• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

Kizlar yok mu guzel,hayirli haber verecek icinizden

Bende burayı bebegimi kaybettiği mde okudum saglikli dogum yapmış varmi diye merak ettim 38 +3 bebegimibkaybettim ice kanama oldu 5 nisanda bebegim annesini birakti. Bende tansiyon da vardi test falan yaptirdim sonuca gore hareket edecegim.

bende 25.04.2015 tarihinde plasenta dekolman ile 32 haftalik dogum yaptim. yasama umudu hic vermediler kizima, yasamasi mi yasamamasi mi daha hayirli bilemedik dediler. ilk zamanlarda solunum cihazina bagli olan kizim bir haftada kendi nefes alabilir duruma geldi. dogdugunda neredeyse butun organlari makinaya bagliydi cigerlerinin ikisine de tup takimdi uzun sure beslenemedi kilo kaybetti. suan 94. gunumuzdeyiz ve bu sorunlardan bircogunu aşti kizim. tek sorunumuz beyin kanamasi gecirdikten sonra hidrosefali olmasiydi. suanda o hstaligi bile yenme yolunda ilerliyor. Bunları sizlere umut olsun diye yazıyorum. bende ilk gunlerde bu sayfalari okuyup bebegimi kaybedecegimi dusunmustum ama o direndi ve suan dunyalar guzeli bir kiz oldu..onlar melek onlar mucize. bu gunleri yasiyo olup da buralari okuyanlara umut olsun bu yazdiklarim..tip bile bazen caresiz kalabiliyor onlarin gucu karsisinda....

bende 25.04.2015 tarihinde plasenta dekolman ile 32 haftalik dogum yaptim. yasama umudu hic vermediler kizima, yasamasi mi yasamamasi mi daha hayirli bilemedik dediler. ilk zamanlarda solunum cihazina bagli olan kizim bir haftada kendi nefes alabilir duruma geldi. dogdugunda neredeyse butun organlari makinaya bagliydi cigerlerinin ikisine de tup takimdi uzun sure beslenemedi kilo kaybetti. suan 94. gunumuzdeyiz ve bu sorunlardan bircogunu aşti kizim. tek sorunumuz beyin kanamasi gecirdikten sonra hidrosefali olmasiydi. suanda o hstaligi bile yenme yolunda ilerliyor. Bunları sizlere umut olsun diye yazıyorum. bende ilk gunlerde bu sayfalari okuyup bebegimi kaybedecegimi dusunmustum ama o direndi ve suan dunyalar guzeli bir kiz oldu..onlar melek onlar mucize. bu gunleri yasiyo olup da buralari okuyanlara umut olsun bu yazdiklarim..tip bile bazen caresiz kalabiliyor onlarin gucu karsisinda....

Senın adına cok sevındım canım ınsallah kızın tamamen saglıgına kavusur. Dekolman olmadan once belırtı verdımı hamıleyken sıkıntıların nelerdı tansıyon ödem vs.

Senın adına cok sevındım canım ınsallah kızın tamamen saglıgına kavusur. Dekolman olmadan once belırtı verdımı hamıleyken sıkıntıların nelerdı tansıyon ödem vs.
hicbir sıkıntı yoktu hamileligimde cok guzel giden bie hamilelikti..fakat dogumdan onceki son gece ayaklarim inanilmaz sismisti ama son aylarda oluyor diye hic aklimiza dogumsal bisey gelmedi...ne sigara içerim ne tansiyonum var..olacagin onune geçilmiyor malesef.. ben idrar yollari enfeksiyonuna bagliyorum biraz bunu 2 kez geçirdim gebeligimde..

hicbir sıkıntı yoktu hamileligimde cok guzel giden bie hamilelikti..fakat dogumdan onceki son gece ayaklarim inanilmaz sismisti ama son aylarda oluyor diye hic aklimiza dogumsal bisey gelmedi...ne sigara içerim ne tansiyonum var..olacagin onune geçilmiyor malesef.. ben idrar yollari enfeksiyonuna bagliyorum biraz bunu 2 kez geçirdim gebeligimde..

Anladım canım çok geçmiş olsun bende tansiyon ve ödem vardı ağrılarımda vardı. Tekrarlar dıyede korkuyorum:(

Anladım canım çok geçmiş olsun bende tansiyon ve ödem vardı ağrılarımda vardı. Tekrarlar dıyede korkuyorum:KK43:
evwtEvet insan cok korkuyor ben ikinci bebegi suan dusunemiyorum bile. dogum ani cok kotu bi piskoloji yasadigim icin :( ayni seyleri yasamaktan korktugum icin. ama Allah büyük vardir mutlaka bugunlerin mukafati ben ikinci kez ayni seyin tekrarlayacagini dusunmuyorum acikcasi. bikez oldu mutlaka bidaha olur diye bisey yok bizimde tehlikemiz her gebede oldugu kadar sonucta bu genetik bi hastalik degil

evwtEvet insan cok korkuyor ben ikinci bebegi suan dusunemiyorum bile. dogum ani cok kotu bi piskoloji yasadigim icin :KK43: ayni seyleri yasamaktan korktugum icin. ama Allah büyük vardir mutlaka bugunlerin mukafati ben ikinci kez ayni seyin tekrarlayacagini dusunmuyorum acikcasi. bikez oldu mutlaka bidaha olur diye bisey yok bizimde tehlikemiz her gebede oldugu kadar sonucta bu genetik bi hastalik degil

Doktorun ne dedı ? Yanı önlem amaçlı birşeyler yapmak gerekıyormu

suan 3 aydir hastanelerde oldugumuz icin kendime hic zaman ayiramadim acikcasi doktora gidemedim, tekrar cocuk dusunebilirsem ancak o zaman giderim sanirim suan hastane yeterince yordu bizi aylardir

Çok geçmiş olsun cevap verdiğin için tesekkür ederim inşallah bebeğin sağlığına çabucak kavusur

Çok geçmiş olsun cevap verdiğin için tesekkür ederim inşallah bebeğin sağlığına çabucak kavusur
ne demek canim bi gebenin yasayabilecegi en zor en tehlikeli durummus bu ve malesef biz yasadiktan sonra ogrendik..rabbim kimseye yasatmasin en ufak bi agrida hemen doktora kosmak lazim artık yalanci sancilar diye bi yalan uydurdular ona guvenip gitmiyoruz

2 hafta önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum ve patoloji sonucum (enfekte ve nekrotik plasenta gestasyonel endometrium) yarın hastaneye sonucumu göstermeye gidicem, bu sonuc ile karşılaşıp ne demek oldugunu bilen varmı acaba, cok merak ettiğim için sormak istedim

Arkadaşlar,srf kendi yaşadığım bazı yaşananların yanında az kaldığı için yazmak istememiştim hiç ben şanslı olanlardandım kızım 33 haftalıkken kanamayla acil dra gittik.plasenta ayrılıyor dendi akciğerler gelişsin diye iğne vuruldu.kanama dursun diye iğneler yapıldı haplar verildi bana güya kanama durdu ama sancım geri geldi nst de yükselen sık sık gelen bele ve sırta vuran ağrı oldu.hemşireye dedim ki bebek beklemeyecek siz dru çağırın alsın sezaryenle bebeği.bence kanama devam ediyordu sadece dışarı çıkmıyordu zaten ultrasonla bakmadıkça görülmeyecek bişeydi.bir de aslında bana işaret verilmişti 28.haftada önceki sezaryen kesisi yerinde karnım taş gibi olup kalmıştı hemen dra koştuk bişe yok herşey normal ama bu 3.kez olduğunda kanama oldu.yani aslında bana haber veriyordu bedenim de biz anlamamışız.neyseki kızım son anda kurtulmuş.son yarım santimde.yine de 10 gün kaldı 2200 gr doğdu.maşallah çok çekmeden atlattık ama 2 yıl nöroloji druna takip edildik ki bebeklerim beynindeki hasar hemen görünmeyebilirmiş belki de bi hasar kalmıştır fikriyle herşeyi takip edildi en son mr da Allah'a şükür kesinleşti sağlıklı olduğu.ve ben şimdi tekrar hamileyim.5 haftalık bakalım neler olacak.erkenden almak istiyor dr.sıkı takip yapılacak.şu sıra sanki o günü her gün yaşıyorum azıcık bi kasıntı olsa kendime bakıyorum kanama var mı diye.ne diyeyim hayat devam ediyor.Allah ne veriyorsa vardır bir hayrı.inşallah sonrasında doğum yaptım herşey iyi diye haber vermek için yazarım

Bebegimi kaybedeli tam bi sene oldu.bu bi sene cok zor seyler yasadim.ne esim ne ailem ne de kizim bu yalnizligima bu acima ortak olamadi.zamanla azaldi ama yeri hic dolmayacak yarasi hic kapanmayacak bir iz..

allah yardimcimiz olsun..
.

Canım doktorlar farklı süreler veriyorlar.benim yaşım 35 hatta birkaç ay sonra 36 olacağım.yaşımdan dolayımı süreyi kısa söyledi bilemiyorum.çarşamba günü yazacağım canım merak etme.Allahım sana,bana,burdaki aynı kaderi paylaştığımız bütün arkadaşlarımıza sağlıklı evlatlar nasip etsin.birbirimize müjdeli haberler vermek dileğiyle.umudu kaybetmek yok tamam mi zor olsa da mecburuz.moral çok önemli meleklerimizin kardeşlerini kucağımıza almak için.
Insallah

Bebegimi kaybedeli tam bi sene oldu.bu bi sene cok zor seyler yasadim.ne esim ne ailem ne de kizim bu yalnizligima bu acima ortak olamadi.zamanla azaldi ama yeri hic dolmayacak yarasi hic kapanmayacak bir iz..

allah yardimcimiz olsun..
.

Amin. Basin sagolsun benimde 6.5 ay oldu. Tekrar hamile kalmayi düşünüyor musun?

Merhaba öncelikle buraya yasadiklari sikintilari zorda olsa bizlerle paylaşıp yazan arkadaşlarıma bol sabır diliyorum.Bende 6 ay önce 24 nisan 2015 cuma günü melek oğlumu 37+5 te kaybettim 3 gün sonra sezaryanla alınacaktı ters olduğu dönmediği için,
öyle rahat ve güzel bir hamilelik geçirdim ki bu olayı yaşadığım gün sadece karnım da ağrı ve ara ara giren hafif sancılar vardı öğlen saatleriydi zaten hastaneye sezaryan saati için karar vermeyee gidecektik. Aklımın ucuna bile meleğime kötü bir şey olduğu gelmedi.Zaten 8 yıl onu bekledik tedaviler farklı farklı doktor ve ilaçlardan sonra tüp bebekle ilk seferde kavuştuk meleğime 37 hafta sonuna kadarda çalıştım herşey harikaydı .Mobilyası ve eşyaları bile meleğimi kaybetmeden bir gün önce geldi hiç acele etmedim hazırlıklar konusunda sanki o güne kadar hep rabbim beni durdurdu . Artık doğum yaklaştı ailem bana kızmaya başladı odasını niye hazırlamıyoruz diye kısmet işte hepimiz büyük bir şok yaşadık . Rabbim meleğime cennetini layık gördü ama bana da öyle güzel tarifi mümkün olmayan bir anı bıraktı ki doğumdan sonra meleğimi kucağında getiren hemşirenin kollarında bir ışık parçası vardı sanki o an dedim ki şükret evet çok istedim kısmet olmadı ama rabbim nurundan sana bir ışık yolladı ve cennette seni bekleyen melek bir oğlun var tabi burada yazdığım kadar kolay idrak edilmiyor bu sağolsun doğum doktorum çok destek verdi eşim ve bana en az bizim kadar o da yıkılmıştı çünkü hamileliği en sorunsuz giden hastası bendim şeker, tansiyon ve fazla kilo alımı hiç biri yoktu kanamam bile olmadı nihayetinde.
Bu olaydan hemen sonra psikiyatriste başladım biraz ilaç desteği bol dua ve sabırla şu an daha iyiyim ve oğlumu kaybettikten 3 buçuk ay sonra kendiliğimden hamile kaldım şimdi 13+4 günlük olduk inşallah rabbim bu bebeğimize hayırlı ömür nasip eder biz bilemiyoruz sadece planlıyoruz O YÜZDEN HAYATTA İYİ VE KÖTÜNÜN İÇ İÇE OLUP YAŞANAN HERŞEYİN BİR SINAV OLDUĞUNU İDRAK ETMEK GEREKİYOR .Ben en azından 9 ay hamilelik sürecini yaşadım onun tadına vardım dedim oğlumu kaybedince çünkü bir sürü kadın belki de bu duyguyu bile hiç bir zaman yaşayamıyacak her zaman kötünün iyisini düşünelim bir şey olacaksa zaten olur biz istesekte istemesekte .

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.Gecen sene 13 kasimda oglumu kaybetmistim.senesi geldi.zaman nasil da gecti.hem hic gecmiyor hem de cok hizli geciyor gibi.o bosluk hissi hic dinmedi.oglumu cok ozluyorum.simdi diyorum yasasaydi...hayaller kuruyorum...ondan sonra hersey eksik,tatsiz...oglumun acisini bir nebze azaltmak icin tekrar hamile kalmak icin bir sure bekledim.oglum vefat ettikten bes ay sonra hamile kaldim.endiselerim,korkularim olsa da dunyalar benim oldu.ama mutlulugum kisa surdu. yine olmadi.bu kez de bos gebelik yasadim.kurtaj oldum.yine husran,yine hayalkirikligi...olmayinca olmuyor.ben artik daha da korkuyorum.daha fazlasinu kaldirabilir miyim bilmiyorum.umudu yitirmek en kotusu.umudumu yitirmedim ama hep olumsuz dusunmekten kendimi alikoyamiyorum.bakalim hayirlisi yine deneyecegiz.tum melek annelerine Allahtan hayirlisini dilerim.

Merhaba hilalhakan aynı duyguları bebeğini bu şekilde aniden kaybeden annelerin hepsi yaşıyor inan bana ben bebeğimi kaybedince bir daha hiç anne olamıcam bana bir şans verildi ama olmadı ben nerde yanlış yaptım diyerek sürekli suçladım kendimi hala da zaman zaman bunu yaşıyorum şimdi 15 haftam bitti ama bir an olsun yeniden hamileyim diye sevinemiyorum kimseye söyleyemedim hamile olduğumu sanki birilerine söyledikten sonra tekrar aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi hissediyorum kendimi.Saçma olduğunu biliyorum ama buna engel olamıyorum işte bu acı hiç kaybolmayacak gibi psikolojik destek çok önemli ve inanç eğer inancını kaybedersen hayattan da koparsın kendini mümkün oldukça birşeylerle oyala çalışıyormusun bilmiyorum ben işimi çok sevdiğim halde ondan bile soğudum ama kendimi zorluyorum çünkü en azından burada koşturuyorum yoruluyorum ve fazla da düşünmeye vaktim kalmıyor hayat bizler için acı da olsa devam ediyor ben bebeğimin odasını bile onu kaybetmeden bir gün önce aldım hasta yatağımda yatarken mobilyası eşyaları kuruldu benden köşe bucak sakladılar eşyalarını, geri ver gördükçe üzülürsün dediler ama ben dedim ki rabbim hiçbir şeyi nedensiz nasip etmez kısmet oğluma değilmiş elbet nasibi olan bir gün gelecektir 3 ay sonra hiç beklemeden sürpriz bebek geldi inanıyorum bu bir imtihan zor ama bir o kadar kıymetli cennettte bizi bekleyen meleklerimiz var ve orada hayat sonsuz..

Merhaba selimaras...destegin icin cok tesekkur ederim.sanirim bizi bizden baska kimse bu kadar iyi anlayamaz.senin adina cok sevindim.Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin.daha nice melek annelerinin kucagini doldursun insaallah.

Merhaba bende dekolman plasenta sebebiyle iki bebegimi kaybettim.Ilk cocugum saglikla dogdu.Ikinci gebeligimde 2013 17 aralikta dogum gunumde kanamam oldu hastaneye gittik kanamayi durduramadilar sezeryanla aldilar 25.5 haftalikti.
13 ay sonra hamile kaldim 26.5 haftalik ilk oglumun dogum gününde keskin agrilarla yari baygin hastaneye kaldirildim plasenta tam ayrilmisdi ice kanama oluyordu sezeryanla alindi.doktor 5 yil hamile kalmasin demis aileme.Iki kere dekolman plasenta yasayan varmi tekrar bebeginiz oldumu ya da doktor ne önerdi?

Back
X