derdim araba:((

BULUTOLSAM

ben ona resmen aşığım....
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
2.729
9
116
41
Bursa
arkadaşlar benimde derdim bu aralar araba.

okulu bitirir bitirmez ehliyetimi aldım. ancak ailemin yanında çalışmadığım için kendi şahsi arabamda olmadığı için bir türlü geliştiremedim. aradan 4 sene geçti. geçen ay eşimle kendi arabamızı aldık. ancak eşimle çalışıyoruz istediğim seviyeye bir türlü gelemiyorum. ilk direksiyona geçişle şimdiki arasında fark var ama acayip panik oluyorum.
sanki bir türlü rahatlayamayacağım.çok istiyorum kullanmayı nasıl olacak nasıl yapıcam bilmiyorum
akşam kullandım mesela kavşakta yanımda araba durdu stres oldum istop ettirdim kaç defa.
siz nasıl öğrendiniz ne önerirsiniz bana.zamanla geçer diyo eşim ama nasıl geçicek bilmiyorum. böyle oluncada benim hevesim gidiyo belkide yeteneğim yok diyorum.:sinifsinif:

cevrenizdekilerin yada bizlerin yapabilcegi bi durum degil bu..
bu durumu sen kendin kendi içinde halletmen gerekli...
sakinlik ve sabır gerektiren bi durum cünkü.
kolaygelsin inş. trafige cıkarsınız

Araba kullanmak tamamen pratik işi..
Ne kadar çok sık trafiğe çıkarsanız o kadar çabuk öğrenirsiniz,alışırsınız...
Kolay gelsin...gamyoncuiremsu

yaparsın be guzelım nıye yapamıyasın..herkes anasının karnından araba kullanarak dogmuyor ya? :)
bende ılk baslarda cok tedırgındım ama kullandıkca rahatladım..yanımda bırı varken hala tedırgın olurum ama tek basımayken cok rahatım cooook..hıc takma kafana yaparsın yerimseniben

bos alanda arabayi kaldirma pratigi uygulayin isterseniz en azindan su istop olayi bitsin
araba kullanmak biraz aliskanlik meselesi ilk basta sunu yapicam bunu yapicam diye düsündüklerin
sonradan bir bakmissin kendiliginden oluveriyor yani ne kadar cok kullanirsaniz okadar cok ustasi olursuuz
basarilar:1closedeyes:

kasılma düşün ki yıllardır kullanıyordun hiç panik yapma ben çok pratik yapmadım kurstan sonra tek iş yerinn arabasını trafikte yarım saat kullandım gayet relax dım :hulya:

trafige kapali yerlerde denemeler yap.fazla kalabalik yerlerde arabani kullanma.esin le beraberken kullanma .asiri strese sokar di esim.zamanla pratik kazaniyosun. simdi ustasi olduk . sakin kullan sadece o kadar

inşallah canım inşallah yaparım ve bikaç ay sonra şu halime gülerim.

Trafiğe her çıkışınızda bir adım daha ilerleyeceksiniz.Korkularınıza ,heyecanınıza yenili pes ederseniz olmaz bu iş.:umursamaz:

trafiğe çıktığında ne biçim insanların araba kullandığına bi bak ve kendine güven. bir de kesinlikle vazgeçme. hemen 40 yıllık şöför gibi kullanman zaten imkansız. trafiğin yoğun olmadığı yer ve zamanlarda bol bol pratik yap. bir de sabırlı ol.., başarılar

ben calisma pistlerinde calisdim ilk basda orda esimi hemen hemen hic yanima almadim tek sürdümü daha kolay ögreniliyor,sonra sonra tek tük onunla trafige cikdim ,hala onsuz sürerim beyefendi hala kusur bulur sürmemde

Evet ilk ogrenme asamalarinda gercekten insan tedirgin oluyor, ama trafige ciktikca hemen adapte oluyosunuz o korkular,panicler geciyor.. bende yasamistim resmen titrerdim direksiyon basina gecincesempatiksalakcinni simdi Allaha'a sukur kac yillik soforum:)

gecer,geciyor kafaniza takmayin.. kaydirigubbakcemile2

az önce tek başıa markete gittim. kesinlikle tekken daha rahatım. hiç istop ettirmedim geçemeyeceğimi düşündüğüm yerlerde de bekledim. bizim apartmana girerken bayır çıkmak gerekiyo eşim çıkma aşağıda bırak ben alırım dedi ama çıktım valla o bile şaşırdı. eşimle değil tek kullanmam gerekiyo galiba. daha rahat olduğumu anladım. niye geçmedin debriyaja niye erken basıyosun diyen yok hiç olmazsa

Bende öyle çok acayip paniklerdim. size tavsiye evde bulunna terliklerle ayaka alıştırması yapın. refleks lerini geliştirin ve özellikle trafiğe çıkmak için acele etmeyin. köy yollarıda ve tenta uzun yollard a.pekiştirin ben şahsen acayip heyecanlı biriyim. bu sayede direksiyon ve refleks alıştırması yaptım..
şimdi çok güzel kullanıyorum..

bana göre uzun yol en iyi yol. sonra direk çıkarsın panikten eser kalmaz...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisvereliniortak

bende heyecanlı ve sabırsız biriyim. hemen öğreneyim istiyorum birazda sabırsızlık ediyorum galiba. o terlik alıştırması nasıl oluyr canım
bu arada maşallah inşallah bende o günleri görürüm

bende acemiyim yaklaşık 2 ay önce araba aldık ilk direksiyon başına geçtiğimde acayip heyecan yapmıştım.babam yanımda olur genelde acayip stres yaptırıyo
boş yolda herkes sürüyo önemli olan trafikte sürmek.
bi hocadan yardım almayı düşünüyorum.

haha aklıma yaşadıklarım geldi biran tebessüm ettim

canım bende senin gibiydim,babamla stop ettirmeden yokuşu 10 kez çıkmayı denemiştik,10 kezde stop ettirdim ayıptır söylemesi

sonra gide gele,bir de farklı insanlardan öğrene öğrene alıştım.

aradan 1 yıl geçti,şimdi kendi arabam var ve bu seferde ben babama karışıyorum ''şu yola girme,yanlış yoldan giriyosun o semte şöyle girilir'' diye,büyümüşte küçülmüş hesabıboshayallersmile

pratik yaparak aşacağına inanıyorum,bir sene sonra eşine ''bi arabayı park edemedin in bana ver!'' demeye başlarsınkaydirigubbakcemile3

ayy arkadaşım ben de senin gibiyim
bir ara güzel ilerlemiştim bir kaza yaptım öyle ara verdim
sonra hamileliğimin iki ayı zor gecti derken herşeyi unuttum nasıl üzülüyorum
araba kullanan bayanlara hayranım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…