- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
-
Şöyle ki baya sağlam demişler eve ama zemin testi yaptırmalısınız da demişler. Onun dışında en üst katta oturuyoruz. Buna rağmen benim de sadece biblolarım kırılmış salondaki. Diğer odalardaki eşyalar da düşmemiş ama az kalmış düşmelerine. Evde oturmaya ikna olmak için fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.aslinda bina hasarli degilse daha iyi degil mi?
o depremi atlatip sapasaglam bina ise ben yeni evlerden daha cok guvenirim sahsen.
bir de o yikilan binalara giden gonullulerden bazi paylasimlar geliyor, beton olmasi gereken yerleri kumla doldurmuslar,
demiri az tutmuslar falan,
yoksa o binalar da yikilmayacakti.
Resmen cinayet yani.
ben izmitte otururken kaldigim ev de deprem atlatmisti, ve depremde 2 sokak asagisindaki tum binalar hasarliyken bu evde sadece banyodaki sampuanlar falan dusmus yere, o kadar inanabiliyor musunuz.
Semtimiz çok gözde semtti depremden önce. 20 mt yanımda hastane var. Doktorlar,sağlıkçılar tercih ediyor bizim binayı genellikle. O yüzden hiç boş kaldığı olmazdı Ama tabi deprem sonrası nasıl olur bilmiyorum. O 20 dklık mesafede olan yerler de doldurma hep. Evka3 denen bi yer var orası da bizi aşıyor. Valla devlet uzmanı sadece bakmıştır sanırım. O yüzden güvenmiyorum. Bi test 60bin tlmiş. Umarım apartman ikna olur da yaptırılır.şimdi uzmanlar sağlam demişler de gerçekten testler yapıldı mı
yani tam adlarını bilmiyorum ama hem demir hem beton mukavemet testleri var
sonra demirin yaşlanma ömrü vs önemli
yalnız 2000 TL kiraya verilecek 30 yıllık deprem bölgesindeki ev gözümde canlanamadı
sonuçta orada ev kiralayacaklar da biliyor orada deprem oldu
yani avcılar gibi bilinen bir semt hakine geldi 2000 kira veren olur mu
sonuçta çeşit çeşit semt var eşinizin işine 30 dk değil de 20 dakika olan yerler de vardır
araştırın ama acele etmeyin
bir de çocuk var bence önemli olan bu durumda okuldur yani işe yetişkin baba her türlü gider ama çocuğun gittiği yahut gideceği okula yakın olmak her zaman önemlidir
şimdi uzmanlar sağlam demişler de gerçekten testler yapıldı mı
yalnız 2000 TL kiraya verilecek 30 yıllık deprem bölgesindeki ev gözümde canlanamadı
sonuçta çeşit çeşit semt var eşinizin işine 30 dk değil de 20 dakika olan yerler de vardır
bir de çocuk var bence önemli olan bu durumda okuldur yani işe yetişkin baba her türlü gider ama çocuğun gittiği yahut gideceği okula yakın olmak her zaman önemlidir
İkna edemiyorum işte kocayı. Ölürsem sorumlusu sensin dedim birbirimize girdik. Para da yok ki taşınalım. Dediğiniz doğru. Ölümün nerden geleceği de belli olmuyor. Hakkımızda hayırlısı.Ben olsam 99'dan önce yapılan bir binada oturmam. Çok iyi anlıyorum sizi ben de İstanbulda 40 yıllık bir binada oturuyordum, her gece zehir oluyordu, psikiyatriste gidip panik atak ilaçları kullandım. Sonra şehir değiştirdim. Şehir seçerken fay hatlarına uzak olanları tercih ettim o derece deprem fobim var. Tabi çocukken adana depremini yaşadım travma kaldı. Allah hepimizi korusun, olacak olduktan sonra her yerde başımıza gelebilir tabi. Dişçide, markette ölen insanlar olmadı mı..
Bu binayı arkadaş olan mühendisler birlik olup yapmışlar aileleriyle beraber oturmak için Ve asla malzemeden çalmadık kaliteli kullandık demişler. Çivi bile çakılmıyor duvara mesala. Ama ben zemine güvenmiyorum daha çok.Sağlam denildiyse taşınmak istemezdim ben, 5 sene önce yapılan binalar bile yıkılabiliyor hiç belli olmaz. Depreme diğer evde yakalansanız başka yere mi taşınmak isteyecektiniz?
Ha cidden çok korkuyorsunuzdur, 30 dkya çıkan yolun parasını kira çıkaracaktır hayat koşullarınızda değişme olmayacaktır taşınabilirsiniz ama pek gerekli gelmedi bana
İzmirin manhattanı diyolla o bölgeye. Yarın depremde yıkılacak desen yine o evi tutacak insan bulursun.şimdi uzmanlar sağlam demişler de gerçekten testler yapıldı mı
Şöyle ki baya sağlam demişler eve ama zemin testi yaptırmalısınız da demişler. Onun dışında en üst katta oturuyoruz. Buna rağmen benim de sadece biblolarım kırılmış salondaki. Diğer odalardaki eşyalar da düşmemiş ama az kalmış düşmelerine. Evde oturmaya ikna olmak için fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.
Bina bakımlı. Ve deprem öncesi bi zamanda kendiliklerinden kontrol ettirmişler o zaman zaten 7 şiddetine dayanır raporu verilmişti. Şansa da 7 oldu. Ama tabi 8 hissettirmiş sanırım toprak faktörü. Deprem şiddet azaltıcı özel bi köpük varmış o falan kullanılmış yapılırken. Bu son gelen uzmanlar söylemiş.ben olsam dedigim sebeple tasinmazdim.
yeni binalarda da deprem yonetmeligine uygun yapilmis olsa bile degisimler olabiliyor, yeniden test yapiliyor mu.
bir de yine bu deprem haberleri sebebiyle paylasim yapanlardan duyuyoruz, binaya bu belge verildikten sonra da bir cok seyin degistigi uzerine.
ben deprem gecirmis ve hic hasar olmayan binaya daha fazla guvenirim.
ayrica 30 yil bir bina icin cok yuksek bir rakam degil, eger ki binaya bakim yapiliyorsa tabi ki.
Çok teşekkür ediyorum. Beni korkutan zeminin alüvyal toprak olması. Yoksa binadan çok şüphem yok. 0 çatlak görünen. Sıva bile dökülmemişti çok az dökülmüştü o da binanın girişine yeni alçı yapılmıştu orası. Ama işte zemin kötü olunca her türlü bina yıkılır gibi geliyor.Oncelikle cok gecmis olsun.
Ben de istanbulda 25 yillik bir binada oturuyorum. Izmirde yasanan son depremden sonra psikolojim alt üst oldu, gecen sene istanbuldaki depremden sonra karsimizdaki bina hasar aldı, yiktilar orayi mesela. Bizim binada gorunurde bisey yok ama bina sakinleri test yaptirmaya yanasmiyor, herkes rahat. Tasinmaya gucumuz yok suan. Zaten Istanbulda bikac yer var zemin saglamligi olarak. Neyse sizin durumunuzda ne yapardim bilmiyorum, binanizi iyice kontrol ettirin su asamada bence herkes kendini zorlasin biraz ya can bu... Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Bina bakımlı. Ve deprem öncesi bi zamanda kendiliklerinden kontrol ettirmişler o zaman zaten 7 şiddetine dayanır raporu verilmişti. Şansa da 7 oldu. Ama tabi 8 hissettirmiş sanırım toprak faktörü. Deprem şiddet azaltıcı özel bi köpük varmış o falan kullanılmış yapılırken. Bu son gelen uzmanlar söylemiş.
Keşke... Ve keşke tarım alanına bina dikmeselerdi offff of.benim bahsettigim evimin sahibi, binanin insaat muhendisiydi,
o yuzden ben o binaya su an da olsa guvenirim sahsen.
bir de o zaman kendisi ile de konusuyorduk, 20 yillikti bina ben otururken, 80-90 sene sorun olmaz, ondan sonrasinda da bakimla yine devam edebilir diyordu kendisi.
tabi ki kendi evi oldugu icin malzemeden kismamis, aksine fazla fazla koymus.
ah ah keske hepimiz evlerimize boyle guvenebilsek, boyle iyi bilgili insanlarin elinden cikmis evlerde oturabilsek.
Hatırlanmazmı bende izmit depremini yaşayanlardanım. Aile apartmanı bizim Hatta şuan aynı binanın başka dairesinde oturuyorum eşimle. İzmit depremin den sonra bu depremler neki.ah ah hatirlaniyor mu ki,
ben Izmitte otururken yine cok meshur yamuk duran bir apartman var,
teste falan gerek yok he, bariz disaridan gorunce bu bina hasarli diyorsun zaten,
ama hic de o binayi bos gormedim, hep doluydu ici,
ozellikle de ogrencilerin kaldigini soylemisti esim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?