- 29 Nisan 2010
- 7.844
- 3.457
- 448
temenni zaten herkesin beyaz atlı prense kavuşması, yada beyaz atlı prens sandığı kişilere kavuşması ve doğru seçimleri yapabilmesi bu doğrultuda farklı bakış açılarını paylaşması mutlu kişilerin mutsuz kişilerden daha fazla olması için :) kaldı ki ben ilk gördüğüm kişiylede evlenmedim, o örneği sadece değişen değer yargılarına yönelik bir göndermeydi, hiç birşeyin eskisi gibi olmadığı olamayacağı bir düzende geçmişte var olan birşeyin hala var olmasının yarattığı tezatı işaretti.
Vengeance umarım ismini yanlış yazmadım. Farklı kültürlerde yetişmişiz olma ihtimalimiz yüksek. Benim yaklaşımınla senin yaklaşımın çok farklı. sen biraz olsun ortamı karıştırmya geldiği düşünüyorum .Burda bayanların fikileri paylaşımalrını okudum için erkek fikri olduğu düşündüm. utupta kimse senin gibi bakış açısı yazmadı... erkek platformun yazılan bir yazı giibi geldi bir an. hem erkekler bayanc kadın tercihlerini de ilgi ve sevgi vede isteklerini kolay elde etme nedeniyle düşünüyorlar... Bizim bayanlarımı kendi kültür mirasına ve belirli bir ahlak yapısına sahip oldukları için zaten bu tarz erkekler tarafından tercih edilmezler.
İnsan kendi kaderini kendi çizer , ama bazı şeylere de engel olmaz. İnsanların karşısına şeçenekler çıkar ama bu şeçenekleri sen seçiyorsun ama Allah zaten senin onu seçeğini biliyor irade meselesi...
Çok ince meseleler ben fazla yormuyorum kafamı kısmet değilmiş demek bana göre daha mantıklı ...
Ben sosyal bir insanım ama işde bazı şeyler olmayınca olmuyor.
erkekler artık yurt dışında ki bayanlara kayıyor diye bir cümle sarf etmen. Beni düşündürdü???
Bu konu birazda yabancı merakı bana göre cinsellik konulu düşüncelerden dolayıdır. Yurt dışında yaşıyorsa yada çevresinde bu tür yabancılar çoğunluktaysa birbirleriryle aynı pencereden bakıyorlarsa ve en din,dil farkı ile baş edebilecekse buyursun evlensin. Yabancı birini eş olarak benimseyen biri ile aynı hayat penceresinden bakamayız zaten niyet beselesi.
O zaman işin gelmedi mantıksız mı olduu...
scheker... yurt dışında yaşayan kişilere karşı yaptığım bir yorum değildi. Düşüncem tamamen farklıydı. Benim anlatmak istediğim orada erkeklerin yabancı kadın isteme meselesi...
Yabancı kültürü bizim kültüre yakın kültür değil hem ahlaki hem de her türlü anlamda...
Ülkeler farklıdır gelişmiştir bunlar ayrı konular.. yanlış anlaşılmasın. Türk kızları yerine yabancı kızlar tercihi için .... bahsetmiştim. rumuzunu unuttum :))) ve... ile başlayan rumuz sahibi ... sözlerinden yola çıkarak söylemiştim onun erkek olma ihtimaline karşı söyledim... :hulya:
pardon turk vatandasi degilim bu siteye girme hakkim konuya yorum yapma hakkim olmuyormu? :))
..
Vengeance eski evlilikler diyorsun ananelerimizin zamanindan bahsediyorsun
cileyi cekmeyi gorev sayan kadinlari gibda etmen bir kadin olarak cok ilginc.
Kadinlar ozgurlesiyor iyi veya kotu sonucta o "eski kadinlar" azaliyor
azalmalida. Erkeklerin sunmus oldugu ozgurluk kadar ozgur kadinlar
sindirilmis ve ikinci sinif insan pozisiyonuna dusmustur
Ama kendi oz iradesiyle hareket eden kadinlari sevmeyen yine erkeklerdir.
20'sine varmamis kizlarin kac tane flortleri oluyor demissin bir cumlende ama
20'sine varmamis delikanlilarin flort sayisi sirf "erkek" olduklari icin hesaba katilmiyor ve katmiyorsun
katma geregi duymuyorsun
cunku erkek egemenligini savunuyorsun..
buda kadin olarak bana itici geliyor..
vereliniortak
opuyorumnanaktan
Yoktabi ki burası özgür platform. ben paylaşımda bulananVengeance yazar hakkında söyledim Türkiyede yaşayan bayanlardan söz etmiyorda başka bir ülke bayanı gibi yazmış "Atı alan üsküdarı geçmiş ". hem bu yazar bir bayan deği "sizce bu sitede erkekler var mı?" konulu yazıda yazdıklarını ve diğer konularda neleri merak etmiş tek tek göz gezdirdim...
. Çoğu konuda yazdıklarını inceledim zaten duygusal tek bir cümle kurmammış...
Sahte kimlik olduğunu düşünüyorum. Niye araştırdım bir kişi ile ilgili bir düşünce oluştuysa araştırırım acaba yanılıyormuyum diye.şakkıdı:smiley-cool::teytey:
evlilik zaten erkek egemenliğinin bir dayatması
evlilik = (çoğunlukla kadın için ) katlanmak
en azından bizim ülkemizde böyle
ve bile bile bunlara katlanmaya başlayacağımız günü bekliyoruz çünkü durumu kanıksamışız
Vengeance suçlama değil sadece çok duygusuz bir kişisiiin. Kusura bakam eğer bir bayana yardımcı olmak için fikir belirtiyorsan belirt. Geçekten evli barklı isen" atı alan üsküdaır geçti çok geç kalmışın " demen hiç hoş cümleler değil seni kınıyorum.
Kk yüzünden değil evliliğinde aslen sorunlu olduğu halde dışarıya karşı kuyruğu dik tutmak uğruna evliliği çok güzelmiş gibi davranan arkadaşların veya annelerimizin, teyzelerimizin bizim evde kalmamız için anlattığı süslü evlilik rüyalarının,aslında doğru olmadığını gördüğünüz için bir soğuma veya korkma oluyor.
Hep diyorum evlilik öyle amerikan romantik komedi filmleri gibi değil ve birkez daha doğru olduğunu gördüm.. Öyle elele beraber uyumalar, öpüşmeler, şamdanlı akşam yemekleri, hergün çiçeklerle, hediyelerle gelen bakımlı, tatlı, karısının bir surat asmanında dünyası yıkılan,seve seve karısına yardım eden kocalar, beraber yapılan harika tatiller,ömür boyu hiç eksilmeden süren aşk ve ilk günkü heyacanıyla devam eden evlilik.
Büyüklerimiz bize hep böyle yansıttığı için böyle pembe hayyallerle süslü aslında olmayan bir evlilik hayal edildi ..
Soğudum diyenler aslında gerçeği görüyorlar. Böyle işte birçoğu böyle.
evlilik zaten erkek egemenliğinin bir dayatması
evlilik = (çoğunlukla kadın için ) katlanmak
en azından bizim ülkemizde böyle
ve bile bile bunlara katlanmaya başlayacağımız günü bekliyoruz çünkü durumu kanıksamışız
zaten düşündürmesi için yazıldı o cümleler paragraflar olayı çok yönlü ele almak gerek
SWOT analizi diye birşey var? Genelde iş yaşamında kullanılır ama normal hayatada uygulanabilir bir tip beyin fırtınası
Strengths - Güçlü Yanlar, Artılar
Weaknesses - Olumsuz / Zayıf Yanlar / Eksikler
Opportunities - Mevcut Potansiyeller, Fırsatlar
Threats - Olası Riskler ve Olumsuz Sonuçlanabilecek Nedenler
Bu bağlamda olaya yaklaşırsanbenim threats kısmına özellikle vurgu yaptığımı göreceksin, olaylara farklı vizyonlardan bakmak daha tutarlı kararlar almayı sağlar, gerçekleri göz ardı etmek o gerçekleri yok etmez, aksine birgün daha acı bir gerçek olarak önümüze çıkmasına neden olur.
Yabancılarla evlenme konusuna gelince hiç haber izlemiyormusun? gazete okumuyormusun? İnternetten haber portallarına girmiyormusun? Zaten bu yıldan yıla artan birşey geçen okumuştum geçtiğimiz sene oranla %50 civarı arttığı söyleniyordu yabancılarla yapılan evliliklerin. Kaldıki evlenen kişi cinsellik için evlenmiyor dediğini aksine, eğitimli, kültürlü, güzel ve sorunsuz olukları için evleniliyormuş. Bunun yanında bir ara haberlere konu olmuştu yurtdışındaki evlilik sitelerine Türkler tarafından çok talep olduğu ve çok sayıda kişilerin evlendiği.
tamamen anlatılanda çıkarılabilecek anlamla alakasız bir anlam çıkarmışsın ne yazık ki.
Yazılanları bir bütün içinde ele alırsan, ve daha sonrada açıklık getirmek için neyi ima ettiğimi vurgulamış olsamda bir başka mesajda hala insanların anlamak istedikleri şeyi anlama çabaları hayret verici bunu senin için demiyorum sadece.
Herşey değişti diyorum ben zaten, ve eskisi gibi olmadığından ne kadın ne erkek, ondan eskisi gibi beklememek gerektiğini belirtiyorum, Bu başlıkta ve diğer başlıklarda bahsettiğim şey şu kadın ne kadar özgürleşsede kendini özgür sansada erkeklerin kafasında bu özgürlük kavramı oluşmamışsa asla birşey değişmez. Bunu tespit etmek zor değil ki, Türk toplum yapısıda hep erkeği gözeten kollayan üstün tutan bir yapıda olduğundan bu öyle hemen olacak birşey değil, zaman meselesi. Kaldı ki ben insanlar ilk tanıdıkları kişiyle evlenmelilerde demiyorum, oradaki benzetmenin anlamını bu mesaj sonrası anlamayacak kişi kalmamış olacak sanırım
tenzih de etmiştim ama neden alındınız acaba?
bu arada hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını anlamış olmanız güzel. babaanne takıntılarınız azalır umarım zamanla.
mutusz insanlar sürekli etraftakileri "ısırır." sizin mesajınızda çok diş gördüm ben. erkek olun ya da bayan fark etmez, bu fikirde olabilmeniz ciddi bir sorununuz olduğunu düşündürüyor.
tek tek göz gezdirene kadar okusaydın daha faydası olurdu vurguladığım belirli şeylerin varlığınıda daha net anlamış olabilirdin bu şekilde.
sen sanırım burayı pohpohlanmak için gelinen bir yer sanıyorsun, ondan garipsiyorda olabilirsin, hoşuna gitsin gitmesin gerçekler dile getiriliyor yerimseniben
duygusal bir cümle kurmak mı kadın yapıyor? :) gerçekten güldürdün beni, hiçbirşey paylaşmadığın huyunu suyunu bilmediğim insana karşı yakın davranmak bence olmaması gereken birşey, duygusal birşeyler söyleyecek anlatıcak kişim kalmadı burada hiç tanımadığım kişilerle paylaşayım :1closedeyes:
İstediğini düşünebilirsin, düşüncelerinin bir anlamı yok ki gerçeği yansıtmadıkça :1closedeyes:
bir alınma yok ki yerimseniben ilerleyen mesajlaşmalarda bu başlık altında öyle bir cevap vermemi gerektirecek şekilde konu akışının olacağını ön gördüğümden belirttim, onu yazmasaydım eminim ki yazdıklarımı özellikle çarptıran kitle eninde sonunda sen öyle evlendinse herkes öyle evlenmek zorunda değil gibi birşey derdi ve her halikarda yine yazardım, yani, ne kadar erken okadar iyi.
mutsuz insanlar etraflarınında mutsuz olmasını ister mutluluğa tahamül edemez, ama aksine burada mutlu kişi yok, ondan belirtilen tez yanlış, eğer öyle bir amacım olsa daha farklı başlıklarda olurdum mantıken, akıl var mantık var yerimseniben kaldıki buraya mesaj yazılmıyor demek değil ki insanlar benle aynı görüşte olmasın, ne mutlu ki bu forumda bu kişilerlede karşılaştım yerimseniben
ayrıca insanlar nedense anlamak istediklerini anlıyor anlatılmak isteneni değil, algıda seçicilik yapıyorlar, bunlar benim fikirlerim değil ki gerçekler ilk yazdığım iki mesaj için konuşuyorum gerçekler, etrafımızda olup biten olaylar, fikir olması için öznel yargı içermesi gerekir.
banada insanların gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi kabullenip buna inanmaları buna göre hayatlarını yönetmeleri bir sorunun varlığına işaret ediyor, yada günün çoğunu burada geçiren kişilerin burada vakit geçirerek ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum yerimseniben insan düşünürse çok rahat sorunlar bulabilir karşısındaki kişide ama demek değildir ki haklı sengözlerimebaksanab
insanlar her zaman duymak isteyeceği şeyi duyamaz, biraz gerçekçi olsanız iyi olacak ne kadar toz pembe hayallerde buradaki kişiler, buraya gelenlerin sorunları var malum ama bu hayal aleminde yaşamalarını mecburi kılmıyor. Akıl yürüten herkes zaten çok iyi kişilerin zaten evli nişanlı yada sevgilisi olduğunu bilir, atı alan üsküdarı çoktan geçer o yüzden, bunda kırılacak darılacak birşey yok ki. Herkes dengi dengine.
Ayrıca başka bir başlıktan bir alıntı yapacağım konuyla alaklı
bu yukarıdaki mesajda da çok güzel tespitler var bizim konumuzlada ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?