Derdim evlenememek.!

Yazım hatalarım olmuş, doğrusunu anlarsınız artık :))

Ayrıca emanın dediği gibi Vengeance kızlar böyle de erkekler çok mu iyi. Hepsi zampara, hepsinin derdi yatağa atmak, üstelik birde ne geri kafalıymışsın diye sizi aşağılarlar, redttiğinizde ayrılırlar sizden.

Çok komik vermediniz diye geri kafalısın diyen erkek gider anasına köyden kız baktırır, onla evlenir ama sonra zavallı kızda umduğunu bulamayınca ona pis çamaşırlarını yıkatır, evini temizlettirir, yemeğini yaptırır, çocuklarına baktırı ama bu deyyuslar yabancı kadınlarla, başka kadınlarala alem yapar..

Erkekler de hiç kendilerini kaf dağında, sudan çıkma ak kaşık olarak görmesin Vengeance

Hanzoluğunu gösterecek erkek yabancı ülke kadınına da aynısını yapıyor.
Kimisi yabancı eş merakında
Yabancıların da yetişmesi hayata bakış açısı bizimki gibi değil.Kimse ona erkeğe her türlü katlanacaksın telkininde bulunmuyor ya da evden gelinlikle çıktın kefeninle girersinde demiyor.Kadın istediği yaşamı yaşıyor her adım attığını erkeğe söylemiyor kayınvalide kayınpeder muhabbeti de yok.
Bizim erkekler bize odunluk yaparken yabancı bir kadına incelikten bellerini kıracak pozisyona geliyorlar
Kısaca hepsi sırf görgüsüzlükten kaynaklı oluyor.Onlar erişilmez gibiler
Kendini bilen yabancı eş pekte istemiyor.Benim erkek arkadaşım çok güzel bir ülkede okumasına rağmen asla yabancı bir eş istemiyordu oysa istese onunla sevgili olacak bir çok kişi mutlaka vardır.

Aynen.

Benim de yurt dışında çok akrabam var,.İsviçre, Almanya, İtalya. Tamam güzeller bakımlılar ama sadık değiller, vefakar değiller deyip, kültür farkından dolayı, anlaşamayız deyip yine gelip Türk kızları ile evleniyorlar.

Ayrıca sandığınız gibi değil vengeance. Trk erkeği sapıklığı, sırnaşıklığı ve tacizleriyle mimlenmiştir yurt dışında. Türkleri almayan veya atmak için en ufak bir hatasını kolllayn yabancı arkadaşlık siteleri var. Mesela ben ingilizcemi geliştirmek için girdiğim ve birçok ingilizce metaryel indirdiğim bir sitede genelde rus bayanları vardı, çoğu da öğretmen, çok aklı başında bayanlardı ve inan ben "i am a girl" diyene kadar benle tek kelime konuşmadılar. Çünkü beni Türk erkeği zannetmişler ve konuşmamışlar.

Ama bizim erkekler Türkiye'ye herşey dahil sistemiyle gelen parasız, vasıfsız, şımarık yabancı kızlara bakıp hepsinin böyle akılsız olduğunu düşünür, kendilerini onlara kaptırırlar..

Hepimizin elbet farklı bakış açıları olacak, ama zıt görüşlere tahammülümüzle orantılı gelişmişliğimiz.
Hakaretten uzak duralım, her görüş değerlendirilmeyi hakeden bir orkestranın farklı bir sesi gibidir.
Kimse tümüyle haklı veya tümüyle haksız olamaz, herkesin düşüncesinde bir doğru yan vardır.
Akıllı insan düşüncelerden bu doğru yanları kendine katabilen insandır,
Akıllı insan sadece kendi düşüncelerinden değil başkalarının düşüncelerinden de yararlanmayı bilir.
Evlilik konusundaki genellemeler benim düşüncelerimi yansıtmıyor, bence karşınıza evleneceğiniz insan çıktığında ona hayır diyemezsiniz.
Evililik için olmazsa olmaz aşktır, aşkın da yaşı yoktur benim düşüncemde.
25 yaşını geçmiş biri evlenemez, evlense de aradığını bulduğundan değil yalnızlıktan sıkılmıştır demek benim nezdimde kesinlikle gerçeği yansıtmıyor.
Çünkü etrafımdaki bütün örnekler 30 yaş civarında yapılan evliliklerin daha ayakları yere basan, daha ne istediğini bilen insanlar tarafından yapıldığını doğruluyor.
Zaten eski istatistikler de gerçeği canlandırmıyor, şu anda okulu bitirmiş mesleğini eline almış bir insanın en iyi ihtimal yaşı 25...
Bu yaştan sonra evlenmeyi düşünse, durumunu ayarlasa, varın siz düşünün evleneceği yaşı.
Yabancı kadınlara ilgisi olan Türk erkeğini anlamak hiç güç değil.
Yabancı kadınlar, bizim kadınlarımızdan daha güzel daha akıllı daha kültürlü olduğundan değil, bizim toplumumuzdaki yabancı hayranlığından kaynaklanıyor.
Eskiden beridir Karadeniz'deki bütün erkeklerin rus kızlarıyla serüvenleri dinledik durduk, bu yeni bir şey değil bizim için.
Kimse onların eğitiminden kültüründen bahsetmesin, çoğu Türkiye'nin haritada yerini gösteremezken bizim daha ilkokuldaki çocuklarımız ezbere bilir onların memleketlerini.
Her yıl onbinlerce erkek yabancı kadınlarla evleniyorsa milyonlarcası da Türklerle evleniyor, burdan nasıl bir sonuç çıkarabiliriz ?

Son düzenleme:
evet erkekler yabancı kadınları tercih ediyor ama güne geliyor ayrılıyorlar ama neden bizim örf ve geleneklerimiz rus avrupanın kültüründen gerçekten farklıdır yabancı kadınlar her anlamda özgürdür bir erkeğe boyun eğmezler bir arkadaşın dediği gibi eşinin akrabalarına misafirperver davranmazlar çünki avrupada misafirlik anlayışı yok bireysel yaşıyorlar insanlar yaşlanınca doğru yaşlılar yurdunagidiyor yani bireyselleşme hat safhada evet yabancı kadınlar kolay aldatabilir türk erkeği yabancı eşinde sınırlamalar getirse kendi ailesinden gördüğü gibi yetiştirme tarzından dolayı kesin kavgalar başlar gece gec saatlere kadar gezebilir bizim aile yapımızda bir evli kadının tek başına arkadaşlarıyla gece 3 lere kadar eğlenme adetimiz hiç yoktur ben şahsen türk erkeğinde sadece belden aşağı aklıyla hareket ettiğini düşünüyorum yavancı kadınlarda cinsel serbestlik olduğu için tercih ettiklerini düşünüyorum ama hayatı içinde cinsel anlamda serberst olan biri evlendikten sonra bu alışkanlığını sürrdürmeyecek diye bir şart yok ben şahsen türk erkeklerinin madden ve manen kendinden güçlü kadınları kaldıramadığını düşünüyorum ve ben çok gördüm mevki sahibi alımlı güzel, kültürlü , aklı başında bir aile kadını olacak insanlar ama yalnız iyiler evlenir kötüler yalnız kalır diye bir söz ibaresi çok yanlış vede okumuş eğitimli ama aklı fikri cinsellikte eğlencede hovardada erkekte çok gördüm üniversite mezunu yakışıklı zengin olması demek bir erkeğin mükemmel olması iyi olması anlamına gelmiyor bu artı özellikleri olupta ahlak olarak sıfır olan allah korkusu olmayan sadece uçkurunu düşünen kendi egosu için yaşayan,kadın ruhundan bir gram bile anlamayan erkek sayısı hiçte az değil malesef ben çevrede gördüm bu örnekleri yoksa havadan konuşmuyorum hayal aleminde hiç değilim :))

demek istediğim bir erkek kendine akıllı bilgili kültürlü bir kadın hayatında istemez gerçekten korkarlar birkeresinde görüştüğüm bir erkek bunu kendi ağzıyla itiraf etti budurumu ,akıllı ,kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlar görüyorum ama yalnızlar yalnız olmalarının bir nedeni aile kurumuna çok önem vermeleri gerçek sevgi aramaları,aklı başında aile erkeği olacak, maneviyatı kuvvetli bir insan aradıkları için böyle insanlarda varolay sadece üniversite okumuş ,zengin yakışıklı erkekle evlenmek olsaydı bu vasıflı kadınlarda yalnız kalmazdı

kader olayına gelince bu konuda düşüncem evet evlenmek isteyen bir insan fırsatları iyi değerlendirir sosyal ortamlara gider kendinde eksik yanlar varsa düzeltir iyileştirir, kültürünü ilerletir, manevi yönünü güçlendirir ve nitekim evlilik aile kurumunda ne gerekliyse bütün bu vasıfları üstünde toplar ,elinden geleni yaptıktan sonra tevekkül eder kader insanın seçimlerinde gizlidir ama sonucu allah taktir eder kaderi şu örnekle tanımlayabiliriz rayda giden bir tren düşünün sağ şeridemi gideceğini ve sol şeride gideceğini allah önceden bilir yani bizim seçimlerimizi allah bilir ona göre sonucu taktir eder yoksa kader tümüyle bizim elimizde değildir bizim cüzi irademiz vardır küllü irade allahındır biz ancak cüzi irademizle seçimlerimiz fiilerimizi yaparız allahın nezdinde geçmiş şimdi zaman gelecek yoktur bütün olmuş olacak dünyada herşey levhi mahvuzda yazılıdır yani doğum ölüm evlilik kaderde yazılıdır

bosver kız evlenıpte netcen ben evlendımde ne oldu bsver evlenıncede ayrı sorun bekarlık sultanlık ne kadar gec evlenırsen o kadar ALLAHIM GÖNLUNE GÖRE VERSIN hakkında hayırlısını nasip etsın :Saruboceq:

Ben ve benim gibi birkaç hatta fazlaca birkaç :) arkadaşım var. Kızlarla oturduk dedik böyle olmuyor herkes gözünü kulağını açsın.Kim varsa bekar evlenmekisteyen erkek akraba, arkadaş uygun olanbirimizle tanıştırılacak. böyle olmuyor ama otur otur nereye kadar dimi....

deryaderya
:hulya:kaydirigubbakcemile2
aynen bende diyorum bekar arkadaşlarımı akramla tanıştırayım ama uygunluk meselesi olmayınca olmuyor...

Farkettiniz mi artık çoğu kız evlenemiyo. Birini bulupta evlenmek çok zorlaştı. Eskiden 16sını dolduran evlenirdi. Şimdi çok zor. Herhalde kıyametin sonuna yaklaştık.

Otuzundan sona evlenemeyen insanlar çürük yumurta olayına asla katılmıyorum.Tabi bu kendim 36 yaşında ve bekar olduğumdan değil:)) etrafıma baktığımda gördüğüm şeyler kaynaklı.
İki tane komşum var benim bebeklikten tanıdığım aileleri düzgün hatta birinin hem ahlak hem kişilik hem maddi yönden hiçbir sorunu yok ve 44 yaşında ve bekar .Bekar olmaları bu adamları çürük yumurta yapmıyor.Evlenmiyor adam neden bilemem ikiside gözümün önünde , birebir yaşadığım bi olay da var buna ilave olarak .Ben aşık olduğum insanla tanıştığımda 34 yaşındaydım efendime söyleyim o da benim yaşlarımdaydı.Benim daha önce bu tarz bir ilişkim olmamıştı .Onun ilişkileri olduysa da kısa süreli ve en sonuncusu 30lu yaşlarının başında sona ermiş.
Eee ne oldu en azından ben bi sürü yanlış yaptım hem aşık olduğumdan hem tecrübesizlikten birsürü hem sayabilirim konuyla ilintili.Keza onun da bana karşı bir sürü hatası oldu sonuç olarak herşey anlaşma , birbirine denk olma , kapasite vb şeylerle açıklanamıyor .Bu olayda kısmet etken , şartların olgunlaşması etken , zamanın insanı yanlızlığa alıştırması etken vb
Bi söz vardır çok severim ben cahil cesaretli olur diye , bunu cahiliz manasında yazmadım genç yaşların da insanlar gözü kara bir şekilde evlenip çocuk sahibi olabiliyor ama yaşınız büyüdüğünde bu kararı almak çok zor .
Haa derseniz sen evlenmek istemez misin ?
Şartlar derim o kadar imkansız koşullar bağlıyor ki insanı bazen bunu hayal etmek bile imkansız oluyor.Yani diyeceğim şu özellikle konu sahibi arkadaşa bunu olmazsa olmaz olarak takıntı haline getirme hayırlısı de başka yolu yok.
Ben yanımda sevdiğim insan olsun çok istiyorum onunla bişeyler yapmak bi evi paylaşmak ama olmayınca da bunu işte kadere bağlayıp kendimizi yıpratmamak önemli olan .Fiyonk'un dediği şey çok doğru insan bi şekilde ayakta durup hayatını idame ettirebiliyor hatta huzurlu bi anlamda mutlu bile olabiliyor ama hep eksik olarak , duygusal olarak mutsuz olarak .
Ama evlenemiyorum herkes çürük yumurta , iyi kadınlar evlenemez demek çok doğru bir yaklaşım değil .
Evliliği kadere bırakmayıp 20 li yaşlarda bunun için efor sarfetmek gerektiğine kanaat getirdim artık ben bu yaşımda yaşadığım tecrübeyle bunu düşünüyorum ve etrafımdaki gençlere bunu salık veriyorum doğrusu sütten ağzı yanan misali .Allah herkese hayırlısını nasip etsin..

Bir de bu olayın sosyal bir boyutu var kimse değinmemiş bence bu da etken özellikle benim yaşıtlarım için .Yaşadığımız 80ler 90 lar içinde darbe , savaş kaynaklı bir sürü gencimizi kaybettik , sakat kaldılar vs .Bu da bu yaş skalasında bu kadar bekar insan olmasında bir katkısı var diye düşünüyorum ben .

Bende bu durumdan ve bir olaydan dolayı ağlıyorum şimdi..offf içim çok sıkıldı..ne zaman bitecek bu..:gitme:

Rozelindacım benim aman ne sıkılıyosun canım benim .
Hem kul sıkılmadan hızır yetişmezmiş.
Ben bu sene hep 2011'e az kaldı mintim ha gayret hele sıkı dur hele sabret diyorum.
Bu yıl bitsin ardından ne şenlikler yapıcim :))

Sağol canım benim, bu evlilik mevuzusu günden güne can sıkıcı hal aldı.Ne gönlüm birilerine ısınıyor, nede ısındığımla oluyor. Kafayı yiyeceğim..mafoldumben

Eylülcüm keşke elimden bişey gelse yüzünü güldürmek için (
Ne bileyim işte bizde de nasıl bir gönül varsa işte hep olmayacak dua için çarpıyor .
Tek elimden gelen yanında olup senin için dua etmek.

ilişkilerde doğru insanı bulmak ve o insanada doğru insan olmak önemli aslında ve evlilik anlamında evlenme niyet olması gerekiyor yani niyet karşılıklı aynı olması lazım iyi kızlar evlenemez diye bir genelleme tabiki yanlış ama iyi her anlamda vasıflı kadınlar erkeklerde evlenmeyebilir insanın değerleri hayata bakış açısısı çok önemli aslında ben tanıştığım insanlarda tanıma aşamasında doğru dürüst iletişim kuramadım ama neden sanattan kültürden dinden tarihten sinemadan bahsedemedim hayata dair her konudan konuşamadım neden ama aklı çünki sadece bel altında öyle olunca bir insanla nekadar ilişkini yürütebilirsinki malesef durum bu üzgünüm ben yaşadıklarımdan bahsediyorum böyle olunca sonuç kaçınılmaz olarak bu erkekle bir evlilik düşünemiyorsun ben hayatımı yaşayacağım evlenmem , işin eğlencesindeyim kendime yatak arkadaşı arıyorum diyen bir erkekten ne bekleyebilirsiniz sevgi bekleyebilirsiniz nede aile babası olmasını (((ben inanın çevremde babama çok özeniyorum eski insanlara çok özeniyorum nekadar ailelerine bağlılar sorumluluk sahibiler tanıştıkları insanlara cinsel meta olarak bakmamışlar geleneklerinde göreneklerine nekadar bağlılar çalışıp didinip çocuklarına eşlerine ekmek getirmişler bundan güzel bir şey olabilirmi yani ailelerini sahiplenmişler açıkçası buzamanda böyle erkek ben şahsen bulamıyorum üzgünüm

Sağol canım benim, Allah bizim gibi olan arkadaşlarada yardım etsin..

Bi yabancı kadın sorunu olmuş konuda .evlilik programlarının birinde duymuştum yabancı kadınlar kaprissiz oluyormuş ondan tercih sebebiymiş.( evlenme programını işsiz olduğum dönemde izledim mecburiyetten yanlış anlaşılma olmasın tanju beye talip değildim :)))
Hem yabancı da olsa onlar da kadın sonuçta evde kalmasınlar .Herkes mutlu olabileceği kişyle evlense keşke hiç sorunsuz mutlu mesut evlilikler olsa aslında evlenmemekten daha büyük sorun bu dengini bulup mutlu huzurlu olabilmek

Sanırım bu dönemin en büyük sorunlarından biri bu!:uhm:
Çevremdeki bekar kızlar gelin ve anne olmak için çabalıyorlar var güçleriyle..
Ama bişiyi ne kadar zorlarsak ters teper diye düşünürüm.. Hele ki evlilik gibi hem zor hem de tamamen kendi elimizde olmayan bir işi kasmanın anlamı yok.
Olmuyorsa olmuyordur..
Ya daha sonra olacaktır ya da hiç bir zaman olmayacaktır!
Domates değil ki gidip beğendiğimizi alalım..
Tuzun kuru diyenler olabilir ben daha çok sütten ağzı yanan tarafım..:çok üzgünüm:
Boşandıktan sonra karşıma çok iyi insanlar çıktı ama yoğurt görmeye bile tahammülüm yok..
Yine de yalnızlık zor,çok zor..
Dilerim ki Allahım evlilerin mutluluğunu hiç bozmasın,bekarların karşısına da gönlüne göre birini çıkarsın,onunla yuvasında huzur ve sağlıkla yaşasın inşallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…