Derdim Bazı Konu Sahipleri...

aynen ya bide varya bu moderatör ler mi yöneticiler mi bilmiorm uyarmadan zırt pırt üyeleri banlıolar. Bide pro olmaktan vazgectm ya madem kadınlar bizi banlıo param boşa gidck o zmn yaa

Daha yeni üyesin ve banlanmaktan söz ediyorsun Rume, nasıl oluyor bu? Yani daha önce banlandın mı?

güzel konu olmuş, bende yazayım ilgimi çeken birkaç cevabı :)

kk da populerliğini koruyan bir cevap var halen : mahalle seviyesi

baktın ki cevap veremiyorsun, köşeye sıkıştın, yapıştır bu lafı.. %100 çalışıyor "hıh, ben mahalle seviyesine cevap vermem".. çünkü kendisi "ziyagil yalısı"ndan şereflendiriyor forumu kaldı ki o bile mahalle diye geçiyor muhtarlıkta

hele bir de konu sahibi avukatları kesiliyor, birkaç cevaptan sonra.. evlere şenlik.. "aslında o, onu demek istemedi".. iyi de sen nereden biliyorsun sevgili üye? yazarken yanında mıydın? 3. gözün mü açık?

oy oy özlemişim kk yı

kesinlikle, şu konuda hatalısın ve böyle davranırsan sorunun daha da büyür dediğiniz zaman zaten derdi olana yüklenmiş oluyorsunuz sanki burası bir teselli grubu ne bileyim ağlama duvarıymış gibi, öyle durumlarda açıkçası ben müstehak diyorum (tabi gene içimden) bazı insanların derdine derman aramadığını kendisine yandaş bularak bazı konularda vicdanını temizleme çabasında olduğunu düşünüyorum. hele bir de sen benim konuma yazma tavrı var ki o topiklerde büyük eğlence oluyor :)

sadece konu sahipleri değil insan olarak herkes birbirine saygı çerçevesinde olmalı..asla duymak istediğimi yazmalarını istemem ama "uslup" diye de birşey var dimi..bugün sen yorum yapansındır - yarın sen konu açarsın sen konu sahibi olursun.. dün aklına her eseni yazarsın ama konu sahibi alttan mı almalı asla!yarın sana da o zaman aklına geleni herkes yazsın.. bence konu sahibi yorumcu diye ayırmak değil de insan olarak vicdanen yaklaşmak lazım..zaten skıntısı olan sıkıntısını yazarak yeteri kadar gergin bide biz mi gerelim..haksızsa uslubuna uygun dersin ama lambur lumbur da kimse kimseye konuşmamalı..sen lambur lumbur konuşmayı hak görürsen cevabını da alırsın zaten kişi sıkıntılı iyice yükünü ağırlaştırmanın bi anlamı yok...tamamen karşılıklı..

dedikodumu yapmayın lütfen birincisi ben 2.üyelik degilim 2. surrender <<33 ve sevgli arkisi topik tesadüf oldu göüzümü acctım aynen öle yani.

3. gizemli degilim.
4. ban mı o da ne ya banlanmak :s hım balparmak gibi bişey mi?

bende konunun doğruluğunu yanlışlığını sorgulayanlara anlam veremiyorum. sanal alem sonuçta konu sahibi olayın doğrulğunu veya yanlışlığını nasıl ispat edebilecek ki. diyorlarki işte yazmasından anlayabiliyoruz. mümkün mü böyle bişey usta bir insan öyle bir yazar ki tamamen uydurma bir konuyu çok samimi bulabilirsiniz. ha çok absürd bir konu olur cevap vermezsin okur geçersin olur biter. ama yalan mı doğru mu olduğunu sorgulamaya çalışmak bana saçma geliyor. konuyu gerçekmiş gibi ele alıp yorum yazarsın. konu sahibi uyduruyor olsa bile muhakkak o olayı yaşayan veya yaşayacak olan birileri olur ve akıl almış olur.

valla ben de bazı yorumculardan şikayetçiyim.
diyelim çay takımı aldım çok pahalıydı kırıldı ne yapsam diyor, aman o kadar niye para verdin diye bir paralamadıkları kalmıyor konu sahibini..
yok "bu sebepten konu açılır mı"dan tut, "arkana bile bakmadan kaç"cılar, konu sahibine sataşanlar, kıskananlar fln da bol.
bir de yazış tarzı çok önemli, burda iki kelimeden karşısındakinin kişiliğini çözdüğünü sanan akıllılar var, psikiyatristler bile genel kişiliğe yorum yapmaktan çekinirken "sen şöylesin böylesin"lere geliyor konu, üstelik çok çirkin bir üslupla, yani hani mahalle kavgası olur ya o tarzla laf söyleyenler var.
o mesajı kiblersin hiçbirşey olmaz, ama cevap versen tartışmadan ikiniz de ban yersiniz.
yani o kişi ban alsın istiyorsan illa ki tartışacaksın yoksa yaptığı yanına kâr kalıyor.
eğri oturup doğru konuşalım şimdi bu forumun işlenişi bu.
ben artık saygısız ve seviyesiz olanları hiç sallamıyorum sinirlenmiyorum da artık çünkü problemli insanlar oldukları belli oluyor, ama saygılı bir şekilde eleştireni de alır başımın üstüne koyarım, ama bişeyi de bi kere dedi anladık diyelim 100 kere aynı şekilde eleştirip sonra da dediğini yaptırmaya çalışanlarda da bir problem olduğunu düşünüyorum açıkçası

aynen ya bide varya bu moderatör ler mi yöneticiler mi bilmiorm uyarmadan zırt pırt üyeleri banlıolar. Bide pro olmaktan vazgectm ya madem kadınlar bizi banlıo param boşa gidck o zmn yaa

Yukarıdaki ilk mesajın, banı gayet iyi bildiğini gösteriyor.

aa ben mi yazmısım yok ya demin arkdsmın elinde diydi biligsayr galiba sacmalamıs kusura bakmayın öpüldün cnm

Böyle bir ban yiyip ben de isyan etmiştim.
İnsan gerçekten çok kötü hissediyor haketmeden cezalandırılınca.
Konu sahibi ya da başka üyeler saçma sapan algılayıp alıntılayıp başlıyorlar
hakarete.. Cevap versen dert vermesen dert.

Ama bu bandan sonra ben karar verdim alıntılaşıp laf atıp suçsuzken suçlu olacağıma,
Genel yazcam sen sennnn hadsiz,ne olduğu belirsiz sen kendini biliyorsun ağzını topla
yoksa toplarım diye

Şaka bir yana lütfen gerçekten objektif bakış açıları ile derdine derman arayanlar konu açsınlar,
kendi gibi düşünenleri arayanlar değil...

Ve diğerleri sataşmaya yer aramayın lütfen kendinizi biliyorsunuz

Her ne kadar bazı konu sahipleri sizin dediğiniz gibi olsa da,
hiç bir şey tek taraflı degildir...

Konu ilerledikçe olay öyle bir hal alıyor ki bazı üyelerin yorumlarından dolayı,
konu sahibi de işin içinden çıkamıyor.

Konu sahibi suçluysa , yorumcular da suçlu.

Evet hakaret olmadıgı sürece herkes istediği yorumu yapabilir,
ama ben de kkda en çok şu olaya sinirleniyorum.

Konunun kişiselleştirilmesi.
Yani olayın özünden çıkıp, konu sahibine hiç alakasız bir şekilde sen şöylesin , sen böylesin denmesi.

Bir de konularda cımbızla kelime seçip almak var ki evlere şenlik.
Konu sahibi ne anlatıyor yorumcular ne yazıyor, bazen gözlerim pörtlemiş bir şekilde okuyorum böyle yorum yapanları :)

Bir de konularda genelde dikkatimi çeken şey, ilk 1-2 yorum nasılsa, arkasından gelen yorumların da aynı olması :)

Son düzenleme:
kk klasikleri...
abla konuyu açıyor,yorumlar gelmeye başlıyor...konu sahibi beğenmediklerine sormaya başlıyor:
1)evli misin?
evli değilsen anlamazsın cıııkkk
2)diyelim evlisin,çocuğun var mı?
çocuk yoksa hiç anlamazsın cıııkksss
3)diyelim ki evlisin ve çocuğun da var peki konu sahibinin yaşadığına benzer bi şey yaşadın mı?
yaşamadıysan ne konuşuyorsun,anlamazsın işte...

hem evli,hem çocuklu,hem de benzer tecrübeyi yaşamış olsan bile sen benim gibi sevmemişsindir vs derler...:18:

kocayı kötülerler,yorumlarda millet adama saydırmaya başlayınca birden adam kıymetlenir,koca savunulmaya başlar

aldatılırlarsa 3-5 gün sonra ben yanlış anlamışım öyle bi şey yokmuş derler konuyu kapattırırlar...

daha aklıma gelmeyen bi sürü benzer şey...

Bir de bazı arkadaşlar var asıl konudan uzaklaşıp konuyu başka yöne çeken.
Konu sahibi evllik öncesi ilişki yaşamış
Ve cinsel hayatıyla alakalı bir soru sormuş.
Arkadan gelen yorumlar aynen şöyle ;

-Evlenmeden ilşki yaşamışsın .
Yaptığının affedilir yanı yok
-Çok büyük bir hata.
Dinde cezası şu şu şu.
-Böyle konulardan nefret ediyorum.

Bla bla bla....

Asıl soru nee gelen yorumlar nee.

Delinin biri taşı atar kuyuya arkadakiler hemen karşı taarruzda.
Sonuçta iki tarafta banlanır.

Siteyi yıllardır takip ediyorum, okuyabildiğim kadar konu okumaya çalışıyorum. Burada, BDV bölümünde konu açan kişilerin %90'nının, çözüm bekledikleri konularda aslında çoktan kararlarını vermiş olduklarını gözlemledim.

Bir konu açılıyor, yardımsever bayanlar hemen konu sahibine sahip çıkıyor, konuyu açan kişi bir süre bu bayanlarla aynı sözleri söylüyor, arada tersini söyleyenlere -ki aslında kendi verdiği karar da bu doğrultuda - hakarete varan sözler sarfediyor ve sonunda ne mi oluyor? Konu sahibi bir anda bahsettiğiniz "insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş, hayat benim sizin lafınızla hareket edemem, ben sorunu çözdüm" moduna transfer oluyor.

Başka bir konu açılıyor, konu sahibi haksız mıyım diye soruyor, evet yanlış yapıyorsun, haksızsınlar havaya uçuşmaya başlayınca da "siz ne biliyorsunuz ki" moduna transfer olunuyor.

Ortak paydaları aslında verdikleri ya da verecekleri kararları çoktan biliyor olmaları. Siz ne derseniz deyin bir şey değişmiyor.

uzun süredir forumda yoktum, son zamanlarda oldukça zaman ayırdım kk' ya. herkese aynı mesafedeyim o yüzden. konuları okurken yorumcular hakkında da az çok fikir sahibi oldum.
tamamen objektif bir yorum olarak bu yorumumu yazıyorum.

tüm dediklerinize katılıyorum. ama dedikleriniz bu yorumları yapanlar için de geçerli. kimseye hakaret edilmesin, saygısızlıkta bulunulmasın. kendi gibi düşünmüyor diye, belli kültürel/dini değerlere göre acımasız yorumlar yapılmasın.
yorum yaparken de sınırı bilmek gerekir. haddini aşan o yorumların da konu sahibine bir faydası olmayacaktır.

forumda her türlü cevap gelmesi ile eleştirel bir cevap gelmesi bence aynı değil. her türlü yorum yapabilirim mantığıyla türlü hakaretler ediliyor, suçlamalar yapılıyor. o yorumun konu sahibin faydası ne olacak? benim görüşüm şu diye belirtebilirsiniz, ama sen şöylesin, böylesin, hak ettin, beter ol vb yorumlar da yapılıyor; hem de çok acımasız şekilde.

konu sahibini desteklemeyen, ama yanlışını gösteren, çözüm öneren, bunları konu sahibini onaylamadığını açıkça belirtip yapan üyeler de çok. zıt görüşte olsam bile beğenirim o yorumları. çünkü amacı konu sahibine yardımcı olmaktır...

konu sahiplerinin gereksiz alınganlıklarını da yanlış buluyorum. düşüncesini körü körüne savunacaksa, zıt görüşleri kabul etmeyecekse konu açmanın anlamı yok.

konu sahibi ile aynı düşünenler, zaten onda olan düşünceyi destekliyor. zıt görüşlere daha çok önem verilmesi taraftarıyım. sorunu çözmek istiyorsa kişi, farklı çözüm yolları denemeli, bunu da farklı düşünen insanların yorumlarında bulabilir ancak(hakaret içermeyen yorumlarda)

işaretlediğim hariç tüm cümlelerine katılıyorum.

bazen de konu sahibi kocasından ufak bir şikayette bulunuyor, ya da ortada yanlış anlamaya müsait bir konu var(adam belki masum, konu sahibi olayı büyütüyor).
yorumlarda;
kocan çok karaktersiz, ş.refsiz, ve çok daha ağır hakaretler...
bunları da çok kolay yazıyor yorumcular...

hak eden adam var belki ama buna hükmü vermek, birkaç satır okumayla olacak iş değil. hakaret içerikli ağır yorumlar yazmak da yorumcuların haddi değil bence...

sizin belirtmek istediğiniz noktayı anlasam da, bazı yorumcular da hakarette sınır tanımıyor. bunu da belirtmek isterim.

ben de farkettim bazilarina altin degerinde tavsiyelerde bulunuyorsun ama isine gelmiyor diye umursamiyor bile... Atiyorum "esim aldatti" diye konu açilir, "ya birdaha yapacagini goz onunde bulundurarak kal ya da çocuk yokken ayril" dersin umursamaz bile seni baskasi gelir "erkekler oyledir bosver belli ki sana deli gibi asik" (?!) der onunla baslar sohbete...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…