Derdim evlenememek.!

canım bu işler görüntüyle alakalı değil kısmetle alakalı..allah nezaman yazdıysa ozaman oluyor başka çaresi yok...umarım tez vakitte evlen inşallah fazlada seçme kız

yok değil bu niyeti kullananlar olduğu, için daha sert olmak kazandırıyor. Yumuşak başlı olunca kolay kanıyorsun o yüzden çok üzülüyorsun.

Bende kaldım evde herşeyin bir zamanı var diyorum. Bazıları için çok kolay bazıları için ise zor herşeyin hayırlısı. Bir de bu kadar bekleyipte şerlisine düşmek daha kötüdür herhalde. O yüzden herşeyin hayırlısını demek gerek.

haha aynı dertten muzdaribim orta kıvamda olamıyorum :hooray:

erkekler hatunları kolayca kıvama getirmeye alışmışlar, sert davranırsan, prensiplerin varsa tuhaflarına gidiyor. ama işte benim için düğüm o noktada çözülüyor. gerçekten istiyorsa geliyor gelen...

evt ya gerçekten isteyip istemediği bu noktada anlaşılıyor işte.
uğraşmaya gelemiyorlar.uğraştırdımmı kıymetini daha iyi biliyor ama.sanırım etrafta uğraştırmayacak kız bol.niye uğraşayım diyor.bunun için de hala bekarız

vereliniortak

a.s

bilmiyom tam emin değilim, tek faktör bu olmasa gerek. :))

Tüm yazılanları okudum bazı doğru tespitler olsada yanlış tespitlerde var bana göre.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki şuana kadar belirli bir yaşı geçirmiş kişilerin tesellisi ancak kader işi demek. Yani hem evde oturursan hiç farklı insanlarla tanışma fırsatın olmazsa yada sen hiçbir adım atmazsan ksmetse olur demek şunun gibi birşey olur, boş bir poşetin içine elimizi atıp içinden birşeyler bulmak gibi. Ondan önce bence yaklaşım değiştirilmeli, elbette kısmet işi ama sen elinden geleni yaptıktan sonra kısmet işi olursa olur olmazsa olmaz, hiç birşey yapmadan hiçbir çaba göstermeden nasip kısmet demek ancak kısa vadeli teselli olur.

Diğer konuya gelince belirli bir yaşa kadar zaten herkes evlenmiş oluyor, adam akıllı evlenebilecek kişilerden bahsediyorum, zaten el üstünde tutuluyor o erkekler. Evlenmemiş olsa bile ciddi bir ilişkisi oluyor evlenebilecek kişilerin, ondan hala ir ütopyayı beklemek yersiz, kısmeti çıktı x yaşında evlendi denilemn kişilerde çok eminimki artık yalnızlıktan sıkıldıklrından evlendiler yoksa aradıklarını bulduklarından değil. Hadi var sayalım aradıklarınıda buldular da bu yüz binlerce milyonalrca kişi içinde tek tük örnekler bir tüme varım yapmamızı sağlamaz ki.

Eğri oturalım doğru konuşalım, önemli olan şey seçici olmak değil :) seçici biri tarafından seçilmek bence, sen ne kadar seçici olursan ol karşında senin istediğin insanın ilgisini çekecek özelliklerden yoksunsan hiçbir şekilde o kişiyle tanışamazsın. Çok seçici kişiler varmış forumda da :) Seçici olabilmen için seçilen olman gerek, seçilen olmanında kriterleri var, çok iyi bir kariyer yapmış, eli yüzü düzgün boyu posu yerinde, zeki, kültürlü ve bilgili, birçok konuda tutarlı ve anlayışlı biri olduğunu varsayalım, iyi bir mesleği ve geliride olsun, böyle biri seni ne yapsın? seni diğer kızlardan farklı kılan ne? sende o erkekle aynı özelliklerdemisin? değilsen bunu istemen utopik, o kişi zaten kendi yaşam tarzına kendi sosyal statüsüne göre birini bulur onla evlenir, burada bir çok kişide o kişiyi bekler durur. Gerçekler her zaman acı ne yazık ki, 25 yaşından sonra ciddi bir birlikteliği olmayan birinin evlene bileceğini sanmıyorum. İnsanların ayakları daha yere basıyor daha mantıklı düşünebiliyorNeden derseniz bu bir süreç karşısındaki insanı tanıma süreci, ve belirli bir yaştan sonra kimse kendini, kandırmasın seçiciyim falan diye tanımaya değer kişi çıkmıyor insanın karşısına, evlenme niyetinde olanlar çoktan evlenmiş oluyor.

Bir başka bakış açısı daha paylaşacağım sizlerle çünkü çok vizyonsuz ele alınmış konu, erkeklerin kendilerinden küçük kadınlarla evlendiğinide var sayarsak, ve kadınlarında buna sıcak baktığını 30-35 yaşında evlenmeye niyetli bir erkek şimdi neden gidipte kendi yaşıtı biriyle evlensin? Daha güzel daha hayat dolu biri varken o kişinin evlilik için seçilmesi bence daha olası. Erkeklerin böyle bir avantajıda var. Bunlarıda gföz önüne alırsanız çok daha iyi bir değerlendirme yapabilir ve çok daha doğru kararlar alabilirsiniz.

Başka birşeyde şu var ki artık devir değişti, yapılan araştırma Türk erkeklerinin yabancılarla evlenmeye daha meyilli olduklarını ortaya koymuş. Her yıl on binlerce kişi yabancılarla evleniyor, ve işin ilginç yanı her açıdan mükemmel insanlar bile yabancıları tercih ediyor. Türk erkeklerinin hemen hepsi yabancılar için cazip nedeninin yurtdışıdna yaşamış olan kişiler çok iyi bilir, yurtdışında öyle ilgi sevgi falan çok mekanik işliyor, burada en basit erkeğin bile ufak bir ilgisi, yaptığı eyleme geçirdiği şeyler çok büyük birşeymiş gibi algılanıyor :)

Üşenmedim yazdım, yukarıda belirttiklerim umarım evlenmeyi hayal eden fakat evlenememiş ve evlenmek isteyen en azından daha ciddi ilişkileri olsun isteyen kişiler için daha farklı durumlarıda gözler önüne almalarını sağlar :) En önemlisi ise insanın kendisine sorması gereken soru ben neyim? karşımdakinden ne bekliyorum, beklediklerimi verebiliyormuyum karşımdakine diye?

Ayrıca aklıma geldi de yazılmıştı erkekler kendilerinden daha iyi birini istemezler diye her alanda ondan çok iyi kişiler evlenemiyor diye. Bunada katılmıyorum çünkü herşey dengi dengine, bilgili biri karşısndakinden bilgi arar, duygusal biri duygusallık arar, eğitimli biri karşısndakininde eğitimli olmasını ister bu listede uzar gider. Ancak şu vardır çok 4 4 lük kadın olur kibirlidir burnu çok kalkıktır ayakları yere basmıyordur ancak evlenmezse o evlenemez.

Son olarak eklemek istediğim şey artık devir değişti, değişen yaşam şartları neden oldu buna eskiden liseyi bitiren işe girerdi direk evlenirdi, ardından acısıyla tatlısıyla bir ömür geçirilirdi. Ayrıca eskiden insanlar ilk aşık oldukları kişiyle yada ikincisiyle evlenirlerdi. Şimdi durum böyle mi? Allah aşkına insanlar 20 yaşına gelmeden sayısız sevgili değiştiriyor, insanların hayatlarına sayısız kişi giriyor çıkıyor eskiden böylemiydi? Ayrıca eskiden kadınlar daha uysaldı,şuan ben istediğimi yaparım bana karşışamazsın diyecek kadın çok sevgilisine eşine bence ne kadar anlayışlı biri olsada böyle isyankar hırçın kişiyi hiç kimse bunu kabullenmez.

istisnalardan bahsetmiyorum, genellemeleriniz bugünün soru ve sorunlarına uymuyor. daha çok babaannelerimizin genellemeleri bunlar. sizde çok etkili olmuş ama bu kulaktan dolma genellemeleri kendinize özgü sanarak yazmışsınız.

gerçekler bunlar ne yazık ki, yeterince araştıran ve yeterince kişi tanıyan kişilerin çok rahat birşekilde çıkartabilecekleri ve fark edebilecekleri, kaldıki 9. sayfadaki mesajımda yazdıklarım geçmişte var değildi günümüzde yaşananları anlatıyor, ondan geçmişte yapılan bir genellemeyi yansıtoyr olamaz mantıken..

Baba annelerin, annelerin genellemelerini kabul etmiş kişiler ancak hala gelmeyecek bir beyaz atlı prensi bekleyenlerdir bence. İnsanların ayakları yere basmadıktan sonra, gerçekleri görmezden gelmeye eğilimli olduktan sonra insanlar evlenememeleri konusunda sayısız bahane üretebilir, kadın olsun erkek olsun.

bahane değil bahsi geçen konular. yukarıdan inseniz biraz iyi olacak.

ben kadere inanıyorum. beyaz atlı prense de. ilk gördüğüyle evlenip mutlu olamamış insanların gerçeklikleri beni ilgilendirmiyor. (bahsi geçen siz değilsiniz. tenzih ederek.)

Beyaz atlı prensi bekleyen kadınlar gibi her cinsten at üzerinde gelecek prensesi bekleyen erkek milleti ne oluyor peki?

Bu cümlelerden sonra senin bayan olmadığından kesin eminim...
:enbuyukkk:

hem zaten almanyada yaşıyorsun hemde evlisin...

Türk vatandaşı olduğun bire şüphelii

Tavsiyen ne o zaman .. tüm bekarlar ne yapalım boşo boşuna hayal kurmayın mı demke istiyorsun..

Çok mantıksızca....

Arada saçmalayan tipler çıkıyor.Ben kendi adıma bir erkek edinme hobim yok olmazsada hiç umrumda olmaz.Zaten bende Antalya'dan sarışın mavi gözlü bir erkek siparişi verdim.Demek erkeklerle aynı fikirdeyiz artık :hooray:

Kader alın yazısı olan tüm konularda sen çabalasanda çabalamasan ne yaşayacaksan o olur zaten. Mecburen bekleyeceksin. Evlenmek içi sosyal ortam mı yapacaksın. Bu bir kere olmaz. Ailen eşine dostuna söyleyebilirsin aktarabilirsin ben evlenmeyi düşünüyorum bana uygun birini münasip biri yok mu?

Bunu sormak genelde erkeklere göre dir.
Cesareti olan sorsun.

Ben soramam ...

Hem kimse kimsenin kısmetini elinden alamaz.. Senin kiminle karşılaşman gerkiyorsa istedikleir kadar mani olan olsun yine de olur.

Size karşılaştığım bir olayı anlatayım kısmetle ilgili.... Ben eski işide bir telefon aldım. İşe yeni başladım başka bir meslektaş beni aradı iş görüşmesi için. İşe yeni girdiğim için gidemedim. Ama çok pişman oldum.. Hepde dedim keşke tanışsaydım o işe başlasaydım diye... Aradan senler geçti yine aynı meslekdaşla tanışma olanağı çışmıştı karşıma yine nsaip olmadı tanışamadım...
3 olay çook ama çok enterasandı... Kardeşi ile aynı iş yerinde göreve başladım aa benim ablamda senin meslekdaş dedii. tanıştırayım seni. kısmet işde aaa dedim. Ben daha önce buraya geldim.

Sonra ban atel. açan bayanda oymuş.. Tabi ben çaktırmadım..

Bir başka olayda kendi ayağımla gitmedim bir iş. Adama gelmeyeceğim dedim ama. gazete ilanından aynı ieş tekrar başvurmuşum mecburen gitmek zorunda kaldım...

Yani sen istesende istemesen kısmetinde kiminle evleceksen o seni bir şekilde bulacak..
Bunun için kendinde düzeltmen gereken şeyleri düzeltmen gerekir... hayatında olması gereken olaylar bir akış içerisinde olmadan olmuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…