• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik iş arkadaşları

Müşterilerin geldiği bir kurumsa hele nüfus müdürlüğü gibi kimsenin kaytarabilecegini sanmam bu şekilde. Hele kahvaltı, çay keyfi... Ben o tür yerlere gittiğimde görüyorum kendi aralarında bile sohbet etmiyorlar vakitleri yok çünkü. Öyle yerler gerçekten yoğun oluyor.

Devlet kurumlarını tam bilmediğim için örnek verdim sadece. Herhangi bir X kurumu olabilir.
Toparlayamadım :D
Aynı işten sorumlu iki kişiden biri çay kahvaltı kahveden dönemiyorsa sıkıntı
Ama farklı işleri yapıyorlarsa veya işler birbirine bağımlı değilse, yani ben kahve Kahvaltı vs yapan kişinin işini beklemek zorunda değilsem hiç sorun değil. Herkes kendi bacağından asılır :)

Devlet kurumlarını tam bilmediğim için örnek verdim sadece. Herhangi bir X kurumu olabilir.
Toparlayamadım :KK70:
Aynı işten sorumlu iki kişiden biri çay kahvaltı kahveden dönemiyorsa sıkıntı
Ama farklı işleri yapıyorlarsa veya işler birbirine bağımlı değilse, yani ben kahve Kahvaltı vs yapan kişinin işini beklemek zorunda değilsem hiç sorun değil. Herkes kendi bacağından asılır :)
Cay kahve icsinler diye mi benim vergimle maas aliyorlar

Bence böyle insanlarla samimi olmaktansa yalnız kalmak daha iyidir.

Adı üstünde iş yeri. Kendileri gıybet goy goy için gidiyor galiba.
Bu tarz insanlar herkesin arkasından konuşur. Uzak durmak en doğru karar bence.
Yalnızlıktan kastım arkadaşlık değil tam olarak onlar birbirleriyle çaya kahveye hava almaya falan gidiyorlar iş alanını yalnız bırakmak yasak böyle olunca hergün hergün bana kalıyor iki dk oturamadan gün bitiyor

Bizde de bazi kisiler günü sigara çay sohbetle geçirirken ben 3 4 kisinin isini yapacağım diye wc bile gidemediğimi bilirim. Bu is arkadaşlarınızdan degil is planlama hatasından kaynaklanir.
Bir de bence 3 hafta bu tur net bir izlenime sahip olmak icin yeterli bir zaman degil
Ben de ilk 1 ay hem is ogrendim hem gözlem yaptım ama yine yeni bir sey öğrendiğim de oluyor, kisiler hakkinda yeni farkındaliklar kazandigim da. Kesin yargılara varmamak lazim siz isinizi yapıp geçin.

Onlar çalışmıyorken asla ama asla çalışmazdım
Çay mı içiyorlar? Kendi masamda içerdim
Ne zaman masaya otururlar, o zaman başlardım.
Enayi miyim ben?
Sinir olurum böyle uyanık tiplere
Keske masa başı bir iş olsaydı sağlık sektöründeyim koskoca bir servisi tek basına bırakıyorlar geçen gün sorumludan azar işittik alanı bırakmayın diyor ama yine aynılar birde trip atıyorlar

Yok ironi yaptım çok yoğun yerde çalışıyoruz deyip iş arkadaşları 1 saat kahvaltı 1 saat çay keyfi sürekli gıybet yaptıkları için böyle yoğun ise cam kurban dedim. Tüm işi konu sahibi yapıyor olamaz herhalde. Boşluktan sıkılmıyorum yani:)
Sağlık sektöründeyim hemşireyim servisi yalnız bırakmak yasak ama hep hemşire pdasındalar sürekli dışarı hava almaya gidiyorlar yemeğe bile ikinci çıkıp bir saat gelmemenin hesabını yapıyorlar daha anlatırımda işte. E serviste kalanada bütün dosya yÜkü kalıyor hastaların tedavi saatleri hep üstümüze kalıyor eve gittiğimde ayaklarım şişmiş oluyor

Müşterilerin geldiği bir kurumsa hele nüfus müdürlüğü gibi kimsenin kaytarabilecegini sanmam bu şekilde. Hele kahvaltı, çay keyfi... Ben o tür yerlere gittiğimde görüyorum kendi aralarında bile sohbet etmiyorlar vakitleri yok çünkü. Öyle yerler gerçekten yoğun oluyor.
Üniversite hastanesi

Mesafeli olmak her zaman kazandırır, bence şu an nasılsan öyle devam et zaten, laf sokmalarına aldırma, başkasının kalbinin çöpünü kabul etme, kirletemezin seni, kilon boyun güzelliğin seni ilgilendirir ne hadlerine laf söylemek ya da dokundurmak :) Zamanla alışırsın bence, sıkma canını.
İnşallah eski kurumumda hiç böyle sorunlar yaşamamıştım zaten eleman sayımız azdı işler hep düzenliydi

Maşallah nasıl bir yoğunlukmuş o öyle. Ben çoğu zaman tuvaletimi mesai bittikten sonra yapmaya fırsat buluyorum. Yoğunuz diye size fazla iş gösterip size yıkıyor olmasınlar
İnanılmaz bir dosya yükü var hasta yoğunluğu zaten çok hastaya kan takıp çıkarırken bile bilmem kaç tane aşama var hepsini tek kişiye yıkıyorlar uzaktan belki basit gibi gelebilir ama iş bölümü yapılmıyor

Bizde de bazi kisiler günü sigara çay sohbetle geçirirken ben 3 4 kisinin isini yapacağım diye wc bile gidemediğimi bilirim. Bu is arkadaşlarınızdan degil is planlama hatasından kaynaklanir.
Bir de bence 3 hafta bu tur net bir izlenime sahip olmak icin yeterli bir zaman degil
Ben de ilk 1 ay hem is ogrendim hem gözlem yaptım ama yine yeni bir sey öğrendiğim de oluyor, kisiler hakkinda yeni farkındaliklar kazandigim da. Kesin yargılara varmamak lazim siz isinizi yapıp geçin.
Ben 7 yıllık memurum buraya daha yoğun ama daha düzenli bir kurumdan geldim iş bölümünü adaletli yapmadıkları için herşey iki üç kişinin üstüne yıkılıyor inanın gece nöbeti bile daha kolay başkasının yarım bıraktığını yada yapmadığını yapmak zorunda kalmıyorsunuz

İnanılmaz bir dosya yükü var hasta yoğunluğu zaten çok hastaya kan takıp çıkarırken bile bilmem kaç tane aşama var hepsini tek kişiye yıkıyorlar uzaktan belki basit gibi gelebilir ama iş bölümü yapılmıyor
Yooo hic basit degil ben sizi anlıyorum bizde de benzer seyler var
Sorun sizde bende değil iste o is bölümünü yapanda

Yok öyle de düşünmüyorum
Bizim de çay kahve molalarımız oluyordu
Ama herhangi bir işi veya öğrenciyi bekletmiyorduk
Yoksa bana çay kahve molası insani durum gibi geliyor
Mola saati olur icilir ama mesaide cay ic kahve muhabbeti edecek zaman varsa orada personel sayisi fazladir

Öğrenciyken bi kurumda staj yaptım havalı da bi kurum. Sadece hamile bi kadın çalışıyordu doğru dürüst şok olmuştum. Diğerleri öğlene kadar kahvaltı kahve fal öğleden sonrada biri dizi izliyorlardu mesela diğeri 2 yaşındaki oğluşunu görüntülü arayıp onla konuşuyordu sesli sesli 🤦🏻‍♀️ Böyle insanlar da çalışıp helal kazanıyoruz diyorlar işte.

Sessiz kalmayın yalnız kalacak olmaktan da korkmayın bu insanlarla iletişim kurmak ne işinize yarayacak zaten. İyi olmalarına da bakmayın çıkarları çatışsın hepsi söver birbirinin arkasından.

tayinle yeni kuruma geldim üç hafta oldu. Çok yoğun bir birimdeyim bu yüzden eleman sayısı fazla. Çok değişik insanlar. Ben yeniyim beni aralarına almalarını beklemiyorum tabiki herşey zamanla ama sürekli bir işten kaçma iş yıkma kaçma eğilimindeler. Kahvaltıyı kurumda yapıyorlar kahvaltıdan dönüp bir saat çay sohbeti dönüyor sonra yemek sonra yine çay sonrada mesai bitiyor zaten. Herkes birbirinin arkasından konuşuyor sonrada konuşmamış gibi gülüp oynaşıyorlar. Ben mizaç olarak sessiz biriyim bana sürekli sessizsin daha sakin kuruma gitseydin gibi şeyler söylüyorlar (galiba bize göre değilsin demek oluyor) ve hep bir kilo muhabbeti dönüyor. Ben kilolu biriyim ama bir süredir diyetteyim 10 kilo verdim daha da vericem. Her saat başı anlaşmışlar gibi bir biri şaf sokuyor bir biri. Ben umursamayım işime bakayım diyorum bu sefer yalnız kalıyorum mola bile veremiyorum. Ayaklarım şişiyor yorgunluktan. Birde bana işi öğren sende oturursun diyorlar sanki ben bilmiyormuşum gibi. (Yeni atanmadım kurum içi tayin oldum)

Böyle ortamları sevmiyorum kendimi ait hissetmiyorum sevine sevine gidemiyorum işime. Allahtan yaptığım işi seviyorum yoksa yapamazdım heralde.Senelerce bekledim atanmak için dört senede tayin için bekledim emeklerme hayallerime üzülüyorum. Var mı bu tarz ortamda çalışan? Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım?
Bence onları hiç takma , işini yap ve hayatına bak, onları sosyal ortamına alma dışardan arkadaşlar edin, bende eylülde yeni kurumumda işe başlıycam inşallah , kimseyle samimi olmayı düşünmüyorm, baktım saçma insanlar konuşmam bile ...

Onlar yüzünden siz mağdur olmasaydınız takmayın derdim ama bu iş böyle yürümez ki?
gerekirse şikayet edin. ya da siz de bir süre onlar gibi bahaneler bularak onlardan önce gidin, etik değil evet ama siz varken azar işitemiyorlar. nasıl olsa siz arkalarını topluyorsunuz.. kendinizi yıpratmayın

Back
X