• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim gündelikçi ablalar !

bende evlendikten 4 ay sonra temizlikçi alayım dedim ayarladım birini evde bırakıp işe gittim.ara ara aradım bunu ne yaptın ne ettin ettin diye her seferinde iyiym canım çalışıyorum dedim.2015 in mayıs ayında 130 tl verdim bide acıyıp 15 tl yemek parası bıraktım evde yiyecek olmasına rağmen.sonuç kapıyı çekti gtti.akşam bi geldi ocağım bile silinmemiş.bie adet halı sil demiştim yok onuda silmemiş.camlarım zaten çok küçük ve içe açılıyor.hepsi yarım saat sürüyor.mutfak dolabı falan da yok.anlıcağınız süpürüp silmeye 150 tl bayıldım.o günden sonra bir daha asla almıcam dedim hem paramda bana kalır.şimdi temizliğre başlıcam artık parça parça yapıyorum.mesela bugun duvarlarımı sileceğim.yarın mutfak dolaplarımı.zaten iş bittiyor yarı yarıya.cumartesi pazar camları silicem balkonun duvarları.halıları yıkamaya verdim zaten.camları silerken perdeleri yıkayacağım.en azından hem param gitmiyor hemde sinirlerim harap olmuyor kızlar..üstelik ben çok yoğun çalışan bir insanım.cumartesi 5 e kadar çalışıyorum.ama bu kadınlarla olcak şey değil.zaten bir işi hep yapınca pratik oluyorsun.kadından sonra camlarımı ilk kez silecektim tam 2 saatte sildi.düzeni oturtunca yarım saat tüm camlarımı silebiliyrum..umarım yardımcı olmuşumdur..

Benim eski ablam da iyiydi. Sokak kapıma kadar silerdi mesela tek bir nokta bırakmazdı. Güleçti kedilerimi severdi oynardı onlarla. Ama İstanbul' da bir uçta o kaldı bir uçta ben.

valla içine sinen birini bulmak zor. çoğu kaytarıyor, aldığı paranın karşılığını verme derdinde değiller. ben benimkini şans eseri buldum ama taşınma durumu olursa ne yaparım bilemiyorum, memnun kalacağım birini bulmakta çok zorlanırım eminim. bu abladan önce hem benim evime hem anneme kaç kişiyi çağırdık. hepsinin ayrı falsoları vardı. hele bir tanesinin çıktığı odada toz uçuyordu o derece.

bende evlendikten 4 ay sonra temizlikçi alayım dedim ayarladım birini evde bırakıp işe gittim.ara ara aradım bunu ne yaptın ne ettin ettin diye her seferinde iyiym canım çalışıyorum dedim.2015 in mayıs ayında 130 tl verdim bide acıyıp 15 tl yemek parası bıraktım evde yiyecek olmasına rağmen.sonuç kapıyı çekti gtti.akşam bi geldi ocağım bile silinmemiş.bie adet halı sil demiştim yok onuda silmemiş.camlarım zaten çok küçük ve içe açılıyor.hepsi yarım saat sürüyor.mutfak dolabı falan da yok.anlıcağınız süpürüp silmeye 150 tl bayıldım.o günden sonra bir daha asla almıcam dedim hem paramda bana kalır.şimdi temizliğre başlıcam artık parça parça yapıyorum.mesela bugun duvarlarımı sileceğim.yarın mutfak dolaplarımı.zaten iş bittiyor yarı yarıya.cumartesi pazar camları silicem balkonun duvarları.halıları yıkamaya verdim zaten.camları silerken perdeleri yıkayacağım.en azından hem param gitmiyor hemde sinirlerim harap olmuyor kızlar..üstelik ben çok yoğun çalışan bir insanım.cumartesi 5 e kadar çalışıyorum.ama bu kadınlarla olcak şey değil.zaten bir işi hep yapınca pratik oluyorsun.kadından sonra camlarımı ilk kez silecektim tam 2 saatte sildi.düzeni oturtunca yarım saat tüm camlarımı silebiliyrum..umarım yardımcı olmuşumdur..

çok güvendiğin, daha önce pek çok kez çalışmasını gördğün biri olmadığı sürece evde yalnız bırakmak doğru olmaz bence kadını. hele ki sen ilk seferinde öyle yapmışsın. ben benim yardımcımı 3 kez aldım daha, gayet memnunum titiz birisi ama ben yokken aynı şekilde çalışır mı emin olamam. o yüzden riske atamam şu anda. en az bi sene düzenli gelir aynı şekilde memnunumdur güven oluşur, belki o zaman.

bu hemen hemen her kadının -özellikle de çalışan - kanayan yarası sanırım... benim de iyi yapıyor dediğim 3. gelmesine bozuyor kendini, en son ilk defa 3 parça kıyafet bıraktım vaktin olursa ütüler misin diye çıktım evden, 1 de geldi 4 gibi çıkmış ve ütüye elini sürmemiş... yarım gün çalışma dediğin 4 saat olmaz mı diyemedim ben de... bu hanım ablalar iki kişi gelip benim evimde beni kenara sıkıştırmışlardı bir keresinde... eve gelip fiyatı iki katına çıkardıklarını söylediler, kabul etmeyince öyle bir tartışma çıkardılar ki çıkın evimden diyorum çıkmıyorlar da rezalet bir durumdu...:KK11:

şimdi bir hafta kendim yapmaya çalışıyorum bir hafta ablayı çağırıyorum, ablanın üstüne tuvalet banyoyu tekrar yapıyorum çünkü hiç içime sinmiyor onun ki... tamamen kendim yapayım dediğimde altndan kalkamıyorum, eşim desen nöbet usulü çalışıyor günde 12 saat, perişan halde eve geliyor kıyamıyorum da artık ona bişey yaptırmaya..

1 hafta ben bir hafta kadın şeklinde daha az görüşmüş olarak idare ediyorum şu anda...

Vallahi yıldım billahi yıldım bezdim ! İki ay oldu taşınalı eski evime senelerdir tanıdığım ailemizin yardımcısı gelirdi. Çalışsam çalışmasam da ayda bir rutinimiz vardı, ütü de biriktirirdim ev küçük olduğundan yetişitirir 10 ' da başlar 17' de giderdi. Buraya taşındık görümcem arkadaşını getirdi. Temiz bir kadın hafta içi ilkokulda çay ocağında çalışıyor ek olarak da bu işi yapıyor. Ama kadın kalp krizi geçirdi gencecik yaşında. Bana da eltisini önerdi. Elti hanım gelmeden bir sürü laf etti kedili eve gelmezmiş falan. Neyse sustum geldi memnun da kaldı çünkü başında duran biri değilim karışmadım. 10-17 arası yaptı gitti. Ama işi içime sinmedi. Banyo duvarlarını silmemiş mesela, duşakabinin cama deterjan sıkıp akıtmış çek çekle almamış leke leke. Neyse dedim altı saat sen de iş yap sen de eksikler bırakırsın vive.

Gel gelelim bu elti beni ikidir ekiyor. Ben de istemiyorum gelmesini.

Yeni birini bulduk öneri ile şimdi onu aradım isyanım da tam bu noktada başladı zaten.

Hanım "150 'ye geliyorum peşinen söyliyim ütü sevmem yapmam, kediden de hoşlanmam" dedi. "İşin piyasası 130 acaba ütü de yapmıyorsun ekstra 20 TL nedir diyemedim." İşler Güçler dizisinde diyemedim ya la diyen Ahmet Kural gibi kaldım.

Bu yardımcı ablaların forsu kime ben anlamadım. Cidden şiştim artık. Eşime dedim ayda bir haftasonu iki güne bölüp yapalım evi , sen cam sil ben iç kısımları yaparım dedim. Kadın bulamayacağız çok belli. Şirketleri de denenişliğim var, kadından komisyon kesiyor ve gelen ablalar " ay paranın 50 sini şirket alıyor benim de çalışasım gelmiyor" diyip erkenden gidiyorlar.

Kanayan yaramı sizlerle paylaşmak istedim hanımlar içim şişti zira.

Çok zor durum
Kedili eve gelmiyorlar bilirim
Gelseler de ıyyy kıl uçuyo, ıyyy kedi işemiştir nidaları dellendirir insanı

dürüst calısanı bulmak cok zor
ben yenı tasındıgımda daha hıc acılmamıs sıfır esyaları durumu hıc yok dıye duydugum apartman gorevlısıne verdım evımede sıgmıyordu
esıde temızlıge yardıma gelıyormus cagırırsan gelır dedı adam ve karısını cagırdım
benden 2 katı ucret aldı
3 saat ıcın 100 tl :)

Bu aynı fors Adliyede belki de en düşük rütbelerden biri olan mübaşirlerde de var. İnan bassavcı halt etmiş onların yanında :ıslık:

:KK70:Eşim avukat ve o da her zaman bu cümleyi kurar, ben de kızarım abarttığını düşünürdüm, sizler hukukçusunuz havalı duruyorsunuz diye onlar öyledir derim, o da "yok ya onlar bizden daha havalı" derdi, bu kadar Zaman eşime değil de sizin yorumunuzdan sonra buna inandım.:KK70::KK70:

:KK70:Eşim avukat ve o da her zaman bu cümleyi kurar, ben de kızarım abarttığını düşünürdüm, sizler hukukçusunuz havalı duruyorsunuz diye onlar öyledir derim, o da "yok ya onlar bizden daha havalı" derdi, bu kadar Zaman eşime değil de sizin yorumunuzdan sonra buna inandım.:KK70::KK70:
Çünkü ben de stajyer avukatim. İnan uzun burun kunduralar parlayan pantolonlar avukat azarlamalar.. Falan filan fıstık :p

Çok zor durum
Kedili eve gelmiyorlar bilirim
Gelseler de ıyyy kıl uçuyo, ıyyy kedi işemiştir nidaları dellendirir insanı

Gözünü seveyim eski ablamın kedi kusmuş görmemişim "kız bu sçmış mı napmış" diye gülerek silerdi. Ben sildirmezdim ama gözümden kaçanı da silerdi o. Buraya taşınınca kadınlara elletmedim kapalı tuvaletleri bile kendim odadan çıkardım kedi boxlarının tozunu kendim aldım ama yaranamadım :(

Temizlik isini yapan insanlr emekci saygi duydugum insanlar.
Ise cagirsiginizda neler istediginizi bastan konusup anlasin fiyat konusundada belki degiskenlik gosterenler vardir en bastan konusursaniz sorun cikacagini sanmiyorum

Ben de saygı duyuyorum elbette. Ama geleni bulamadım ki fiyatı konuşayım. Mesela eğer ekmeseydi bu hafta gelecek kadına 130 +20 TL de ütü için verecektim. 10' da gel diyorum kahvaltını evinde yap rahat rahat. Paydosta 17 oluyor ki bir saati yemek, kahve, sigara molası. Ben çok adil daveanıyorum ama maaleaef beğendiremedim kendimi bu ablalara.

Bende bu gündelikçi bayanlara yatırılan sigortalar var ya günlük, onun nasıl yatırıldığını merak ediyorum.

Vallahi yıldım billahi yıldım bezdim ! İki ay oldu taşınalı eski evime senelerdir tanıdığım ailemizin yardımcısı gelirdi. Çalışsam çalışmasam da ayda bir rutinimiz vardı, ütü de biriktirirdim ev küçük olduğundan yetişitirir 10 ' da başlar 17' de giderdi. Buraya taşındık görümcem arkadaşını getirdi. Temiz bir kadın hafta içi ilkokulda çay ocağında çalışıyor ek olarak da bu işi yapıyor. Ama kadın kalp krizi geçirdi gencecik yaşında. Bana da eltisini önerdi. Elti hanım gelmeden bir sürü laf etti kedili eve gelmezmiş falan. Neyse sustum geldi memnun da kaldı çünkü başında duran biri değilim karışmadım. 10-17 arası yaptı gitti. Ama işi içime sinmedi. Banyo duvarlarını silmemiş mesela, duşakabinin cama deterjan sıkıp akıtmış çek çekle almamış leke leke. Neyse dedim altı saat sen de iş yap sen de eksikler bırakırsın vive.

Gel gelelim bu elti beni ikidir ekiyor. Ben de istemiyorum gelmesini.

Yeni birini bulduk öneri ile şimdi onu aradım isyanım da tam bu noktada başladı zaten.

Hanım "150 'ye geliyorum peşinen söyliyim ütü sevmem yapmam, kediden de hoşlanmam" dedi. "İşin piyasası 130 acaba ütü de yapmıyorsun ekstra 20 TL nedir diyemedim." İşler Güçler dizisinde diyemedim ya la diyen Ahmet Kural gibi kaldım.

Bu yardımcı ablaların forsu kime ben anlamadım. Cidden şiştim artık. Eşime dedim ayda bir haftasonu iki güne bölüp yapalım evi , sen cam sil ben iç kısımları yaparım dedim. Kadın bulamayacağız çok belli. Şirketleri de denenişliğim var, kadından komisyon kesiyor ve gelen ablalar " ay paranın 50 sini şirket alıyor benim de çalışasım gelmiyor" diyip erkenden gidiyorlar.

Kanayan yaramı sizlerle paylaşmak istedim hanımlar içim şişti zira.
bence almayın başka birini. ihtiyacı olup da güzel güzel işini yapacak biri mutlaka bulunur.
etrafta yok mu sorabileceğiniz tavsiye edilen bi kadın .bu işlerde en iyisi tavsiye ile bulunur

Ben de saygı duyuyorum elbette. Ama geleni bulamadım ki fiyatı konuşayım. Mesela eğer ekmeseydi bu hafta gelecek kadına 130 +20 TL de ütü için verecektim. 10' da gel diyorum kahvaltını evinde yap rahat rahat. Paydosta 17 oluyor ki bir saati yemek, kahve, sigara molası. Ben çok adil daveanıyorum ama maaleaef beğendiremedim kendimi bu ablalara.
bu ablalardan temizlik olarak bizde yok da . bakıcı olarak var. malesef ben de çok bakıcı değiştirmek zorunda kaldım. üstelik ben de bırakmadım. bizi bıraktılar .
kapris kapris.
ama sonunda bulduk birisini ve kapris falan yapmadan geliyor . tatlı dilli güler yüzlü. Allah bozmasın. memnunuz .

Hah işte aynen benim de dileğim bu inşallah karşıma çıkartır Allah. Çünkü ben hakkını veririm ekstra iş yaparsa mesela ütü gibi fazla veririm. Eski ablamıza bir sürü hediye veriyordum. Keşke bulabilsem.
mutlaka karşına çıkacak. benim karşıma 3 yıl sonra çıktı inan .
pes etme

Iyide anlamadigim her meslegin yapilmasi gereken mecburi seyler var. Temizlikcinin gorevide temizlemek. Zaten kedi var diye yada baska sey varsa o diye temizlemen gerek.

Bir memur ben dosyalamasini sevmiyorum diyip baskasina yaptirabilir mi?

Baska temizlikcimi yok?

Birde birsuru kriter. :) sanki evin hanimi o onu yapmam bunu yapmam.

Valla lu temizlikçilerde olan trip de kimsede yok haa...sinir oluyorum zoruna gidiyorsa yapma bu işi.
sanki bi kolay kazanıyoruz.
gece 23 30 sabah 7 30 çalışıyorum bu hafta
dün gece resmen sırtımdan terler aktı
uykusuzluk da cabası
günlüğüm 42 tl.

bunlar 120 150 alıyorlar yinede bitrip bi hava civa....
Hakkı ile yapan çok az.
Şahsen daha eve hiç temizlikçi almadım
sırayla yapabildiğimi yapıyorum
cam silmeyi çok seviyorum.
Mutfak dolabı nı da eşimle siliyoruz
hafta içi toz süpürge balkon vs Valide hanımcım yapıyor.cam kapı banyo vb gibi işler de bana ait.
10 günde bir de akşam 2 saat ütü yaptımmı yetiyor.
halılar zaten yıkamaya.

ha bak gerçekten işini hakkıyla yapanları tenzih ediyorum onlarda bize denk gelmez

Sözüm meclis dışı ama bazı gündelikçi ablalar çığrından çıkartıyor insanı.
Bu devirde gerçekten ihtiyacı olup da kendi eviymiş gibi güzel temizleyip helalinden kazanç sağlayanı bulmak çok zor.
Bende şimdi doğum öncesi getirticem sadece duvar ve camları silmesi için.
Ama kv 'den biliyorum. mahallede iki elti var temizliğe giden koca sokak aman aman diyor.
Hem normalin üzerinde fiyat isterler, hem tek kişilik işi bilerek 2 kişi yaparlar. Çay saati dedikodu saati kahve saati. bide hazır yemek de yemezler. sabah gelince kahvaltı isterler, öğlenleri evden olan yemekten isterler. Baya kaprisliler :D

Back
X