Dengeyi Kuramıyorum

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
13.063
75.479
548
Merhaba Hanımlar
Uzun zamandir içinden çıkamadığım bir konu hakkında sizlerden fikir almak istiyorum.

Abimin eşi yani yengem 2 yıl öncesi geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etti. 3 yaşında ikiz kız yeğenlerim annesiz kaldı, abim eşinin vefatını uzun süre kabullenemedi , bizim için çok cok zor gecen 2 yil oldu ve hala zorluklarını yaşıyoruz.
Yengem vefat edince abim çocuklarla anne ve babamın yanina taşındı. Annemlerle aynı ilçede otuyoruz ve bende yegenlerimle birebir ilgilendim bu süreçte hala ilgileniyorum, şöyle ki ya ben annemlerde oluyorum ya çocuklar bende oluyor surekli benimle bir arada olmak istiyorlar..
Benim şuan bir 3 yaşında diğeri 5 aylık iki çocuğum var ve ben ikinci bebeğimden sonra, yeğenlerim ve kendi çekirdek ailem arasinda denge kuramamaktan dolayı çok zorlanıyorum. Oglum gece uykusu konusunda beni çok zorluyor ve ben günümü genel olarak 2-3 saatlik uykuyla geçirmek zorunda kalıyorum, eşim cocuklar konusunda bana çok yardımcı olur sagolsun işten gelince çocuklarla ilgilenir ben uyuyup biraz dinleneyim diye ama yeğenlerim sürekli bize gelmek istiyorlar. Hani birgün gelmeseler o gün vicdan azabından ölüyorum gelseler de yorgunluktan ölüyorum. Zaten görüşmedigimiz gün hemen sitem ediyorlar, telefonda ağlıyorlar vs.
Ben durumu nasil dengede tutacağım bana bir akil verin. Anne ve babam cocuklarla çok ilgileniyor o konuda içim rahat keza abim de çocukları için elinden geleni yapıyor. İşin bana düşen kısmında onları üzmeden bu gelip gitmeyi nasil dengede tutacagim, asla üzülsünler istemiyorum ama onların isteklerinede yetemiyorum..

Öncelikle başınız sağolsun .. gerçekten zor bir durum ..
Siz tek çocuğunuz varken bu durumu oluşturmuşsunuz ve karşınızdakiler de çocuk bu olaya alışmışlar .. ister istemez anneleri yok diyerekten fazladan da ilgi görmüşlerdir etraftan , her istediğimiz olur düşüncesindeler elbette ..

Durumunuz zor , ama sizin de bir önceliğiniz olmalı , bunu da siz belirleyip belli başlı maddelerinizi oluşturmalısınız .. belki de çocuklar yeni doğan bebeğinizi bile kıskanıyor olabilirler

Eğer ev hanımıysan bir kaç sene daha idare et derim. Gelmeyin diyemezsin çocuklara sonuçta. Okula başlayınca eskisi kadar sık gelip gidemezler.

ahh çok üzüldüm 4 tane ana kuzusu hepsi birden sizi anası biliyor.annenizle babanızın bak bugün şunu yapıcaz bak bugün şu olucak bu olacak diye o kuzucukları biraz oyalaması ve sizin de bundan vicdan yapmamanız lazım.okula başlayınca onlar biraz daha rahatlayacaksınız.

Sağolun,ah o önceliği kurmak o kadar zor ki, hala sen anne gibi kokuyorsun o yüzden ben hep seninle uyumak istiyorum dedi geçen gün yeğenim, onlar öyle olunca ben 4 çocuğa birden yetmeye çalışıyorum ama olmuyor olduramıyorum bir şekilde

Of of of ... ne denir ki .. şimdinin çocukları da ne laflar ediyor değil mi ? İnsanı can evinden vuruyorlar .. annesiz çocuklar erken olgunlaşıyor bu hayatta

Dilerim Allah size büyük bir enerji versin ki yetin hepsine

Aminn İnşallah..

Biraz daha sabredin, simdi bebginz oldugu icin kiskanip biraz daha fazla ilgi bekliyor bile olabilirler ama onlarida kiramazsinz ki ? Biraz daha sabredin bebginzde buyur uykusu biraz daha duzene girer, zamanla cocuklar da okula baslayinca uykunuzu alirsinz, bu gunler de gecer elbet ama ilerde hatirlayinca keske dememek icin biraz sabredin sonra icim rahat elimden geleni yaptim.en azindan dersinz

bu beni ağlatır ;(

Bebegin daha küçük o yuzden bu yorgunlugun. Bence gun asiri görusun. Bebegin uyudugunda sende dinlen. Hem kendi cocuklarin icin, hem yegenlerin icin buna ihtiyacin var. İnsan uykusuz ,yorgun olunca sinirli oluyor.

Su kis mevsimini atlatsaniz yeter. İlk baharin kendi mutluluk veriyor insana . Park falan gunler gecer. 4 yaslarina geldiklerinde de anaokuluna giderler . Hem onlar mutlu olur hem siz.

Öyle başka türlüsünü yapmaya çalışsam vicdanım rahat etmiyor zaten oğlum biraz daha büyüse biraz daha rahatlarım diye umuyorum

Şuan 5 yaşındalar ve yarım gün kreşe gidiyorlar ama kreş sonrası beraber vakit gecirmek istiyorlar bende onlarla beraber olmaktan çok mutluyum aslında ama yorgun oluyorum işte.. Gün aşırı görüşünce çok üzülüyorlar, gelmedin hala trip atıyorlar küçük hanımlar :)

Eğer ev hanımıysan bir kaç sene daha idare et derim. Gelmeyin diyemezsin çocuklara sonuçta. Okula başlayınca eskisi kadar sık gelip gidemezler.
Evet ev hanımıyım , gelmeyin demiyorum elbette ama türlü bahaneler bulmak zorunda kalabiliyorum çünkü gerçekten özellikle 2 aydir çok uykusuz kalıyorum

Annem babamda ellerinden geleni yapıyor aslında ama en nihayetinde belli bir yaştalar onlarda ve zorlanıyorlar çocuklarla ilgilenirken, gün aşırı görüşme seklinde ayarlamaya çalışıyorum, ilkokula basladiklarinda bana daha çok ihtiyaçları olacak muhtemelen çünkü ders, ödev konusu bana kalacak ne olacak o zamanlar bilmiyorum,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…