Dentafobi🦷

Bende cok korkardim ama aci cekmektense iyilessin dislerimde kurtulurum en azindan doktorundanda agrisindanda disimi çektim gecen uyusturdu zerre hissetmedim dolgu yaptırdım bir kanaltedaviyle toplam 9 dolgum var kanal tedavide agzim cok acik kaldigi icin çenem agrimisti onun disinda agrimadi ...uyusturunca hissetmiyorsun ..

Bende dişçi korkusu değil ama ağzıma girip çıkan aletlerin başkanınında ağzına girdiğini düşününce (dezenfekte ediliyor biliyorum) cok kötü midem bulanıyor. Kuvvetli öğürme refleksinden dolayı bende gitmeyi hiç sevmiyorum. Bunu gittiğim dis doktorlarına anlatınca, gerekirse sedasyon yaparız diyorlar ama bugüne kadar gerek olmadi.
Sedasyon veya genel anestezi yapıyorlar aslında doktorlar hic teklif etmediniz mi?

Bende her dişçi koltuğuna oturduğunda bayilanlardandim halada bazen işlem bitimi tansiyonum düşer hafiften ama bu korkuyu dr umla konusa konuşa aştım şükür simdi gayet rahatım dişçi koltuğu konusunda

Ben diş ağrısından daha cok korktugum için dişçiden korkmuyorum acıkcası.. Acaba narkozlu diş yaptırsanız yapmıyolar mı öyle birseyler..

Çocukken gittiğim diş hekiminden çok memnun kaldığımdan oraya gittim. Doktoruma güveniyorum, daha önce dolgu, kanal tedavimi yapmış yaşımda daha küçükmüş hem, ayrıca hiç bir işlem sırasında ağrı, acı hissettiğimi de hatırlamıyorum. Buna rağmen yaptıramadım, kalbim hızlanıyor, titriyorum sakin kalabilsem zaten dişi temizlemek için kullanılan cihazların sesi ve ağzımın içinde olması beni tedirgin ediyor.

Bendeki de ya acırsa, dişin tam uyuşmamış, sinirin ölmemiş demeleri..

Merhaba ben dişhekimiyim
Uyutularak tedavinize yapılabilir.
Ya da işlem öncesi sakinleştirici verilebilir.

Her doktor yapamıyor maalesef, benim doktorum da aynı şekilde. Genel anestezi için anestezi uzmanı ve ekipmanlar gerekiyor diye sanırım..

Dis agrisi cekmektense disciye gitmeyi tercih ederim.zaten uyusturuyorlar herhangi bir aci hissetmiyorsunuz ki.

Korkunuzu yenmek için önce basit işlemlerle başlayabilir doktorunuz. Konuşa konuşa anlata anlata ufak ufak başlar bu sayede alışabilirsiniz. Diş tedavileri sırasında uyuşmama nadirdir alkol, uyuşturucu kullanan kişilerde veya çok enfekte olmuş bir dişte olabilir. O tarz enfekte bir dişse anlık ağrı olabileceğini ama sonra hemen geçeceğini söyleyip hazırlıyorum ben hastalarımı. Genel anestezi çok ekstrem durumlarda uygulanır ve hastanelerde yapılır işlem, ki genel anestezi olayı başlı başına bir risk. Ben kamuda çalışıyorum sadece çocuk hastalarda koopere değilse, mental gerilik varsa yönlendiriliyor genel anesteziye. Korkunuz çok ağr basıyorsa genel anestezi uygulayan özel klinik bulup bir kaç sefer anestezi alıp yaptırın , zorlu işlemleri yaptırırsınız implant, kanal vs diğerlerini lokal anesteziyle yaptırırsınız belki. Ama bunu yapabilecek klinik bulmak, onun maddi yükünü kaldırmak da zor olur, geçmiş olsun

Bu süreçte devlet yada özel diş tedavisi yapmıyor yapan özeller nadir. Sizde bu süreci iyi değerlendirip bi psikolog ile görüşebilirsiniz. Biraz sakinleşmenize yardımcı olur.

İki haftada 6 diş çektirip 2 kanal 1 dolgu 4ü köprü toplam 16 kaplamaya yaptırdım. Devlette uyutsalar bile bu işlemleriniz tek seferde bitmeyecek. Anestezi büyük bi yük vücudunuza sürekli anestesi almanız da doğru değil. Dolguyu hissetmeniz mümkün değil. Kanalda istisna olarak hissedebilirsiniz oda minicik bi ihtimal. Hissettiğiniz anda durun dediğinizde duruyorlar zaten. Kaplama için diş kesimleri esnasında hiç bişey hissetmiyorsunuz sadece uyuşukluk geçtikten sonra kesik damaklarınız acıyor kesik dişler soğuğa sıcağa karşı duyarlı oluyor. Kaplama yapıştırmada zaten ağrı olmuyor uyuiturmuyorlarda. Korkulacak bişey yok gerçekten. Çekimden korkuyordum azı dişlerimin çekimi bir dakikada bitti. Gömülü 20likler biraz zor oluyor ablamda zor olmuştu ama benim 20liklerim normal çıktığı için deneyimlemedim fikrim yok. Korkmayın herkes bunu yapıyor ve herkes acı hissetse oturmaz o koltuğa bende aynıydım çocukluktan beri diş sorunu yaşadım ama korksaydım şuandan daha beter duruma düşecekti dişlerim. Böyle kurtarabildiğime şükür ediyorum

Merhaba, yazmanıza çok sevindim. Sizin bir hekim olarak fikriniz nedir genel anestezi, local anestezi olarak..
Şöyle ki
Her işlemin ayrı bir riski vardır. Uyıtulmanın da kendi içinde barındırdığı riskler var. Ama işinin uzmanı bir klinikte yapılırsanız tek uyumada tüm işlemler yapılıyor. Benim eski işyerimde dizin gibi hastalara ya da cocuklara bu sekilde tüm agzı yapılıyordu. Yeri geliyordu 5 kanal 3 dolgu 2 cekim gibi.
Asla yaptırmam uyanıkken diyorsanız bir arastırın.
Tabi bu sekilde olunca ücret katlanıyor

En son bunu düşündüm. Ufak işlemlerden başlasak eskiden nasıl alıştıysam mutlaka alışırım diyorum. Yalnız öyle telkinler verip, sakin sakin rahatlamanı bekleyen doktor bulmak zor. İçerde hasta bekliyor sonuçta, kimse vakit kaybetmek istemez. Eskiden gittiğim doktor da uğraşmadı da haklı olarak.

Bir de beni genel anesteziye yaklaştıran diğer önemli sebep çalışma saatlerim, bu işlemler için sürekli olarak çalışma saatleri içinde gitmem gerekecek. İşlemler uzun süreceğinden özel sektör bunu kaldırmıyor maalesef, bir özel klinikle görüştüm. Bir çok yerde şubesi var, hem sedasyon hem genel anestezinin uygulandığını söylediler. Oraya da gidip görüşeceğim.

Diş konusunda çok sıkıntı yaşayan biriyim ama alıştığım için dişçi koltuğunda operasyon sırasında uyumuşluğum bile vardır. Küçük yaşta dişlerime dolgu yapıldı ve canım doktorum anestezi yapmadan yaptı dolguları, bütün acıyı hissettim. Tabi bunu benim iyiliğim için yapmış olsa gerek. Ama sizin konunuzu okuyunca bunun dişçi koltugu korkusu konusunda da iyi geldiğini farkettim. İnsan bilmedigi şeyden korkar, ben dolgu acısı nedir biliyorum ve korkmuyorum :)

Benim kardesim genel anestezi altinda cok sayida disini yaptirdi. Epey uzun surmus. Fakat yurtdışında yasiyor. Turkiye'de nasil oluyor bilemiyorum.
Bende de ciddi disci fobisi var.

tamam doktorunuz ne oneriyor,
genel anestezi yapilacak da tum islemler mi yapilacak, bolecek mi islemleri?

yani dis tedavisi olmaniz gerekiyorsa olacaksiniz, bence doktorunuza guveniyorsaniz onun sozunden cikmayin,
guvenmiyorsaniz bir kac doktora daha danisin.
Ama korkuyorum deyip yaptirmamak olmaz, zaten lokal anestezi ile olmayacaksa da genel olacak.
olacak yani,
icinizi ferah tutmaya calisin.

Bazi özel hastanelerin diş bölümleri oldukça donanimli herşey var. Özel dedigimiz sadece diş doktorunun kendi actigi bir yer degil.
Ama ona rağmen özelde de" ben cok korkuyorum anestezi istiyorum" diyince hemen tamam demiyorlar. Ben ilk baştan korkudan oyle birsey istemiştim ama yapmadilar.

Ben varım. aynı fobi mevcut Yaklaşık 3 yıl kadar önce Özel hastanede genel anestezi ile ameliyat oldum. 2 kanal, 3 dolgu ve 4 çekim oldu. Ağrım şiddetli olmadı, yazdığı ağrı kesiciye bile gerek duymadım. Kanalların ağrısı çok azıcık oldu o kadar. Fobisi olan herkese tavsiye ederim

Böyle bir korku yaşamıyorum ama atlatmanın bir yolunu mutlaka bulmanız gerekiyor. Diş problemleri vücutta birçok soruna ve farklı hastalığa sebep olabiliyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…