Depresyon ve yoğun anksiyete problemi

gocmenkizi16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2019
73
80
38
30
Merhaba arkadaşlar bende depresyon ve yoğun anksiyete problemi var doktorum ilaç yazdı ama kendisini ilgisiz bulduğum için ilaçları kullanmadım benim gibi bu problemleri yaşayanlar nasıl destek alıyorsunuz? Neler uyguluyorsunuz hayatınızda? Birde online ücreti yüksek olmayan pikolog önerileriniz varmı yada Önereceğiniz psikoterapi yöntemi şimdiden teşekkür ediyorum..

İlacınızı kullanınız. Devlet hastanesine gitti iseniz sistemin dayatması nedeni psikiyatristiniz istediği kadar vakit ayıramamış olabilir. (5/10 dk ye bir zorunlu randevu veriyorlar) Ancak bir psikiyatrist için bu süre ilaç ihtiyacınızın olup olmadığını anlamak için yeterli. Depresyon+anksiyete şiddetine göre değişmekle beraber ilaçsız tedavisi kolay olan hastalıklar değildir.

İlacınızı kullanın bu arada terapi için araştırma yaparsınız. ( ilk 2-3 hafta ilaç yan etkisi yaşamanız gayet normal hafif sersem gibi uykulu olabilirsiniz bunlar geçicidir. İlaç etkinliği ortalama 3 hafta 1 aya doğru başlar. Ancak tedavi dozu için kontrolde psikiyatistinizin tekrar ayarlaması gerekir.)

Uzman değilim ancak yoğun anksiyete probleminiz olduğunu yazmışsınız. Bu durumda davranışsal terapi yeterli olmayabilir, doktorlar genelde ilaç yazıyor. İlaçları kullanmama sebebiniz tam olarak ne?

Doktorunuz nasıl ilgisiz?
devlet hastanesine gittiyseniz, teşhis koyup ilaç yazmış göndermiştir. Malesef dinlemiyorlar. Dinleyenler özel psikologlar. Onların da ücreti malum. İlaçları kullanın bence ama

Devlet hastanesi olduğu için belki başından savar gibi ilgisiz geldi soru dahi sormadı diyebilirim o yüzden yazdığı ilaçlarda bana güvenli gelmedi

Devlet hastanesine gelen danışanların hepsine yetişebilmek için süreler kısa tutuluyor. Kimse kimseye kafasına göre ilaç yazmaz. Özellikle sizin durumunuzda kolay kolay ilaç yazılmaz. İlaçlarınızı içmeniz şart. Etraftan duyduğuklarınıza ( zararlı bağımlılık yapıyor vs) itibar etmeyin. Çevremde yakınlarım en ağır ilaçları kullandı iyileşmek için, bir sorun olmadı. Bu ilaçlar sizi iyileştirmek için yazılıyor.

Ilaci icmek zorundasınız yoksa anksiyete ile yasamak cok zor. Bende devlet hastanesine gidiyorum, doktorumdan memnunum çünkü onlarında yapacağı çok birşey yok saatlerce dinleyemez. Ancak psikiyatristen talep ederseniz size psikolog görüşmesi yazar. Aklınıza takılan bir şey sordugunuzda cevap verecektir. Ben kafamda soru işareti ile hiç çıkmadım odadan, onun sormasını beklemeyin her zaman. Mutlaka ilaca başlayın, iki hafta sürüyor zaten etki etmesi. Çok geçmiş olsun

Devlet hastanesi olduğu için belki başından savar gibi ilgisiz geldi soru dahi sormadı diyebilirim o yüzden yazdığı ilaçlarda bana güvenli gelmedi
Zaten normal bir ruh hali içinde değilsiniz. Sizce bu tespitiniz doğru mu? Bence ilaçlarınızı kullanın.

Ben ramazan boyunca korkunç bir depresyon ve anksiyete ataģı yaşadım. Psikiyatriste giderken eşimin kolunda zar zor yürüyebiliyordum çok kötü durumdaydım. Yüreğime taş oturmuş gibiydi. Çarpıntı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, ishal, iştahsızlık, aşırı korku, endişe, huzursuzluk derken yataktan kalkamaz olmuştum. Bir ay boyunca çocuklara eve eşim baktı. Artık hergün intiharı düşünüp kendimi nasıl öldüreceģimi hayal etmeye başlamıştım. Sonunda tam kapanma bitince psikiyatriste gidebildim. Benim psikiyatristte değişikti. Televizyon açık önünde çayı, ağzında sigarası ve hiç susmayan telefonu vardı. Hiçbir sıkıntımı önemsemedi. Ne olmuş öyle olmuşsa, eee ne var bunda gibi yorumlar yaptı ama bi yönden de yanında rahattım. Ortamda sanki bizim dayı oģluyla konuşuyorum rahatlığı vardı:) Neyse bana iki ilaç verdi Allah razı olsun onlarla gözüm açıldı kendime geldim. Çok kötüyseniz mutlaka ilaç yardımı almalısınız. Bu psikiyatrist güven vermediyse başka bir psikiyatristte gidin. Ama ilaç almaktan vazgeçmeyin çünkü bu illet gerilemiyor aksine ilerliyor. Benim gibi olmanızı hiç istemem.

Biorezonans öneririm. Psikolog ile de görüşme sağlıyorlar. 2 ayda toparladım.

Devlet hastanesine mi gittiniz acaba?
Evet malesef..
Çok haklısınız çevredekilerinde etkisi oldu süreci uzatmamda ilaçlara karşı aldığım tepkilerde beni korkuttu açıkçası bende kendi kendime düzelebilirim umudu yarattim sonuç dahada ilerledi teşekkür ederim yorumunuz için sizede çok geçmiş olsun

depresyonu ara ara geçirdiğimi düşünüyorum ama annem depresyona girer ben sadece tembel tembel yatmış olurum ona göre.

maalesef devlet hastanelerinde durum bu şekilde hasta dinleme çok fazla yok şikayetini dile getir ilaç yazıp gönderir maddi olarak sıkmayacaksa sizi özel yada online destek almalısınız. Muhtemelen ağır bir ilaç yazmadığı için içsenizde sorun olmayacaktır sakinleştirir Ben bağımlılık yapan ilacı normalde maks 1 ay içmem gerekiyorken 3-4 ay içmiştim bişey olmadı korkmayın ama tedavinizi ertelemeyin lütfen

İlaç tedavisi şart anksiyete de ya, başka çözümü bulamadım ben, ne kadar dikkat edersen et, her şeyi uygula ama o ilacın verdiği rahatlığı vermiyor hiç bir şey. İki yıl kullandım, bir buçuk yıl bıraktım mesela ben sonra tekrar hortladı :) Ki “artık yendim.” gözüyle bakıyordum. Yenememişim :)) Tekrar başladım ilaca, en az 3 ay kullanacağım bakalım ne olacak

Içiniz rahat etmediyse verin parasini özele gidin
Caninizdan kiymetli degil
Ben 15 gün önce özel psikologa gittim
Ilaç kullanman gerek dedi psikiyatra yönlendirdi
Oda özeldi
3 ilac kullaniyorum şimdi 15 gündür
Biraz sakin gibiyim ama daha rahatlamış hissetmiyorum kendimi
Tekrar psikiyatri dr ma gidince belki dozunu artirir ilacimin
Hiç korkulacak abartilacak bisey degil ilaç kullanmak

Para heryere gidiyor bide buraya gitsin,sağlık için giden paraya acımayın

Depresyon ve anksiyeteden kastınız nedir? Ülkede her içi daralan depresyonda sanıyor kendini o yüzden soruyorum. Eğer fiziksel rahatsızlıklarınız varsa ilaç kullanmanız gerekir, psikiyatr bunun için var sizin derdinizi dinlemez onun için psikoloğa gitmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…