Delirdim mi?

Benımde bi kaç gundur başım dönüyor. tümör falan olmasın beynimde. Neyim var acaba, yaşayacak mıyım? o_O:eek:
Valla senin beynin de ne var ben bilemem bir beyin mr çektir beyninde ne var ne yok dökülsün ortaya...:KK14: Çok çooook geçmişler olsun acil şifalar..

Bu kadar akilci bir teshisin altyapisini merak ettigimden
"Akılcı teşhis" ne demek pek anlamadım. Ama şöyle açıklayayım. Öncelikle OKB; Obsesif Kompülsif Bozukluk anlamına geliyor. Takıntı hastalığı yani. Konu sahibi takıntı yapmış meseleyi. Halbuki ortada endişe edilecek bir şey yok. Bunu biz biliyoruz ama kendisi takıntı haline getirmiş. Teşhisi de şöyle koydum; aynı rahatsızlık bende de var. Kısacası yaşayan bilir derler ya o hesap.. Çok iyi anladım konu sahibini..

Çocuk olmuyor diye düşünüp sürekli evde huzursuzluk çıkarsa sonu pek iyi olmayabilir fakat bununla alakası yok bizim akrabamızın 20 yıl olmayıp eşi emekli olduğunda oldu bebeği Ada'm 45 yaşındayken bizimde 2yıldır olmuyor Zaman'ını bekliyorum hayatımı çocuğa odaklamıyorum sadece çünkü düşündüğümüz zamanlar evde huzursuzluk oluyordu hep gerginlik kavga Çok yanlış bir düşünce bu bence aksine çocuklu olanlarda baktığım kadarıyla daha fazla ayrılık oluyor kafana takma böyle şeyleri hayatın tadını çıkart :)

"Akılcı teşhis" ne demek pek anlamadım. Ama şöyle açıklayayım. Öncelikle OKB; Obsesif Kompülsif Bozukluk anlamına geliyor. Takıntı hastalığı yani. Konu sahibi takıntı yapmış meseleyi. Halbuki ortada endişe edilecek bir şey yok. Bunu biz biliyoruz ama kendisi takıntı haline getirmiş. Teşhisi de şöyle koydum; aynı rahatsızlık bende de var. Kısacası yaşayan bilir derler ya o hesap.. Çok iyi anladım konu sahibini..
Okb nin ne oldugunu biliorum ztn, yasayan icin de cok zor bir durumdur evt ama her kafasina bisey takmis insana sen okb sin diebilir miyiz sizce?
Bu arada rahatsizliginizdan kisa surede kurtulursunuz umarim

Okb nin ne oldugunu biliorum ztn, yasayan icin de cok zor bir durumdur evt ama her kafasina bisey takmis insana sen okb sin diebilir miyiz sizce?
Bu arada rahatsizliginizdan kisa surede kurtulursunuz umarim
Tabi ki diyemeyiz, sadece okur okumaz, hiç endişe etmeden bu aklıma geldi ve paylaştım.

delirmemişsiniz ama delirmeyin, resmen saçmalık çünkü bu, 5 çocukla boşanan da var çocuksuz bir ömür mutlu yaşayan da.

Annemin kuzeninin de bebeği olmadı. Eşiyle arasında bi uyumsuzluk mu ne varmış. Ayrı insanlarla evlenirlerse çocuk olurmuş. Sonuç: biz çocuk için evlenmedik deyip devam ettiler. İlerleyen yıllarda evlat edindiler. Şimdi yakışıklı boylu poslu ve kendilerine ciddi oranda benzeyen bir oğulları var. Yani her çocuğu olmayan boşanmıyor.

Hanımlar,
konuyu tartışmaya çevirmeyin, alayda edilmesin rica ediyorum.

Benim teyzemlerin kaç senedir olmadı olmuyor 40 yaşına geldiler hala evliler çocuk belirlemiyor bu boşanma işini sen etkilenmişsin biraz ondan o his gelmiş şeytandandır bırak uğraşma benle de bari:KK17:

Hahah ay muge yaa ben de dedim nolmus acaba:KK53:
Sen delirmemissin de delinin birinin kuyuya attigi tasi cikarmaya calisiosun:KK45:
Vardir bole patavatsiz tipler verdikleri teselliden vermedikleri hayirli:KK47:
Bebek bekleme sureci cookkk cok yipratici olabilio biliorum, olmadik seylere uzulup kafayi takabilio insan:KK16:
Sana tavsiyem bole tiplere derdini anlatma hatta bu bebek olayini cok cok guvenmedigin, seni rahatlatmayan kimseye anlatma, kafan rahat olur:KK49:
Bu arada bebek icin tedavi goruo musun? Istemiosan bu soruyu pas gecebilirsin:oops:

Kuzum hakkaten benim iş kuyudan taş çıkarmaya benzedi :KK53: Dediğin gibi işte bu süreç zor bir zaman sonra insan saçmalıyor resmen. Aklına her şey geliyor. Yaza nasipse bir yaramazlık olmazsa hamile de kalamazsam tüp bebek düşünüyoruz artık nasip.:KK200:

Sorma, bir de 9 sene boyunca tek çocuktum. :))
O kadar doktor gezmişler, bi doktor da kesinlikle senin çocuğun olmaz demiş kadının yüzüne yüzüne düşünebiliyor musun?
Bayılmış annem orada üzüntüden. Eski defterleri var, dergilerden - gazetelerden yüzlerce çocuk fotoğrafını kesmiş yapıştırmış senelerce, ne kadar hüzünlü bir şey... Bir de her ortamda "Çocuğunuz olmuyo mu sizin?" diye soran iki ayaklı okküzlerle muhatap...

Sonra bir doktora daha gidiyorlar. O da tıbben mümkün sizin çocuğunuzun olması, biz elimizden geleni yaparız, takdir Allah'ın diyor. Ama önce şu çocuk fikrini bi çıkarın kafanızdan, gezin tozun... Sonra da ben işte.
Çok üzerine düşmemeye çalış mugehatun mugehatun cum, olacağı varsa önünde sonunda oluyor, yoksa da yoktur başka bir çözüm yolu denenir, illa doğuran mı ana oluyor? Çevremde evlat edinen akrabalarım da var, özlerden özler maşallah. Kaldı ki çifte kumru bir ömür yaşayan çocuksuz çiftler de yok mu? Yani... Laf söylemiş balkabağı, salla...

Bu konunun aldatmayla da boşanmayla da doğrudan bir ilişkisi yok. Kişisine bakar o.

O kuşaktan kuşağa geçen aldatılma mantığından da çık lütfen, ne o öyle piramitin laneti gibi :))

Ayy kıyamam annene ya, çok zor şeyler gerçekten. Anacığının kıymetini bil hayatım :) O sana çok titriyodur gerçi :)
İşte valla insan böyle şeyleri duya okuya ulan diyo benim başıma da gelir mi :) Hakkaten piramit laneti ahahah :D

kuzum ne ilgisi var? benim bi tanıdığımın da çocuğu olmuyor.ve uzun süredir evliler.böyle şeylere inanıp da güzelim evliliğinizi mahvetmeyin.beraber geçirdiğiniz günlerin kıymetini bilin.illa herkesin cocugu olacak diye birşey yok.e cocukları olanlar da boşanıyor ona kalırsa.hem Allah nasip ederse olur cocugunuz da.kendinizi üzmeyin.

Sağol canım. İşte bu süreçler yorucu. İnsanın aklına saçma sapan şeyler geliyor, yeri geliyo kapı gıcırtısına üzülür hale geliyorsun :( Allahım aratmasın kimseye zor iş.

Sana bir akıl canım ; OKB'sin

Sağol canım :KK53:

Bu düşüncenin üzerinde durma hiç hakkımızda hayırlısı biz birbirimizi seviyoruz diyeceksin her korku geldiğinde...

Heh tamam, kesinlikle bunu uygulayacağım arkadaşım çok sağol :KK200:

Benımde bi kaç gundur başım dönüyor. tümör falan olmasın beynimde. Neyim var acaba, yaşayacak mıyım? o_O:eek:

Ahahahah deliiii :KK53: Yerimmm seni:KK200:

Benim teyzemlerin kaç senedir olmadı olmuyor 40 yaşına geldiler hala evliler çocuk belirlemiyor bu boşanma işini sen etkilenmişsin biraz ondan o his gelmiş şeytandandır bırak uğraşma benle de bari:KK17:

Evet etkilendim sanırım böyle korkular doluşuyo. Çok haklısın bu düşünceleri uzaklaştırmam lazım.
Çok tşkler canım:KK15:

Etrafımda tanıdığım en az 4-5 yıl çocuğu olmayan kaç kişi varsa hepsinin de ortak açıklaması ne zaman koyverdilerse çocuk yapma düşüncesini o zaman hamile kaldıklarını öprenmişler. Üzerinde çok durunca çocuk da ağır beklenti altında ezilip meydana çıkamıyor olabilir:)
Evliliğinizin keyfini çıkartın ;)

mugişim bi deli kuyuya taş atmış sende atlamışsın peşinden be kuzum :KK14:yapma allasen kadının iyi niyetli olmadığını düşünüyorum:KK12:

Selam kızlar,
Yaklaşık dört senedir bebek istiyoruz eşimle ama maalesef nasip olmadı bir türlü.
Uzun süre önce birisi bir tanıdığından bahsetti ve dedi ki "beş senedir bebek istiyorlardı onlarında sorunu sizin gibiydi olmamıştı iyki olmamıış çünkü ayrıldılar" diyerek bana sözde teselli verdi.
Ben bunu duyduğumdan biri içime bir kurt düştü.
Saçma farkındayım ama hani bir his. Sanki bizde boşanacakmışız bu yüzden çocuğumuz olmuyormuş gibi hissediyorum.
Böyle bir şeyin olacağını hissedersin, olduğunda da biliyordum böyle olacağını diyeceğin türden.
Korkuyorum kendi kendime.
Aklıma bin türlü şey geliyor, eşimden sakladığım mevzular,onun ailesinde aldatma şeceresinin kabarık olması, filan filan.
Ya ben bu duygudan nasıl kurtulayım.
Bir akıl verin daa.

Çekim yasası

İnsanoğlu; ağzından çıkan cümlelerin, beyninde çıkan düşüncelerin bütün evreni dolaşıp, tekrar onlara geri döndüğünü bilse, çok daha dikkatli olurdu.

Albert Einstein

Üstelik bunu fizik bilimi söylüyor. Olumsuz düşüncelerle olumsuz durumları çağırmayın...

Yapılması gerekene örnek:

Evliliğimde mutsuz olmak istemiyorum yerine,

Ben evliliğimde her zaman çok huzurlu ve mutluyum.

Günlük hayatta konuşma ve düşünce dilini bu şekilde değiştirmek gerekli.

Son düzenleme:
Cevrede ne cok bos bogaz ınsan var ya .. guya adına arkadas dıyoruz..
Sakın aklına getırme bunları ne alaka.. cevremde 7-8 yıldır cocugu olmayan cok cıft var mutlular. Hele bır tanıdgımın 20 kusur sene sonra cocugu oldu umutlarını kesmıslerdı bak onca yıldır bosanmadılar :)

Etrafımda tanıdığım en az 4-5 yıl çocuğu olmayan kaç kişi varsa hepsinin de ortak açıklaması ne zaman koyverdilerse çocuk yapma düşüncesini o zaman hamile kaldıklarını öprenmişler. Üzerinde çok durunca çocuk da ağır beklenti altında ezilip meydana çıkamıyor olabilir:)
Evliliğinizin keyfini çıkartın :KK66:

Aslında ben çok fazla takmıyordum fakat zaman geçtikçe takar oldum. Başlarda hep olur bir zaman düşüncesi vardı şimdi korkuyorum tedavi stresi sarıyor. Haklısın tekrardan boşvermem gerek ama zaman gerekiyor sanırım :(
Tşk ederim canım

mugişim bi deli kuyuya taş atmış sende atlamışsın peşinden be kuzum :KK14:yapma allasen kadının iyi niyetli olmadığını düşünüyorum:KK12:

Biraz dengesiz bir tip valla kötü niyetli de söylemiş olabilir kendisi evliliğinden pek mutlu değil çünkü.
Aslında takılmazdım ama nedense böyle bir çöreklendi içime endişe :( Atamadım kaç zamandır :(
Aklıma saçma sapan türlü türlü şeyler geliyo görsen :(
Saçmaladığımın farkındayım da engel olmak mesele.

Back
X