Depremzede Eşimin ailesi

duygusallıkta çok haklısınız , kimseyi savunmuyorum ama yazan kişide kötü niyetle yazmamıştır.
Sadece 11 il değil tüm ülke yaşadık, allah hepimizin yardımcısı olsun .

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah

İyilik yardım bu değil insanlar meraklı değil sizin yatak odanıza

Bu zor zaman da yapmayın yahu

Linçlenmişsin ama hak veriyorum. Bir tanıdık evine bir aile aldı, yardım amaçlı. Çok da iyi yaptı dedik ve sonuç; o aile akrabalarını almış yanına. İyi hoş dedik, sonuç, onlar da akrabaları çağırmış. Neyse dedik sonuç; yaza ev bulursunuz dediler, 2-3 yıl çıkmayacaklarmış. Evin sahibi kiraya çıkmayı düşünüyor şaka gibi… yardımın kalpten geleni makbuldur. Senin kalbinden gelmiyorsa kendi kul hakkına girersin. Umarım sorunun çözülür. Ben mutlaka ama mtlaka o aileye yardım ederdim elimden geldiğince ama kalıcı olmalarından korktuğum bir eve yerleştirmem. Aynı şekilde rahat edecekleri bir otel veya odamı veririm ki hiçbir depremzede de, lüksün peşinde değil. Onlar için barınacakları yer, tiyemek temizlik olsun yeterli şu an

Bence esinizle birlikte evinize donun, yatak odasi mahremdir benimde nefsim kaldirmazdi acikcasi,ozel esyalarinizda varmis eminim bakmistir kurcalamistir. Cok rahatsiz edici . . . Evinizinde kucuk oldugunun farkindalarmis umarim harekete gecerler. Iyilikten maraz dogar dedikleri . Evinize gecmenizle hersey rayina oturur diye dusunuyorum...

Çekyat rahatsızdır belki . O yüzden yatmış olabilirler. Yatak odasına fazla anlam yüklüyor bizim toplum . Burda böyle çok konu okudum .
Daracık evde kaç kişi kalınıyor . En rahat yatağı boş bırakmak bence mantıksız .
O yüzden takmayın.
Yatakların üzerinde kaç örtü var artık alezler çarşaflar yatağınıza değmiyorlar bile . yıkarsınız en olmadı o örtüleri kullanmazsınız birdaha .

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah

İyilik yardım bu değil insanlar meraklı değil sizin yatak odanıza

Bu zor zaman da yapmayın yahu
Kusura bakmayın ama üslubunuz çok sert , bana doğru dürüst ve aklıma vicdanıma hitap edecek cevaplar öneriler bekliyorum, böyle kimseyi tanımadan sert bir üslupla karşılık vermeniz hiç hoş değil. Kendi ailem annem babam olsa yine buraya aynı şeyi yazardım bu demek olmuyor ki onların kalbini kırıyorum tam tersine kalplerini kırmadan nasıl bu dönemi sağlıklı bir biçimde atlatırız beraber diye kendimce çözüm arıyorum.

Anladığım kadarıyla herkesin yatak odasına verdiği anlam başka

Benim için öyle esrarengiz kutsal vs bir anlamı yok

Çekyat rahat gelmemiş olabilir uyumalarını bu kadar dert etmeniz çok saçma eşinizin size sürekli açıklama yapması da sizi bu yöne daha fazla teşvik ediyor

Kalıcı gelmediler sonuçta gidecekler en iyisi şu zamanda bir şey dememeniz eğer derseniz kırılırlar hassas bir dönem sonuçta

Sizin hatanız evi bırakıp gitmek

Üslubuma gelince kişiye göre değişiyor

Ve yine söylüyorum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Ben bir tek orayı anlamadım zaten ne diye evden gitmişler sonuçta hepsi aile

Aynen katılıyorum

Zor zaman bu normal bir misafirlik değil ki

Evim evin olsun kampanyasında bir çok ilde bedelsiz ev bağışlayanlar oldu... onlara bakın mevzuatları okuyun.. il yada ilçe kaymakamlıklarından bilgi alın... ev bulun kendilerine. usulunce anlatın... eve geri dönmem gerekiyor x yerden size ev ayarladık... eşya konusunda da bir çok yer destek oluyor ve evi düzüyorlar. sadece başvurmak lazım...

Yardım denilen şey insanın elinden geleni yapmasıdır. Maddi-manevi elden geleni fazlasıyla falan yapmaya çalışırsın da sizinki kendinizi suistimal etmek gibi olmuş.
Evinizin el verdiği ölçüde ağırlamalısınız.
Yatak odasına izinsiz yerleşen insan kusura bakmasın ayıp etmiştir. Yatak odası öyle bir yer ki, temiz çarşaf sereyim de başkası yatsın diyemezsin (bence) her yerde özel eşyan var.
Kendi yatak odamda kaynım neden yatsın mesela ben olsam hoşlanmam.Üstelik ben yatacak yer bulamamışsam.
Onlara verdiğiniz oturma odasında gönüllerince yerleşsinler ufak dolap vs ayarlansa falan.

Bilemiyorum. Yaşadıkları şey çok korkunç, çok acı, her türlü destek verilmeli ama belli bir noktada da durulabilmeli yoksa ilişkiler bozulacak.

Yorumunuza katlyrm depremden önce evimin hiç bir önemi yoktu şimdi hiç yok. Çocuğumu odasına alıştırdm sevindimd erken deprem oldu bir anda şimdi üçümüz yatak odasinda uyuyorz ev 4+1 işte hayat bu kdr acımasız. Diger odalar bile önemsiz kaldı evimde bir aydır depremden dolayı eşimin ailesi ve benim ailem kaldı hamile olmama rağmen çok sevindim faydam oldu diye gittiler ev bize aldı bomboş temizlik yapiyorm kirlenmiyor bile ev doğalgaz su elektrik faturam çok yüksek geldi sadece bir kere yaşandı bu durum ve özel bir durumda hic umrunda degl aman aşırı boş şeyler

Sizin aileniz yinede bir yer bulmuş şuan çadır bulamayanlar varken. İnanın yazdıklarınızı uzulyrm blyrm belki kötü biyetli deglsiniz ama boş şeyler gerçekten boş

Depremzede bence nahoş bı hitap zaten. Sanki acınasi bı kategoriye koyuluyor. Birçok depremden olumsuz etkilenen kişinin her şeyi vardı belki şuan sığındığı, yardım edildiği kişilerden daha iyiydi durumlari ama işte baslarina gelmeyip böyle uzaktan seyredenler farklı yorumluyor sanki Suriyeli rahat sığınmacılar gibi. Valla bende depremden geldim anneme babama evim gibi ama yine de ev tuttum boşalmasını bekliyoruz.

Şuan başkalarının yanında kalmak zorunda olanlar keyiflerine bakmıyorlar yani keşke herkes anlasa

Ennur aya ne yaptınız? Evinize dönebildiniz mi? Eşinizin abisi iş beğenmiyordu en son, bulabildi mi bari beğendiği bir iş?

O insanlar burda dedikodularının yapıldıgini bilseler deprem üzüntüsü var bide üstüne bu mevzu çok üzülürler eminim. Terk etmesin evini vermesin odasını sanki zorla almışlar. Çok çirkin bir konu.

Bizim toplumumuzda gördüğüm genel bi problem önce iyilik yapıp sonra da dertlenmek. Sınırları iyi çizememek. Zira aynı huy bende de mevcut. Avrupalılar bu işte çok iyi.
Biz gidiyoruz hadi siz de rahat edin denerek boş kalmış bir yatağa yatmalarını malesef garipseyemedim ama... Burdaki asıl problem belki bundan 2 ay filan sonra hala çalışmak için ya da yeni bir düzen kurmak için çabalamıyor olmaları olurdu. Ama depremden sadece 1 ay gecti, deprem bölgesinde bile hala artçılar, enkaz kaldırma devam ediyor. İş beğenmiyo denmiş ama işin ne olduğu da gerçekten önemli. Düzgün bi iş olacak ki çocukların masrafı çıksın. Yoksa 3 çocuğun eğitimi, bakımı, masrafı zaten bi düzene ihtiyaçları olacak ama biraz daha zamana ihtiyaçları olabilir.
Konu sahibinin hassasiyetini anlıyorum ve bazı açılardan hak veriyorum ama gönlümüzü geniş tutmalıyız. Kendi kardeşiniz olsa mesela gene aynı düşünür müydünüz? Ben önce bunu düşündüm çünkü kendimi bazı açılardan sizin yerinize koymam gerekiyor ki sizin hakkınızı da yemeyeyim...
" Eve gidin, burası benim odam deyin" filan denmiş ama bunu da dediği an konu sahibi kötü olacak artık. Evinizi açarak olgunluk ve incelik göstermişsiniz zaten, iki tarafın da gönlü olacak şekilde problem çözecek biri olduğunuzu düşünüyorum. Nasıl çözdüğünüzü de merak ettim açıkçası.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…