Gelecekte ne olacağını bilemezsiniz. Ölüm var kalım var ,her zaman yanlarında olamayız. İleri de bu lükse ulaşamadıklarinda bunalıma girerler.Evet bu konuda haklısınız ama eşim kızlarım benim yanımdayken herşeyi yaşasınlar mutlu olsunlar diyor ama bilmiyor ki mutsuzluğu yetinmemeyi öğreniyorlar
Mesela eşimin ailesinin de durumu iyi değilmiş ama ne yapıp edip yaratıp çocuklarına alırlarmış işte onlar da memnuniyetsiz oluyorlarÖyle biraz da aileye bağlı, tabi çevre faktörü de önemli. Bizim gibi olmalarını bekleyemeyiz ama en azından sınırı öğretmemiz gerekiyor.
Bu durumda bende kötü polis oluyorumBizim çocukların 7 ve 4 yaşındalar büyük talepleri olmuyor şuan ama eşimde eşinizle aynı mantıkta. Kendi çocukluğunda sıkıntı yaşamış maddi olarak, çok şey içinde kalmış, onların acısını çocukların istediği herşeyi alarak, yaparak çıkarmaya çalışıyor diye düşünüyorum.
Ben de bizde frenleyici tarafım, her ne kadar çocukların yanında birşey konuşmamaya çalışsakta, babalarının her dediklerini yapmaya, almaya açık olduğunun farkindalar. Kötü polis oluyorum bu durumda.
Ayakkabıda verilen para değil ama telefon isteği fazla yaşı için. Bu konulardaki taviz vermemek lazım diye düşünüyorum. Hayatında her zaman bir dediğini iki etmeyecek babası olmayabilir yanında. Şartlar değişebilir, herşeye olabilir yani. Hayırı, yoku da bilmeleri gerekiyor.
Bana göre de böyle ileriyi düşünmek lazımGelecekte ne olacağını bilemezsiniz. Ölüm var kalım var ,her zaman yanlarında olamayız. İleri de bu lükse ulaşamadıklarinda bunalıma girerler.
Ve evet her istediklerini asla almam. Bütçemize uygun değil derim. Sırf marka diye dünya para dökülmesi çok mantisiz. Doyumsuz çocuklar yetistirirsiniz böyle . İleride isteklerine yetisemediginiz de çok büyük problem.yasarsiniz
Eşimde aynısını diyor kızlarım benim yanımdayken herşeyi görsün yaşasın yarın birgün para için başkalarından medet ummasınValla para varsa, kendimi planlamışsam evlatlarıma en güzelini yaparım. Kim için çalışıyorum onlar için.
Baba evinde her şeyin güzelini en iyisini yaşasın. Çocuklarınıza bütceniz dahilinde sofranında giyiminde eşyanınde ortamında en iyisini yaşatın ki büyüyünce en iyisini yapsın.
Kızınızın istekleri bana çok aman aman ulaşılmaz gelmedi.
Sonuçta bir bütçeniz var ve yapabiliyorsuniz.
Bende her fırsatta söylüyorum üniversiteye gittiğin zaman part time bir işte çalışki hayatı öğren diyeMarkete gitmeye üşendiğimde oğluma birşey almasını ama markete gitmesi gerektiğini söylediğimde ne gereği var 1 TL'nin hesabını yapıyorsun derdi. Bende o 1 TL ile evin ekmeği alınır dedim. (Geçmiş zaman)
Eeee diyip üşenip bakkaldan alır gelirdi.
Sonra ne mi oldu? Şehir dışına üniversite okumaya gidince akıllandı
Ama hiç bir zaman şunu alın bilmem diye tutturmadı hakkını yemeyim.
Şimdi alışveriş yapacağı zaman market en basiti fiyatlarına bakıyor.
tutumlu oldu kısaca çünkü elindeki parayla geçinmek zorunda.
Biz aile olarak sadece kitaptan ve eğitimden para kısmadık.
elimizden geldikçe destek oluyoruz.
Kıyafet alacağı zaman önce internetten araştırıyor.
Biraz sıkıyı görmeleri lazım.
Ebeveynlerin hatası bizim yoktu onların olsun diye diye biz yaptık çocuklarımızı böyle maalesef.
Bende her fırsatta söylüyorum üniversiteye gittiğin zaman part time bir işte çalışki hayatı öğren diye
Şimdiki gençler mi üşengeç yoksa bize mi böyle denk geldi bilemiyorum
Malasef siz öyle yaptınız, daha doğrusu babası. Benim yurtdışında yaşıyan aynı yaşta iki kuzenim var. Birisini tamamen sizin gibi büyüttüler, geçen gün arabayı çarpmış gelmiş evde kıyamet koparmış dandik araba aldınız istediğimi almadınız pert oldu araba diye. Öyle bağırmış çağırmış kendini yerlere atmış ki laf bile edememişler arabayı çarptı diye. Diğeri part-time işlerde çalışırken iş teklifi aldı, şu an hem üniversite okuyup hem çalışıyor. Üstelik ikincinin babası daha zengin ama çok küçüklükten itibaren hep disiplinle hem harçlıkla gitti. Çok iyi hatırlıyorum 9-10 yaşlarında komşu evlerin garaj kapılarından kar temizliyordu harçlık için. Benim kızımda 4 yaşında şimdiden kumbarası var, harçlığı biliyor, oyuncak istediği zaman biriktirip alacağım diyor. Büyük için çok zor olacak ama en azından küçüğe öğretinBende her fırsatta söylüyorum üniversiteye gittiğin zaman part time bir işte çalışki hayatı öğren diye
Şimdiki gençler mi üşengeç yoksa bize mi böyle denk geldi bilemiyorum
Bence de çok doğru bende asla eğitimden kısmam istediği kurs olsa ikiletmemBugün Instagram'da bu videoyu izlerken aklıma bu topik ve konuşulanlar geldi.
Babası aslında ne kadar güzel bir ders vermiş ergen Nevra'ya. Çocuğun mutluluğu için çocuğunun her istediğini yapan, "başkalarında da var" dedi diye eksik kalmasın onun da olsun diye gereksiz şeylerini her seferinde alanlar aslında çocuğundan çok kıymetli şeyler çalıyorlar.
Keşke farkına varilsa, her dediğini yapmanin aslında çocuğa iyilik olmadığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?