Çok tatlılar yaŞuan 5 yaşındalar ve yarım gün kreşe gidiyorlar ama kreş sonrası beraber vakit gecirmek istiyorlar bende onlarla beraber olmaktan çok mutluyum aslında ama yorgun oluyorum işte.. Gün aşırı görüşünce çok üzülüyorlar, gelmedin hala trip atıyorlar küçük hanımlar :)
sevmek ayri yorgunluk ayri. Benim kucuk kizim 5 aylikken , buyuk kizimla zor ilgileniyordum . Sana hak veriyorum o yuzden . Ben butun cocuklari cok seviyorum ama uykusuz ve yorgunken ben ben degilim :)Şuan 5 yaşındalar ve yarım gün kreşe gidiyorlar ama kreş sonrası beraber vakit gecirmek istiyorlar bende onlarla beraber olmaktan çok mutluyum aslında ama yorgun oluyorum işte.. Gün aşırı görüşünce çok üzülüyorlar, gelmedin hala trip atıyorlar küçük hanımlar :)
Hemde ne uykusuzluk, kesintisiz 2-3 saat uyusam şanslı sayıyorum o gün kendimi :)sevmek ayri yorgunluk ayri. Benim kucuk kizim 5 aylikken , buyuk kizimla zor ilgileniyordum . Sana hak veriyorum o yuzden . Ben butun cocuklari cok seviyorum ama uykusuz ve yorgunken ben ben degilim :)
Allah size sabır versin. Allah sizden razı olsun. Çok zordur eminim yaşadığınız. Ama anneniz de gelse size, çocuklarla birlikte ilgilenseniz olmaz mı acaba?Hemde ne uykusuzluk, kesintisiz 2-3 saat uyusam şanslı sayıyorum o gün kendimi :)
Annem de geliyor bana genelde, çocuklar bana geldiginde geldiklerinde kalmak istiyorlar, aslında bunları yazarken bile rahatsızlık duyuyorum ne biçim halasin neye şikayetleniyorsn diye ama bende kaldıklarında durum iyice sarpa sarıyor, sabah krese bırakmam gerekiyor bebekle kış günü çıkmam zor oluyor, anneme gitsem 2 küçük cocukla git gel zor oluyor..Allah size sabır versin. Allah sizden razı olsun. Çok zordur eminim yaşadığınız. Ama anneniz de gelse size, çocuklarla birlikte ilgilenseniz olmaz mı acaba?
Bence çocuklar bebeği kıskanmıyor. Sadece çok küçükler ve siz o kadar sıcaksınız ki onlara, sizi anneleri gibi görüyorlar içten içe. Sizde bulmuşlar o sıcaklığı. Büyük sevap sizinki.
Şöyle düşünerek güç alın, bebeğinizden önce üçüz doğurmuş olsaydınız şu an böyle olurdunuz. Böyle bi durum da olabilirdi. Bu düşünce size güç verir belki.
Dediğim gibi Allah size sabır versin ve sizden razı olsun valla.
Vicdanini cok sorgulama bence , çünkü ben bazen cocuklarima bile yetemedigimi düşünüyorum. Sonra moralim bozuluyor vs. Elinden geleni yap. Ama once kendini dusun.Annem de geliyor bana genelde, çocuklar bana geldiginde geldiklerinde kalmak istiyorlar, aslında bunları yazarken bile rahatsızlık duyuyorum ne biçim halasin neye şikayetleniyorsn diye ama bende kaldıklarında durum iyice sarpa sarıyor, sabah krese bırakmam gerekiyor bebekle kış günü çıkmam zor oluyor, anneme gitsem 2 küçük cocukla git gel zor oluyor..
Annemlerin binasında bos ev olsaydı oraya taşınmayı bile düşündüm bir ara olmadı..
Bu günlerde geçecek biliyorum ama biraz sancılı ve yorucu oluyor benim icin..
Amin sagolunVicdanini cok sorgulama bence , çünkü ben bazen cocuklarima bile yetemedigimi düşünüyorum. Sonra moralim bozuluyor vs. Elinden geleni yap. Ama once kendini dusun.
"Eger ben kendimi dusunmezsem ,beni kim dusunecek" bu sozu seviyorum. Once kendini düşün ,guclu ol, sonra hepsine yetersin. Ama güçsüz oldugunda vazgecebilirsin.
Cocuklar seni , sende onlari seviyorsun. Ama farzet calisiyorsun. Gunduz hic olmiyacaksin. Bazen mesaiye kaliyorsun ve annende birakiyorsun cocuklari. Oluyor boyle durumlar. Kendine de vakit ayir.
Onlarada cok uzuldum. Ama anneniz baslarinda oldugu icin diyorum boyle. Farkli bir durumda , 4 cocugunuz var gibi davranin derdim.
Allah kolaylik versin.
Allah güç kuvvet versin size. İnşallah rayına oturur ve zorluklar geçer. Hiç kendinizi kötü hissetmeyin. Çok normal bu duygularınız. Sabır dileyin. Az daha akılları erdiğinde daha kontrol edilebilir olurlar. O zamana kadar gücünüzü kaybetmemenizi dileyebilirim ancak...Annem de geliyor bana genelde, çocuklar bana geldiginde geldiklerinde kalmak istiyorlar, aslında bunları yazarken bile rahatsızlık duyuyorum ne biçim halasin neye şikayetleniyorsn diye ama bende kaldıklarında durum iyice sarpa sarıyor, sabah krese bırakmam gerekiyor bebekle kış günü çıkmam zor oluyor, anneme gitsem 2 küçük cocukla git gel zor oluyor..
Annemlerin binasında bos ev olsaydı oraya taşınmayı bile düşündüm bir ara olmadı..
Bu günlerde geçecek biliyorum ama biraz sancılı ve yorucu oluyor benim icin..
amin inşallah, çok sağolunAllah güç kuvvet versin size. İnşallah rayına oturur ve zorluklar geçer. Hiç kendinizi kötü hissetmeyin. Çok normal bu du
r dileyin. Az daha akılları erdiğinde daha kontrol edilebilir olurlar. O zamana kadar gücünüzü kaybetmemenizi dileyebilirim ancak...
Offf Allahım ağlattınız beni. Anneler ölümsüz olsa keşke. Rabbim merhametinizin karşılığını iki cihanda da versin inşallah. Çok içime oturdu yavrucaklar. Ne olur yorulsanızda ilgilenmeye devam edin onlarla. Allah verir kolaylığını.Merhaba Hanımlar
Uzun zamandir içinden çıkamadığım bir konu hakkında sizlerden fikir almak istiyorum.
Abimin eşi yani yengem 2 yıl öncesi geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etti. 3 yaşında ikiz kız yeğenlerim annesiz kaldı, abim eşinin vefatını uzun süre kabullenemedi , bizim için çok cok zor gecen 2 yil oldu ve hala zorluklarını yaşıyoruz.
Yengem vefat edince abim çocuklarla anne ve babamın yanina taşındı. Annemlerle aynı ilçede otuyoruz ve bende yegenlerimle birebir ilgilendim bu süreçte hala ilgileniyorum, şöyle ki ya ben annemlerde oluyorum ya çocuklar bende oluyor surekli benimle bir arada olmak istiyorlar..
Benim şuan bir 3 yaşında diğeri 5 aylık iki çocuğum var ve ben ikinci bebeğimden sonra, yeğenlerim ve kendi çekirdek ailem arasinda denge kuramamaktan dolayı çok zorlanıyorum. Oglum gece uykusu konusunda beni çok zorluyor ve ben günümü genel olarak 2-3 saatlik uykuyla geçirmek zorunda kalıyorum, eşim cocuklar konusunda bana çok yardımcı olur sagolsun işten gelince çocuklarla ilgilenir ben uyuyup biraz dinleneyim diye ama yeğenlerim sürekli bize gelmek istiyorlar. Hani birgün gelmeseler o gün vicdan azabından ölüyorum gelseler de yorgunluktan ölüyorum. Zaten görüşmedigimiz gün hemen sitem ediyorlar, telefonda ağlıyorlar vs.
Ben durumu nasil dengede tutacağım bana bir akil verin. Anne ve babam cocuklarla çok ilgileniyor o konuda içim rahat keza abim de çocukları için elinden geleni yapıyor. İşin bana düşen kısmında onları üzmeden bu gelip gitmeyi nasil dengede tutacagim, asla üzülsünler istemiyorum ama onların isteklerinede yetemiyorum..
Amin inşallah, ilgilenmeme gibi bir durum söz konusu olamaz zaten onlar benim canlarım, isteklerini tam anlamıyla karşılayamıyor oluşum üzüyor beni sadeceOfff Allahım ağlattınız beni. Anneler ölümsüz olsa keşke. Rabbim merhametinizin karşılığını iki cihanda da versin inşallah. Çok içime oturdu yavrucaklar. Ne olur yorulsanızda ilgilenmeye devam edin onlarla. Allah verir kolaylığını.
kırzzz git uyu vakit varken dinlenAmin inşallah, ilgilenmeme gibi bir durum söz konusu olamaz zaten onlar benim canlarım, isteklerini tam anlamıyla karşılayamıyor oluşum üzüyor beni sadece
İşte uyumak için vakit yok, :) canım oğlum ayakta, uyuması icin daha cok vaktimiz var :)kırzzz git uyu vakit varken dinlen
ah kıyamamİşte uyumak için vakit yok, :) canım oğlum ayakta, uyuması icin daha cok vaktimiz var :)
Sağolun,ah o önceliği kurmak o kadar zor ki, hala sen anne gibi kokuyorsun o yüzden ben hep seninle uyumak istiyorum dedi geçen gün yeğenim, onlar öyle olunca ben 4 çocuğa birden yetmeye çalışıyorum ama olmuyor olduramıyorum bir şekilde
Annem ve babamda durumun farkındalar aslında, annem hep der olan sana oluyor çok yoruluyorsun ama onlarda bazi seylerin önüne geçemiyor.Eğri oturup doğru konuşmak gerek.
Kaybınız için çok üzüldüm ,Allah rahmet eylesin.
Yaptığınız şeyin sevabı çok büyük bu ayrı bir konu.
Ancak , önceliğiniz kendi çocuklarınız olmalı.
Buraya yazdığınız gibi anne ve babanızla konuşun açık açık.
Sizi bir nebze olsun rahatlatacak yolu beraber bulun.
Yeğenlerinizi ihmal etmeden , sadece bikaç ufak pembe yalanlar ve bazı ufak kurallar dahilinde iş çözülebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?