delirdim resmen. Bunu yapan bir insan olamaz.

hayvanların bu pisliklerin elinde kullanılmasından nefret ediyorum
fakat dikkatimi çeken bir nokta daha var
hiç. saçmalığa bakın, köpek erkek olsa cezası daha ağırmış ,buna inanamıyorum ya köpeğin bile kadını suçlu ...bu nasıl yasa

ayyy şu köpek şu adi şeref....in ağzını burnunu ısırıp paramparça etseydi keşke hey ALLAH ım ALLAH belasını versin tezzzz zamanda onada bi sarhoş tecavüz etsin bi kuytu köşede

pitbull yesin inşallah o adamı ya acayip sinir oluyorum bu tarz haberleri görünce.

ilginiz için hepinize çok teşekkür ediyorum. ne bileyim hayvanların hiç birine kıyamıyorum, kıyanlara da çok kızıyorum. onlar kendilerini seven, sahiplenen insanlara o kadar çok sadıklar ki. çocukken yaşadığım bir olayı anlatayım. hatırladığımda tüylerim diken diken olur. çocukluğumda bir dönem köyde oturmuştuk. evimizin 10 m. ilerisinden köyün deresi akardı. yaz ayıydı, hava çok sıcaktı. iki abim , küçük kardeşim ve ben anneme yalvardık. anne ne olur bizi dereye yüzmeye götür diye. annemde kıramadı bizi. neyse hazırlandık. uça uça gittik. bu arada yanımızda köpeğimiz de vardı. dereye vardığımızda üzerimizi çıkarmaya başladık. köpeğimiz derenin kenarında bir oraya bir buraya koşturarak havlamaya başladı, hiç susmadan. bizde diyoruz bu köpek niye havlıyor. oysa hayvan bize suya girmeyin diye havlıyordu. köpek aldırış etmediğimizi, abimlerin suya gireceğini anladı. saniyelik farkla, abimlerden önce kendi atladı suya. gördüğümüz manzara karşısında şok olduk, donduk kaldık öylece. suyun içinde soba borusu büyüklüğünde bir yılan köpeğe dolanmış bir şekilde köpeği suya çekiyordu. 2-3 dk. suda boğuştular. biz çığlık çığlığa köpeğimiz öldü diye ağlıyoruz. köpeğimiz sudan çıktığında birkaç yerinde ısırık vardı. ve köpeğimiz 1 ay sonra öldü.
diyeceğim o ki; köpeğimiz bizim için kendini suya atmasa şuan abimler hayatta değillerdi. onlar gerçekten can dostu oluyorlar. umarım yasalar değişir de bu işleri yapanlar daha ağır cezalar alırlar.

ilgisiz kalmamak lazım cnm bişi şekilde duyulması lazım bu tür olayların.yaşadığınız olay tüylerimi diken diken etti ne kadar vefalı bir köpekmiş o ya.evet gerçekten can dostuymuş.hayvanların daha çok hakkı olması lazım yasal olarak.

Duyulsa bari de rezil olsa en azından pislik ne demek sadece para cezası ya çok çok üzüldüm Öbür arkadaşın köpeğine de kıyamam ne kadar güzel hayvanlar sadık, fedakar kendi canından vazgeçecek kadar..Yazık günah bunu yapana insan bile denemez..

Türkiye'de malesef hayvanlar "mal" kategorisine giriyor
Para cezası da "mala zarar vermek" suçundan veriliyor
"Can" olarak hiçbir değerleri yok
O yüzden bu iğrenç olay bir sokak hayvanına yapılsaydı hiçbir ceza almayacaktı
Çünkü "o malın" bir sahibi yok ...

inşallah duyarlı insanlar sayesinde devlet büyüklerimiz sesimizi duyar da bir an önce kanunlarda değişiklik yaparlar. ve inşallah bu tür suç işleyenler hapis cezası alır.

inşallah duyarlı insanlar sayesinde devlet büyüklerimiz sesimizi duyar da bir an önce kanunlarda değişiklik yaparlar. ve inşallah bu tür suç işleyenler hapis cezası alır.

amin inşallah cnm . hak yerini bulsun .öteki dünyada zaten cezasını çekicek ama bu dünyadada çekmesi lazım. onun gibi pisliklerin.

böyleleri insan değil yaa yazık vallaha yazık çok pis sayardımda yeri değil Allahından bulsun insan değiiki bunklar zor tutuyorum açıkça yazmamak için o derece asabım bozuldu

cidden bu ne saçmalık... dişi köpek kuyruk sallamıştır mı diyolar...töbeee töbee...

kafaları o kadar basıyor. üstelik bu iğrençliğe maruz kaldığında candy hamileymiş, içim bir kez daha acıdı. dün babam aradığında öğrendim; 12 tane bebişi olmuş, biri maalesef ölmüş.

oyoy yerim ben onun yavrularını canlarım benim ,o pislik yüzündenmi öldü acaba ya acayip sinirlendim gene..... pis mahluk pis allah cezasını verecek o adamın.

kendisi daha hayvanmış...
karaktersiz iğrenç pislik....
daha ne sapkınlıklar okuyacağız kimbilir..
allah bütün canlıları korusun böyle ne olduğu belli olmayan pis yaratıklardan...

of allahım acayip sinirim bozuldu bir de böyle bi dünyaya ben bir kız çocuğu getircem allah nasip ederse çok korkuyorum allah bunların şerrinden korusun cümlemizi

Rabbim kimseyi kötülerle karşılaştırmasın. bebişi olacak arkadaşlar inşallah yavrularınızı sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız. Devir iğrenç kişiliklerle dolu. Allah savunmasız olan tüm canlıları korusun.

aminnnnnn.sağol cnm inşallah sağ salim kavuşuruz yavrularımıza.rabbim kötülüklerden korusun .

Güzel haberlerim var arkadaşlar
Yasa tasarısı tamamlandı

Orman Bakanlığı’nın hayvanların korunmasına yönelik yasa tasarısı tamamlanarak Başbakanlığa gönderildi. Talepleri büyük ölçüde karşılayan tasarıyla, hayvanlara tecavüz eden, işkenceyle öldüren, tehlikeli tür besleyerek insan hayatını tehlikeye sokanlara hapis geliyor. HÜKÜMET, hayvanların korunması yasasının günün koşullarına uygun hale getirilmesi için kulis yapan derneklerin taleplerini büyük ölçüde karşıladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı taslak, Başbakanlığa gönderildi. Taslak ile hayvanlara tecavüz eden, tehlikeli tür besleyerek insanların hayatını tehlikeye sokanlara hapis cezası öngörüyor. Hayvanları Koruma Kanunu’nda 11 maddelik değişiklik öngören düzenleme konusunda Adalet Bakanlığı da katkı sağladı. Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da derneklerle görüşerek, taleplerini bakanlığa aktardı.

Taslak özetle şu hükümleri içeriyor:

İşkence, tecavüz ve tehlikeli tür Hayvanlara işkence yapmak, dövmek, aç-susuz bırakmak, aşırı soğuk ve sıcağa maruz bırakmak, psikolojik işkence yapmak, tecavüz etmek, tehlikeli köpek türlerini bulundurmak, üretmek ve ülkeye sokmak yasak olacak.

Ev ve süs hayvanlarının satışının yapıldığı yerlerde yırtıcı, saldırgan ve zehirli hayvan satmak yasak olacak.

3 ayda barınağa Tehlikeli türde köpeği olanlar, yasa çıktıktan üç ay sonra bu köpekleri barınaklara bırakacak.

Hayvan bakımevleri bu hayvanları almak zorunlu olacak.

Bir hayvana çarpan sürücü, onu veterinere götürmek ve tedavi masraflarını karşılamakla yükümlü olacak.

Sahipsiz hayvanların, bulaşıcı hastalıklar dışında öldürülmesi yasak olacak.

Seyyar kısırlaştırma Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak.

Belediyelerin yapacağı kısırlaştırmalar, bakanlığın koordinasyonunda ve denetimine tabi olacak.

Bakanlık, seyyar kısırlaştırma, aşı ve küpe takılması hizmeti verecek.

Hayvansevere zorunlu eğitim verilecek

Laboratuvar ortamında kullanılan deney hayvanları dışında, hayvanlara cerrahi müdahale sadece veterinerler tarafından yapılabilecek.

Evde hayvan besleyenlerin bu konuda eğitim alması zorunlu olacak.

Eğitimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verecek.

yukarıda sayılan yasaklara uymayanlara 300-1000 lira arasında para cezası verilecek.

Hayvanlara tecavüz edenlere 1 yıla kadar, tehlikeli türde köpek bulunduran, üreten ve ülkeye sokanlar, 2 yıl hapis,

hayvanları döverek ve işkence ederek öldürenlere de 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Son düzenleme:

hayırlı uğurlu olsun yasa , hayvancıkları da artık hakları var ne güzel, rabbim onları korusun. zalimler cezasız kalmasın.

bendebi hayvan sever olarak konuyu oluyunca kanım dondu bu neya bune acizliktir pislik herif ama arkadaşlar rabbim bunu böyle pis insanların yanına bırakmaz onlar savunmasız onlarında yaşamaya hakları var bunu onlardan nasıl alır insan oğlu inanın hayvanları insanlardan daha çok seviyorum ve onlar için herşeye varım

Çok mutlu oldum. teşekkür ederim ladyevil, bu güzel haberin için. inşallah bizim mahkemeye kadar kabul edilip yürürlüğe girer (daha tarih belli değil ama).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…