Depremzede Eşimin ailesi

Bir önceki sayfada kendimin nedenlerini anlattım.Kişilerin özel alanı olamaz mı?Benim var ve saygı duyulmasını beklerim.Aynı saygıyı da gösteririm.Bu arada herkes pazardan mı alışveriş yapıyor?
Kişisel özel alan tabi ki önemlidir ama her durumun istisnası vardır ve ona uygun davranılır.

Ne olacaktı acaba, 3 çocuk+2 yetişkin bir çekyatta yatıp, yatak odasındaki çift kişilik yatak özel alan diye boş mu kalacaktı? Bu ne kdr akla uygun? Ayrıca ne kadar vicdani?

Ayrıca benim pazar derken ki kastımı bence çok iyi anladınız ama demagoji yapıyorsunuz. Ben diyorum ki; bıyıklı göbekli bir adamın, kafasına takarak satabileceği kadar önemsiz bir eşyanızı kimse merak etmiyor. İster gidip victoria secrettan alın, ister gidip en ucuzunu alın. Kimsenin donu kimsenin umrumda değil. Hele deprem travması yaşayanların.

Bu konudaki tek saçmalık, yengenin daha büyük eve çıkın tarzı birşey demesi.

Nerden biliyorsunuz çocuklara yer kalmadığını?Ben öyle bir şey okumadım.Basbayağı yer olmasına rağmen sormadan odalarına yerleşmişler.En azından ev sahibine danışılması gerekmiyormu?
Pazar demogojisi yapan sizsiniz.Herkesin özeli yok mudur?Belki başka özel şeylerim vardır yatak odamda?İnsan kendi evinde de rahat olmasın mı?Herşey temiz bir nevresim olayı değil ki?
Deprem travması yaşayan insan iş beğenmemezlik yapmazdı,daha büyük eve çıkın demezdi,ev sahibinden izin almadan yatak odasına yerleşmezdi.

ben de yatak odasının mahrem olduğunu düşünmeyenlerdenim öncelikle onu belirteyim. 1 dakika içerisinde yatağımı değil evimi dahi kaybedebilirim. çok umrumda değil açıkçası depremzede misafirin yatak odamda yatması. özel eşyalarımı ortada bırakmam, dolap karıştıracak kadar fitne insanlar değillerse önemsemem de. sadece sizin evden çıkmanız "onlar rahat etsin diye" dediğiniz için bana saçma geldi. sonuçta insanlar sizin evde olduğunuzu bilerek geliyorlar, siz de evden çıkarsanız kendilerine ev tutmak vs en son düşünceleri olur şu süreçte. açtığınız çekyattan haberleri vardır diye düşünüyorum, bir "yatak odasına geçebilir miyiz" diye sorabilirler miydi sorabilirlerdi evet, daha iyi olurdu. eşinizle konuştunuz mu belki ona sormuşlardır. ama gidince de çocukların mı rahat etmediğini, ya da orada neden yatılmadığını anlarsınız diye düşünüyorum. bence evinize dönün, kendi evinizin düzenini bırakmayın. geçerli bir sebepleri varsa siz de anlarsınız, hala ters geliyorsa da çarşafı nevresimi değiştirir, onlara çekyatlı odada daha rahat edilecek bir ortam kurarsınız.

Koltuk yok mu
Siz evde olsanız tamam ama evi bırakıp gitmişsiniz bilemedim

Koltuk yok mu
Siz evde olsanız tamam ama evi bırakıp gitmişsiniz bilemedim

salon anne ve babaya verılmıs

bos odaya yer yapılmıs (bunu 3 cocuk ıcın sandılar buyuk ıhtımalle)

ev sahıbı/ konu sahıbı kadın annesıne gıtmıs, adam da arkadasına gıtmıs. Onların yatak odası bos kalınca abı ve yenge orada yatmıs. (3 cocuk artı anne baba aynı yerde yatmak yerıne bos oda var ıste demısler sanırım)

ben kımsenın yatak odasına gırmek bıle ıstemem, bırakın yatmayı. Ya da karsı taraftan "abla ben anneme gecıyorum esım de arkadasında kalacak, bızım odayı sıze ayarladık" gıbı bır sey duymak ısterım

not: Tabıı telefon gorusmesı ASIRI SACMA o konu hakkında agzına vurasım geldı ama neyse

Ama bu durum hiç normal değil ki. Deprem travması olan insan şu zamanda uçkurunu düşünmemeli bence ya. Ya da nasıl aklına gelebiliyor? O an benim düşüncem nerede iş bulurum, nasıl ev tutarım, çocukların okulu ne olacak gibi şeyler olurdu. Bu düşüncelerle insanın gözüne uyku girmez, kaldı ki cinsellik olabilir normaldir diyorsunuz. Üstelik ev sahiplerinin odasında, onların yatağında

Böyle durumlarda maalesef olan evini açana olur .Depremi yaşamak evsiz kalmak çok zor ama bir yandan hayat devam ediyor. insanlar yeni bir düzen kurmak zorundalar .duygusal davranmaya gerek yok .önünde sonunda sizin evinizden gitmek zorundalar .kaç ay kalacaklar ?o evlerin yapımı kim bilir kaç yıl sürecek. Belki de hiç yapılmayacak. Bu gibi durumlarda insanlar ilk şoku atlattiktan sonra başlarının çaresine bakmalilar .Bakmadiklari sürece siz yipranirsiniz .Bir de insanlar bir tuhaf .siz evinizi açarsınız yarın bir gün bir laf söylersiniz sizden kötüsü olmaz .Bu gibi durumlarda biraz zaman geçtikten sonra misafirlerin çabası yoksa açık açık konuşulmalı. Bunda da süre bir hadi 2 ay olsun .Ev mi bulacaklar ,ne yapacaklarsa yapacaklar artık. Depremzedeyi oynayıp sizi yipratmalarina izin vermeyin .herkes basinin çaresine bakacak .

Çok ilginç bir konu ve misafirden hiç hoşlanmayan beni de rahatsız etti.

Siz hiç aynı evde bu kadar kişi kaldınız mı? Onlar o küçük odada yattı, siz yatak odanızda yattınız mı? Evetse ve siz gider gitmez odaları değiştirdiyseler bir garip olmuş evet. Ama hiç aynı evde yatmadıysanız belki direkt odanızı verdiğinizi düşünmüşlerdir.

Siz ne zaman döneceksiniz eşinizle? Döndüğünüzde de küçük odayı size ayırmış olabilirler :) sonuçta siz 2, onlar 5 kişiyse onların daha büyük yatağa/odaya ihtiyaçları olur geri döndüğünüzde umarım odanızı geri alabilirsiniz.

Bir de elbette olağanüstü durum yaşanıyor. Tabi evinizi açacaksınız da bu ev de 1,5 + 1 bir evmiş. 9 kişi yaşaması imkansız ki misafir elti bile “büyük eve taşının” demiş Yani olayın ilk şokuyla gelmişler tamam da çok acilen kendilerine yer bulmalılar. Kira yardımı alıp eve çıkabilirler, iş aramak zorundalar (beğenmeme lüksü olduğunu düşünmüyorum). Bu devirde ev ev üstüne birkaç hafta olur olağanüstü koşullarda. Birkaç ay olmaz.

Kilitleseydiniz keske o odayı gitmeden saçma olmuş

Siz varsınız diye dar yoksa bize yetiyor deyin sizde anlar oda

Normaldir demedim. Adamın böyle bir talebi olmuş olabilir diyorum. Odaya geçme sebebi bu olabilir. Herkes her olaya aynı tepkiyi vermeyebilir. Şu anda ne yaşadıklarını bilemeyiz ruh durumu olarak.

Ben bekar bir kadınım ve yatak odası cekmecelerimde geceliklerim, seks oyuncaklarım, prezervatiflerim var. Kimse için de bunları kaldırmak zorunda değilim. Milletin belki yatak başlığında kelepcesi asılı duruyor? İşte bu yüzden mahrem.

Normaldir demedim. Adamın böyle bir talebi olmuş olabilir diyorum. Odaya geçme sebebi bu olabilir. Herkes her olaya aynı tepkiyi vermeyebilir. Şu anda ne yaşadıklarını bilemeyiz ruh durumu olarak.
Adamın bu durumda böyle bir talebi olması da, karısının o talebi kabul etmesi ve ev sahibinin odasına geçmeleri de iğrenç bir şey ama. Çocuklarım rahat etsin deyip onları yatırsalar orada sorun etmeyiz zaten ama diğer türlüsü hiç yakışık almıyor. Benim yatağımda birilerinin bir haltlar yemesi hiç hoşuma gitmezdi benim. İnşallah o kadar saçma sapan düşünceler geçmemiştir akıllarından.

Evinizi bırak anız hata olmuş. Zor durumda kalmış misafir , aile tabi ki baştacı hepimizin yüreği deprem bölgesinde ama neden evinizi bırakıyorsunuz?

4 yetişkin 3 cocuk gelmisler. Yatak odasini haric tutunca yatacak yerlerin yettigine emin misiniz? Ev kucuk ve duzen yok demissiniz. Anca kalabalik misafir agirlamaya alışkın ailelerin dipli bucakli yeri olur bu kadar. Her açıdan zor ya size de onlara da. Bir an önce evlerini duzenlerini kurarlar herkes rahat eder umarim

Küçük oda da çek yat var demişsiniz peki çocuklar nerde yatıyor. 3 çocuk var sonuçta.
Siz evde kalmayınca onlar da çocukları o oda da yatırdılar belki. Zaten sizin evden girmeniz saçma. Odanız boş duracak siz yoksunuz onlar salon ve küçük oda da yatacakalar gene . Ee sizin evde olmama anlamınız ne?

Devlet baraka vs yapmıyor mu bu durumda olanlar için? Böyle zamanlarda prefabrik evler yapılıyor, 99 depreminde öyleydi en azından. Ona başvuruda bulunsalar olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…