• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik iş arkadaşları

41ask_derin

Eşim, oğlum♥️kızım
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2018
905
915
53
tayinle yeni kuruma geldim üç hafta oldu. Çok yoğun bir birimdeyim bu yüzden eleman sayısı fazla. Çok değişik insanlar. Ben yeniyim beni aralarına almalarını beklemiyorum tabiki herşey zamanla ama sürekli bir işten kaçma iş yıkma kaçma eğilimindeler. Kahvaltıyı kurumda yapıyorlar kahvaltıdan dönüp bir saat çay sohbeti dönüyor sonra yemek sonra yine çay sonrada mesai bitiyor zaten. Herkes birbirinin arkasından konuşuyor sonrada konuşmamış gibi gülüp oynaşıyorlar. Ben mizaç olarak sessiz biriyim bana sürekli sessizsin daha sakin kuruma gitseydin gibi şeyler söylüyorlar (galiba bize göre değilsin demek oluyor) ve hep bir kilo muhabbeti dönüyor. Ben kilolu biriyim ama bir süredir diyetteyim 10 kilo verdim daha da vericem. Her saat başı anlaşmışlar gibi bir biri şaf sokuyor bir biri. Ben umursamayım işime bakayım diyorum bu sefer yalnız kalıyorum mola bile veremiyorum. Ayaklarım şişiyor yorgunluktan. Birde bana işi öğren sende oturursun diyorlar sanki ben bilmiyormuşum gibi. (Yeni atanmadım kurum içi tayin oldum)

Böyle ortamları sevmiyorum kendimi ait hissetmiyorum sevine sevine gidemiyorum işime. Allahtan yaptığım işi seviyorum yoksa yapamazdım heralde.Senelerce bekledim atanmak için dört senede tayin için bekledim emeklerme hayallerime üzülüyorum. Var mı bu tarz ortamda çalışan? Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım?

tayinle yeni kuruma geldim üç hafta oldu. Çok yoğun bir birimdeyim bu yüzden eleman sayısı fazla. Çok değişik insanlar. Ben yeniyim beni aralarına almalarını beklemiyorum tabiki herşey zamanla ama sürekli bir işten kaçma iş yıkma kaçma eğilimindeler. Kahvaltıyı kurumda yapıyorlar kahvaltıdan dönüp bir saat çay sohbeti dönüyor sonra yemek sonra yine çay sonrada mesai bitiyor zaten. Herkes birbirinin arkasından konuşuyor sonrada konuşmamış gibi gülüp oynaşıyorlar. Ben mizaç olarak sessiz biriyim bana sürekli sessizsin daha sakin kuruma gitseydin gibi şeyler söylüyorlar (galiba bize göre değilsin demek oluyor) ve hep bir kilo muhabbeti dönüyor. Ben kilolu biriyim ama bir süredir diyetteyim 10 kilo verdim daha da vericem. Her saat başı anlaşmışlar gibi bir biri şaf sokuyor bir biri. Ben umursamayım işime bakayım diyorum bu sefer yalnız kalıyorum mola bile veremiyorum. Ayaklarım şişiyor yorgunluktan. Birde bana işi öğren sende oturursun diyorlar sanki ben bilmiyormuşum gibi. (Yeni atanmadım kurum içi tayin oldum)

Böyle ortamları sevmiyorum kendimi ait hissetmiyorum sevine sevine gidemiyorum işime. Allahtan yaptığım işi seviyorum yoksa yapamazdım heralde.Senelerce bekledim atanmak için dört senede tayin için bekledim emeklerme hayallerime üzülüyorum. Var mı bu tarz ortamda çalışan? Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım?
İçlerinden anlalabilecegin biri vardır elbette
Daha cok yenisin zamanla Bi tane ii arkadasın olsun daha keyifli hale gelir Hersey

Siz ne iş yapıyorsunuz. Boşluktan sıkılacagınız iş nedir merak ettim
Yok ironi yaptım çok yoğun yerde çalışıyoruz deyip iş arkadaşları 1 saat kahvaltı 1 saat çay keyfi sürekli gıybet yaptıkları için böyle yoğun ise cam kurban dedim. Tüm işi konu sahibi yapıyor olamaz herhalde. Boşluktan sıkılmıyorum yani:)

Onlar çalışmıyorken asla ama asla çalışmazdım
Çay mı içiyorlar? Kendi masamda içerdim
Ne zaman masaya otururlar, o zaman başlardım.
Enayi miyim ben?
Sinir olurum böyle uyanık tiplere
Aslında iş bölümü olmali- ki çoğu yerde olur- herkes kendi işini yapmalı. Onlar da işini yapıyordur gerçekten hızlı da olabilirler birinin 3 saatte yaptığı işi başkası 1 saatte yapabiliyor yani. Demek ki iş yetişiyor yoğun bir yer sayılmasa gerek.

Aslında iş bölümü olmali- ki çoğu yerde olur- herkes kendi işini yapmalı. Onlar da işini yapıyordur gerçekten hızlı da olabilirler birinin 3 saatte yaptığı işi başkası 1 saatte yapabiliyor yani. Demek ki iş yetişiyor yoğun bir yer sayılmasa gerek.

Eğer Böyleyse lafım yok tabi herkes kendi planını ayarlar
Ama mesela diyelim nüfus müdürlüğü. Kimlik yenileme kısmında 4 kişi var. 3ü konudaki gibiler, biri de konu sahibi
Valla yakarım o müdürlüğü :D

Eğer Böyleyse lafım yok tabi herkes kendi planını ayarlar
Ama mesela diyelim nüfus müdürlüğü. Kimlik yenileme kısmında 4 kişi var. 3ü konudaki gibiler, biri de konu sahibi
Valla yakarım o müdürlüğü :KK70:
Müşterilerin geldiği bir kurumsa hele nüfus müdürlüğü gibi kimsenin kaytarabilecegini sanmam bu şekilde. Hele kahvaltı, çay keyfi... Ben o tür yerlere gittiğimde görüyorum kendi aralarında bile sohbet etmiyorlar vakitleri yok çünkü. Öyle yerler gerçekten yoğun oluyor.

Mesafeli olmak her zaman kazandırır, bence şu an nasılsan öyle devam et zaten, laf sokmalarına aldırma, başkasının kalbinin çöpünü kabul etme, kirletemezin seni, kilon boyun güzelliğin seni ilgilendirir ne hadlerine laf söylemek ya da dokundurmak :) Zamanla alışırsın bence, sıkma canını.

Kuruma yenı tayın olanlar sürekli konu acıyor.
Kusura bakmayın kurumda amcam çalıstıgı ıcın az bıraz konuya hakımım ama onlara rahat batıyor.

Maşallah nasıl bir yoğunlukmuş o öyle. Ben çoğu zaman tuvaletimi mesai bittikten sonra yapmaya fırsat buluyorum. Yoğunuz diye size fazla iş gösterip size yıkıyor olmasınlar

Back
X