Dentafobi🦷

Ankara'daysaniz hem eli cok cok hafif ve yetenekli, hem de gayet kibar ve insancil bir doktor onerebilirim. Ben, annem, kizkardesim gayet memnun kaldik.

Bende korkuyorum sürekli erteliyorum ama inan ki dişçi koltuğunda hiç canın yanmıyor ki iğne yapılıyor hatta hala hissediyorsan tekrar yapılıyor eve geldiğinde uyuşukluk geçince ağrı sızı oluyor onada ağrı kesici içip TV komedi filmi açıp izlersiniz gerçekten yersiz korkularımız ben pandemi bitince inşallah gidecem

Benim kardesim genel anestezi altinda cok sayida disini yaptirdi. Epey uzun surmus. Fakat yurtdışında yasiyor. Turkiye'de nasil oluyor bilemiyorum.
Bende de ciddi disci fobisi var.

Peki tedaviden sonra her hangi bir sorun yaşadı mı? Ağrı olayından başka..

Aldığım bilgiye göre tabii hangi işlemler yapılacağı da önemli, büyük kısmı o an hallediliyor. Ufak tefek işlemler için belli bir süre sonra sedasyon uygulanarak tedavi yapılıyor.

Herkes gibi uyanıkken tedavimi olmak varken, genel anesteziyi bende tercih etmeyi istemem açıkçası ama o koltuğa oturunca bana bir haller oluyor. İğneden çok korkmuyorum, çekimden de hatta bazen sinirlenip gidip hepsini çektirip kurtulacağım dediğim bile oluyor. Aslında eskiden kanal ve dolgu yaptırdığım sürece hiç birinde işlem sırasında ağrı ve acı hissetmedim. Ürküten cihazlardan çıkan sesler, ağzımın içinde kesici aletlerin varlığı, tedavim 1,5 ay sürmüştü ve haftada 2 gün gidiyordum. Ama buna rağmen oturduğum anda sakince durabilmem bir 4.-5. seanstan sonra anca oldu sanırım..

Son düzenleme:
Ben de aynı sorunları yaşıyorum. Dişçi koltuğuna oturmak bile işkence ama bu arada bir sürü dişimi yaptırdım. Ben bu konuda bir psikiyatrise danıştım ve bana yeşil reçete ile satılan bir sakinleştirici verdi. Sayesinde sorunsuz o koltuğa oturabildim. Siz de isterseniz bir danışın.

Mutlaka araştıracağım bunu, her sabah alt azı dişim ağrıyarak uyanıyorum tek ağrı kesici de çözüm olmuyor maalesef, zaten anesteziye duyarlılığımda var, sezaryen doğum yaptım ve uyandım operasyon sırasında, tepki veremiyordum ses çıkarmaya çalışırken fark etsinler diye tekrar uyumuşum sonra, lokal anesteziyle bir operasyonda geçirdim o zamanda işlem sırasında ağrı duymaya başladım tekrar anestezi uyguladılar.. Bunları da yaşayınca aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık, ne yapacağımı bilemiyorum..

geçen gece dişim ağrıdı hemen ertesi günü klınıkte solugu aldım ,

dr nezaman başladı ağrı dedi , dün akşam dedim , heee hangi dişin nezamandır ağrıyor dedi , en arkadaki dün akşam başladı dedim , bir film çekelim dedi çektik sonuca bakarken tekrar sordu ne zamandrı ağrıyordu dedi dün akşam başladı dedim ,

hemen gelmişsin bir kaç gün ağrı çekseydin öyle gelseydin , çok erken gelmişsin dedi , dişçi korkum yok ondan olabilir mi dedim ,

ben şimdi bir ilaç sıkacam bir kaç gün ağrırsa ozaman gel dedi yolladı beni ,

Merhaba arkadaşlar, nihayet ağrılarımdan kurtulacağım, tahlillerimi yaptırdım, genel anestezi için gün verilmesini bekliyorum.

Yapılacak işlemler, ön dişlerimden birinde kist oluşmuş, doktor kurtarılamayacağını söyledi.

Diğer üst ön dişlerimde ufak işlemler var, onlara dolgu yeterken bana söylediği 12 zirkonyum üstte arkada 2 boşluğum var, ben implant yapın dedim gerek yok dedi. Sırf geçirme gibi dişi takıp kıssadan hisse işi bitireyim diye mi düşündü anlayamadım?

Alt ön dişlerimde çürük problemim yok sadece hafif çapraşık ama zaten ağız yapımdan dolayı alt dişlerim görünmüyor üst çene dişlerimin altında kalıyorlar ki kendi dişlerim sağlam, buna rağmen “bana kalırsa alt dişlerini de komple zirkonyum yapalım” dedi.

Kabul etmedim üst çenede 2 boşluğum olduğundan, ve üzerinden 1 yıl geçtiğinden köprüyü mecbur yaptıracağım. Ama yine de sadece ön iki diş çok problemliyken sırf estetik gülüş için kusuru olmayanları da (minicik çürük varsa vardır) zirkonyum yapmak mantıklı mı bilemedim?

Zirkonyum diş kullananlar memnun mu?

Düzenli bi diş kontrolune gitseydiniz bu kadar ugrastırıcı şeylerle karsı karsıya kalmazdınız diye düşünüyorum. Bir de bu kadar problem filan düzenli diş fırçalama agız bakımı alıskanlıgınız yok mu

cıglık cıglıga dolgu temizlenicrk bişi yok, 4 dolgumu sıfır anestezi ile yaptırmıstım cok ufak bi sinir sıkısması gibi bi his olmustu... üstelik dayanamıyorsanız ya da anestezi az geldigini düşünüyorsanız doktorunuza bunu söylemeniz halinda bi igne daha yapacaktır...

Düzenli fırçalama yaparım, Çocukluktan beri dişlerim hep hızlı şekilde çürür. Bunun önüne hiç bir şekilde geçemedim. Ama yüksek korku düzeyi yüzünden evet bu kadar ilerledi. Aşırı panikliyorum maalesef

Evet,dolguyla müdahale edilemeyen dişler kanala gider çünkü üstelik cürüge mudahale etmezseniz cevre dişlere de cürüge sebep olan bakteriler yayılabilir...

Paniğin sebebi sizce kullanılan aletler mi yoksa müdahale edilen yer görememeniz mi??

Aletlerin çıkardığı sesler ve her geçen sürede hareketsiz kalma durumu, kendimi bırakamıyorum bir türlü, yoksa iki kez denedik iğneyi 45 dk da yaptık, diş çektik bir de sadece, kanal da özellikle kanalı açma, o iğneleri kanala sokup canlı sinir var mı kontrol etmesi bunu yeni öğrendim normalde ilk kanalı 14 yaşımda yaptırdığımda doktor hatta acı var mı demişti yoo demiştim bendeki ya olursa, ya sinir uyuşmazsa ya ya ya bu tür evhamlarım var kontrol edemiyorum kendimi, öncesinde telkin ediyorum falan ama koltuğa oturunca başa dönüyorum

Söyle dudagınız uyuştuğu andan itibaren güvenebilirsiniz sinirleriniz uyustugu için dudagınız uyusmus oluyor.. bunu diş hekimliği ögrencisi olarak söylüyorum... üstelik diş aslında bi kemik oluyor ve kemiğin pulpasına kadar sinir yok.... sadece kemik oyuyoruz kanalda sinir temizlenmesi demişssiniz ki evet dogru ordaki sinirler tamamen uyuşturulmuş oluyor hatta koltuktan kalktın sonra 2 saat kadar uyusuk kalıyor... eğer uyusmadıgını hissederseniz zaten ek olarak bi igne daha yapılır... Ama bu cok cok cok zor bi ihtimal biz bunu sadece gömülü 20 yas dişlerinde canın acırsa söyle bi igne daha yapalım diyoruz... O da zaten cene kemigi oyma işlemi oluyor ve diş cene de gömülü oluyor yani ana sinirlere yakın da olabiliyor...

Kanal ya da dolgu diş cektime vb gibi şeylerde uyusmama gibi bişi ile karşılaşmadım o konuda rahat olun...

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, tekrar lokal anestezi ile deneyeceğim.

Kim korkar diş tedavisinden

Sakinleştirici ilaç alıp yine işlem yaptıramayınca korkumun üzerine gitmeyi başardım. O koltukta bayılma düzeyine gelen ben, artık güle oynaya oturuyorum. Doktorum bu koltuğa kuzu gibi oturacağın aklıma gelmezdi diye espri yapıyor hatta.. Çok şükür diş ağrılarım kalmadı.. Desteğiniz ve ilginize teşekkürler.

Darisi bana
Nasil basardiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…