- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.912
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Bence kızınızın üstüne gitmek yerine sorunun temel nedenini araştırın. İyice bıktırma politikası uyguluyorsunuz çünkü.
Defalarca konuştum sebebini anlamaya çalıştım, fakat kızım hiçbir sebep yok sadece ders çalışmak istemiyorum diyor. Bunun dışında ne yapabilirim bilmiyorum. Sanırım erken ergenlik dönemine giriyor, kızım büyüdükçe ben çaresiz kalıyorum nasıl davranmam ne yapmam gerektiğini bilemiyorum belki de. Ama bu şekilde kendi haline bırakırsak çok daha kötüye gitmesinden de korkuyorum.
Baskı yapmayın bence daha da reddedebilir ders çalışmayı. Sanırım en iyisi problemin ne olduğunu çözmek.
Defalarca konuştum sebebini anlamaya çalıştım, fakat kızım hiçbir sebep yok sadece ders çalışmak istemiyorum diyor. Bunun dışında ne yapabilirim bilmiyorum. Sanırım erken ergenlik dönemine giriyor, kızım büyüdükçe ben çaresiz kalıyorum nasıl davranmam ne yapmam gerektiğini bilemiyorum belki de. Ama bu şekilde kendi haline bırakırsak çok daha kötüye gitmesinden de korkuyorum.
Etüt merkezlerin de okul dersleri konu tekrarları ve ödev yapımına yardım gibi uygulamalar var, çocuğun problemi
çalışma isteksizliği bence bir psikolog yardımı alın ve bir etüt merkezine yönlendirin derim ..
Dersahaneye de gitse derslerini tekrar etmedikten sonra bir faydası olmaya bilir ..
Çocuğunuzun belki dikkat dağınıklığı ile ilgili bir problemi vardır, bence öncelikli bir uzmana danışın derim.
Peki günde kaç saat çalışıyor? Oyun oynamasına ve yeterince dinlenmesine imkan var mı? Ders ağırlığı kaç saat?
Merhaba arkadaşlar, daha önce de 5. sınıfa giden kızımın hiç ders çalışmamasıyla ilgili bir konu açtımtım. Sağolsun arkadaşlar tavsiyede bulunmuştu tüm tavsiyelere bende uydum fakat değişen hiçbir şey olmadı. Kızım hala ders çalışmak istemiyor yazılı notları da günden güne düşüyor. Hatta dün akşam Fen öğretmeni eşimi aradı deneme sınavı yapmış 24 sorudan 14 yanlışı varmış kızımın ve acaba yanlış mı işaretledi ya da başka bir sorun mu var diye günden güne notları düşüyor dedi. Eşimde konuştu bizde farkındayız hocam, gerek ben gerekse eşim derslerinde yardımcı oluyoruz. Yardımcı kitaplar ve yaprak testler aldık fakat buna rağmen kızım ders çalışmayı ısrarla reddediyor. Nasıl çözüme ulaştıracağımızı bizde bilmiyoruz dedi. Önümüzdeki hafta içi de tekrar okula gidip öğretmenleriyle görüşecek. Kızımda öğretmeni arayınca üzüldü tabii ama sadece anlık üzülüyor hiçbir çabası yok. Bu dönem zaten bitti ama ikinci dönemde kızımızın biraz toparlanması için özel ders ya da dershane düşünüyoruz ama hangisi daha iyi ona karar veremedik. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kızımı pedagoga götürdüm. Dikkat dağınıklığı olabileceğini düşünüp, 4-5 seans gitti, bu seansların sonunda pedagogun bana söylediği kızınızda herhangi bir dikkat dağınıklığı yok konuşurken dinlemiyormuş gibi görünüyor ama konuşma sonunda konuşmayla ilgili sorduğum bütün sorulara yanıt veriyor ve yaşından daha olgun 2-3 yaş ileride gidiyor dedi.
O ders çalışırken siz ne yapıyorsunuz peki? Tv mi izliyorsunuz? Belki de ailecek bir çalışma saati oluşturabilirsiniz. Direkt çalış demek yerine herkes eline kitap alsa ya da ödev vs hazırlasa. Haberler bittikten sonraki 1 saat uygun mesela. Tabii tv ve tüm iletişim cihazları kapalı olacak ve evdeki herkes kurallara uyacak.
İlk okuldayken ingilizceyi yapamazdım. Dersi de dinlerdim halbuki... Ama eksiğim öyle çoktu ki dersaneyle olacak gibi değildi. Özel ders aldım. Haftada 2 saat. Sonra sınavlarım çok ama çok yükseldi. Eğer kızınızın bir konuda çok eksiği varsa, özel dersle biraz açığı kapatın, sonra dersaneye gönderin. Ya da dersaneyle konuşursunuz, kızınızın ders ders seviyesine bakarlar. Mesela sadece fen dersinde başarısızsa, etütlerle halledilebilir derlerse dersane daha iyi olur bence.
Kızımın fen, türkçe, sosyal ve ingilizce dersleri zayıf. Tek iyi olduğu ve derslerde aktif olduğu dersi matematik.
Baskınız devam ederse evden bile kacirirsiniz kizinizi. Bence psikologla gorusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?