- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
Çok güzel yorum yapmışsınız. Çok teşekkür ediyorum. Bu dairenin ilk sahibi eşimin ailesi. Eşim büyüyünce evi de ona vermişler. Benim seçme şansım olmadı. Eşimin kurulu düzeni vardı sevgiliyken. Biz sadece biraz dekorasyon ve eşya değişimi yaptık. Ama İzmire geldiğimden beri Bayraklı bölgesinin doldurma olduğunu biliyordum. Oldum olası deprem fobim var. Bunla birleşince hep tedirgin oturur oldum evde. Ki her deprem eşim işten koşarak gelir eve 4 şiddetinde olsa bile çünkü travma oluyor bemde ve ev yüksek kat bizimde daha şiddetli sallanır hep. Bu son deprem mahvetti beni evde çocuğumla yalnızdık. Panik yapmadım aşağıya inene kadar lakin sonrası bayılacaktım adrenalin boşalmasından. 2 yaşındaki çocuğum öptü beni öyle güçlü durdum. Uzun vadede zaten taşınmayı planlıyorduk çünkü evin ışık almamasını vs dert ediyordum ve evin içinde yaşadığım ölümcül bi olay var kısaca evden haz etmiyordum depremle alakasız. Deprem de tuzu biberi oldu. Kafesin içinde çırpınan kuş gibiyim. Ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum. Bugüm acil toplantı duyırusu yapılmış özel testler yapılacakmış ama deoremden dolayı bazı daireler izmiri terketmiş onların gelmesi bekleniyormuş. Umarım güzel haberler alırız.Merhaba
merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın. Tüm yorumları okudum. Olumsuz yorumlara karşı cevabım şu zaten şu an tüm Türkiye biliyor o bölgeyi riskini isteyen kiralar isteyen satın alır istemeyen yapmaz. Zorla satacak drğilsiniz ya herkesin kemdi kararı. Herkesin bir gücü var gönül isterdiki herkesin imkanı olsun o bölgedeki evleri boşsltıp başka ev alsın ama Türkiye de bu mümkün değil. Tabi bir anne olduğunuz için ve de küçük çocuğunuz olduğu için sizi çok çok iyi anlıyırum. Heleki bu Alya bebeğin konusundan hepimiz etkilendiğimiz için ister istermez panik oluyoruz.
Binanız deprem görüp sıkıntı yaşamadığı için bana güvenli geldi. Benim bulunduğum bölgede deprem olsa binalar yıkılsa hasar görse benimki görmese oldukça içim rahat güvenirdim oturduğum binaya. Ama sizin tek sıkıntı binanın 30 yıllık olması. Ben
Genelde en fazla 10-15 yıllık ev bakıyordum. Hiç eski binaya yanaşmadım. Deprem öncesi bana pekgüven vermiyor. Ama hasar bile görmemiş olması güven oluşturuyor.
Bir de oranın zemini konusu çok düşündürücü geliyor. 30 yıllık binanın temeli zemin anlamında iyimi acaba ? Binanın inşaatı kadar zemini de çok önemli.
Ben 24 katlı binada 18. Katta oturuyorum. Bina malzeme işçilik çok kaliteli deniliyor. Zemin bizim de iyi değilmiş öyle söylenti var. Ama temelinin çok sağlam olduğunu söylüyorlar. Artık bilemiyoruz. İnşaat firmasına güvenilirmi onu da bilmiyorum. Evi değiştirsem başka bir eve güvenebilirmiyim soru işareti,
Siz de o başka binaya taşınsanız yeni binanın güvenli olduğunu nereden bileceksiniz. İçinizi rahatlanmsk için deprem raporu almak en mantıklısı. Sonuçta evi değiştirseniz de şuan zaten o bölgede ev fiyatları düşmüştür. Ek para ödeyip yeni ev alabilirsiniz. O ek parayı deprem raporuna verin içiniz rahat etsin bence. Nacizane fikrim