Depremzede Eşimin ailesi

Artık olan olmuş. Siz şimdiden sonra laf ederseniz zor durumda kaldık iki gün kapılarına sığdıramadılar deyip sizi suçlu çıkarırlar. Belki onlarda ne yaptıklarını bilmiyorlardır neticede kolay şeyler yaşamadılar. Baştan siz yer gösterdiğiniz halde yapİllaki başka ev konusu açılır siz evinizden memnun olduğunuzu söyleyin ve onlara ayrı bir ev tutun.

Onlara düzen açacağım derken sizin düzen dağılmış. Yardım etmek ve destek olmak bu değil bence. Yardım, elinde iki tane varsa birini vermektir. Elinizdeki tek kalanı verince bu sefer mağduriyet size geçiyor. Baştan ev tutulup kirasına ortak olabilir veya eşya ayarlayabilirdiniz. Bu şekilde destek olmak daha mantıklı olurdu.

Siz annenize eşinizde arkadaşına gitmiş, belki de odayı onlara bırakmak için gittiğinizi düşündüler. Biz biraz gidelim sizde evde rahat edin dediyseniz onlar da o şekilde anlamış olabilirler, sonuçta odayı onlara bırakmak istemiyorsanız evden niye gittiniz ki?

Sabret.Rahatın ya da içinde ki o hissiyat her neyse onun dile gelmesi hiç hoş olmaz.

Hatayın bagrında en etkilenmiş ilçesinde ailem cadırda yasıyor,degil yatmak yenek yemek bile akıllarına gelmiyor iştahsızlar herkes kayıplarının derdinde.korkma yatagında seks yapacak durumda degil kimse. Ben suan ailemin yanında degilim ama bakın kac gün oldu deprem olalı daha esimle yakjnlasmıs degiliz normale donemiyoruz onunda ailesi depremzede cadırda benmkilerde cadırda. Ailemin durumu cok iyiydi aynı sekilde esimin ailesinnde suan corba kuyruklarınd milletin yolladıgı yardımlarla geciniyorlar. Deprem bolgesinde paranın hukmu yok herkes işini asını dukkanınu kaybetti para hsrcsnscak tek biyer yok eve cıkacak ev yok bişe yok.cogu kişide memleketi bırakamıyor cadırda yasamaya mecbur kalıyorlar. Sukur ailelerinize evinizi acmıssınızda yani suan sanırım bu durumda olanlar sizin aileniz olmadıgı için yatak odamdanyatıyolar gitsn ev baksknlar falan diye rahat konusuyorsunuzda ah o cocukların yasadıgı travmayı korkuyu bilsen anlasan en azından psikolojileri biraz toparlanana kadar susabilirsin. Zaten kimse sıgıntı gibi yasamak istemiyor ama bakıyorlardır onlar ev yurt merak etme veya sen evine dönecegin zaman zaten yatak odanda yatmayı bırakırlar napacaklar sen gelmişken seni salona atacaj degller heralde . Normal bir zaman olsa ve evinize gelip özelinizi kullansalar kesinlikle hak veirr kimse yatak odanıza giremez derdim ama suan normal zamanda degiliz bunları konusacak elimizden ne geliyorsa yapıypruz madem onuda burun kıvırarak degilde gercekten içten yapalım.onlar da o kalabalıkta bişeyler yasayscak durumda degiller zaten, ben depremi yasamadıgım halde hala cinsellik aklıma gelmiyor aklım orda ailemde memleketimde onca bebekte cocukta ,evimde cocgumda ya burda da olursa diye korkular panikler ataklar aldı basını gidiyor ki seks biyana dursun.cogu kişide de bu yasanıyordur herkes etkilendi.Yine de allah razı olsun bikac gun deprem korkusu olmadan rahat rahat uyku cekmişlerdir evini actıgın için.sabır gerekiyor elbet gececek elbet gidecekler hepsi işine gıcune evine yurduna dönecek

Çok geçmiş olsun, benim yaptığım biraz düşüncesizlik oluyor farkındayım ama işte insan bazen hisselerine söz geçirmiyor. Dediğiniz gibi zamanla herkes kendi yolunu bulur.

Ben olsam ben de rahatsiz olurum ama ben onlarinda bu durumdan mutlu olduğunu düşünmüyorum. Ben de depremden beri kardeşimin ve eşinin evinde kaldim ve zerre mutlu olmadım, onlar ellerinden geleni yaptıkları halde nefes alamadım.Allah kimseyi düşürmesin. Siz evden gitmişsiniz ikinizde o yuzden yatmışlar bence.Eğer cok rahat ve laubali tipler değilse bence üstünde durmayın. Eger Alez var ise komple değiştirirsiniz. Düşünsenize 3 cocuk ,anne baba ,küçük bir evde zorunlu misafir olmak onlarda nasil hissettiriyordur.Insanlar o psikoloji ile extra hassas oluyorlar ,kiyamam ,belki ben de yaşadığım için bu kadar empati yaptım, bilemiyorum.

Başka oda var mı?
Yatak odam eşimle özelimdir, misafir geldiğinde kapısını bile açık tutmam ama böyle bir durumda eğer yatacakları başka bir oda yoksa sanırım sorun yapmazdım ama eşimle de ayrı yerlerde kalmazdım.

Yatak odası özeldir. Dolaplarda, çekmecelerde özel eşyalar vardır. Asla başkası yatamaz demiyorum ama en azından ev sahibi tarafından yerleşilecek hale getirilmeli. Ayıp etmişler bence. Evde misafir ağırlayacağız diye de eşinizle ayrı düşmüşsünüz. Neresinden tutsam elimde kalıyor.

Yetmiyorsa da yapacak bişey yok. Ev bu, imkan bu, elden gelen bu denip geçilecek. Yenge kızı arayıp daha büyük eve mi çıksanız diye akıl veriyor. Abi kendisine bulunan işi beğenmiyor. Fazla fedakarlık yapmaya gerek yok kapılarını açtıklarına dua etsinler.

Ya geldiğin yerin düzenini beğenmiyorsan kendi düzenini kurarsın ki zaten kalıcı gelmemişsin. Ne demek daha büyük eve çıkın ya sırtımızda bir ömür sizi mi taşicaz da denmez bu durumda ama beklenen o gibi.

Bende yatak odama girilse rahatsız olurdum üstüne vicdan yapardım ve kendimi suçlardım. Ama bu yanlış siz ve eşiniz olmalısınız öncelik. Kapınızı açmışsınız zaten onlarda yavaş yavaş yeni düzeni kurmaya başlamalılar bir sürü imkan var artık. burada otelde kalanlar var otel tarih vermiş o tarihe kadar ev tutmaya iş bulmaya çalışıyorlar. zaten tüm halk her konuda elinden gelen yardımı yapıyor bu hepimizin meselesi herkes elini taşın altına koyuyor. Demek istediğim (sadece sizin) evinizi onlara tam anlamıyla bırakmanıza gerek yok.

İyi niyetin suistimal edildiği bir olay işte

Ooo bunu bilmiyordum
Konu sahibi evine dönmüştür umarım

Galiba eltiniz ve eşi çocuklarla aynı odada kalıyordu. Siz de evden gidince sizin yatak odasını müsait bulup biraz hasret gidermek istemişler ( illa sevismisler demek değil bu ) yaptıkları çok yanlış tabi ki asla mahreme girilmemesi gerekir. Siz evden giderek meydanı onlara birakmissiniz çok üzgünüm.evinize dönüp ev sahipliği yapmanız daha makul.

Gerekmedikçe ne başkasının yatağında yatarım ne de başkasına yatağımı veririm. Mahremiyetten ziyade başka yatakta rahat edemiyorum. Bir de hijyene takarım. Tüm değerli ve kişisel eşyalarım odamdadır. Birinin çekmecemi ya da dolamımı açması bile sinirimi feci bozar.
Fakat bu deprem çok kötüydü. Cidden insan başıma yıkılmasın da isterse ahır olsun kafamı sokayım, çocuğumun güvende olduğunu bilerek uykuya dalayım diyor. Kaç gün oldu ışığı açık bırakıp sabaha karşı uyuyorum. Bir de hep beraber olalım diye koltuklarda yatıyoruz. Düzen kalmadı. Evde pratik yemekler pişiyorum. Evin hali Allah a emanet.
Bence siz gittiniz diye onlar sandılar ki odayı bizim için bıraktılar. Gitmeden yatacakları yeri belirleyip tek tek söylemeniz gerekirdi. Dönünce açıklama bile yapmadan gidin odanıza çarşafları değiştirin, onların eşyalarını odadan çıkarın, yorgunum biraz uyuyacam diyip yatın odanızda. Burda yaptıkları hata size sormadan yerleşmeleri. Belli ki benim gibi takıntı yapmıyorlar. Bir de, ev küçük ama işte bize yetiyor normalde, dersin. Olur biter. Baktınız gidecek gibi değiller amaç uzun süreli kalmak. Rahat ettirmeyi bırakırsınız. Hatta planlarını sorun. Bence bunu sormakta bir şey yok.

Eviniz bir oda + bir salon + bir yatak odasıymış.

Salonda kvler yatıyor demişsiniz. Diğer odayı da abi ve yenge için ayırmışsınız.
Bu durumda sizde eşiniz ile yatak odasında yatabilirdiniz. Gitmenizi gerektiren durum yokmuş ki ?

Bir çekyatta iki kişi yatmak rahatsız edici olabilir.Ben izin verirdim ben evde yokken yatmalarına.Siz gelince orda yatmaya devam etmezler zaten diye düşünüyorum.
Çok yaralılar.İdare edin,kalp kırmayın.Bunların dert olmadığını anlamış olmalıyız bu süreçte.

Siz neden evinizi bırakıp gidiyorsunuz kii? En büyük hatwnız bu olmuş bence öyle şey olur kaç hafta geömiş bide.

öyle dediklerinde karı koca ikimize yetiyor diyin net olun
evinize geçtiğinizde de yatağınızın nevresimlerini değiştirip orada yatacağınızı belli edin
oda ayarlamışsınız neden odanıza giriyorlar ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…