- 23 Ağustos 2012
- 51.191
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.286
- 898
Benim kardesim genel anestezi altinda cok sayida disini yaptirdi. Epey uzun surmus. Fakat yurtdışında yasiyor. Turkiye'de nasil oluyor bilemiyorum.
Bende de ciddi disci fobisi var.
tamam doktorunuz ne oneriyor,
genel anestezi yapilacak da tum islemler mi yapilacak, bolecek mi islemleri?
yani dis tedavisi olmaniz gerekiyorsa olacaksiniz, bence doktorunuza guveniyorsaniz onun sozunden cikmayin,
guvenmiyorsaniz bir kac doktora daha danisin.
Ama korkuyorum deyip yaptirmamak olmaz, zaten lokal anestezi ile olmayacaksa da genel olacak.
olacak yani,
icinizi ferah tutmaya calisin.
Ankara'daysaniz hem eli cok cok hafif ve yetenekli, hem de gayet kibar ve insancil bir doktor onerebilirim. Ben, annem, kizkardesim gayet memnun kaldik.
Şöyle ki
Her işlemin ayrı bir riski vardır. Uyıtulmanın da kendi içinde barındırdığı riskler var. Ama işinin uzmanı bir klinikte yapılırsanız tek uyumada tüm işlemler yapılıyor. Benim eski işyerimde dizin gibi hastalara ya da cocuklara bu sekilde tüm agzı yapılıyordu. Yeri geliyordu 5 kanal 3 dolgu 2 cekim gibi.
Asla yaptırmam uyanıkken diyorsanız bir arastırın.
Tabi bu sekilde olunca ücret katlanıyor
Ben de aynı sorunları yaşıyorum. Dişçi koltuğuna oturmak bile işkence ama bu arada bir sürü dişimi yaptırdım. Ben bu konuda bir psikiyatrise danıştım ve bana yeşil reçete ile satılan bir sakinleştirici verdi. Sayesinde sorunsuz o koltuğa oturabildim. Siz de isterseniz bir danışın.
Yok hayir bir sorun yasamadi.Peki tedaviden sonra her hangi bir sorun yaşadı mı? Ağrı olayından başka..
Düzenli bi diş kontrolune gitseydiniz bu kadar ugrastırıcı şeylerle karsı karsıya kalmazdınız diye düşünüyorum. Bir de bu kadar problem filan düzenli diş fırçalama agız bakımı alıskanlıgınız yok muDoktorumun önerisi üzerine görüştüğüm bir klinik vardı hem sedasyon hemde genel anestezi uygulanıyor. 2 implant, 3 kanal tedavisi, 4 zirkonyum kaplama, dolgular ve 20’ lik dişler var hatta ön damaklarımda büyük bir enfeksiyon var içerden müdahale edemezsem, damağını açacağım demişti doktorum, ama bunların hepsi normal şartlar da local anestezi ile yapılabiliyor tabii ki, yani keşke 2 tane işlem olsaydı
Düzenli fırçalama yaparım, Çocukluktan beri dişlerim hep hızlı şekilde çürür. Bunun önüne hiç bir şekilde geçemedim. Ama yüksek korku düzeyi yüzünden evet bu kadar ilerledi. Aşırı panikliyorum maalesefDüzenli bi diş kontrolune gitseydiniz bu kadar ugrastırıcı şeylerle karsı karsıya kalmazdınız diye düşünüyorum. Bir de bu kadar problem filan düzenli diş fırçalama agız bakımı alıskanlıgınız yok mu
cıglık cıglıga dolgu temizlenicrk bişi yok, 4 dolgumu sıfır anestezi ile yaptırmıstım cok ufak bi sinir sıkısması gibi bi his olmustu... üstelik dayanamıyorsanız ya da anestezi az geldigini düşünüyorsanız doktorunuza bunu söylemeniz halinda bi igne daha yapacaktır...
Evet,dolguyla müdahale edilemeyen dişler kanala gider çünkü üstelik cürüge mudahale etmezseniz cevre dişlere de cürüge sebep olan bakteriler yayılabilir...Düzenli fırçalama yaparım, Çocukluktan beri dişlerim hep hızlı şekilde çürür. Bunun önüne hiç bir şekilde geçemedim. Ama yüksek korku düzeyi yüzünden evet bu kadar ilerledi. Aşırı panikliyorum maalesef
Aletlerin çıkardığı sesler ve her geçen sürede hareketsiz kalma durumu, kendimi bırakamıyorum bir türlü, yoksa iki kez denedik iğneyi 45 dk da yaptık, diş çektik bir de sadece, kanal da özellikle kanalı açma, o iğneleri kanala sokup canlı sinir var mı kontrol etmesi bunu yeni öğrendim normalde ilk kanalı 14 yaşımda yaptırdığımda doktor hatta acı var mı demişti yoo demiştim bendeki ya olursa, ya sinir uyuşmazsa ya ya ya bu tür evhamlarım var kontrol edemiyorum kendimi, öncesinde telkin ediyorum falan ama koltuğa oturunca başa dönüyorumEvet,dolguyla müdahale edilemeyen dişler kanala gider çünkü üstelik cürüge mudahale etmezseniz cevre dişlere de cürüge sebep olan bakteriler yayılabilir...
Paniğin sebebi sizce kullanılan aletler mi yoksa müdahale edilen yer görememeniz mi??
Söyle dudagınız uyuştuğu andan itibaren güvenebilirsiniz sinirleriniz uyustugu için dudagınız uyusmus oluyor.. bunu diş hekimliği ögrencisi olarak söylüyorum... üstelik diş aslında bi kemik oluyor ve kemiğin pulpasına kadar sinir yok.... sadece kemik oyuyoruz kanalda sinir temizlenmesi demişssiniz ki evet dogru ordaki sinirler tamamen uyuşturulmuş oluyor hatta koltuktan kalktın sonra 2 saat kadar uyusuk kalıyor... eğer uyusmadıgını hissederseniz zaten ek olarak bi igne daha yapılır... Ama bu cok cok cok zor bi ihtimal biz bunu sadece gömülü 20 yas dişlerinde canın acırsa söyle bi igne daha yapalım diyoruz... O da zaten cene kemigi oyma işlemi oluyor ve diş cene de gömülü oluyor yani ana sinirlere yakın da olabiliyor...Aletlerin çıkardığı sesler ve her geçen sürede hareketsiz kalma durumu, kendimi bırakamıyorum bir türlü, yoksa iki kez denedik iğneyi 45 dk da yaptık, diş çektik bir de sadece, kanal da özellikle kanalı açma, o iğneleri kanala sokup canlı sinir var mı kontrol etmesi bunu yeni öğrendim normalde ilk kanalı 14 yaşımda yaptırdığımda doktor hatta acı var mı demişti yoo demiştim bendeki ya olursa, ya sinir uyuşmazsa ya ya ya bu tür evhamlarım var kontrol edemiyorum kendimi, öncesinde telkin ediyorum falan ama koltuğa oturunca başa dönüyorum
Söyle dudagınız uyuştuğu andan itibaren güvenebilirsiniz sinirleriniz uyustugu için dudagınız uyusmus oluyor.. bunu diş hekimliği ögrencisi olarak söylüyorum... üstelik diş aslında bi kemik oluyor ve kemiğin pulpasına kadar sinir yok.... sadece kemik oyuyoruz kanalda sinir temizlenmesi demişssiniz ki evet dogru ordaki sinirler tamamen uyuşturulmuş oluyor hatta koltuktan kalktın sonra 2 saat kadar uyusuk kalıyor... eğer uyusmadıgını hissederseniz zaten ek olarak bi igne daha yapılır... Ama bu cok cok cok zor bi ihtimal biz bunu sadece gömülü 20 yas dişlerinde canın acırsa söyle bi igne daha yapalım diyoruz... O da zaten cene kemigi oyma işlemi oluyor ve diş cene de gömülü oluyor yani ana sinirlere yakın da olabiliyor...
Kanal ya da dolgu diş cektime vb gibi şeylerde uyusmama gibi bişi ile karşılaşmadım o konuda rahat olun...
Darisi banaKim korkar diş tedavisinden
Sakinleştirici ilaç alıp yine işlem yaptıramayınca korkumun üzerine gitmeyi başardım. O koltukta bayılma düzeyine gelen ben, artık güle oynaya oturuyorum. Doktorum bu koltuğa kuzu gibi oturacağın aklıma gelmezdi diye espri yapıyor hatta.. Çok şükür diş ağrılarım kalmadı..Desteğiniz ve ilginize teşekkürler.
Darisi bana
Nasil basardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?