Derdim evlenememek.!

scheker... yurt dışında yaşayan kişilere karşı yaptığım bir yorum değildi. Düşüncem tamamen farklıydı. Benim anlatmak istediğim orada erkeklerin yabancı kadın isteme meselesi...
Yabancı kültürü bizim kültüre yakın kültür değil hem ahlaki hem de her türlü anlamda...
Ülkeler farklıdır gelişmiştir bunlar ayrı konular.. yanlış anlaşılmasın. Türk kızları yerine yabancı kızlar tercihi için .... bahsetmiştim. rumuzunu unuttum :))) ve... ile başlayan rumuz sahibi ... sözlerinden yola çıkarak söylemiştim onun erkek olma ihtimaline karşı söyledim... :hulya:

tenzih de etmiştim ama neden alındınız acaba?

bu arada hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını anlamış olmanız güzel. babaanne takıntılarınız azalır umarım zamanla.

mutusz insanlar sürekli etraftakileri "ısırır." sizin mesajınızda çok diş gördüm ben. erkek olun ya da bayan fark etmez, bu fikirde olabilmeniz ciddi bir sorununuz olduğunu düşündürüyor.

zaten düşündürmesi için yazıldı o cümleler paragraflar olayı çok yönlü ele almak gerek

SWOT analizi diye birşey var? Genelde iş yaşamında kullanılır ama normal hayatada uygulanabilir bir tip beyin fırtınası

Strengths - Güçlü Yanlar, Artılar
Weaknesses - Olumsuz / Zayıf Yanlar / Eksikler
Opportunities - Mevcut Potansiyeller, Fırsatlar
Threats - Olası Riskler ve Olumsuz Sonuçlanabilecek Nedenler

Bu bağlamda olaya yaklaşırsanbenim threats kısmına özellikle vurgu yaptığımı göreceksin, olaylara farklı vizyonlardan bakmak daha tutarlı kararlar almayı sağlar, gerçekleri göz ardı etmek o gerçekleri yok etmez, aksine birgün daha acı bir gerçek olarak önümüze çıkmasına neden olur.

Yabancılarla evlenme konusuna gelince hiç haber izlemiyormusun? gazete okumuyormusun? İnternetten haber portallarına girmiyormusun? Zaten bu yıldan yıla artan birşey geçen okumuştum geçtiğimiz sene oranla %50 civarı arttığı söyleniyordu yabancılarla yapılan evliliklerin. Kaldıki evlenen kişi cinsellik için evlenmiyor dediğini aksine, eğitimli, kültürlü, güzel ve sorunsuz olukları için evleniliyormuş. Bunun yanında bir ara haberlere konu olmuştu yurtdışındaki evlilik sitelerine Türkler tarafından çok talep olduğu ve çok sayıda kişilerin evlendiği.

Türk erkeğinin en büyük sorunu kroluk. okusa da okumasa da değişmiyor. kadını aşağılama potansiyeliyle yaşıyor ve ilk bulduğu kadında bu potansiyeli patlatıyor. yabancı kadına hayranlığı da kroluğu nedeniyle.

abaza abaza yetişiyorlar, iletişimi öğrenemeden. sonra da hanzo hanzo işler yapıyorlar. ben kibar erkek bulamıyorum. o kadar kaba ki yaklaşımlar. kadınlar bu kadar öküzlüğü nasıl kaldırıyor anlamıyorum.

tamamen anlatılanda çıkarılabilecek anlamla alakasız bir anlam çıkarmışsın ne yazık ki.

Yazılanları bir bütün içinde ele alırsan, ve daha sonrada açıklık getirmek için neyi ima ettiğimi vurgulamış olsamda bir başka mesajda hala insanların anlamak istedikleri şeyi anlama çabaları hayret verici bunu senin için demiyorum sadece.

Herşey değişti diyorum ben zaten, ve eskisi gibi olmadığından ne kadın ne erkek, ondan eskisi gibi beklememek gerektiğini belirtiyorum, Bu başlıkta ve diğer başlıklarda bahsettiğim şey şu kadın ne kadar özgürleşsede kendini özgür sansada erkeklerin kafasında bu özgürlük kavramı oluşmamışsa asla birşey değişmez. Bunu tespit etmek zor değil ki, Türk toplum yapısıda hep erkeği gözeten kollayan üstün tutan bir yapıda olduğundan bu öyle hemen olacak birşey değil, zaman meselesi. Kaldı ki ben insanlar ilk tanıdıkları kişiyle evlenmelilerde demiyorum, oradaki benzetmenin anlamını bu mesaj sonrası anlamayacak kişi kalmamış olacak sanırım

evlilik zaten erkek egemenliğinin bir dayatması

evlilik = (çoğunlukla kadın için ) katlanmak

en azından bizim ülkemizde böyle

ve bile bile bunlara katlanmaya başlayacağımız günü bekliyoruz çünkü durumu kanıksamışız

tek tek göz gezdirene kadar okusaydın daha faydası olurdu vurguladığım belirli şeylerin varlığınıda daha net anlamış olabilirdin bu şekilde.

sen sanırım burayı pohpohlanmak için gelinen bir yer sanıyorsun, ondan garipsiyorda olabilirsin, hoşuna gitsin gitmesin gerçekler dile getiriliyor yerimseniben

duygusal bir cümle kurmak mı kadın yapıyor? :) gerçekten güldürdün beni, hiçbirşey paylaşmadığın huyunu suyunu bilmediğim insana karşı yakın davranmak bence olmaması gereken birşey, duygusal birşeyler söyleyecek anlatıcak kişim kalmadı burada hiç tanımadığım kişilerle paylaşayım :1closedeyes:

İstediğini düşünebilirsin, düşüncelerinin bir anlamı yok ki gerçeği yansıtmadıkça :1closedeyes:

ataerkil bir toplumda yaşadığımız için.malesef erkeğin üstünlüğü hala geçerli kabuledelim yada etmeyelim.biz bu kısırdöngüden çıktığımız günleri göremeyiz ama çok yıllar sonra çocuklarımız görür,yinede büyük annelerimize bakarsak büyük değişim var kızlar ama tabiki yeterli değill

valla vengeance kusura bakma ama yani erkek olduğunu ben de düşünüyorum.

bu konuyla ilgisi de yok geçen yıl da senin mesajlara rastladığımda böyle düşünüyordum

gerçekten bu konuda yazdıklarınla alakası yok çünkü yazdıklarını okumadım.

ama bu sayfada bakıyorum da arkadaşlara sert çıkmışsın. bunlara gerek yok.

zira senin erkek üye olabilme ihtimalini bu konudan ve bugünden önce düşünenler de var ben ve yakın birkaç arkadaşım gibi

neyse konu yeterince sapmış daha fazla saptırmanın manası yok ama bunu yazmazsam da çatlardım emin ol

insanlar her zaman duymak isteyeceği şeyi duyamaz, biraz gerçekçi olsanız iyi olacak ne kadar toz pembe hayallerde buradaki kişiler, buraya gelenlerin sorunları var malum ama bu hayal aleminde yaşamalarını mecburi kılmıyor. Akıl yürüten herkes zaten çok iyi kişilerin zaten evli nişanlı yada sevgilisi olduğunu bilir, atı alan üsküdarı çoktan geçer o yüzden, bunda kırılacak darılacak birşey yok ki. Herkes dengi dengine.

Ayrıca başka bir başlıktan bir alıntı yapacağım konuyla alaklı

bu yukarıdaki mesajda da çok güzel tespitler var bizim konumuzlada ilgili.

katılıyorum, peki ideal olan nedir sence? olması gereken nedir?

Doğruyu söylemek gerekirse böyle bir merakım olmadı. Erkekler hangi tür kadınlardan hoşlanır ne isterler diye oturup düşünmedim. Benim yaşama tarzıma ayak uyduran gelir erkekler ulaşılmaz varlıklar değil. Türk kadını gibi namuslu iffetli ailesine akrabalarına bağlı bir millet kadını var mı ? Yok tabi dönüyorum başa Konu tamamen cinsellik başka bir açıklama yok. erkekler tabiki bu fikrini söylemezler... neden söylesinler... Akılları başka çalışmıyor ki?
Türk erkekleri yabancı kadınlara yönelmiş alsınlar tepe tepe kullansılar. :)))

Zaten bir evlilikte din , dil ayrımını benimsemeyen önemsemeyen bir erkekle oturup konuşmam :) Evlilik için söylüyorum. arkadaşlık farklıdır. Bana göre aile ve soyumun davamı için ailem içine bir yabancı uyruklu vatandaşı sokmam..!!!! Sokulmasına müsade etmem!!!!
Türkün türkten başka dostu yoktur. Bu düşüncedeyim ayrıca. Sen yabancı kız-erkekle evlen mutluluğun kaç sene sürer orası şüpheli... :enbuyukkk:

her şey değişti diyen bir insan 25 yaşına kadar evlendin evlendin yoksa tamam mı der yaa.. ya da kayda değer insanlar evlidir nişanlıdır vs. mi der? ne kadar sığ bi insasın sen.

bir alınma yok ki yerimseniben ilerleyen mesajlaşmalarda bu başlık altında öyle bir cevap vermemi gerektirecek şekilde konu akışının olacağını ön gördüğümden belirttim, onu yazmasaydım eminim ki yazdıklarımı özellikle çarptıran kitle eninde sonunda sen öyle evlendinse herkes öyle evlenmek zorunda değil gibi birşey derdi ve her halikarda yine yazardım, yani, ne kadar erken okadar iyi.

mutsuz insanlar etraflarınında mutsuz olmasını ister mutluluğa tahamül edemez, ama aksine burada mutlu kişi yok, ondan belirtilen tez yanlış, eğer öyle bir amacım olsa daha farklı başlıklarda olurdum mantıken, akıl var mantık var yerimseniben kaldıki buraya mesaj yazılmıyor demek değil ki insanlar benle aynı görüşte olmasın, ne mutlu ki bu forumda bu kişilerlede karşılaştım yerimseniben

ayrıca insanlar nedense anlamak istediklerini anlıyor anlatılmak isteneni değil, algıda seçicilik yapıyorlar, bunlar benim fikirlerim değil ki gerçekler ilk yazdığım iki mesaj için konuşuyorum gerçekler, etrafımızda olup biten olaylar, fikir olması için öznel yargı içermesi gerekir.

banada insanların gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi kabullenip buna inanmaları buna göre hayatlarını yönetmeleri bir sorunun varlığına işaret ediyor, yada günün çoğunu burada geçiren kişilerin burada vakit geçirerek ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum yerimseniben insan düşünürse çok rahat sorunlar bulabilir karşısındaki kişide ama demek değildir ki haklı sengözlerimebaksanab

Ha ha işde burda aradaki fark gayet rahat anlaşılabilir. Ben kimseyi pohpohlamadım. Benim dilim sivridir. Gerçekleri söylerim. gerçekleri söylemek değil önemli olan!

Zaten bu sitede herkesin yapısı farklı bizler sadece başka kişilerin dertlerine ortak yada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kötü günde,dost iyi günde yoldaş... Vakit geçirme bilgi alma yada farklı hayatları değerlendirme, öğrenme...

Duygusallık zaten kadınlarda çok yoğundur :kedi:

Sende olmaması yada senin tamamen mantık abidesi olaman şaşırtıcı. Burada okadar hayata okuyupta etkielnmediysen bak burda bir sorun var. :teytey:

Konu evlilik bana göre farklı sana göre farklı toplum ve fikir yapısı farklı...Ben eşimiin kendi aileme ayak uydurabilecek bir kişi olmasını aynı fikir yapısına sahip olmasını isterim. Ama herzaman her isteyen istediği özelliklere sahip biri ile evlenemiyor. Aşk-duygu tüüm herşeyi alt üst eder. O yüzden bazı seçimler çok incedir.
Allah insanların iradesine karışamaz ama senin yapabileceklerini bilir kulunu yönlendiren de o yönlendirmeyen de o. Sen ne kadar istesen de kaderini bir noktada çizersin son söz onundur.. Din hususu çok hassasdır.
Kader- konulu yazıları çok araştırdım o yüzden söylüyorum..

yaa bizler mutluyuz kardeşim git işine yaa..

evlenememiş bayanlar haklı,ortada dolanan erkekleri görünce bu kazmalar,çapkınlar,ahlaksızları,işsizleri benimde evlilikten soğumama neden olurdu eğer bekar olsaydım nerde bu kişilikli erkekler?

Şahsen evlenmemek benim tercihim, hiç bir zamanda yakınmıyorum evlenemedim diye, çünkü şu an o ağır sorumluluk ve fedakarlığa hazır değilim, erkeklere güven sorunum var ve sizin de alıntıladğınız gibi evliliğin ne olduğunu da, nelerle karşılacağını da taa 20'li yaşlarımdan beri biliyordum. Bu düşündüklerimi dost meclislerinde söyleyince çok karamsarsın, kendin evham yapıyorsun falan derler ama boş bulundukları zamanda içlerini dökmeye başlarlar, ben onları sesizce dinleyince iyice açılır insanlar.

Yanlız koyulaştırdığım kısım çok yanlış bir düşünce, hatta aşılayıcı, onur kırıcı. Ne demek şok iyi kişiler evlendi. Eee evlenemeyenler kötü mü, vasıfsız mı, kalitesiz mi?

Çok mantıklı olmak evlilikte tamam gözetilmesi gereken bir kriter tek kriter değil. Elektrik olması lazım, ailelerin benzeşmesi, anlaşması lazım, kafaların uyuşması yani kısacası anlaşmak lazım.

Evlenmeyen insanlar anlaşamıyorda evlenmiyor, evlenenlerin anlaşamadıkları için ayrıldıkları gibi.

Bizim karşı dairemizde 28 yaşlarında bir öğretmen oturuyordu, hoş adamdı ve bana yakşamaya başlamıştı. Sonra ben birki soruşturunca bunun çok çapkın olduğunu, öğrendim hatta bunu tanıyan bir abla yok güzleim boşver onu, çok üzülürsün demişti. Sonra anneme söyledim, karşıdaki öğretmen bana yaklaşmaya çalışıyor falan diye ama böylede bir huyu varmış, annem boşver o zaman " iyi olsaydı şimdiye kadar evlenirdi" dedi. Ama sonra ö öğretmenin 3 yıl sonra evlendiğini duydum...

Evlenmeyen kişilere sepette kalan çürük elma bakış açısı kusura bakmayın cahilce bir düşünce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…