Benzer hikayelerimiz olmuş. Sana tavsiyem, mümkünse özel muayenede bir psikiyatriste git. Halini detaylı anlat. Ona göre ilaç alıp almaman gerektiğine karar verilsin.
her doktor aynı değildir ama ben devlette doktora gittiğimde bana 5 dakika verdi. Anlat neyin var dedi, şöyle böyle anlattım, 2 ilaç verdi gönderdi. özelde 1 saat detaylı konuşabiliyorsun.
ilaç korkulacak bir şey değil. Bağımlılık yapmıyor. Yalnızca birden alıp, birden bırakılmıyor. Aşama aşama azaltarak oluyor. Hemen etki etmez, Önce yan etkilerini yaşarsın. 2-3 ay içinde etkisini gösterir.
psikolojini toparlamadan sakın ama sakın tüp bebeğe başlama. Hormon ilaçları depresyonu iyice derinleştiriyor.
ben geçen sene çok yoğun ve stresli dönemden hemen sonra, apar topar tüp benek tedavisine başladım. Eşim bekle, biraz rahatla dedi ama ben çok ertelemiştim o işlerden dolayı. dinlenmeden hemen başladım. Bir de görümcemler filan, hadi çabuk ol erteleme dedikçe iyice acele ettim.
hormon ilaçlarından sonra ben majör depresyon yaşadım. Tedaviyi yarım bırakmak zorunda kaldım. Yumurta toplatıldı kaldı. Aylarca evden çıkmadım. Hep uyudum, ağladım. 40 kilo aldım. Bir müddet kısa süreli hafızamı kaybettim. 1 senemi kaybettim bununla.
ilk başta depresyon olduğunu bile anlamamıştım.bilmiyordum çünkü. Hastalık Hormon ilaçlarıyla başladığı için aylarca kadın doğumda tedavi olmaya çalıştım. Salak doktorlarım da bizimle alakası yok deyip gönderdiler hep.
allah tan doktor bir arkadaşım, psikiyatriye git dedi de, öyle gittim. Onda da başta yanlış ilaç kullanıldı, daha kötü oldum. Sonra başka ilaçlara geçtik.
psikiyatride tahlil filan olmadığı için ilaçlar biraz deneme yanılma oluyor. Kendini iyi takip edeceksin.
eşimin dediği gibi 5-6 ay ara verip, bir dinlenseydim, kendimi toplayıp keyifle başlasaydım tedaviye. Hem bu kadar uzun sürmeyecekti, hem de bütün bunları yaşamamış olacaktım
bir de yapabiliyorsan, zorla da olsa yürüyüş yap. Spor yavaş yavaş düzeltiyor hormon dengesini.
bu zayıflık değil, tıpkı şeker tansiyon hastalığı gibi bir hastalık. Dahiliyeye nasıl gidiyorsan, buna da öyle bak. Belki ilaçsız bile atlatabileceğin çok kolay bir aşamasındasın. Doktorunun iyi olması önemli, kafadan ilaç yazıp göndermemesi lazım.