- 5 Ekim 2013
- 2.292
- 6.537
- 358
- Konu Sahibi esmergizmo
-
vallahi pes.zaten takıyorum
değiştiremediğiniz durumlarda kabullenmek en başta yapabileceğiniz birşey, kabullenince en azından biraz bir rahatlama oluyor, madem değiştiremeyeceğim benim yapabileceğim bir şey yok, kabullenip başa çıkma yolları arayabilirsiniz, yok sayabilirsiniz, farz edin ki orda hiç öyle birileri yok (tabi bu çok kolay değil) evde evcil hayvan filan besliyor olabilirler mi, yada psikolojik sorunları var belli ki o yüzden fazla muhatap olmayın, aşırı gürültü yaptıklarında polisi arayabilirsiniz
aynen dediğiniz gibi intikam alıyor olabilirler, ses geçirmesini engellemek için köpük filan mı kullansanız acaba onları mı bir araştırsanızevet ben de kendimi öyle telkin ediyorum sanki psikiyatri koğuşunda nöbetteymişim gibi hissedeyim diyorum falan gün içinde bunu başarıyorum ama bilinç altıma geçirememişim ki bikaç kez uyanınca resmen vahşi hayvan gibi dürtülerim çıkıyor aşırı agresif oluyorum işte kabullenmeliyim.
yok evcil hayvan yok olsa keşke bari hayvan uyur bi süre de olsa. muhtemelen bütün gün yatıp gece gezen bana inadına yapan bi kadın var yukarıda. eskiden sevişme sesleri çok gelirdi resmen bağırıyorlardı gecenin köründe onu şikayet ettik diye intikam alıyor aklınca. boş beleş insanlar ya. insanın bi hayat amacı olur tüm gün uyuyup evde sessizce takılıp gece tangır tungur gürültü yapan insan boş gezenin boş kalfasıdır. ben de psikiyatrik sorunları olduğunu düşünüyorum açıkçası hasta olarak kabul etmeye çalışıyorum.
aynen dediğiniz gibi intikam alıyor olabilirler, ses geçirmesini engellemek için köpük filan mı kullansanız acaba onları mı bir araştırsanız
Tahammül edemiyorum. Önce söyleniyorum sonra söylüyorum. Kapısına inip kavga etmişliğim de var, tavsiye etmem. Hiç bir şey değişmiyor. İnsanlar yine kendi bildiğini okuyor maalesef.
Erken uyan öyle çalış desem zaten gece uyutmuyor ki erken uyanasın. Kulaklık, tıkaç vs bende denedim, olmadı çalışamadım. Konsantrasyonumu bozdu kulağıma her ne tıkıyorsam... Yani sana önerecek bir şeyim yok ama halinden anlıyorum demeye geldim. ☺
E esmergizmo ahahhaha benimki de bana hastasın demişti, kendi halini görmeden. Hepsi bir tezgahtan mı çıkma bunların
mümkün olduğunca o durumdan uzak durarak görmemezlikten gelerek
olduğu gibi kabul etmeye ikna olmaya çalişarak
İnanın apartmanlarda ses yalıtımları çok zayıf. Her önüne gelen işi bilmeden masraftan kaçarak müteahhit olunca sonuç huzursuz insanlar mutsuz komşular. Apartman kültürünü bilmeyen cahil insanlarla muhattap olmakta bize kalıyor. İşin kötüsü devletin bu konuda pek bi kanunu yada yaptırımı yok. İşiniz zor en son taşınmak zorunda kalabilirsiniz.aynen ben de boşvermek zorundayım işte. keşke ben de alışsam da ani gürültülere alışılmıyor sanırım rutin bi gürültü olsa alışıcam da.
kulak tıpası kullanıyorum zaten.
bi yandan da artık ben müdahale etmeyeyim de başka komşular uğraşsın diyorum dün gece artık ben delirdim duvara vurdum bu sefer ses çıkaran ben oluyorum.
şu an dehşet başım ağrıyor ya insana şu eziyeti keyiflerince nasıl yapıyorlar anlamıyorum hiç mi vicdanları yok utanmaları yok bu insanların.
İnanın apartmanlarda ses yalıtımları çok zayıf. Her önüne gelen işi bilmeden masraftan kaçarak müteahhit olunca sonuç huzursuz insanlar mutsuz komşular. Apartman kültürünü bilmeyen cahil insanlarla muhattap olmakta bize kalıyor. İşin kötüsü devletin bu konuda pek bi kanunu yada yaptırımı yok. İşiniz zor en son taşınmak zorunda kalabilirsiniz.
Benim apartmanımda ses yalıtımı çok zayıf olduğundan herkesi öyle sanıyorum :)valla 10 senedir bu apartmandayız ki öğrenci gruplarından ailelere her tür değişik türde insan kaldı üst katımızda kiracı olarak ama hiç ben sıçrayarak uyandığımı hatırlamam yani. parti yapan öğrencilerin sesleri bile bunların yanında ninni gibiydi hiç şikayet ettiğimizi bilmem öncesinde. aslında ses yalıtımı da aşırı kötü değil yani. ancak gecenin köründe yerlere vurursanız tabi ki iletilir bunu engelleyebilecek bir şey yok bence.
apartman kültüründen öte varoşluk artık bu. evet zaten kesinlikle taşınacağız ancak 4-5 ay sonra mümkün olabilecek bizim için. o sürede de bir şekilde katlanacağız artık.
Benim apartmanımda ses yalıtımı çok zayıf olduğundan herkesi öyle sanıyorum :)
Varoşluk kesinlikle haklısınız. Umarım tez vakitte çözülür sorununuz.
Şimdi sen kaçtın ya onlar bulur senin odanı yine :))yok çözülmeyecek. artık kabullendim :)
biraz da ben bırakayım biraz da apartmanın diğer komşuları rahatsız olsun dedim yani. biraz da onlar uğraşsın. şimdi ben bırakınca onlara kadar gitcek muhtemelen.
oda değiştirdim en azından gece başka odada yatacağım umarım oraya da dadanmazlar.
Şimdi sen kaçtın ya onlar bulur senin odanı yine :))
Diğer komşular umarım umursar
50 lira ucuza verdikten sonra ne kiracılae gelir merak etmeyin. Hiç yoktan iyidir misali.valla gizli gizli geçiyorum ya. artık nereye dadanırsa başka odaya kaçıcam yani borderline mıdır nedir.
valla işin kötüsü hani bu evde kiracı da durmaz bence. anca bunun gibi manyak biri bulursak ki o da kira falan ödemez hep sıkıntı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?