Derin düşünen çocuk

sandriyon Bende dini kurslara gittim ve daha cok sorgulamaya basladim hatta tanidigim hocalar beni daha cok dinden soguttu. Hem o yasta ateist olsa ne yazar? Kimse zorla dindar felan olamaz, zaten bu kurana aykiri lakin dinde zorlama yok. Ayrica gözlemledigim kadariyla cogu akilli imam hatipliler bir dönem ateist veya deist oluyorlar, bence olmasi gerekende bu kendini ve cevaplari bulana kadar bi dönem bence..

Dediklerinizi anliyorum ama sanirim kendimi yanlis ifade ettim
Anlattikca batti durumuna dusmemek ve konunun disina cok cikmamak icin.. Cocugun sorularinin cevabini dogru yerde bulmasi gerektigini dusunuyorum
Yani mutfagi, yemek yapmayi pasta corek yapmayi ogrenmek isteyen gidipde taekwondo salonunda cevabini bulamaz demi.
Umarim dogru yerde bilinclenir

Spor iyi olur.Kanalize olur.Dusunceleri dagilir.idialize olur.Ama boks cok kaba ve kuralsiz.Tekvando onerimdir.Maclara katilir.

Bizim evde de konu bir kaç gündür ilk insan..Bebekken kim baktı? Hamile olup Havva’yı mu doğurdu? 7 yaşında oğlum ve anlayabileceği cümlelerle basitleştirerek anlatmaya çalışıyorum..
Böyle şeyler kafayı taktıkça karmaşıklaşır.Dikkatini ve enerjisini başka yöne kanalize etmek lazım, internet erişimi bir süreliğine tamamen veya kısmen kaldırmalı bence .. Sporla beraber sudoku bulmaca gibi beyni meşgul eden şeylere alıştırılmalı ..Boş kaldıkça düşünüyor olmalı...

Of..kotu koku deyince..olasilik adli kitaptaki sizofren geldi.Elbetteki oyle demiyorum.
Gerceklikten uzaklasma durumu var mi ,ne durumda kontrol edin.
Psikiyatr götürün sikayetler arttikca.
Spor ,bir hobi kursu.Kucuk dualar okuturum yada okurum onun icin ben olsam rahatlamasi icin.Cunku huzursuz.

Depresyon yasiyor bu cocuk bence yaa.Depresyonda bu anlamsizliklar olur.O anlamsizliklar cok ruh acitir.

Gerçeklikten kopukluk yok. Ama iki üç yaşlarında bir meleğin onu takip ettiğini söylemişti. Sürekli başının üstünde beklediğini, onu korumaya çalıştığını söyleyip duruyordu. Bazan da onunla oynuyordu. Ama psikoloğa bunlar anlatıldı. Öyle bir tanı konmadı. Sadece dürtüleri kontrol etmede bir sorun yaşıyormuş.

Su doku daha kötü ya. Birde çözemeyince afakanlar basacak. Bende öyle oluyor.

Teşekkürler yorumunuz için. Çivi çiviyi söker, bu da çözüm olabilir. Bir araştıralım bakalım.

Bakin hanfendi ben yazimda yazmismiyim tek gercek vardir diye. Bende biliyorum icerigine girince farkli farkli seyler oldugunu.
Ailem Allah in varligina inandigi icin oyle soyledi. Bende cocuguma inandigim seyi soylerim. Icerigini karistirmak ona duser. Ailem benim icerikte ne arastirmadigima karismadiki. Babamin ne demesini bekliyorsun 9 yasinda ve sene 94 yilinda bi soylermisin.
Konu sahibide neye inandigini bilmiyor dedi. Bende ailesinn Allah a inaniyorsa yada neye inaniyorsa iste onu kitaptan vs nerdense anlatip gercegini gostersin icerigini karistirmakta cocuga duser.

Son düzenleme:

Ayni seyi yazmissinizda ben sorgulamak kotu demedim ki cocuk birseye inanmiyor gibi bahsetmis konu sahibi. Bende inanclari neyse onu kitapla ve ornekle anlatip icerigini karistirmaninda coxuga ait oldugunu anlatmaya calistim ama yanlis anlasildim galiba. Ben benim dogrularimla herkesinki bir gibi bi aciklamada bulunmadim.
Sizin cocugunuz anne biz maymundan mi geldik Allah var mi derse ne cevap verirsiniz.
Allah in varligini soylemezmisiniz. Sonrasinda tabiki cocugunuzun sizi kabul etip etmemsi sizin dusunceniz.
Ben konu sahibi yegenin boslukta olmasindan rahatsiz oldugu icin inandiginiz gercegi soyleyin dedim.

İnsanın iyi ve ya kötü olması dolu veya boş yaşaması, ahlaklı ve ya ahlaksız olması dindar olup olmamasıyla ilgili değildir. Neler duyuyoruz....

Otistikmi demek istediniz.

Sorgulamak kötü bir şey değil. Sorgulayan insanlar eninde sonunda doğruyu bulur. Sorgulamadan kabul etmek, tornadan çıkmış gibi bir örnek insan yetiştirmek daha yanlış. Bu konu fazla gitmez, mune kapatır gibi geldi bana.

Sanırım çoğu çocukta bu sorgulama donemi erken yada geç yaşanıyor.9 yaşındaki kizimda da bunu yaşıyorum.Bildigini anlatmakta çok kolay olmuyor.Kelimeleri doğru seçmeye,kafasını daha çok karıştırmadan yasina uygun şekilde açıklama yapmaya gayret gösteriyorum.
Benimde o dönemlerde başlamıştı,ergenlik boyunca devam etti...
Allahi kimin yarattığı sorusu,dünyaya sadece yeme-uyuma-üreme icin gelmenin anlamsizligi,binlerce kişiyi işkenceyle öldürenlerin bile alabildiği en ağır cezanın sadece tek bir canı ile ölüm olabildiği ve bunun adaletsizliğin dibi olduğu düşüncesi...
Zamanla ,okudukça,araştırdıkça,parçaları birleştirdikçe oturuyor birşeyler ,inanma yada inanmama durumu netlesiyor.Rahatliyorsun.

Umarım yaşadığı bu süreç onu kendi için en doğru olana ulaştırır.Aileye çok iş düşüyor.Konusup birlikte hareket etmeleri gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…