dört çözüm var:
1) sen de bir daha hiç bir özel günde aramazsın.
2 ) karşılık beklemezsizin iyilik meleği, sevgi pıtırcığı gibi karşılıksız her zırta pırta tüm özel günlerde ararsın.
3 ) karşılık bekleyerek ararsın, onlar seni aramaz. Sen de bunu hem kendine dert edersin. Hem de eşine yansıtırsın. huzur muzur kalmaz evinizde.
4) karşılık beklemeden göstermelik politika olsun diye ararsın.
ne yazık ki 5. çözüm çok az insan evladının başına gelir.
eşinin ailesi ile içten gelen karşılıklı sevgi ve muhabbet.
bu nedenle 4 seçenekten birini seç.
Dogum gününde aramamalari son nokta olmali, yoksa bu denli kafaniza takip sinirlenecek bir mevzu olmamaliydi.
Sizin hataniz yine sizin tabirinizle bagriniza basmak olmus, neden bu kadar sevgi yumagi olasiniz ki..
En basinda aldiginiz degere göre hareket etseydiniz simdi bu kadar üzülüyor olmazdiniz,
yani konu basliginda oldugu gibi herkese ederi kadar deger verilirse hic bir sorun kalmaz.
Bir de nacizane tavsiyem, lütfen hic birseyi icinize atmayin o an icinizden ne demek istiyorsaniz kibarca söyleyin bir nevi uyarin.
haklisin bozulmakta ben olsam bende bozulurdum ama canim kilometrelerce uzaksiniz o kisilerden seni bu kadar uzaktan germelerine izin verme.gerekli olmadikca görüsmezsin olur biter, gerekli oldugundada onlarin yaptigi gibi yap ikiyüzlü ol. birde unutma sev beni seveyim seni, say beni sayayim seni.gerisi kücük ayrintilar.sen yuvanda huzurlu ve mutlu ol.
her ailenin geleneği göreneği farklıdır.senin önemsediğini onlar önemsemez,onların önemsediğini sen önemsemezsin.sen çocukluğundan beri saygıyı vefayı öğrenmişsin ona göre hareket etmişsinama eşinin ailesi farklı,kendi ailenle karşılaştırman hoş değil bana göre.onları da öyle kabul etmelisin.
ben yaptıklarımı karşılık bekleyerek yapmadım.kendim için aradım,kendim için sordum.onlar da beni arayıp sorsun diye yapmadım.hatta aradığımda ne oldu,niye aradın diyen bir kaynanaya sahiptim.buna rağmen her ailemi aradığımda kaynanamları gene aradım.ben benden mesulum,ben bana yakışanı yaparım.kimseden hatta kendi ailemden bile en ufak beklentim yoktur.bu nedenle mutsuz olmam
Bende senin dediğin gibi düşündüm bu Zamana kadar hep adaletli oldum ama yoruldum..
Hiçbir sevgi tek taraflı olmaz. Karşılıklı olursa güzeldir..hep ver hep ver birazda alsak niye? Kötü mü olur?
Bunun beklenti ile alakası yok yani ben beklemedim ama o zaman ben arayıncada kutlamasınlar beni..
Sorun bu ..
Ben bana 1 gelene 10 giderim
Sanırım kendim gibisini bulamadım..
İnsanları bu kadar bedavacılığa alıştırmak doğru değil..
Ben ilişkilerde karşılıklı olanları severim .. Tek taraflı fedakarlık yapmak insanı yorar.
Bunun menfaatçi olmakla ilgisi yok..
Almadan vermek Allah'a mahsustur
...........................................................
ben 25.yıla gireceğim evliliğimde.allaha şükür çok büyük sorunlar yaşamadık,olan bu tarz durumları da görmezden geldik.beklentim olmadığı içinde mutsuz olmadım.ben böyle yetştim.benim babam herkese vericiydi.ben de ona çekmşim.ailemi aradığımda ilk sordukları x babanları aradın mı olurdu.her zaman önceliği eşimin ailesine vermemizi beklerlerdi.bu nedenle önce kaynanamları arar,sonra annemleri arardım ki sorduklarında aradım cevabı vereyim.
ben yaptığım fedakarlıktan yorulmadım,kendimi de enayi olarak hiç hissetmedim.yanlarına gittiğimde de evin tüm işini,hizmetlerini yerinegetirdim.çünkü aynısını kendi aileme de yaptım.eşimle evlendik,2 aile bana göre bir bütün olduk.eşimin ailesini de kendi anne babamdan ayırmadım.bu nedenle yaptıklarımı yük olarak görmedim.
Tahmin ettiğim gibi :)
Yeni evlisiniz
bende senin ailen gibi düşünen bir ailede yetiştim hep de senin yaptığını uyguladım.. Ama sonuç ??
Sıfır! Değer görmedim, hakaretlerde işittim durduk yere eşim şahit..
Onlar cimriler ne yazık ki.
Her konuda ama.. Maddi manevi cimrilik..
Torunlarını bile aramazlar çok fatura gelir diye yüzüme dediler :))
Ben haşa size enayi demedim, üzülürüm buna..
Demek ki sizin eşinizin ailesi onlara verdiklerinizin kıymetini biliyorlar
Ne mutlu size
Ama benim gibi kıymet görmemişleride anlamanızı umarım empati yapıp.
Sevgiler
benzer bi olay benimde başıma geldi canımm...
ben daha yeni evli sayılırım evliyken ilk doğum günüm hiç bi beklentim yoktu zaten ama yaptıkları benimde zoruma gitmişti ben her özel günde sevgiliyken bile eşimle hediyesini yolladım hep.. beklemiyodum dediğim gibi zaten hiç bişey aman nerden haberi olcakki diyodum meger ablaları söylemiş kv deye doğum günüm bi kaç gün geçti tabi kimse aramadı sonra kvdelere gittik en mutfaktayken eşime doğum günüymüş bişey istiyosa alayım demiş eşimde yok gerek yok demiş. içeri girdim tabi konuşmalrı duymadım sonra eşimle eve giderken eşim dedi ki annem istediği bişi varsa alıyım dedi bende gerek yok dedim dedi...
bende iyi demişsin bişey istemiyorum dedim ama dedim ben bilmiyo sanıyodum madem biliyodu kızım doğum günün kutlu olsun diyebilirdi dedim. eşim de haklısın dedi.sonra annesini arayıp keşke kutlasaydın die sitem etmişti eşim... ertesi günde eşim yanımda ablaları aradı eşimi .. x'e de slm söyle doğum günüymüş kutladığımızı söyle dediler yanında olduğumu biliyolar telefonu verde kutlayalım demediler yada madem biliyodunuz beni arayın dimi... dediğim gibi zaten hiç bi beklentim yoktu ama böyle davranmaları onların gözünde değersiz olduğumu anlamıştım...
haa bu arada ben yine yigenlerinin doğum gününe gittim noldu utandılar. anneler günü için hediyemi yine aldım noldu utandı bunu çok iyi hissettim.ve eşimin üzerinde dün annemlerin eşime doğum gününde aldığı hırka vardı görümceler ve kv hırkan çok güzelmiş çok yakışmış dediler xx senin hediyen mi dediler bende hayır kv ve kp doğum günü hediyesi oğullarına dedim laf öyle bi oturduki yüzlerinden anlaşıldı yani:)) haklı olunca fırsat ister istemez geliyo yani canım seninde fırsatın gelir lafı çakarsın ama benim gibi tatlı tatlı söyle ki daha oturaklı olsun
yeni evli değilim.bu yaz 25. yılımızı kutlayacağız inşallah evliliğimizde
Ayyyy canim kusura bakma ya..
Ozur dilerim senden.. Ayy bana ne oldu gozluklerimi taksaydim keske :))
Masallah ee deneyim,tecrube var ne guzel sende..
ondan boyle olgunsun.. Ben daha 10 yillik evliyim..
Allah mutlulugunuzu daim etsin insallah..
Daha nice yillariniz olsun...
boşver canım benden tecrübelisin aramadıkları daha ii ya ben yeni evliyim ondan galiba arayacak die ödüm kopuyo çünkü sürekli bize gelin diyip duruyo yada ben evlerine giderken dua ediyorum Allahım ne olur güzelce oturup kalkalım bi laf söyleyip canımızı sıkmasın evimin huzurunu bozmasın die gidiyorum inanki çünkü çok fesat kıskanç bi insan allahım şerrinden korusun... boşverrrr onlar deger verse ne vermese ne sen değerini bildikten sonra altın çamura düşse değeri düşmez gibi bi laf vardı öyle bişey işte :44:
teşekkür ederim.benim kaynanam okuma yazma bilmeyen cahil bir kadındır.kutlama falan bilmez.hatta bir doğum günümde birlikteydik.pasta almıştık.kaynanam pasta yiyince sana hediye mi almamız lazım diye sormuştu.tabiiki böyle bir şeyin olmadığını anlattım.
hani senin kaynanan anneler gününde sen arayınca senin doğum gününü kutlamış ya,aynısını benim annem yapar.doğum günümü bilirama aramaz.ben ne zaman ararsam o zaman kutlar.bu aynı günde olur,1 hafta sonra da.özellikle deneme yaptım.
eee şimdi annem böyle yapıyor diye menfaatçimi diyeyim,küseyim mi yapısı bu.ama bunu sadece bana yapıyor.kardeşimi gelinimizi vaktinde arar.her halde ben böyle alıştırmışım annemi
canım bende evleneli 2 sene oldu 2 senede öncesi dersek 4 sene boyunca sanki leylekler beni getirmiş gibi ne doğum günümü bildiler ne hastamı ne cenazemi...varsa yoksa kv'nin kendi sülale seramonisi...ilk başlarda insanın canı sıkılıyor kendimizi değersiz hissediyoruz ama sonradan "görmemiş insanlara,gelenek görenek-örf adet" öğretecek durumda olmadığımızı gördüğümüzde yapacağımız en iyi şey onları kendi silahlarıyla vurmak oluyor..ben şahsen sırf kv değil görümce kp hepsinin d.günlerini kutlardım şimdi ne ararım ne giderim o gün sıradan bir gün gibi hayatıma devam ederim..en güzeli bu en azından beklenti içine girmeden karşı tarafa da bendeki değerini hissettiririm.
annemi ben alıştıdım biliyorum.bu nedenle şikayetçi değilim
ben birileri tarafından aranmayı beklemem.aklıma kim düşmüşse ararım.ben aradım sıra onda diye bekleyemem.yapım bu.bu arada aslan burcuyum canım
size sormak istediğim birşey var. kv ve kp düğünden 1 sonra görüşmeyi kesen biri olarak. acaba kv ve kp eşinizin evlenmeden önce hiç doğum gününün kutladılar mı acaba? bizde çok büyük sorunlar yaşadık ben doğum yaptım ki hamile olduğumu öğrenince yani kesinleşince hemen aradım haber verdim. doğuma ne geldiler ne aradılar. düşünün ki bir de üstüne hacıya gittiler. bırakın benim doğum günümü eşiminkini de kutladıklarını görmedim. hatta oğlumuz 1 yaşına girmek üzere doğum gününü şöyle yapıcam diye anlatırken eşim bana dedi ki doğum günü mü yapıcaz ? bende evet siz hiç kutlamadınız mı dedim. bizde yoktur kutlamayız dedi. belki eşinizin ailesinde de böyle bir durum olabilir.
abimlerinin daha çocuğu olmamasına rağmen gelinimiz bana hediye aldı. niye bu kadar beklenti içine giriyorsunuz ki? eşim bütün gün yanımda yoktu sabah kutladı bir şey almadım istediğin ve ihtiyacın olan birşey alalım dedi ve gitti. ben üzüldüm mü hayır. çünkü bir beklentim yoktu. sadece kutlaması bile yeter.
valla o zaman söyleyebileceğim tek birşey var. KAYNANAN SENİ KISKANIYOR. oğlunu elinden aldın.hele bir de yurtdışında olma sebebiniz sen isen yandın. hiç uğraşma ağzınla kuş tutsan nafile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?