- 15 Ekim 2016
- 6.842
- 12.344
- 248
Bende cok korkardim ama aci cekmektense iyilessin dislerimde kurtulurum en azindan doktorundanda agrisindanda disimi çektim gecen uyusturdu zerre hissetmedim dolgu yaptırdım bir kanaltedaviyle toplam 9 dolgum var kanal tedavide agzim cok acik kaldigi icin çenem agrimisti onun disinda agrimadi ...uyusturunca hissetmiyorsun ..Umarım konum taşınmaz, bu durum bana dert oldu. Geceleri uykularım kaçıyorEminim ki bir çok insan aynı korkuyu yaşıyor ama benim gibi olan var mı merak ediyorum? Dişlerim kendimi bildim bileli sorunluydu. Çocukken yüzüm şişerdi, gene de diş hekimi dendiği anda deli gibi ağlardım. En son annem zorla götürmüştü ki doktorun 3 defa alın götürün dediğini bilirim..
Bir gün sağ üst dişim ağrır, bir gün alttaki, bir gün sol taraftaki, ama istinasız sürekli ağrı çekiyorum, ağrı kesicilerle yaşıyorum.
Bu arada denedim de, 3 kez oturup kalktım o koltuktan, kalp atışlarım hızlanıyor, ateş basıyor titremekten sabit duramıyorum. Bir tek ben mi böyle oluyorum, siz nasıl başarıyorsunuz? Doktor da uzun bir tedavi sürecin ve zor işlemlerin var, bu şekilde yapamayız, genel anestezi ile yaptıracaksın dedi.
Benim gibi olup genel anestezi ile diş tedavisi olan var mı acaba?
Çocukluğumdan beri hiç korkmadan dişçiye giden ben bir defasında yirmilik diş çekiminde çok kötü oldum ama tamamen doktor hatasıydı bence muhtemelen tam uyuşmadan çekti dişimi.Ondan sonra bende zorlandım dişçiye gitmekten.Gittiğimde tam işleme başlayacakken vazgeçiyordum doktorlar uğraşamam ben seninle bile dedi.Bir defasında baygınlık geçiriyordum korkudan doktor bir daha bana gelme dedi.Bu yüzden hep erteledim ağrı kesici ile belli süre idare ettim.Ama erteleyince artık öle bir noktaya geldi ki ağrılar kendimi dişçinin önüne zor attım.Şu anda doktoruma çok güveniyorum canımı acıtmayacağından eminim o yüzden çok rahat gidiyorum.Bahsettiğiniz damak sorunu filan çok ciddi problemler bence daha fazla ertelemeyin.İmplant olayı da çok uzun bir süreç iyice araştırıp başlayın tedaviye şahsen ben onu yaptıramam
Bende cok korkardim ama aci cekmektense iyilessin dislerimde kurtulurum en azindan doktorundanda agrisindanda disimi çektim gecen uyusturdu zerre hissetmedim dolgu yaptırdım bir kanaltedaviyle toplam 9 dolgum var kanal tedavide agzim cok acik kaldigi icin çenem agrimisti onun disinda agrimadi ...uyusturunca hissetmiyorsun ..
Merhaba ben dişhekimiyimUmarım konum taşınmaz, bu durum bana dert oldu. Geceleri uykularım kaçıyorEminim ki bir çok insan aynı korkuyu yaşıyor ama benim gibi olan var mı merak ediyorum? Dişlerim kendimi bildim bileli sorunluydu. Çocukken yüzüm şişerdi, gene de diş hekimi dendiği anda deli gibi ağlardım. En son annem zorla götürmüştü ki doktorun 3 defa alın götürün dediğini bilirim..
Bir gün sağ üst dişim ağrır, bir gün alttaki, bir gün sol taraftaki, ama istinasız sürekli ağrı çekiyorum, ağrı kesicilerle yaşıyorum.
Bu arada denedim de, 3 kez oturup kalktım o koltuktan, kalp atışlarım hızlanıyor, ateş basıyor titremekten sabit duramıyorum. Bir tek ben mi böyle oluyorum, siz nasıl başarıyorsunuz? Doktor da uzun bir tedavi sürecin ve zor işlemlerin var, bu şekilde yapamayız, genel anestezi ile yaptıracaksın dedi.
Benim gibi olup genel anestezi ile diş tedavisi olan var mı acaba?
Bende dişçi korkusu değil ama ağzıma girip çıkan aletlerin başkanınında ağzına girdiğini düşününce (dezenfekte ediliyor biliyorum) cok kötü midem bulanıyor. Kuvvetli öğürme refleksinden dolayı bende gitmeyi hiç sevmiyorum. Bunu gittiğim dis doktorlarına anlatınca, gerekirse sedasyon yaparız diyorlar ama bugüne kadar gerek olmadi.
Sedasyon veya genel anestezi yapıyorlar aslında doktorlar hic teklif etmediniz mi?
Merhaba ben dişhekimiyim
Uyutularak tedavinize yapılabilir.
Ya da işlem öncesi sakinleştirici verilebilir.
Korkunuzu yenmek için önce basit işlemlerle başlayabilir doktorunuz. Konuşa konuşa anlata anlata ufak ufak başlar bu sayede alışabilirsiniz. Diş tedavileri sırasında uyuşmama nadirdir alkol, uyuşturucu kullanan kişilerde veya çok enfekte olmuş bir dişte olabilir. O tarz enfekte bir dişse anlık ağrı olabileceğini ama sonra hemen geçeceğini söyleyip hazırlıyorum ben hastalarımı. Genel anestezi çok ekstrem durumlarda uygulanır ve hastanelerde yapılır işlem, ki genel anestezi olayı başlı başına bir risk. Ben kamuda çalışıyorum sadece çocuk hastalarda koopere değilse, mental gerilik varsa yönlendiriliyor genel anesteziye. Korkunuz çok ağr basıyorsa genel anestezi uygulayan özel klinik bulup bir kaç sefer anestezi alıp yaptırın , zorlu işlemleri yaptırırsınız implant, kanal vs diğerlerini lokal anesteziyle yaptırırsınız belki. Ama bunu yapabilecek klinik bulmak, onun maddi yükünü kaldırmak da zor olur, geçmiş olsunÇocukken gittiğim diş hekiminden çok memnun kaldığımdan oraya gittim. Doktoruma güveniyorum, daha önce dolgu, kanal tedavimi yapmış yaşımda daha küçükmüş hem, ayrıca hiç bir işlem sırasında ağrı, acı hissettiğimi de hatırlamıyorum. Buna rağmen yaptıramadım, kalbim hızlanıyor, titriyorum sakin kalabilsem zaten dişi temizlemek için kullanılan cihazların sesi ve ağzımın içinde olması beni tedirgin ediyor.
Şöyle kiMerhaba, yazmanıza çok sevindim. Sizin bir hekim olarak fikriniz nedir genel anestezi, local anestezi olarak..
Korkunuzu yenmek için önce basit işlemlerle başlayabilir doktorunuz. Konuşa konuşa anlata anlata ufak ufak başlar bu sayede alışabilirsiniz. Diş tedavileri sırasında uyuşmama nadirdir alkol, uyuşturucu kullanan kişilerde veya çok enfekte olmuş bir dişte olabilir. O tarz enfekte bir dişse anlık ağrı olabileceğini ama sonra hemen geçeceğini söyleyip hazırlıyorum ben hastalarımı. Genel anestezi çok ekstrem durumlarda uygulanır ve hastanelerde yapılır işlem, ki genel anestezi olayı başlı başına bir risk. Ben kamuda çalışıyorum sadece çocuk hastalarda koopere değilse, mental gerilik varsa yönlendiriliyor genel anesteziye. Korkunuz çok ağr basıyorsa genel anestezi uygulayan özel klinik bulup bir kaç sefer anestezi alıp yaptırın , zorlu işlemleri yaptırırsınız implant, kanal vs diğerlerini lokal anesteziyle yaptırırsınız belki. Ama bunu yapabilecek klinik bulmak, onun maddi yükünü kaldırmak da zor olur, geçmiş olsun
Doktorumun önerisi üzerine görüştüğüm bir klinik vardı hem sedasyon hemde genel anestezi uygulanıyor. 2 implant, 3 kanal tedavisi, 4 zirkonyum kaplama, dolgular ve 20’ lik dişler var hatta ön damaklarımda büyük bir enfeksiyon var içerden müdahale edemezsem, damağını açacağım demişti doktorum, ama bunların hepsi normal şartlar da local anestezi ile yapılabiliyor tabii ki, yani keşke 2 tane işlem olsaydı
Ben ozelde ameliyathanesi olan gormedim. Cene cerrahisi ozeli varsa belki olabilir. Devlette yapılabiliyor ama onlarinda kucuk islemler icin yapacaklarini sanmıyorum dedigim gibi ikna edebilecek olsaniz dahi suan pandemi sebebiyle devlette dis tedaviyi sadece ilacla bekleterek yapıyor. Dolgu kanal yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?