• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Kızınızın eşçinsellik eğiliminin ergenlikle ya da ilgi çekmek için vs olduğunu düşünmüyorum.anaokulundan beri olan bir durummuş zaten. ayrıca bir "hastalık"gibi bahsetmişsiniz,yorumlarda doktorlar psikologlar havada uçuşmuş. eşçinsellik bir hastalık değildir. bunu dünya sağlık örgütü bile açıklamışken hala kızımızı yalnız büyüttük,ondan mı oldu acaba diye yaklaşmanız yanlış. pamuklar içinde de büyüse,yönelimi ve cinsel tercihi o yöndeyse öyle olur zaten. umarım ailecek homofobik yanınızı bırakıp kızınıza destek olursunuz. bu süreçte ona nasıl doğru davranmanız gerektiği ile de ilgili destek almanız iyi olabilir.
(şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki günlüğünü okumanız çok çirkin bir davranış. kızınız da olsa o bir birey ve bir daha asla yapmayın. bırakın kendisi size açılsın.)

Cinsel eğilimleri farkli olabilir, ana okulundan beri böyle olduğunu göze alırsak. Şuan kafası karışık yaşı itibariyle de birşeylerin oturmasi için zaman gerekiyor. Yerinizde olsam onu götürmeden önce ben bir psikologa gidip ona nasıl yaklaşmam gerektiğini öğrenirim.
Bir de benim çocuğum olsa bu rezil erkeklerle klasik sorunlari yaşamayacağı için mutlu olurdum ne yalan söyleyeyim.

bu hesabı konuya cevap vermek için açtım. adminler silebilir daha sonra.

1- dinimiz başörtüsü emretmez iilgili ayetlerde baştan ayağa bir örtünme geçmez. buradaki yorum farkları yüzünden dünyada bir çok kadın zorla burkalara mahkum edildi yok yere ama böyle bir emir bulunmaz. ana emirler bellidir namaz oruç vs..

2- eşcinsellik doğuştan gelir bu sebeple doğuştan gelen bir dürtüyü kendi tercihi dahilinde tatmin etmesi kişinin hakkıdır. burada da eşcinsellere de tıpkı heteroseksüeller gibi evlenme izni verilmesi gerekir. hem evlenmelerine mani hem de hayat boyu bu hislerini bastırmalarını istemek saçmalıktır. lut kıssasında erkeklere gidiş değil zorbalık lanetlenmiştir. ayeti iyi okuyun. Allah eşcinsel yarattığı kulunu ayrıca bu sebepten günahkar ilan eder mi?

bırakın 16'yı 6 yaşında kendi cinsel kimliğini keşfeden çocuklar var.
size göre çocuk olabilir ama sizin bahsettiğiniz gibi işlemiyor bu durumlar.
o çocuk dediğiniz 2 sene sonra oy verip ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak.

bu marjinallik falan değil tamamen bireyin cinsel kimliğine saygıdır.
kendinize uymayan her şeyi bastırmaya çalıştıkça sorunlardan kurtulamazsınız.

bu konuda çalışan kurumlarla irtibata geçip kendi benliğini keşfetmesini sağlamak en iyisidir.
orada psikologlar da var merak etmeyin. tutturmuşsunuz bir psikolog diye..
- Çünkü siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere gidiyorsunuz. Belki de siz haddi aşan bir kavimsiniz.(7:81)

Çocuk henüz çok küçük cinsel kimliği bodur denilmesi için önce ergenliğini tamamlaması gerek. Hemen kabullenip sen busun demek belki ilerde omunda pişman olacağı bir adım olur.
9yaşında da adet olduysa hormonal bi dengesizlik vardır belkide. İlk yapılması gereken doktor ve psikolog. Dernekler en son kabulleniş kısmı.

16 yaşında bir genç birey her şeyin farkındadır. siz onu bebek sanıyor olabilirsiniz ama öyle bir durum yoktur. dolayısıyla hemcinsine ilgi duyuyorsa bu konuda onun yanında olmak ve kendisini iyi hissetmesi sağlanmalıdır. bazı ülkelerde 16 oy verme yaşıdır dikkatini çekerim.

ikincisi eşcinselliği tatmin edip etmemek bireyin öz kararıdır. ve evet eşcinsel olmakta dinen bir sakınca bulunmaz. çalmadığı, öldürmediği, hak yemediği sürece günahkar olmaz.
eğer arzuların TATMİN edilmesinden rahatsız oluyorsanız onlara da evlilik hakkı tanırsınız mesele kalmaz.
ayrıca bu ahlaka aykırı davranışlar kime göre neye göredir?
nasıl bir kız bir erkek el ele dolaşıyorsa iki erkek de dolaşabilir değil mi?

Ben burada bir rahatsızlıktan bahsetmedim ancak görüyorum ki söylediğim şeyler sizi rahatsız etmiş. Benim ahlaki bakışımı inancım belirler kime neye göre diyorsanız. Ve inancım eşcinsel Arzuların tatmin edilmesini lanetler. Yani evlilik hakkı olup olmaması mahiyetini değiştirmez durumun. Aynı inancı paylaştığımızı varsayarak mesajınıza cevap verdim, herhangi bir yargıda bulunmadım hak olanı söyledim. Bunda sizi rahatsız eden şeyler varsa bu sizi ilgilendirir.

16 yaşındaki bir birey evet. Ama aynı zamanda kimlik arayışında olunan da bir dönem. Anne babanın yönlendirmesi bilinçlendirmesi demek onu çocuk görmek baskı kurmak demek değildir. İnsan kaç yaşına gelmiş olursa olsun tecrübesi olmadimi konuda yardıma ihtiyaç duyar. Bunu bireyin inkarı olarak görmek baktığınız yere bağlı. Ki sizinki de belli oluyor tartışmaya gerek görmüyorum

Cinsel eğilimleri farkli olabilir, ana okulundan beri böyle olduğunu göze alırsak. Şuan kafası karışık yaşı itibariyle de birşeylerin oturmasi için zaman gerekiyor. Yerinizde olsam onu götürmeden önce ben bir psikologa gidip ona nasıl yaklaşmam gerektiğini öğrenirim.
Bir de benim çocuğum olsa bu rezil erkeklerle klasik sorunlari yaşamayacağı için mutlu olurdum ne yalan söyleyeyim.
+1
eşçinsel arkadaşlarım daha mutlu,onları öyle gördükçe ben huzur doluyorum ve onları çok seviyorum:KK200:
çocuğum olsaydı ve eşcinsel olduğunu açıklasaydı sonuna kadar destekçisi olurdum.

Gene inançlar tartışılıyor duygular bireysel düşünceler ve haklar tartışılmıyor

Ve yine konuyu sivri ve hadsiz bir dille din ve inançlara getirenlere, azminin zaferini ilan edenler gaz veriyor.. inançlara saygı duyulmayıp 'değer' yargılarıyla alay ediliyor.. Ve hiçbişey olmamış gibi "konu yine dine geldi" deniliyor.

Bu tür konuların dini içerik ve siyasi içerikten hiçbir farkı yok ki Mune Mune abla, iki keskin kutup var yasaklanması için sitede yaşanılan sorunlara gidip çoğunluk mu toplanması lazım? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Hakikaten okuduğum zaman beni ve inanıyorum ki bir çok insanı boğan bir konu. Neden olmaması gerektiğini savunmak için mecburi olarak dini sebep göstermemiz gerekiyor, e dini yorum yasak, bu konu toplumu bölen, bazı kesimleri tiksindiren uç bir mesele değil mi? Bakıldığı zaman en az dini ve siyasi konu kadar hassas bir konu değil mi? Büyü yasak çünkü bazıları inanmıyor, e eşcinsellikte de birilerinin inancına göre katı yasaklardan. Buna benzer bir konuda yaptığın açıklama vardı ama bana göre yetersizdi ya da hatalı taraftan ele alındığını düşünüyorum.

Keşke onu olduğu gibi kabul edip seveceğim bir evladım olsa...
Kızınız kendi kişiliği ve toplumdan ayrışmak arasında kalmış. Bence onu herhangi bir şeye yönlendirmeden anlamaya çalışın. 16 yaşında, bırakın hayatı ile ilgili kararları kendi versin ama uzun uzun ölçsün tartsın, hayat onun istediği gibi yaşasın...

Ne oluyor yaw bugün okudugum anlamsiz yerlere gelen 2.konu.
Bir çocuğun cinsel kimliğiyle ilgili karmaşıklığına arayışına escinsel olmasi ihtimaline günahtır bunlar demek kadar sacma birşey olamaz.
Kimse özenerek eşcinsel olmaz. Aramiz daki gay ler lezbiyenler özendikleri için öyle değiller. Kendini kadin gibi hissederken erkek gibi giyinmek zorunda olmak eminim kotudur. Ya da tam tersi.

Allah asla ve asla bi kulunu öyle yaratıp sonra cezalandirmaz. Ben bu düşünceye inanmıyorum asla.

Kızınız eşcinseldir ya da değildir, bunun cevabını ben veremem.
Fakat o sizin evladınız, gözünüzün bebeği. Tercihi ne yönde olursa olsun arkasında olun.
Önemli olan onun hayatı boyunca sağlıklı ve mutlu olması. Değil mi?

Bir tanıdığım 25 yaşından sonra kendini erkek gibi hissettiğini söyleyip,çeşitli hormonlar almaya başladı.sesi değişti ,erkeğe benzedi falan.Ameliyat olmaya karar vermişti ki aldığı hormonlar çok rahatsızlık vermeye başladı.kararından vazgeçti şu an

bu hesabı konuya cevap vermek için açtım. adminler silebilir daha sonra.

1- dinimiz başörtüsü emretmez iilgili ayetlerde baştan ayağa bir örtünme geçmez. buradaki yorum farkları yüzünden dünyada bir çok kadın zorla burkalara mahkum edildi yok yere ama böyle bir emir bulunmaz. ana emirler bellidir namaz oruç vs..

2- eşcinsellik doğuştan gelir bu sebeple doğuştan gelen bir dürtüyü kendi tercihi dahilinde tatmin etmesi kişinin hakkıdır. burada da eşcinsellere de tıpkı heteroseksüeller gibi evlenme izni verilmesi gerekir. hem evlenmelerine mani hem de hayat boyu bu hislerini bastırmalarını istemek saçmalıktır. lut kıssasında erkeklere gidiş değil zorbalık lanetlenmiştir. ayeti iyi okuyun. Allah eşcinsel yarattığı kulunu ayrıca bu sebepten günahkar ilan eder mi?

bırakın 16'yı 6 yaşında kendi cinsel kimliğini keşfeden çocuklar var.
size göre çocuk olabilir ama sizin bahsettiğiniz gibi işlemiyor bu durumlar.
o çocuk dediğiniz 2 sene sonra oy verip ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak.

bu marjinallik falan değil tamamen bireyin cinsel kimliğine saygıdır.
kendinize uymayan her şeyi bastırmaya çalıştıkça sorunlardan kurtulamazsınız.

bu konuda çalışan kurumlarla irtibata geçip kendi benliğini keşfetmesini sağlamak en iyisidir.
orada psikologlar da var merak etmeyin. tutturmuşsunuz bir psikolog diye..
Tamam 6 yaşında olsa 16 yaşında da olsa çocuğun ben lezbiyenim derse sen LGBT ye götür.Evlenicem dersede saygı duy evlendir, okulu bırakıp popstar olmaya karar verirse de kendi hayatı de yarışmalara sok.

Durumunuz çok zor ama belliki kızınız o taciz olaylarından bayağı etkilenmiş belki de budur sorunun kaynağı kızınızın erkeklere olan güvenini tekrar kazandirabilirseniz yavas yavas degisir diye dusunuykrum ama asla kinamayin kizmayin bagirmayin cezalandirmayin birlikte heer seyi duzeltecwginize onun yaninda oldugunuza ona gosterin eminim sonuc alacaksinizdir

Back
X