- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
beni yanlis anlamissiniz , ailenin backgroundi yok derken sorgulama kismini yapmamis ayni duygulari yasamamis demek istemistim , yoksa tabi ki bilginiz vardir ve paylasiyorsunuzdur ama ayni sorgulama ve inanmama olayini yasamadiysaniz havada kaliyordur anlattiklariniz cocuk icinTabiki dini konular konuşuluyor, bilgi anlamında her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Sevilen, ilgilenilen bir çocuk. Biz de elbetteki dini, felsefi konulara kafa yorduk bilgi birikimimiz var. Sorun yeğenimin kendisini farklı bir boyutta hissetmesi. Bu ona anlatılanlar veya anlatılmayanlar ile ilgili değil. İki üç yaşından beri garip bir ruh hali içinde. Kötü kokular alıyor mesela. Burnunu kapatıp geziyordu bir ara. Her şeyin kötü koktuğunu söylüyordu. Yanında kimseyi oturtmuyordu. Pis falanda değiliz. Hani öyle zannetmeyin. Basit sebeplerden öfke nöbetleri, eşyalara zarar verme gibi davranışları oldu. Ayrıca nefesini tutmak gibi bir davranışıda vardı, neyse ki onu artık yapmıyor. Zor işte, çok zor bir çocuk.
Tabiki, sorun ateist olması inanmaması değil. Bir tür bunalım içinde, sıkıntımuz bu.
Sene 94 ben 9 yasindayken bilmiyorum hatirlayan varmi heryere boyle kitapciklar dagitilmis ortalikta geziyor. Icindede insanlarin maymundan geldigi vs vs Allah in varligini yok olarak anlatiyor. Heryere atilmis bu kitapcigi aldim ozene bezene okudum. Tabi okudum ama annemin anlattigi herseyi dusunmeye basladim. Aaa nasil yani biz maymundan mi geldik vs Allah yokmus ne oldum. Kac gun boyle dusundukten sonra babama sordum elimdeki kitapcikla baba biz maymundan mi geldik Allah yokmu diye sordum. Babamda nerden cikti bu dedi. Bende bu kitapta yaziyor iste dedim. Babam eline aldi bakti direk at bunu kizim inanma boyle seylere yalan yazmislar dedi. Bende babama guvenip yirttim attim. Ozamandan sonrada hep bildigimden sasmadim.
Sizde yegeninize varolani gercek olani okuyacagi bir kitapla ogretin. Cocuklar okuduklarini dinlediklerini dogru kabul ederler. Ona dogrularini gosterin zamani bosa gecmesin. Yapamazsanizda destek alin. Kolay gelsin
iyi de artik cocuklar okuduklari kitaplari da sorguluyorSene 94 ben 9 yasindayken bilmiyorum hatirlayan varmi heryere boyle kitapciklar dagitilmis ortalikta geziyor. Icindede insanlarin maymundan geldigi vs vs Allah in varligini yok olarak anlatiyor. Heryere atilmis bu kitapcigi aldim ozene bezene okudum. Tabi okudum ama annemin anlattigi herseyi dusunmeye basladim. Aaa nasil yani biz maymundan mi geldik vs Allah yokmus ne oldum. Kac gun boyle dusundukten sonra babama sordum elimdeki kitapcikla baba biz maymundan mi geldik Allah yokmu diye sordum. Babamda nerden cikti bu dedi. Bende bu kitapta yaziyor iste dedim. Babam eline aldi bakti direk at bunu kizim inanma boyle seylere yalan yazmislar dedi. Bende babama guvenip yirttim attim. Ozamandan sonrada hep bildigimden sasmadim.
Sizde yegeninize varolani gercek olani okuyacagi bir kitapla ogretin. Cocuklar okuduklarini dinlediklerini dogru kabul ederler. Ona dogrularini gosterin zamani bosa gecmesin. Yapamazsanizda destek alin. Kolay gelsin
Yeğeniniz çok zeki ve sorgulayan bir çocuk, ona ne okutursanız okutun, ne cevap verirseniz verin, cevabınıza yeni bir soruyla karşılık verecek sizi cevap veremez hale getirecektir.
Uzman desteği de
Yorumunuz için teşekkür ederim. ayrıca tespitiniz de çok doğru. Yeğenim anne baba ayrılınca erkenden olgunlaşmak, hayatı sorgulamak zorunda kaldı. Şimdi de depresyon içinde mutsuz ve içine kapandı. Gerçekte olmadığını, kimsenin olmadığını, büyük bir yokluğun var olduğunu hissediyor. Bazan bir insan şoka girer de bir tokat kendine getirir ya. Bende onu günlük yaşama geri döndürecek bir çare arıyorum. Boks düşüncesi iyi gibi gelmişti ama ortamı çok kötüymüş. Trabzon da da durum farklı değildir herhalde.Yeğeniniz çok zeki ve sorgulayan bir çocuk, ona ne okutursanız okutun, ne cevap verirseniz verin, cevabınıza yeni bir soruyla karşılık verecek sizi cevap veremez hale getirecektir.
Uzman desteği de alın tabii ama sonraki mesajlarınızı da okudum, katılıyorum, arkadaş çevresinden farklı birileriyle tanışması iyi gelebilir, biraz çamur içinde debelenen, tek kale maç yapan, mahalle marketinden birbirine gazoz ısmarlayan çocuklar arasına karışırsa yani aslında biraz yaşının gerekliliklerini yaşarsa iyi olur.
Yeğeniniz sanki çok çabuk olgunlaşmak zorunda kalmış gibi, çocuk bedeni, duygularıyla, sorumlulukları ve yapması gerekenler, ondan beklenenler arasına sıkışmış gibi.
Boks demişsiniz neden olmasın, o da bir spor dalı, içinde şiddet duyguları taşımayan bir çocuk olduktan sonra stres atmasına yardımı dokunabilir.
Dini konu yasak olduğu için yorum belirtemiyorum. Şu kadar söyleyeyim sorgulama hakkında kitap yazabilirim.beni yanlis anlamissiniz , ailenin backgroundi yok derken sorgulama kismini yapmamis ayni duygulari yasamamis demek istemistim , yoksa tabi ki bilginiz vardir ve paylasiyorsunuzdur ama ayni sorgulama ve inanmama olayini yasamadiysaniz havada kaliyordur anlattiklariniz cocuk icin
kusura bakmayin o zaman ben yanlis anlamisim bastaki mesajlardanDini konu yasak olduğu için yorum belirtemiyorum. Şu kadar söyleyeyim sorgulama hakkında kitap yazabilirim.
Dini konu yasak olduğu için yorum belirtemiyorum. Şu kadar söyleyeyim sorgulama hakkında kitap yazabilirim.
Kardeşim de bu yüzden istemiyor boksu. Tekvando... istermi bilmiyorum. Boks daha spontane gelişen bir spor. Biraz kuralların dışına çıksın diye boks iyi olur düşünmüştüm. Ama uyuşturucu vs fena! Hep öyle mi gerçekten?
ısrarla yazmak istiyorum. Anne baba boşanması tek başına sorun olamaz. Sanki sorunların kaynağı gibi söylüyorsunuz. Anne baba boşandı ve çocuğu ortalıkta mı bıraktılar? Kimse ilgilenmedi mi, biz boşandık başının çaresine bak yallah mı dediler nedir? Anne baba boşanmaları ağır travma yapıyorsa sebebi o anne babanın kendisindedir. Her boşanmış ailenin çocuğu sorunlu olmuyor. Çocuk anne babayla bir sorun mu yaşıyor?Yorumunuz için teşekkür ederim. ayrıca tespitiniz de çok doğru. Yeğenim anne baba ayrılınca erkenden olgunlaşmak, hayatı sorgulamak zorunda kaldı. Şimdi de depresyon içinde mutsuz ve içine kapandı. Gerçekte olmadığını, kimsenin olmadığını, büyük bir yokluğun var olduğunu hissediyor. Bazan bir insan şoka girer de bir tokat kendine getirir ya. Bende onu günlük yaşama geri döndürecek bir çare arıyorum. Boks düşüncesi iyi gibi gelmişti ama ortamı çok kötüymüş. Trabzon da da durum farklı değildir herhalde.
din kursuyla alakası Yok bemce sağlam bi felsefeciye ihtiyacı var minik arkadaşımızınAnne baba birbiriyle bosanmis olabilir fakat suan nasil davraniyolar cocugun bu hal ve hareketlerine..?
Bakin size kendi dusuncemi soyleyim. Cocuklara orf ve adetimizi ogretirken dini egitimini es geciyoruz
Okulda verilen dini egitim nasil bilmiyorum ama eger o cocuk din kursuna gonderilmis olsaydi bu yasta boyle seylerle gelmezdi.
Kizim 7 yasinda, 6 yasinda iken hafta sonlari dini kurslara basladi.
Ve ben yaz tatilinde turkiyeye geldigimde ayni yasitlari olan (akrabalardan ornek veriyorum ozellikle) cocuklar daha dininin ne oldugunu bilmiyorlar bileyani bilincsizce yasiyolar
Ben bu cocugun zeki oldugunu dusunuyorum. Ki bu yasta bosluga dusebilmis anlasilan etrafindakiler de onu bilinclendirmeyince kendi capinda arastirma yapmis
Yani bilmiyorum cocugun sordugu sorular dini kapsadigini dusunuyorumdin kursuyla alakası Yok bemce sağlam bi felsefeciye ihtiyacı var minik arkadaşımızın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?