• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim gündelikçi ablalar !

Annemin komsusu temizlige giderdi. Kadin 70 yasinda yolda kambur yuruyor. 10 daireli apartmani, yazligi, her cocugunun birer luks araci vardi. Sonradan Bostanci'nin merkezinde luks bir daire alip oraya tasindi. Komsulari elit oldugu icin ayip olmasin diye camlari kendi silmiyormus eve kadin cagiriyormus :KK70:
Masallah ya.
bende temizligi coook severim kimseninkini beyenmem
ve suan bel fitigi kanal daralmasi
boyun gitigi
karpal tunel
kol agrim bacak agrim uff say sag bitmez:KK45:
peki bayan saglammi

Benim annem temizlikci gundelikci artık ne denirse bu işi yapıyor 51 yasinda ve 25-26 yıldır bu işte çalışıyor suan calistigi yerler 20yillik 10yillik falan ve cok memnunlar annemden 9.30 gibi cikar evden donus saati net degil bazen 19.00da gelir bazen 18.00da isine göre değişiyor yiginla ütü yapar yemek yapar evi aklar paklar hiç sikayet almadi daha annem diye demiyorum hakkiyla yapar ve sizlerin anlattigi gibi hakkiyla yapmayanlarda leke sürer havadan kazaniyormus havasi verdirir ama annem o kadar calisti yıllarca yoruldu yiprandi nasil muhendis kendini o iste ustalastirir annemde bu iste ustalasti bu arada aldığı ucrette 150ye var 130a var ki bu suanki aldigi hali baslardaki fiyati bilmiyorum belirli zamlarla bu fiyata geldi ve evet babamla beraber haftasonlari bile çalışıp beni okutup evlendirip ev yatirimida yaptilar Allah razı olsun bunlari niye anlattim isini hakkiyla yapanin neler yaptığını ne kadar aldığını bilin ona göre secim yapin bence he birde kedili olan yerlerde var annem temizler kumu kusar sicar temizler ayrim yapmaz ki birde midesi hassas bir insan ama isi sonuçta yuksünmuyor uzun yazdim kusura bakmayın umarim yanlış anlasilicak birsey yazmamisimdir

Yok ya artik o olmaz
camdan mamdan duser
al basina belayi
ben yasli bir bayan calistirmam
hem bisey istiyince ayip oluyo sanki
iyisi genc bayan
tuttugunu koparsin

Bu kriz geçiren 40 yaşındaydı :/

Benim annem temizlikci gundelikci artık ne denirse bu işi yapıyor 51 yasinda ve 25-26 yıldır bu işte çalışıyor suan calistigi yerler 20yillik 10yillik falan ve cok memnunlar annemden 9.30 gibi cikar evden donus saati net degil bazen 19.00da gelir bazen 18.00da isine göre değişiyor yiginla ütü yapar yemek yapar evi aklar paklar hiç sikayet almadi daha annem diye demiyorum hakkiyla yapar ve sizlerin anlattigi gibi hakkiyla yapmayanlarda leke sürer havadan kazaniyormus havasi verdirir ama annem o kadar calisti yıllarca yoruldu yiprandi nasil muhendis kendini o iste ustalastirir annemde bu iste ustalasti bu arada aldığı ucrette 150ye var 130a var ki bu suanki aldigi hali baslardaki fiyati bilmiyorum belirli zamlarla bu fiyata geldi ve evet babamla beraber haftasonlari bile çalışıp beni okutup evlendirip ev yatirimida yaptilar Allah razı olsun bunlari niye anlattim isini hakkiyla yapanin neler yaptığını ne kadar aldığını bilin ona göre secim yapin bence he birde kedili olan yerlerde var annem temizler kumu kusar sicar temizler ayrim yapmaz ki birde midesi hassas bir insan ama isi sonuçta yuksünmuyor uzun yazdim kusura bakmayın umarim yanlış anlasilicak birsey yazmamisimdir

Ne mutlu size böyle cefakar bir anne babanın kızısınız. Tebrikler ailenize.

Vallahi yıldım billahi yıldım bezdim ! İki ay oldu taşınalı eski evime senelerdir tanıdığım ailemizin yardımcısı gelirdi. Çalışsam çalışmasam da ayda bir rutinimiz vardı, ütü de biriktirirdim ev küçük olduğundan yetişitirir 10 ' da başlar 17' de giderdi. Buraya taşındık görümcem arkadaşını getirdi. Temiz bir kadın hafta içi ilkokulda çay ocağında çalışıyor ek olarak da bu işi yapıyor. Ama kadın kalp krizi geçirdi gencecik yaşında. Bana da eltisini önerdi. Elti hanım gelmeden bir sürü laf etti kedili eve gelmezmiş falan. Neyse sustum geldi memnun da kaldı çünkü başında duran biri değilim karışmadım. 10-17 arası yaptı gitti. Ama işi içime sinmedi. Banyo duvarlarını silmemiş mesela, duşakabinin cama deterjan sıkıp akıtmış çek çekle almamış leke leke. Neyse dedim altı saat sen de iş yap sen de eksikler bırakırsın vive.

Gel gelelim bu elti beni ikidir ekiyor. Ben de istemiyorum gelmesini.

Yeni birini bulduk öneri ile şimdi onu aradım isyanım da tam bu noktada başladı zaten.

Hanım "150 'ye geliyorum peşinen söyliyim ütü sevmem yapmam, kediden de hoşlanmam" dedi. "İşin piyasası 130 acaba ütü de yapmıyorsun ekstra 20 TL nedir diyemedim." İşler Güçler dizisinde diyemedim ya la diyen Ahmet Kural gibi kaldım.

Bu yardımcı ablaların forsu kime ben anlamadım. Cidden şiştim artık. Eşime dedim ayda bir haftasonu iki güne bölüp yapalım evi , sen cam sil ben iç kısımları yaparım dedim. Kadın bulamayacağız çok belli. Şirketleri de denenişliğim var, kadından komisyon kesiyor ve gelen ablalar " ay paranın 50 sini şirket alıyor benim de çalışasım gelmiyor" diyip erkenden gidiyorlar.

Kanayan yaramı sizlerle paylaşmak istedim hanımlar içim şişti zira.

Ütü sevmem , kediden hoşlanmam ne ya.
Hadi kediden hoşlanmıyorsun ütüyü sevmiyorsan ona göre para isteyeceksin.

Bu gündelikçi işi benim de canımı sıkıyor çünkü kimseyi bulamıyorum
Yeni evliler böyle acemlik çekiyor mu yoksa ben mi cahilim :KK53:

Armut piş ağzıma düş, ona kaldım artık , ilan verdim umarım dönüş olur.
Armut'u biliyor musun vivi?

ne duş kabini ne ütüsü :oha: bnmki ayaküstü süpürmüş toz almş sadece koltuklarn altı fln öyle duruyodu. bide camsille dolap yüzlerini silmş sadece. ilk ve son oldu. bida çağrmadm.

Ben referansli ise aliyorum, annemlerin evindeki hanimi getirdim evlenince benimle beraber, ailemizin bi uyesi oldu. Esim yatili istemedigi icin artik yatili degil ama isini hakkiyla yapar cok sukur, biz yokken bebekle de ilgileniyo ama arkadaslarimdan cok sikayet duyuyorum iyi birini bulamadik diye.

İki haftada bir tam gün alıyordum. Evin girişinden giderimiz var girişteki bekleme salonunu bildiğiniz suyla sabunla yıkıyordu,salonu tamamen kaldırıp indiriyordu köşe bucak. Biblolarda bile tek toz bırakmıyordu. 2 misafir+1ebeveyn banyosu,3 balkon,tüm yatak odalarını yine köşe bucak temizliyordu. Mutfağa karıştırmıyordum. Ama yaptığının hakkını veriyor verandaya kadar siliyordu. Toplamda 230tl,ütü de olursa 250. Ücret çok ama hak ediyor. Yarım güne farklı bir abla geliyordu bu yaptıklarının yarısını yapıp 150 alıyordu. Hoş artık ikisi de gitti. Arayıştayım. Böyle ablalar genelde sitenin kapıcılarından çıkıyor bizim burada. Araştırın derim sitede oturuyorsanız ya da etrafınızda site varsa.

Şuanki yardımcı ablamı bulana kadar 8 ayda 6 farklı insanı denedim.
Çift kişi gelenler bile oldu ama nafile...
Ütü benim en büyük sorunumdu, tek yapmayı kabul eden, dolap içlerini de yerleştirmeyi yük edinmeyen şimdiki ablam ve 1 yıldır düzenli haftalık geliyor.
Diğerleri sadece cam, kapı, halı, yer silip, süpürür giderlerdi.
Şimdiki ablamın mükemmel iş yaptığını söyleyemem ama çok dürüst, güvenilir ve kendi evi gibi yapabildiğini yapıyor, düzenliyor bu da benim için yeterli.
Bahsettiğiniz gibi banyo duvarlarımı mesela 3 ayda bir siler ama sesim çıkmaz.
Salona hiç oturmamışsak sokmam ama yine de aynı saatte biter evin temizliği.
Davlumbazın ve mutfak setlerinin üzerini unutur, ardından ben silerim.
Öyle her şeyiyle 4 4lük biri maalesef imkansız.
Bu arada haftalık ücret 120, aylık giderse 150.
Yani sizinki biraz az kalmış piyasaya göre bence.

İstanbuldaysanız birini önerebilirim işini bu kadar seven bir temizlikçi bayan hiç görmedim bildiğin Sevgi'yle anlatır ve övünür yaptığı işle içine sinmesin bi daha bi daha yapar

Ütü sevmem , kediden hoşlanmam ne ya.
Hadi kediden hoşlanmıyorsun ütüyü sevmiyorsan ona göre para isteyeceksin.

Bu gündelikçi işi benim de canımı sıkıyor çünkü kimseyi bulamıyorum
Yeni evliler böyle acemlik çekiyor mu yoksa ben mi cahilim :KK53:

Armut piş ağzıma düş, ona kaldım artık , ilan verdim umarım dönüş olur.
Armut'u biliyor musun vivi?

Evet nakliye için oradan teklif almıştım. İyi bir şeyler çıkarmı ki ?

şimdi benim planım şudur paylaşayım ben de çok çektim kendilerinden lakin : ilk paramda bir şok buharlı ütü... şu 1000 lik olanlarından ,
2. paramda bir robot süpürge....

görgüsüz görgüsüz karılarıda alamayacağım evime mümkün mertebe ...

bir de gittim bir dolu kutu buldum buluşturdum tv karşısında onları kapladım evdeki kağıtlarla falan ... her şeyimi bir güzel içlerine koydum.. küpeler yüzükler, ojeler, rujlar....

kullanmayacağım şeyi almıyorum, işim azaliyor bir de çok kullnadım kozmetiği bir kullanmadığım salata kâsesine koyup banyoma koydum bütttün dağınığım toplandı... oh mis

Burda ki konular yuzunden 3 yildir birini alayim alayim diyip diyip vaz geciyorum. Tum isler basima kaliyo

bir gün herkes aradığı ablayı bulacak inşallah:KK53:
benim abla bana 4 senedir filan geliyor ondan önce iki başarısız denemem oldu ama yılmadım, razı olmadım ve doğru insanı buldum umarım bu dertten muzdarip kk hanımları da bulurlar :KK54:

ben aslında konuya başka birşey söylemek için geldim.
bugün bir kitap bitirdim. kitapta bir karakter var, iyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezun olmuş, akademik çalışma yapar gözüyle bakılırken o kendine başka bir iş bulmuş. bu bizim ablaların biraz daha upgrade edilmiş hali. bir evde en fazla üç hafta çalışıyor ve gece gündüz her türlü işi yapıyor temizlik, çamaşır bulaşık ütü yemek, düzen intizam, çocuk-yaşlı bakımı.
işini dört dörtlük yaptığı için taliplisi çok ama bu emeğin karşılığı olarak ciddi bir fiyat tarifesi var. yılda bir kez lüks yurt dışı tatili yapıyor vs. vs...
inanın bu işler arasında tek severek yaptığım şey yemek yapmak, onu da iş diye verseler yapmam :rolleyes:
ama böyle becerikli iş sever ve bekar biri olsaydım böyle bi işe kalkışırdım çok mantıklı geldi :deli:
Kitabın adı ne :KK19:

Evet nakliye için oradan teklif almıştım. İyi bir şeyler çıkarmı ki ?
orası çok pahalı ekip geliyor dedi üç kişi aynı gün için 3 kişinin parasını istediler bende sordum evin işi aynı bir kişide yapar 3 kşi 1 saatte yapar diye cevap veremedi ofis değil ki ekip gelsin bence burdan da referans verecek kişiler olmuş referansla biri bulunabilir

Back
X