Depresyon, hayatin anlamsizligi, ölme istegi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ara ara hortlayan anksiyete ve manik depresyonum var. İlk hortladiklarinda 16 yasindaydim. Cok agir gecirdim. Sadece depresyon olsa iyi, korkularla yaşamak aci veriyodu. Ben o zaman aglamayi ogrendim. O yasa kadar en kotu olaylarda bile aglamazdim. Sonra oto b... Agladim. Aglamak rahatlatir. Cekinme ağla. Ama yardim almadan gececek gibi degil. 6 ay tedavi gördüm. Cok cabuk toparladım. 1 sene sonrada eşimle tanistim..
Bu hastalik benle ömürlük savasmayi ogrendim epey. Hâla cekip gitme istegi gelsede bazen, ölüm gecmiyor artik. Cunku sorumluluklarim var evladim var. Sende iyilesip bir gun geriye bakınca zamanimi nasilda boşa harcamisim o halimde diyeceksin. Cunku yasanacak cok sey var hayatta. Ben 16 yasinda gencligimin baharinda hiçbir seyi yasayamadim. O genclik hissini... Sanki cocukluktan direkt yetiskinlige gectim. Bu da beni insanlara karsi hep soguk, hissiz yapti. Sicak iliskiler hâla kuramiyorum, arkadasim hic yok. Ama ben varım. Bu da bana yetiyor

Bende bugun sweatshirtumu dolmusta birakmisim az once farkettim yemek de yemiyorum zaten. Destek almak istiyorum ama ilac kullanmak istemiyorum onun yuzunden ilaca baslamak istemiyorum sonrasinda birakmak zor olabilir diye
ilaci birakmak neden zor olsun? Onu kademeli baslatip kademeli biraktiriyorlar

Dertlerimiz farklı olsa bile, yaşadıklarımız aynı
Ben neredeyse 9 yıldır evliyim ve çocuğumuz olmuyor korkarım bu böyle ömür boyu sürecek. Ben de sabahtan akşama kadar evdeyim hiç dışarıya çıkmıyorum,gün geliyor haftalarca,hatta aylarca hiç evden çıkmıyorum her şeyden elimi,eteğimi çektim hiçbir şeyden tat almıyorum.Anneme bile gitmiyorum hiç kimseyle görüşmüyorum çalan telefonlara cvp vermiyorum bazen mecbur kalıyorum cvp vermeye arkadaşlar çağırıyorlar hep bir bahane bulup, gitmiyorum zaman zaman karnımın acıktığını bile hissetmiyorum, yemek yemeği bile unutuyorum. Kalbimde ince bir sızı,içimde derin bir boşluk var hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden, ne kimse bana gelsin, nede ben başkasına gideyim istiyorum.
Sadece beni bana bıraksınlar istiyorum her gün her dakika düşünüyorum kendime soruyorum sonum ne olacak? ömür boyu bu hayat böyle mi devam edecek diye. Gerçekten ne olcak böyle hiç bilmiyorum.Daha yazmaya kalksam neler neler var sayfalar yetmez. Uzun lafın kısası sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcımız olsun.

Merhaba bakın benim bu cumartesi düğünüm vardı ama iptal oldu hayatım birden alt üst oldu ilk başta ben de ölmeyi düşündüm ama aptallık hemen kendime geldim bana yazabilirsin konuşabiliriz boşver sene ya Allah sağlık versin gerisi boş

Bende bugun sweatshirtumu dolmusta birakmisim az once farkettim yemek de yemiyorum zaten. Destek almak istiyorum ama ilac kullanmak istemiyorum onun yuzunden ilaca baslamak istemiyorum sonrasinda birakmak zor olabilir diye

İlaçlar o kadar gözünüzü korkutmasın. Nasıl vücudumuz ağrısa ağrı kesici alıyorsak, ruhumuz incinsede ilaç alabiliriz. Önemli olan ilaçları alıp iyileşmeyi beklememek. İlaçlar tedavinizi destekler, ama iyileşmek için gayret etmeniz ve hayatınızı ele almanız lazım. Ömür boyu kimse ilaçlara bağlı yaşamak istemez, ama geçici bir süre iyilesmenizi desteklemek adına almaya da korkmayın. Ben bir süre kullandım. Nasıl doktor kontrolde basladiysam, ayni kontrol altında bıraktım zor da olmadi. Belki size ilaç da değil, konuşmalı terapi de önerilebilir. Bu duruma bağlı. İnsallah en kısa zamanda iyi olursunuz tekrar

Cok tesekkur ederim en ihtiyacim olan sey suan bana dua tesekkur ederim. Belki benim kendim icin ettigim degil ama sjzin bana ettikleriniz kabul olur sagolun
Allah yanında olsun hep. Hergün sukret hastane de değilsin tutsak değilsin ve eminim ki birini sevebilir ve karşılık bulabilirsin. Telkinler ve kendini iyi hissetmek için videolar dinleyebilirsin.

Sarkilarda o var cok hareketli remix parcada bile aglayabiliyorum. Muzigi degil sozleri dinliyorum aci veriyor. Bir daha onu gorememeyi dusunmek bana ait olamayacagini dusunmek cok zor. Hic boyle olmamistim insallah gecer
Şarkılarda, her an her yede, rüyalarında bile o olacak bu çok normal ama zamanla daha az aklına gelmeye başlayacak hatta bir gün bir bakmişsın günün her hangi bir zamanında gelivermis aklına ve sen diyeceksinki sabah uyanır uyanmaz o gelmedi aklıma bu saate kadar onu düşünmemişim ..iste o anda hayat sana daha güzel gelecek ilkbahar gelince insan sevinirya öyle bir sevinç tam tarif edemiyorum.O zaman iste kendinizi yiyip bitirmeyi birakip karsinizdakini yargilayacaksiniz ne acilar yasatti bana diye ve bu dusunceler de gececek hatat bu 2. asamadan sonrada olmadı iste bitti diyeceksiniz.Bitti..O an bambaska bisey,o an huzur,o an sakinlik. Az sabir olur mu her sey gibi bu da gececek.Acinizi yasayin ve yasadiklarinizin asamali olarak sizden uzaklasacagini bilin yeter.

Sizce benim yasadigim da bir hastalik mi psikolojim mi bozuk

Sizin adiniza da uzuldum toparlamaniza sevindim tesekkurler insallah gececek size yazacagim

Benim de arkadaslarim hep gittiler calismaya okumaya. Bu derdimi de bilen bitanesi var en yakinim o da simdi memleketinde yaz tatilinde. Ama ben kimseyi degil o'nu istiyodum o varken boyle degildim
Aynen ben de o olsun yeter hissine girdim özledim. Aşık değilim ama varlığı ile mutluydum.
Bir şey soracağım canım 5 yıllık ilişkin ne zaman bitti? Sen mi bıraktın?

Aynen ben de o olsun yeter hissine girdim özledim. Aşık değilim ama varlığı ile mutluydum.
Bir şey soracağım canım 5 yıllık ilişkin ne zaman bitti? Sen mi bıraktın?
Son 1yildir hep ayril baristik ben biraktim sonra asik oldugum adamla bunlar olunca aydiligin acisini pek hissetmeden atlattim ama onu kaybedince boyle oldum iste simdi

Son 1yildir hep ayril baristik ben biraktim sonra asik oldugum adamla bunlar olunca aydiligin acisini pek hissetmeden atlattim ama onu kaybedince boyle oldum iste simdi
Hmm demek ki ilişkinin süresi önemli değil burdan anladığım. Peki eski sevgilin ne yapıyor canım hayatında biri var mı peşinde mi senin? Başkasına heyecan duyduğunu biliyor mu ?
Ya kusura bakma çok soru soruyorum. Çünkü benim flörtüm de uzun ilişkiden sonra bana geldi. Arada ciddi olmayan ilişkileri olduğunu iddia etti ama yine de aklım karışık ilişki konularında ondan soruyorum.
Karşındaki kişinin hayatına niye kimse girmemiş acaba belki onun korkuları vardır

Yaşamın anlamı olmak zorunda değil ki ,
Hayat bize bi anlam vadetmiyor zaten . Deneyimler vadediyor sadece . Belki böyle bakmak size daha iyi gelir.

Tabiki pesimde hemen bitmiyor bende de bitmemisti bu yuzden flortlestigim adama yuz vermedim. Baskalariyla anlasamayinca surekli onu ariyorum insanlarda o beni anlar sadece hissi oluyor arada sirada da konusuyoruz ikimiz de yapici olsak barisma ihtimalimiz var ama ben istemiyorum suan cunku aklimda suan baskasi var

Bence esas sorun o ilişkinin sende bıraktığı değersizlik hissi. Bunu halledince gerisi de düzelecek diye düşünüyorum.

Öncelikle ilişki esnasında, sonrasında kendini hatalı bulduğun her şey için kendini affet. O zaman öyle gerektirmişti. O zamanki sen zaten elinden geleni yaptın.

Zaten ciddi olarak uyumlu olsaydınız şu an yanında olurdu. Belki ondan çok çok iyileri girecek hayatına ama sen böyle yaparak kendini dışarıya kapatıyorsun.

Bir de Beyhan Budak videolarını tavsiye ediyorum.

Bu halin geçen seneki halimi hatırlattı bana ama bak geçti :). Seninki de geçer ama öyle oturup yatmayla malesef geçmiyor, aktif olarak kendini oyalamak gerek ve hatalı/çarpık düşüncelerden kurtulmak gerek. Bu düşünceleri düzeltince ve saçma olduklarını fark edince ruh halinde belirgin değişme olacak yavaş yavaş. En azından bende öyle oldu. Bu düşünceler dediğim ne mesela: Artık öyle uyumlu olduğum kimseyi bulamam. Artık kimseyi sevemem. O yoksa anlamı yok. gibi gibi. Konuştuğun kişiye şans versen belki kat kat mutlu olacaksın ama önünde şu an bi perde var.

Hayatta ne acılar var hastalıklar var dertler var İnan bi erkek için asla üzülmeye depresyona girmeye değmez bunu şimdi bu kafayla anlamazsın başına daha beteri gelince insan anlıyor O zaman yerinde olsam çıkar gezerim tatile giderim uzaklaşırım herşeyden

Söyleyebileceğim tek şey, geçecek. Kendinize sürekli bunu hatırlatın. Hep böyle hissetmeyeceksiniz, geçecek. İmkanınız varsa bir psikoloğa gidin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…