Derdim çocukların istekleri ne derecede yapılmalı🤗

Çok doğru gerçekten de öyle

Mesela bundan 2 sene önce filan kızım barkadaşlarıyla bir yere gitmek istedi ben izin vermedim eşime sordu bende eşime işaret ettim hayır diye
Pat dedi ki niye kaş göz yapıyon ben izin veriyom kızım dedi

Yani bende mi sıkıntı mesela ben arkadaşlarıyla bir yere gitmek istiyorsa 3 istiyorsa 2 sine izin veriyorum babası hepsine tamam diyor

Yani bende liseye giderken öyleydim diyorum mesela canım döner isterdi bir haftalık harçlığımı denk gelirdi pazartesi günleri dönerim yer diğer günler evden götürürdüm
E ne güzel iste, siz de haftalık harçlık verin. O parayla idare etsin,alışverisini yapsın. ilk günden bitirirse de kendi problemi, sabahtan kaba koysun yemeğini okulda yemek için. Böyle böyle para hesabı öğrenir ^^
Bir de yazan arkadaş ne doğru demiş , ergen terapistine gitsenize. madem maddi olarak sıkıntınız yok. Size en akıllıca tavsiyeyi de o verir. Muhtemelen sizin tavrınız değişirse cocunuzun tavrı da değişir.
Ama mucize de beklemeyin , 16 artık kişiliğin coktan oturduğu ,karakterin belli olduğu yaşlardir.
5000 istedi babasından 4 tişört 1 tayta 2 3 iç çamaşına verdi 5000 i
Ya parasından değil ama ben olsam gencecik kizimin vizyonsuzluguna da üzülürdüm. Ben lisedeyken bloğum vardı, o yüzden hatırlıyorum paylaştığım şeyleri. Marketten foto makinası almıştım mesela, lisede okul gazetesindeydim, havaliydi. Kardesinisec diye bir uygulamadan köy okulundan kardeş secmistim, onla mektuplasir ona kitaplar gönderirdim, ergenlere yönelik festivaller olurdu alkolsüz,daha küçük çocuklara yönelik firmalarin sponsor olduğu, onlara bilet alir duman konserine falan giderdim, kitap fuarlarini takip eder giderdik, ilçemdeki sehir tiyatrolarındaki tüm oyunlara giderdim, ilçemdeki bir kadın derneği geri dönüşüm ile ek gelir için defter kitap kabul ediyordu, arkadaşlarla biriktirip birinin babasinin arabasıyla götürmüştük.
Ne bileyim, az buçuk bir vizyonumuz - kendimizi tatmin edecek şeylerimiz vardı.
Ama bahsettiğiniz kız beş binlirayla kendisine tuman tayt aliyor , heves ettiği şey bu...
Yani ne bileyim...
Üzücü bir yandan.
Bir de "arkadaşımda var, benim de olsun" ifadesi çok tehlikeli bir cümle. Sonuçta sırf herkeste var diye telefon , o model ayakkabı isteyen sırf herkeste var diye erkek arkadaş arayışına girebilir , sırf "tüm kızlar yaşadı bana ezik diyorlar" diye henüz hazır olmadığı şeyler yaşayabilir, tüm kızlar sigara içiyorsa sigara içebilir, tüm kızlar bara gitti diye alkol tüketebilir. Yani dislanmaktan korkmak insanı çok büyük yanlışlara sürükler. "olabilir,onlar başka ben başka insanım, ben bireyim" bakış açısına sahip olmayan insan bence çok savunmasizdir.
Belki gideceğiniz terapist bu konuda ona bir şeyler aşılar

Bir ara gitmiştim canım sınırları olmalı tutarlı olmalısınız herşey kararında demişti terapistim
Bir de yemek konusu var ki zaten saldım çayıra mevlam kayıra oldu artık o da bende yorulduk
küçükken her ağladığında sussun diye istediğini yaptın mı canım hani olur ya sesinden ağlamasından kimse rahatsız olmasın diye anneler yapar bunu çocuk tutturur ağlar anne spnunda pes eder aman al tamam diye istediğini verir bunu yaparmıydın
4 yaşındaki kızım da babası gelince market de serbest
Ama benle gidince anne 1 tane hakkım var değil mi diye biliyor anlıyor
Benim kuralım böyle dediğim zaman konu anlaşılıyor zaten
aaa işte asıl sorun bu , böyle olmaz kocan hem kızına hem sana kötülük ediyor farkında değil ... tüm emeklerin boşa olur böyle sanki sen ona ceza veriyormuşsun gibi olur istikrarı ebeveynler birlikte sağlamalı

Ailem kamu mensubuydu durumları fena değildi bana istediklerimi o an almazlar daha.sonra hediye diye alırlardı, annem ay başı 1 hafta sonra filan derdi ve arkadaşlarımın arasında ay başının hangi gün olduğunu bir ben bilirdim sonunda ne oldu söyleyim ben mühendis oldum ailem gibi de kamuya atandım, sabit ve düzenli bir hayatım var arkadaşlarımın çoğu mühendis vs olsalar da aza kanaat etmediler bir çok zenginler bazen de sefiller başrol. Demem o ki ağaç yaş iken eğilir, her ağlayana emzik verilirse yokluğu bilmezler ve doyumsuzluk da en doğal hakları olur.

Kızım 21yasına gircek,15,16 yaşında hedefi vardi okuyup hemsire olup kendi parasini kazanmakti,istedigini kendisinin almasıydi hayali,
Hiç zora koşmadı,hiç tutturmadi,bunu alin istiyorum diye,evet özeniyordu ama hersey yerinde ve zamanında olmasıni söyledigimizde hic hayir demedi,
Okudu hemsire oldu,köyde oturdugumuz icin merkezde kiralik evini tuttuk,kendi kazaniyor,kendi geciniyor,yeri geliyor bana bile veriyor,kardeslerine bakiyor
Cok istedigi iPhone bile kendi aldı
Bazen hayır demek gerekir,istedigini yap ama fazlasi bence zarar

hah katılıyorum ben daha çok küçüktüm babam babanem anlatırdı işte sigara içmek neden havalı değil bunu neden hava atmak gibi gösterirler okumak yerinde sevgili peşinde koşmak neden mantıksız falan baya bildiğin anlatırdı bana ...

ebeveynler mantıklı konuşunca çocuklar ikna oluyor ya yani neyle övünülür neyle hava atılır bize asıl lazım olan ne bunu öğretti babam bana mesela ahsen birşeyi görüp beğeniyor yani kızım bakışından anlıyorum marketde çarşıda dönüp bakıyor ama ihtiyacı olan birşey değil onun aklından geçeni anlıyorum ... aa güzelmiş ama senin para biriktirmek için istediğin şey sanki daha güzel bu kısa vadede kullanacağın diğeri uzun süre sende kalacak hangisi sence daha mantıklı seç istersen al diyorum yok anne beklicem diyor geri dönüp arkasını gidiyor ... yani bunuda istiyorum ben bunu beğendim diye tutturmasına gerek bile kalmadan takip ediyorum gözlemliyorum anlatıyorum biraz sabır gerekiyor açıkcası ama seçenek metoduyla kurtarıyorum işi ya bu ya bu neden bu neden şu konuşmak gerek ama bunu erken yaşlarda yapmak gerek sonradan çatışmaya dönüşür çünkü ... küçükken daha kolay oluyor anlamaları

mesela bütçemiz belli orta halli bir aileyiz ahsen bunu biliyor ona hiçbir zaman param yok demedim yokken de yok demedim ona neden çok para harcanmaması gerektiğini tüketim çılgınlığını reklamların harcatmak için uğraştığını falan anlattım pazarlama stratejisi öğrettim çocuğa

Yaptım canım bu dediğin yöntemi ilk günden harçlığı bitirdi diğer günler aç gidip geldi evden de hiç birşey götürmedi

Aslında herkesin var niye benim yok değil ama
Onların da var yani istediğim absürt birşey değilde getiriyor olayı
Terepistle görüşmüştüm kural koyun sınır koyun filan dedi

Şimdiki gençlerde biraz vizyonsuzluk var galiba ellerinde telefon koltukla aşk yaşıyorlar

Mesela 2 arkadaşı var kuaförde çalışıyorlar onları örnek gösteriyorum bak nasıl çalışıyorlar filan o da bana çalışmayanlar örnek gösteriyor
Yok canım yaaa küçükken hiç birşey isteyip de ağladığını hatırlamam o konuda küçüğün hakkını vereyim ama yapıyor

Mesela şu da var evde iş yapmıyor yaptığı sadece günlük bulaşık makinasını yerleştirmek temizleri

Tatildeyim diyor niye yapayım bir akıl diyor ki yapsın yani nolacak
Bir akıl diyor ki ilerde evlenince zaten iş yapacak

Paranız çok ve sorunlarınıza da çözüm bulamayacakmış gibisiniz . Eşiniz umarım hep böyle çalışır ve kazanır . Yoksa kızlarınız ilk olarak onu suçlayacak .
Paranın çokluğu değil öncelik çocuklarda diyelim

Maşallahhh kızına canım

Ya bunu bende diyorum mesela birşey istediğinde tutturmaz illa alınacak istiyorum filan diye de kesinlikle ağlamaz yırtınmaz mesela
Ama babasına söyleyince alır

Ama bunun bir üst levrli elde edemeyince mutsuz olmak işte anlatmak istediğim bu

bak nasıl çalışıyorlar demek kıyaslamak oluyor buna kırılır oda bak nasıl anneler var der paso para harcayanı gösterir
ilerde evlenince zaten iş yapmak değil mesele öyle bakmamak gerek birlikte yaşadığı insanlara destek , ortamına evine saygı duymak kendine yetebilmek sana yardım edebilmek gibi hislerin yüklenmesi gerekti ... neden ev işine yardım edecek çünkü bundan birlikte yaşadığımız alan ... ekip olmanız gerek siz anne baba çocuksunuz ama aynı zamanda takım arkadaşınız birbirinizi kollamanız gerek ondan yardım etmesi gerek

bunları bu şekilde anlatmalısın canım

ah ah... kocana sen ev araba falan aldırt bir takside borca sok en iyisi

Bunu her fırsatta söylüyorum aile olabilmek bir birinin hayatını kolaylaştırmaktır üniversite hayatın olacak ayrı evin olabilir yapman gerek diye ama

Mesela yemek konusunı da söyleyim

Yediği şeyler tavuk,, patates,,, pilav tarzı

Eşimde hep böyle beslenirrrr

Aman neyse ya o konuya hiç girmeyeyim

Akşam akşam Eşimi de iyi gömdüm yaaaa

Ailem kamu mensubuydu durumları fena değildi bana istediklerimi o an almazlar daha.sonra hediye diye alırlardı, annem ay başı 1 hafta sonra filan derdi ve arkadaşlarımın arasında ay başının hangi gün olduğunu bir ben bilirdim sonunda ne oldu söyleyim ben mühendis oldum ailem gibi de kamuya atandım, sabit ve düzenli bir hayatım var arkadaşlarımın çoğu mühendis vs olsalar da aza kanaat etmediler bir çok zenginler bazen de sefiller başrol. Demem o ki ağaç yaş iken eğilir, her ağlayana emzik verilirse yokluğu bilmezler ve doyumsuzluk da en doğal hakları olur
Bu şekilde alışmış bu mevzuyu eşinizle güzelce konuşun ilerde az yokluk görürse baş edemez vs tarzı

Öyle yapacağım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…