Derdim evlenememek.!

Bende bu durumdan ve bir olaydan dolayı ağlıyorum şimdi..offf içim çok sıkıldı..ne zaman bitecek bu..:gitme:

noldu be yav? :)

ben ilk adımları erkekten bekliyorum hep. ve o adımlar gelse dahi çok istekli görünmemeye çalışıyorum. yoksa adamlar kaçıyor. ve böyle böyle hiçbir şey yapamaz hale geldim. istek de azaldı içimde. (

Ara sıra öyle geliyorlar bana :) sağol canım benim, şimdi iyiyim..Dediğin gibi artık isteksiz oluyor insan..Hayırlısı diyelim her zamanki gibi..

Benim erkek arkadaşım sen bana 1 adım gel ben sana 10 adım geleyim demişti.İlk adımı o bekledi ben attım ama o 1 adım hep 0,5 adım olarak bana geri döndü delikafadulden

Ben açıkçası tam terisini düşünüyorum.
Yani yaşı büyük olup da evlenmemiş kişilerin kötü ya da seçilmemiş olduğu için değil, önüne ilk çıkanla evlenmeyi tercih etmedikleri için akıllı olduklarını düşünüyorum.
Neden derseniz, etrafımda yaşı büyük olup da evlenmemiş insanların içinde 1 tane bile eğitimsiz, cahil yok. Erkenden evlenenlerin ise nerdeyse tamamı ya eğitimini belli bir kademeden sonra ilerletmemiş ya hepten cahil ya çok saf ya evlilik meraklısı ya da bir ihtimal ruh eşini erkenden bulmuş ve bunu hemen anlamış çok zeki insanlar. Tahmin edersiniz ki son seçenekte olanların sayısı epey az.
Kariyeri, eğitimi, ilgi alanları, dünyaya bakış açısı zengin ve çok renkli olan insanların kendine uygun biri bulması da o derece zor oluyor. Etrafta bu insanlardan çok yok çünkü. Bulsa bile o tarz insanların önceliği evlilik olmuyor.
Çoğunluğu oluşturan normal-vasat eğitim düzeyi ve yaşam tarzına sahip olanların evlilik gibi geleneksel bir ritüeli yerine getirme yaşı diğerlerine oranla daha erken. Çünkü evliliği insan hayatında yerine getirilmesi gereken en önemli olay olduğu öğretilerek yetişmişler. Genellikle de kadınlarda bu böyle. Aile kırmak, yuvayı yapmak, evinin hanımı olmak vs.
Birazcık da huysuz insanlar geç mi evleniyor ne :) Kriterleri çok oluyor. Kendimden biliyorum.
Bunlar genel tespitler. Herkese uymayabilir. Diye de belirteyim ki tatsızlık çıkmasın. Bir çok faktör var bu konuda. Belki de en önemlisi: kısmet.
Hayırlısı olsun kızlar. Ben hep bunu söylerim. Nişanlandım hala söylüyorum. Gelin ata binmiş ya nasip demiş yerimseniben

bu tanıştırma işleri de biraz şans işi bence ya.ne bilim akrşındaki insan önce bir elektrik aldığını görecekki sonra yakınlaşma olacak.sanırım diğer türlü zor
benim karşmabir arıza daha çıktı.yerini bulmuşken bahsedeyim ya,kuzen tanıştırdı askerden gelince görüşmek istedi hatta öyle kesin konuşuyordu ki zaten en baştan görmeden etmeden daha bu kadar ciddi olması duygusal bi bşluk içinde olduğunu gösteriyodu.seninle tertemiz sayfalar açacam falanlar filanlar,ama gel gör ki geçen hafta facebokunda sakıncalı ne var ne yok temizledi.benim ismimi falan yok etti,duvarında bilmem kimle arkadaş oldu yazmıyor yani.kaç gündür belki 10 gündü aramasını bekliyorum askerlk bitti 2 gün geçti ne slm var ne sabah.bir eski sevgili kokusu burnuma geliyodu açıkçası,sanırım onunla tekrar.yada ben fazla paranoyak oldum.off.ama başka ne olabilirki.iyiki tanıştıktan sonra yapmadı bu ş..fs..liği şimdi umrumda değil sadece annem olaydan haberdar olduğu için ondan utanıyorum.eğer görüştükten sonra olsa dayanamazdım belki.hayırlısı buymuş demekki iyi yönünden bakmak gerek daha sonra daolabilirdi.ama insanları harcamak ne kadar kolaymış.budnan sonra ne tanıştırılma ne tanışma hiç de bir şey istemiyorum.küstüm mafoldumben

bu işler kısmet....
elbette birgün karşına seveceğin,evleneceğin biri çıkar...
tabi yaş ilerledikçe daha çok seçici olunuyor
armutun sapı üzümün çöpü dendiği için
buda geç evlenmeye neden oluyor..

en iyisi aşırı detaycı olmamak
kimseyi beğenmeyince de yaş geçiyo sonra istesende evlenemiyosun

Aşırı detaycı olunmamalı kısmına hiççç mi hiç katılmıyorum.
Ne yani benim bazı önemli kriterlerim varsa ve tanıştığım insan bunlara uymuyorsa "olsun ya fazla detaycı olmamak lazım" diyip görmezden mi gelmeliyim?
Böyle bir şey yok.
Tabii ki kimse elinde "eş adayı kriterleri" isimli bi listeyle dolaşmasın ama birini çok sevip bağlanmışsan zaten bazı kusurlarını kendiliğinden görmezden gelirsin. O da sana uyum sağlamaya çalışır anlaşır gidersin. Aman da evleniyim derdiyle kimse için kriterlerimden ödün veremem valla.

ondan bahsetmiyorum.herkesin kendine göre belirlediği kriterlervardır.bunlar tabiki çok önemli.bu konuda size katılıyorum bunlardan ödün verilmez bence de.
ama bazıları hiç kimseyi beğenmiyo. önemsiz detaylara bile çok fazla takılıyo. herşeyden bi kusur buluyo sanki kendileri kusursuzmuş gibi.ben bu tip insanları kastettim.

çöpçatanlık yapalım tanıdıklarımız varsa önerilerde bulunalım
.
.
.
.

.
şaka şaka.
.
.
.
.
kısmet işi bu işler herkes umarım kısmetini bulur allah bütün bekar kardeşlerimizi iyi insanlarla karşılaştırsın geç olsun ama güç olmasın:1hug:

arkadaşlar hatalarımız neler, önerilerimiz neler, bunları da konuşsak biraz. tamam hayırlısı da olmaz ki böyle. sempatiksalakcinni

ben çok ayrıntıya girip tam kafama uygun olmasını istiyorum mesela. ve kafama uygun olup olmadığını da dış görünüşten anladığımı düşünüyorum. yani sanırım önyargılıyım. :çok üzgünüm:

kısmet bir gun cıkar demekle olmaz bu isler....evlenenler de oylece yerlerinde durmuyorlardi bence, en azindan evden cikip bi yerlerde gorunuyorlardi ya da ne biliyim sosyal faaliyetleri vardi veya cevreleri genisti veya hic yoktan kız arkadasları vardi, onlarin da arkadaslari vardi vs vs....

bir de bazıları iyiler kapıldı, sona kalanlar dona kaldı gibisinden birseyler yazmis bence gerceklikten uzak bir yorum. gencken de insan pazardan secer gibi birsuru erkek arasindan iyi olani secmiyor ki iyiler secilsin...insan hayatında kimle karsilasmissa ki bu yuzlerce degil, biriyle anlasip sevip evleniyor...evlenen kadınlar duygudan yoksun mu ki sadece en iyisini secip evlensin, bazen adam iyi olmasa bile gonul sevip evlenebiliyorlar...iyiler secilmis demek moral bozmak icin soz diye dusunuyorum..

ve her evlenen de ruhunun esini, mukemmel erkegi bulmus ta degil...evlendigi zamanki dusuncesine , ruh haline gore o insanı sevmis begenmis o sekilde gelismis hersey...

evlenemeyenlere de kısmet, kaderde varsa o sizi bulur diyemeyecegim cunku kadercilik oturup ta beklemek demek degildir...

evlenemeyenler bence oncelikle problem neyse onu tespit etmeliler, ben sebepsiz kimsenin evlenemedigini zannetmiyorum, herseyin bir sebebi vardir. kendilerine sunlari sorabilirler

acaba kafalarında bir erkek tipi var da onu mu ariyorlar (dizilerdeki hayali karakterler gibi hem romantik hem yakısıklı hem kariyerli hem esprili vs vs)

acaba tanistiklari kisileri iyi tanımadan hemen eliyorlar mı? gordukleri birkac olumsuz seyden yargiya mi variyorlar? o insana zaman tanimiyorlar mi. erkekler ilk etapta kendilerini cok belli etmezler..kimisi kotu karakterini gizler, kimisi de iyi karakterlidir ama bunu tam gosteremez...

acaba icinizde gecmisten gelen bir kalp kırıklıgı, gecmeyen bir ask var da onu mu unutamiyorsunuz ve her karsilastiginiz kisinin onun gibi mi olmasini istiyorsunuz

acaba cevreniz cok mu dar? yeni insanlarla tanisabilecek ortamınız yok mu? yoksa da bunu degistirmek icin birsey yapmiyor musunuz?

acaba belli bir veya birkac kritere mi takilmis durumdasiniz? mesela boyu sunun uzerinde olmali ve meslegi su veya su olmali gibi...birturlu bu kriterleri hepsini birden saglayan kisiyi mi bulamiyorsunuz?

acaba yeni tanistiginiz bir erkege cok mu taviz veriyorsunuz? evlenme fikri hep kafanızda oldugu icin, ona karsi olmaniz gerekenden daha mı fedakar bir tavir icine giriyorsunuz?

acaba evlenemediginzden dolayi moral bozuklugunuz, negatif enerjiniz disari mi yansiyor. kafanızdaki iyiler kapilmis, yasim gecti gibi dusunceler disardan bakilinca cok mu dusunceli, dertli ve negatif bir profil vermenize neden oluyor? neseli ve pozitif insanlarin herzaman diger insanlari yanına cektigini unutuyor musunuz?

sebebi tespit edin ve o sebebi ortadan kaldirmak icin ugrasin derim...siz kendinize bakın, baskalarının iyiler kapıldı, erkekler yabancılarla evleniyorlar, daha kucuk yastakilerle evleniyorlar vs vs gibi soylemlerine kulak asmayın. Bence bu genellemeler dogru degil cunku herkesin hayat hikayesi apayrı, her erkegin evlendigi kadini neden sevdigi de apayridir. ben hicbir erkegin kafasında bu tarz kriterler oldugunu dusunmuyorum.

onların kafasında basit seyler var, onlar icin evlenecegi kizin guleryuzu, kendisine yasam enerjisi vermesi onemli, eh biraz da guzel olsa fena olmaz ama olmasa da olur diyorlar...kızın iyi aileden gelmesi de onemlidir...yani fazla bisey yok, kafanızda da bu kadar buyutmeyin, basite alın ve basitce cozulsun...

Bu ön yargınndan uzaklaşmalısın bir an önce . Yazını okuyunca aklıma bir arkadaşım geldi . Arkadaşım , arkadaş ortamında biriyle tanışıyor . Zamanla bu kişi , arkadaşıma ilgi duymaya başlıyor ve arkadaşıma teklifte bulunuyor . Arkadaşım ilk buluşmadan sonra evine gidyor ve o kişiye telefon ediyor .

Diyor ki ; yok biz seninle anlaşamayız . Olmaz bu iş diyor .O kişi ise hemen karar verme , lütfen beni biraz tanımaya çalış , olmazsa olmaz diyor ve devam ediyorlar arkadaşlığa .

Şimdi , o arkadaşım o kişi ile ievli . İyi ki de onu dinlemişim , yoksa hala bekardım diyor

İnşaallah , sizde ; gönül ortağınızla en yakın zamanda karşılaşırsınız zemuszemus

Fiyonku evlendirelim önce :jeyyar:

kafana uygunmu degilmi dis görünüsten anlasilacagini düsünmüyorum tabiki dis görünüs cok önemli ama bazen cok yakisikli tiplerin hic agzi laf yapmiyor iki lafi bir araya getiremiyor
ama diger tarafta cok yakisikli olmasada fena olmayan bir görüntüye sahip olan kisiyle istedigin herseyi konusabiliyorsun tartisabiliyosun hatta egleenebiliyosun o yüzden cok ön yargili olmamak lazim bence canim

bence çirkin olmakla vs ılgısı yok aradıngını buamamanın bence cevremız yok örnek iş bulamıyorum ee ne oluyor evde geçiyor zamanım cevre az varsa bıle yok oluyor baba parasıya gezmeye gıdemıyorum ben sahsım adına..iş çevresı oanlar da iş ıle ev arasında gıdıp gelıyor bos vaktı bır gundur onuda evde gecırır iş ortamı sıkıcı olabılır yukarda bırı yazmıs evlenenler oyle durdukları yerde bulmadılar dıye dogru soylemıs arıyorar resmen gezıyorlar secıyorlar :lepi:

Arkadaşlar biraz ince elemeyelim artık ben kendimden geçtim artık benden küçüklere sesleniyorum. Detaycı olmamak gerekli.bence bu erkek milletinin hepsi ve erkektarafının hepsi aynı.Benim bir kuzenim evlendi şimdi çok mutlu. Fakat sözde nişanda düğünde yapılanları anlatsan dersiniz bu kız niye evlendi.
kaynanada beş karış surat kimsenin suratına bakmaz.kıza zorla istediği gelinliği nişanlığı aldırır kendi içinde uktesi varmış kendibeğendiği olacakmış.Düğünde takılarla bayabir lüks yerin parası önedndi.geri kalan takıları aldılar vermediler.Birsürüolay.Ama kuzen hep sustu ben şaşırdım. Şimdi kaynanası pişiriyor o yiyor valla. Ben anlamadım arkadaşlar. İnanın kendi evinde kalmıyor. İşten geç geliyorum eve gidip emek ütü bulaşık yapamam diyor.Ben bu işi anlamadım. Ben olsan düğünde altınları alınca bırakmıştım oğlunu.
Biraz rahat olmak lazım demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…