Ankara'nin en onemli devlet hastanelerinden birinde (eski ve büyük bir hastane) cocuk hastanesinde giris kattaki klozetlerin tamami kirik, evet tamami. 2 ayda 1 isimiz dusuyor, tesadufen yenilenmisine denk gelirsem diger sefer o tuvalete giriyorum yine kirik.
Bakin kirik derken klozet kapaginin kirilmasindan falan bahsetmiyorum oyle bir kirilmakki... klozetin ustune oturdugu boru ortada duruyor, lagim borusu.
Ben 4 yasindaki cocugum icin tasinabilir lazimlikla gezmek zorunda değilim yahu ama siz insan olmak zorundasiniz.
Ust katlara çıkıyorsun tuvalet kullanma mecburiyetiyle bu seferde ortada tuvalet yok, var olanlarda kilitli ve personele ayrilmis durumda.
Gecen gun tam 8.katta girilebilecek tuvalet bulabildim, cocugum cisini tutmak zorunda degil ama ben koca kadin halimle altima kaciracaktim neredeyse.
Sadece pis degil bizim insanimiz, hoyrat bir sekilde vandallik ruhlarina islemis.
Peki ya emzirme odalari?
Emzirme masasinin uzerinde kakali bebek bezi acik halde kac kez buldum, hayir bu sadece devlet hastanesindede olmuyor, avmler, super pahali ozel hastaneler hepsinde oluyor.
Bir arkadas yukarida anlatmis, ben fahri cevre mufettisiydim, haliyle sokaklarda vs cop toplaya toplaya gezerim, babamda oyleydi, dedemde.
Eski oturdugum yerde evimle otobus duragimin arasinda cop toplaya toplaya dolasirdim, birgun kadının biri durdurdu, "su sokagi temizledigin gibi evinde temiz mi bari?" diye sordu, kilitlendim kaldim, insanlar hadsiz, pis ve vandallar.