri benim yanima gelsin istedim..

Simdi burdaki bazi arkadaslar "hicbir beklentide olma" diyorlar ya..
o zaman soyle sorarlar insana, ben bu zamana kadar arayip sormasaydim onlari.. onlar beni aramazdi degil mi bu durumda?
madem kimse birsey beklemiyor, beklemeden yapmali.. o zaman benim esimin ailesi niye benden bekliyor ?
ben aramadigim,sormadigim zamanlarda daha cok merak edip arayip sormak yerine.. "aman bosver" deyip orali bile olmuyorlar
DEMEK ki, onlar da hep beklenti icindeler ki, ben diyalogu kesince veya minumuma indirgeyince KACIYORLAR yaklasmiyorlar bize..
Onlarda birgun olsun benden beklemeden arayip sorsalar ya bizi.. tabiki ben bunlari sirf icim rahat etsin diye yaptim saygimdan.
ee demek ki onlar rahatlar bizi hic merak etmediklerinde.. bizi gectim yahu insan torunlarini, yegenlerini hic mi merak etmez ?

Herkes beklenti icinde ... Ben inanmiyorum kimsenin beklentisiz olduguna..
Ancak cok iyi cok mukemmel, sizi gercekten seven sayan insanlarla karsilasacaksiniz ki, sizi hesapsiz sevip sayacak..
Boylelerini bulanlarada masallah diyorum..
Ne mutlu onlara..

Son düzenleme:

siz beklenti içerisinde olmadan arayıp sormaya,doğum günlerini,yakınlarının hastane çıkışlarını,temizlik işlerini vs. herneyse yapmaya devam edin o zaman.Ama ben kendi adıma beklenti içinde olmadığımdan çok çooookkkk eminim.

Ha siz bunca yazdiklarimdan sonra benim bunlari kesinlikle BEKLENTI icinde olarak yaptigimi dusunuyorsunuz.. ?
Eger oyle dusunuyorsaniz tamam oyle olsun itiraz etmiyorum
sonucta sizin fikriniz.. Ben esimin ailesinin beklentileri ne olacak ya ?? babinda yazdim..
Ben aramasam arayip sorduklari yok, ki bide gurbetteyiz.. insan hic mi ozlemez mi oglunu? Babasi birkez olsun aramaz esimi..
Ogluda aramiyor evet onlari ama oglunun huyunu biliyorlar madem.. o zaten aramiyor, sevmez oyle telde konusmalari, msn,facebook. SIKILIYOR diyorlar ?
lafa geldimi de, oglumm bizi hic aramiyorsun derler..
koskoca adam.. kulagindan tutup da zorla aileni mi ara diyeyim?
Niye bu kadar beklenti icindeler o halde ?
EL KIZI da bir yere kadar arar,sorar,yeterli olur..
Bende yoruldum..Bunca seyi yapmissam da, insanligim onu gerektirdigi icin yaptim. aradim,sordum..
Bunlari yaparkende onlarda bana yapicak!yapsinlar diye dusunmedim..

Lutfen burda yazdigim yorumlari dikkatlice okuyup oyle degerlendirin..
sorunu gayet net yazdim..
Bir insanin benim dogum gunumu kutlayip kutlamamasi beni endiselendirmiyor. (beklemiyorumda.!!)
insaniz unutulabilir, yahu kutlamasinlarda hic sorun degil.
ama dogum gununuzu bildikleri halde, sinsice sessiz kalmak.. ve siz onlari aradiginizda ozel gunlerinde, "aa seninde dogum gunundu,kutlu olsun" demek adama cuk diye oturuyor..
Derdim bu...Madem aramiyorsunuz durust olun, bari sizi arayan gelininize utanmadan,sikilmadan "dogum gununde kutlu olsun" demeyin.. istemeye istemeye.. Ben arayinca kutluyorlar ne is ??
Onlarin aramasi bu kadar mi zordu, madem unutmamislar ise.. ? Ben ariyorsam da bari kutlamayin tenezzul edip.. insanin agirina gidiyor.. OLAY BU....

Ayrica ben size beklenti icindesiniz demedim arkadasim..
Ben genelleme yaparak konustum.. Bu beklenti genellemesini de Eslerin aileleri acisindan dusunerek yazdim..
sizinle ne ilgisi var? size direk yazdigim bir yorum mu oldu, ne mutlu size o zaman beklenti icinde olmadan yapmaya devam edin eylemlerinizi..
demek ki, karsinizdaki insanlar sizi cok seviyorlar.. ve sizi her anlamda mutlu kiliyorlar..

Son düzenleme:
Son zamanlarda acilan konulara bakiyorumda boyle gunlere ne kadar cok anlam yukleniyor bana kizmayin ama bu tur konulari okudukca icimden bunlarda hic dert gormemisler diyorum
Herseyi kendimize dert edersek ooooo

Son zamanlarda acilan konulara bakiyorumda boyle gunlere ne kadar cok anlam yukleniyor bana kizmayin ama bu tur konulari okudukca icimden bunlarda hic dert gormemisler diyorum
Herseyi kendimize dert edersek ooooo

Arkadaşım selam

sevip evlendiğiniz adamın ailesi size bir insan olarak değer vermeyip kendinizi önemsiz hissettiriyorsa vede bunu hep yapıyorlarsa, ister istemez üzer insanı bu durum..

Burası bir forum sonuçta..Amacım paylaşmaktı sadece ..değişik fikirler ve yazışmak iyi geliyor..

Onları kendime dert etmek mi??? Hiç işim olmaz uzaktayım onlardan çok şükürrrrrrr bu bana yeter :)

Son düzenleme:
ben hayattan şunu öğrendim insanlardan ne kadar az beklentimiz olursa o kadar çok mutlu oluruz sen de boşver kafana takma canım örneğin eşimin ailesinden kimse benim doğum günümü bile bilmez bende onlarınkini bilmem ne ararlar ne ararım öyle bir beklentimde yok böyle şeylere canımı sıkacak halim de yok inan bana bunlar dert bile değilsende olayı çözmüşsün aslında herkese ederi kadar değer ver fazla beklentiye girme daha mutlu olursun canım

Selam canim

Tsk.ederim yorumun icin..
Evet olayi cozdum artik.. Hicbir beklentim olmadi onlardan aslinda ama bu saatten sonrada onlarin da benden beklentisi olmasin..
Cunku beklentilerini artik bende karsilayamayacagim.. ne yazik ki ...
Bende senin dedigin gibi bundan boyle ne ararim, nede onlar beni arasin..
Bu meselede boylece hallolmus olur :)

Sagol canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…