Delirdim mi?

Çekim yasası

İnsanoğlu; ağzından çıkan cümlelerin, beyninde çıkan düşüncelerin bütün evreni dolaşıp, tekrar onlara geri döndüğünü bilse, çok daha dikkatli olurdu.

Albert Einstein

Üstelik bunu fizik bilimi söylüyor. Olumsuz düşüncelerle olumsuz durumları çağırmayın...

Yapılması gerekene örnek:

Evliliğimde mutsuz olmak istemiyorum yerine,

Ben evliliğimde her zaman çok huzurlu ve mutluyum.

Günlük hayatta konuşma ve düşünce dilini bu şekilde değiştirmek gerekli.

Ne güzel yazmışsın canım tşk ederim çok.
Haklısın, ağzından çıkana dikkat et dua niyetine geçerde derler.
Ne bileyim işte o endişe duygusunu atamadım bir türlü.
Zamanla geçiçek belkdie.
Böyle düşünmeye başladığımda senin dediklerini tekrarlayacagım saol

Ne güzel yazmışsın canım tşk ederim çok.
Haklısın, ağzından çıkana dikkat et dua niyetine geçerde derler.
Ne bileyim işte o endişe duygusunu atamadım bir türlü.
Zamanla geçiçek belkdie.
Böyle düşünmeye başladığımda senin dediklerini tekrarlayacagım saol
Rica ederim canım, hakkınızda hayırlısı olsun.

Cevrede ne cok bos bogaz ınsan var ya .. guya adına arkadas dıyoruz..
Sakın aklına getırme bunları ne alaka.. cevremde 7-8 yıldır cocugu olmayan cok cıft var mutlular. Hele bır tanıdgımın 20 kusur sene sonra cocugu oldu umutlarını kesmıslerdı bak onca yıldır bosanmadılar :)

Ayy ne tatlı :) Onlara da tam şok olmuştur.
Çocuk mevzusu karışık. İnsan tamam takmıyorum dese de en yakın arkadaşları dogurdukca, annesi babası torun dıye sayıkladıkca, etraftan sacma sapan tedavı doktor ılac tavsıyelerı aldıkca, aptal suptal laflar duydukca takıyor.
E insan tabi bir zaman sonra istiyorda. Sevdiğin adamla sana benzeyen minik bir şey.
Ah zor iş vesselam

Aslında ben çok fazla takmıyordum fakat zaman geçtikçe takar oldum. Başlarda hep olur bir zaman düşüncesi vardı şimdi korkuyorum tedavi stresi sarıyor. Haklısın tekrardan boşvermem gerek ama zaman gerekiyor sanırım :KK43:
Tşk ederim canım
Rica:) en yakın tanıdığım iki arkadaşımın bu şekilde oldu. Hiçbir sebep bulamıyorlardı doktorlar ama 5.yılda ikisinin de tosun gibi oğlanları oldu ve ikisi de adet gününü falan iplemediğinde unuttuğunda farkettiler. Ben de aynı durumdayım senle, düşük yaptım kaç aydır da olmuyor delinin biri o taşı atmasa bile ben de düşünüyorum "acaba ayrılacak mıyız" " Allah bı yüzden mi kısmet etmiyor" diye. Beyin bu, kötüyü düşünmeye pek bi meyilli:KK62: ben böyle düşünceler aklıma geldiğinde hemen dua okumaya başlıyorum hayırlısını diliyorum. Evlat var evlat var bir de. Allah verip sınav etmesin sonra. Zorla ille de olsun da dememek lazım. Amin:)

Canım boşanmakla çocuk olayınınne ilgisi var.hamile iken boşanan, iki üç çocuğu varken boşanan biton insan var.çocuk olayına gelince her nasip vaktine esirdir.hikayemi anlatsam roman olur.bekledim bekledim bebeğimi.hamile kaldım düşük yaptım sonra tekrar kaldım dış gebelik tüpüm alındı.dedim artık benim çocuğum olmaz.korunmayı bıraktığım ay tek tüple hamile kaldım şükürler olsun.sabret.eşinlede sıkı sıkı sarılın birbirinize.inanın beraber dualar edince Rabbim er geç veriyor.selametle inşAllah

Çocuk mevzusu karışık. İnsan tamam takmıyorum dese de en yakın arkadaşları dogurdukca, annesi babası torun dıye sayıkladıkca, etraftan sacma sapan tedavı doktor ılac tavsıyelerı aldıkca, aptal suptal laflar duydukca takıyor.
E insan tabi bir zaman sonra istiyorda. Sevdiğin adamla sana benzeyen minik bir şey.
Ah zor iş vesselam
Ya bu insanlar çok zararlı hakkaten. Bu sonradan çocuğu oldu dediğim arkadaşımın anne olarak tek tavsiyesi: "çocuğun olursa kimseyle görüşme" zavallı kız ne kadar yoruma maruz kaldıysa, heder olmuş. Herkes uzman doktor, uzman bilmiş sayın seyirciler

Biraz dengesiz bir tip valla kötü niyetli de söylemiş olabilir kendisi evliliğinden pek mutlu değil çünkü.
Aslında takılmazdım ama nedense böyle bir çöreklendi içime endişe :KK43: Atamadım kaç zamandır :KK43:
Aklıma saçma sapan türlü türlü şeyler geliyo görsen :KK43:
Saçmaladığımın farkındayım da engel olmak mesele.
takma kuzum bu kadar bak kendin diyosun fitne fucur işte çekemiyo belli ki:110: çocuğunuz olsa fakat başka bi sıkıntınız olsa bu kadın buna da bi kulp bulurdu merak etme :eek:

Ah zor iş vesselam
Biliyorum anliyorum hissettiklerini. Zaten hep insanlar yuzunden cok lazim bir soru mu cocuk yapmiyormusunuz konusu bilemiyorum. Oluyo olmuyo yada istenmiyo millete ne.. Cevre olmasa insan bu kadar stres yapmayacak

Rica:) en yakın tanıdığım iki arkadaşımın bu şekilde oldu. Hiçbir sebep bulamıyorlardı doktorlar ama 5.yılda ikisinin de tosun gibi oğlanları oldu ve ikisi de adet gününü falan iplemediğinde unuttuğunda farkettiler. Ben de aynı durumdayım senle, düşük yaptım kaç aydır da olmuyor delinin biri o taşı atmasa bile ben de düşünüyorum "acaba ayrılacak mıyız" " Allah bı yüzden mi kısmet etmiyor" diye. Beyin bu, kötüyü düşünmeye pek bi meyilli:KK62: ben böyle düşünceler aklıma geldiğinde hemen dua okumaya başlıyorum hayırlısını diliyorum. Evlat var evlat var bir de. Allah verip sınav etmesin sonra. Zorla ille de olsun da dememek lazım. Amin:)

Evet evet hep hayırlı zamanda hayırlısıyla saglıkla olsun dıye dua edıyorum.
İnsan illa ki sorguluyor kendini. Birine bir ters laf mı ettim. Birinin ahını mı aldım. Bizim imtihanımız neden böyle? Yoksa ayrılıcaz da ondan mı olmuyor? Yoksa şöyle mi böyle mi...
Bizim şimdiye kadar sebepszi diyorlardı en son gittiğimiz doktor eşinde sıkıntı var aşılama lazım dedi.
Dört senedir ilk defa birisi böyle dedi. Yoktu da yeni mi başladı bilmiyorum. Onun kaygısı da düştü içime yani.
Amaan.

Selam kızlar,
Yaklaşık dört senedir bebek istiyoruz eşimle ama maalesef nasip olmadı bir türlü.
Uzun süre önce birisi bir tanıdığından bahsetti ve dedi ki "beş senedir bebek istiyorlardı onlarında sorunu sizin gibiydi olmamıştı iyki olmamıış çünkü ayrıldılar" diyerek bana sözde teselli verdi.
Ben bunu duyduğumdan biri içime bir kurt düştü.
Saçma farkındayım ama hani bir his. Sanki bizde boşanacakmışız bu yüzden çocuğumuz olmuyormuş gibi hissediyorum.
Böyle bir şeyin olacağını hissedersin, olduğunda da biliyordum böyle olacağını diyeceğin türden.
Korkuyorum kendi kendime.
Aklıma bin türlü şey geliyor, eşimden sakladığım mevzular,onun ailesinde aldatma şeceresinin kabarık olması, filan filan.
Ya ben bu duygudan nasıl kurtulayım.
Bir akıl verin daa.
BDV'yi okuyunca bazen şokta kalıyorum. Bu kadar kıt zeka insanlar demek hakkaten varmış diyorum. Benim sosyal çevrem epey dar sanırım. O nasıl teselli!
10 senedir evli olan arkadaşım şimdi yeni bebiş bekliyor, en az 5 senedir evli olan bir başkası da yine bu sene hamile. Başka bir arkadaşım da 3 çocuktan sonra boşandı...ee bak şimdi, bu çocukları olmayanlar boşanmadı da bu diğer arkadaş boşandı maalesef. Neymiş o zaman böyle şeylerin hesabı kitabı, nedeni vs yokmuş. Sadece herkesin bir imtihanı varmış. Kimi çocuksuzlukla, kimi çocuklarıyla, kimi beklemekle sınanıyor. Her zaman elindekine şükretmeli, olmayan için endişe etmemeli. Sıhhat varsa, huzur varsa hayat güzel.

BDV'yi okuyunca bazen şokta kalıyorum. Bu kadar kıt zeka insanlar demek hakkaten varmış diyorum. Benim sosyal çevrem epey dar sanırım. O nasıl teselli!
10 senedir evli olan arkadaşım şimdi yeni bebiş bekliyor, en az 5 senedir evli olan bir başkası da yine bu sene hamile. Başka bir arkadaşım da 3 çocuktan sonra boşandı...ee bak şimdi, bu çocukları olmayanlar boşanmadı da bu diğer arkadaş boşandı maalesef. Neymiş o zaman böyle şeylerin hesabı kitabı, nedeni vs yokmuş. Sadece herkesin bir imtihanı varmış. Kimi çocuksuzlukla, kimi çocuklarıyla, kimi beklemekle sınanıyor. Her zaman elindekine şükretmeli, olmayan için endişe etmemeli. Sıhhat varsa, huzur varsa hayat güzel.

Amaan etrafındanda uzak olsunlar canım işte yarar olucagına daha külliyen zararlar.
Haklısın halime bin şükür. Bazen böyle geliyorlar bana işte. bu durum da geçmeyince sizle paylaşıyım dedim.
Rahatladım valla. Çok tşk ederim cancağzım :KK200:

Hemde nasıl! Mutsuzluk görmeye can atıyor gibiler bir de.
Artık zaten insan içine karışmayı sevmiyorum var ya ayşe :KK43:
Onlarla takilma hic, dusuk enerjili olduklari yetmezmis gbi senin de enerjini dusuruo bu tipler. Seni rahatlaticak, moralini yukselten insanlarla takil:KK4:
Misal ben:KK53::KK24:

herkes boşanabilir herkes ölebilir de
tek olay çok kötü bi evlilikse çocuk yapmamayı seçmek
ama sizde öyle bi durum da yok

şu ülkede en sevmediğim şey başkasının hayatını merak eden ve karışan yurdum insanı valla sırf bu sebepten keşke başka ülkede doğsaymışım diyorum bazen

Selam kızlar,
Yaklaşık dört senedir bebek istiyoruz eşimle ama maalesef nasip olmadı bir türlü.
Uzun süre önce birisi bir tanıdığından bahsetti ve dedi ki "beş senedir bebek istiyorlardı onlarında sorunu sizin gibiydi olmamıştı iyki olmamıış çünkü ayrıldılar" diyerek bana sözde teselli verdi.
Ben bunu duyduğumdan biri içime bir kurt düştü.
Saçma farkındayım ama hani bir his. Sanki bizde boşanacakmışız bu yüzden çocuğumuz olmuyormuş gibi hissediyorum.
Böyle bir şeyin olacağını hissedersin, olduğunda da biliyordum böyle olacağını diyeceğin türden.
Korkuyorum kendi kendime.
Aklıma bin türlü şey geliyor, eşimden sakladığım mevzular,onun ailesinde aldatma şeceresinin kabarık olması, filan filan.
Ya ben bu duygudan nasıl kurtulayım.
Bir akıl verin daa.
bendede oluyo cnm sonu kötü bitecek ondanmı olmuyo falan diye düşünüyorum her zaman hayırlısını diliyorum benimde sorunlarım var

şu ülkede en sevmediğim şey başkasının hayatını merak eden ve karışan yurdum insanı valla sırf bu sebepten keşke başka ülkede doğsaymışım diyorum bazen
Ama bence siz dahil buradaki herkes baskasinin hayatını merak eden yurdum insanı...merak etmeyenin burda işi ne

Canım insan bebek beklerken, ve olmazken bu gibi düşüncelere dalabiliyo!
Benim de 3 sene olmadı, sonra bir mucize oldu bebeğim oldu ama kaybettim,
3 ay önce... Rabbim ne evlatla sınasın ne evlatsızlıkla... İkisi de çok zor!
İkisini de yaşadım çünkü..
Kafanı rahat bırak, papatya çayı öneririm..
İyi gelir, havalar güzelleşti.. Dışarı at kendini,
yürüyüşlere çıkın eşinle..
Geçer o kara düşünceler...

"Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin ‘sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir.":KK51:

Back
X